καλή είναι ή ηλ κουβέρτα,αλλά για τη σόμπα που δείχνεις δεν έχω καταλάβει ρε συ τυπάκλα....
μεταφερόμενη,δηλ κάθε φορα που τη κουβαλάς απο δωματιο σε δωμάτιο πρέπει να ανοίγεις άλλες τρύπες
για μπουριά;
σκέφτομαι να μαζεψω να τη πάρω......για την ώρα δεν υπάρχει σάλιο δικέ μου
Καλή αλλά θα θερμαίνεις μόνο τον χώρο που θα την στήσεις. Για τα άλλα δωμάτια, τί θα κάνεις;
Έχω μια ίδιου μεγέθους, αλλά είναι υδραυλική, συνδεδεμένη με 3 σώματα καλοριφέρ και τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
έχω αυτην εδώ στο Ν.Φάληρο που μενω καί θα την πάω εκεί που έχω το τζακι...απανω προς Ζήρεια
εκτός απο ξύλα καίει κ' κάρβουνα,θα τοποθετηθεί στο καθιστικο των 60τμ που είναι το τζακι αλλά θα μπεί
κοντα στην εσωτερική σκάλα για να δίνει θερμ απάνω στή σοφίτα(καναδέζα στυλ),για τη σοφίτα 2μικρα δωμ
έχω για την ώρα 2 σωματα καλοριφ ηλ/λαδιου κ' μία κεροσαν που βέβαια καίνε κάμποσο....
για φετος έχω ξύλα από κατι καρυδιές κ' κουτσουπιές που είχαν γιγαντωθεί,τίς καρυδιες δεν τις έκοψα πηρα
πολυ ξυλο όμως
μανίτσα μου πρέπει καμια φορά να γίνουμε τών βαρέων καταστάσεων.....
( που ξέρεις μπορεί καμιά γυναίκα να σε κατατάξει στα βαρέα επαγγέλματα )
.....όλο τραγουδάκια κ' τραγουδάκια δεν πρόκειται έτσι να φτιάξουμε κατάσταση
που ξέρεις μπορεί καμιά γυναίκα να σε κατατάξει στα βαρέα επαγγέλματα )
.....όλο τραγουδάκια κ' τραγουδάκια δεν πρόκειται έτσι να φτιάξουμε κατάσταση
Βαρέθηκα τα βρώμικα φουστάνια της Αθήνας,
βαρέθηκα να πέφτω στα πόδια της βιτρίνας, ναι.
Το δράμα σ' επανάληψη να βλέπω με συμπόνια,
να σ' έχω στο κρεβάτι μου κι εσένα με κουπόνια, ναι.
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω κι εδώ. Μόλις πέσουν λίγο ακόμα οι θερμοκρασίες, θα μαρτυρήσουμε. Ο κόσμος μαζεύει ότι ξύλα βρει στο δρόμο, έπιπλα, μελαμίνες, παλέτες, καφάσια, πεταμένα κουφώματα και τα καίει στο σπίτι του. Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κούτσουρα ούτε λεφτά να αγοράσουν ξυλεία. Επίσης όσοι είναι παιδιά της πόλης χωρίς σόι από χωριό έχουν άγνοια ακόμα και για τα βασικά. Καίνε ότι βρουν δωρεάν λόγω οικονομικής στενότητας. Έβλεπα χθες μια καμινάδα στην γειτονιά που την έβαλαν πρώτη φορά σε λειτουργία. Απίστευτη βρώμα και πυκνός καπνός. Καλά τα ρομαντικά για την "ζεστασιά" της φωτιάς αλλά θα γεμίσουμε αναπνευστικά προβλήματα.
Δεν είναι τώρα αυτά. Έχουμε χρόνια με τις αιθαλομίχλες. Περνούσαμε από Ευκαρπία - Εύοσμο από περιφερειακό με το αυτοκίνητο και νομίζαμε πως μπαίναμε σε ποστ αποκαλίπτικ εμπόλεμη ζώνη. Εννοείται πως λόγω οικονομικής στενότητας κάποιοι θα κάψουν και τα προφυλακτικά στο τζάκι του εργολάβου που καπνίζει σε 2-3 διαμερίσματα. Σε αντίθεση με την γιαγιά του άντρα μου που καταλαβαίνει χειμώνα, όχι σαν τους Αθηναίους φλούφλιδες, και ξεχωρίζει τα κούτσουρα από την μυρωδιά και την φλούδα και καίει ίσα που να ζεσταίνεται το υπνοδωμάτιο στο οποίο κοιμάται.
Εγώ πάντως για κούτσουρα λέω και η μάνα μου κούτσουρα καίει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Εμείς έχουμε αυτό το τζάκι, δικής μου σχεδίασης.
Η φούσκα αρχικά προοριζόταν για προβολές από projector αλλά στην πορεία οι τιμές για flat TV έπεσαν αρκετά οπότε άλλαξε το πλάνο.
Ζεσταίνει ικανοποιητικά το σαλόνι (δοκιμασμένο όταν ξεχαστήκαμε κάποια Χριστούγεννα και ξεμείναμε από πετρέλαιο ) αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικά δεν το βάλαμε για θέρμανση αλλά γιατί μας άρεσε...
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.