Αυτή η κακομοίρα έπεσε θύμα της άτυπης και όχι της τυπικής κατάστασης της πολιτικής των μαχόμενων υπέρ των αλλοδαπών, ομοφυλόφιλων κλπ. Όσα περιέγραψα παραπάνω αφορούν την τυπική πλευρά των πραγμάτων (κρατικό μηχανισμό, νόμοι κλπ) διότι ελέγχεται πιο εύκολα, δυστυχώς η δυσκολία είναι στην άτυπη πλευρά (τα πιστεύω του κόσμου) διότι είναι ανεξέλεγκτη. Στο παράδειγμα με την Παπαχρήστου αν ήμουν στη θέση της, θα έγραφα κάτω από το post μου με το ανέκδοτο, "όσοι πιστεύεται πως είμαι ρατσίστρια με βάση το παραπάνω post και πως τα αστεία και η σάτιρα αποτελούν ποινικό αδίκημα στην ελεύθερη χώρα που ζω, μπορείτε να μου κάνετε μήνυση και να δικαιωθείτε", βέβαια η Παπαχρήστου το κατέβασε διότι φοβήθηκε επιπλέον ότι θα γινόταν δέκτης της άτυπης τιμωρίας του κόσμου και για να μην τραβήξει παραπάνω το σχοινί. Μπορεί η μήνυση στην τυπική διαδικασία να την δικαίωνε αλλά στο δρόμο ο κόσμος θα την "έφτυνε" και θα της έδειχνε το μίσος του, η άτυπη διαδικασία τιμωρίας εν πλήρη λειτουργία. Δυστυχώς εκεί επεμβαίνει μόνο η Παιδεία που για να δημιουργήσει Δημοκρατικούς πολίτες θα πρέπει να τους διδάξει τον σεβασμό, την ανοχή και τέλος το πότε είναι σωστό να επεμβαίνουν όταν μια Δημοκρατική ελευθερία πράγματι καταστρατηγείτε και πότε όχι.Παλαιομνήμων έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 16:24
Για την εν λόγω περίπτωση τής Βούλας Παπαχρήστου σε σχέση με την "δικτατορία" τής πολιτικής ορθότητος, θυμήθηκα ένα άρθρο γραμμένο στο Αντίβαρο, που θεωρώ ότι θέτει ευστόχως τον προβληματισμό επί τού ζητήματος:
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»! Αυτή ή ατάκα/ανέκδοτο, αποτέλεσε αιτία ώστε μια αθλήτρια να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Αλήθεια! Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιες τυπικές διατάξεις παραβίασε η Παπαχρήστου και αποκλείστηκε από τους αγώνες του Λονδίνου; Με τι το δικαιολόγησαν; Ξέρει κανείς; Ξέρεις εσύ Παλαιομνήμων; πχ καταστρατήγησε κάποια άρθρο του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ; Αν ναι, ποιο;