Κοίτα, ο Θεός είναι η αλήθεια. Αν ο Άνθρωπος θέλει την αλήθεια, πρέπει να κοπιάζει να πάει προς τον Θεόν.
ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΆΣ;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΆΣ;
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Η σιωπή είναι θέμα διάκρισης. Η διάκριση είναι ύψιστη αρετή. Κάποτε η σιωπή είναι χρυσός, κάποτε συνεργία σε έγκλημα. Η διάκριση κατακτιέται με την Προσευχή και την καθημερινή σχέση με τον Θεό, δηλαδή με τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη, υπακοή, αλλά παντών αρετή ύψιστη η διάκριση.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:44Υπαρχει και η άγνοια...εννοώ απλά δεν μιλάμε.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:35
Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.
Έχουν γραφτει και πολλες τρέλες εκεί μεσα.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Ρε φίλε δεν ειναι νομικίστικο το θέμα μου το γραψες 2 φορες. Ειναι θεμα βαθυτατα θεολογικό και σωτήριο το να μη λες το παραμικρο ψεμμα σαν ανθρωπος.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:35Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:33Ωραία, οι διά Χριστόν σαλοί ζουν με τη χάρη του Θεού; Να δούμε ιστορίες από Γεροντικό, όπου ο ηγούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια για να μη θεατρίσει τον αμαρτωλό έστειλε την μπάλ στην εξέδρα; Αυτό που λες είναι νομικίστικο, όχι ορθόδοξο.
Ειναι ρητη εντολη του Θεου στις 10 εντολες, ειναι λόγια του Χριστου ειναι ειναι ειναι.
Το ψεμμα ειναι σατανας. Τι δεν καταλαβαινεις?
Δεν νοειται να χρησιμοποιεις ψεμματα για να κανεις αγαθα δηθεν εργα αγαπης για το πλησιον.
Ειναι δαιμονικο αυτο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Θύμησέ μου την Εντολή.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:48Ρε φίλε δεν ειναι νομικίστικο το θέμα μου το γραψες 2 φορες. Ειναι θεμα βαθυτατα θεολογικό και σωτήριο το να μη λες το παραμικρο ψεμμα σαν ανθρωπος.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:35
Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.
Ειναι ρητη εντολη του Θεου στις 10 εντολες, ειναι λόγια του Χριστου ειναι ειναι ειναι.
Δεν νοειται να χρησιμοποιεις ψεμματα για να κανεις αγαθα δηθεν εργα αγαπης για το πλησιον.
Ειναι δαιμονικο αυτο.
- lonelyrider
ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδήKarambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:50Θύμησέ μου την Εντολή.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:48Ρε φίλε δεν ειναι νομικίστικο το θέμα μου το γραψες 2 φορες. Ειναι θεμα βαθυτατα θεολογικό και σωτήριο το να μη λες το παραμικρο ψεμμα σαν ανθρωπος.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.
Ειναι δαιμονικο αυτο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Ευχαριστώ.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:53ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδήKarambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:50Θύμησέ μου την Εντολή.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:48
Ρε φίλε δεν ειναι νομικίστικο το θέμα μου το γραψες 2 φορες. Ειναι θεμα βαθυτατα θεολογικό και σωτήριο το να μη λες το παραμικρο ψεμμα σαν ανθρωπος.
Ειναι δαιμονικο αυτο.
*κάποιοι Θεολόγοι υποστηρίζουν ότι συμβολικά παραπέμπει στην πρωκτική επαφήlonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:15Ο Εωσφόρος, εξόσον γνωρίζω ήτο η ανώτερη αγγελική δημιουργία που δημιούργησε ο Θεός. Και τον έθεσε να προστατεύει το περίγειο, δηλαδή όλη την γη στην οποία θα εκατοικούσε ο άνθρωπος.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:06Ο όφις είναι ο Εωσφόρος που έγινε μετά σατανάς;lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 20:55Να ενημερώσω επίσης ότι ο σατανάς λατρεύεται και με το ψέμμα.
Γιατί ο σατανάς είναι ο πατέρας του ψεύδους.
Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος λέει και το παραμικρό ψέμμα, αυτομάτως γίνεται υιός διαβόλου εκείνη την στιγμή και του προσδίδει λατρεία και τον βάζει στη ζωή του. Κι οταν βαζεις τον σατανά στη ζωή σου περίμενε αμεσα την καταστροφή σου.
Μη λετε ψέμματα ουτε γι αστειο. Κι αν καμια φορά δε θελετε να απαντατε σε αδιακριτες ερωτησεις να λετε δε σας αφορα κύριε, ή ότι αλλο, αρκει να μην ειναι ψεμματα αυτο το κατι αλλο.
Είναι διαφορετικοί;
Τι λένε οι πατέρες;
Ο Εωσφόρος είναι ο αυγερινός αυτός που φέρνει το πρωτο φως στη γη.
Μετά την πτώση του λογω της υπερηφάνειας του ονομάζεται πλέον σατανας και διαβολος αλλα και αλλα ονοματα του προσδίδονται. Σατανας ειναι απο το εβραϊκό σαταν που σημαινει τον κατηγορο στο δικαστήριο. Ο σατανας κατηγορησε τον Θεο στους πρωτοπλαστους μεσω του φιδιου με το οποιο τους μιλησε, οτι Ο Θεός τους ειπε ψεμματα οτι αν φανε απο το απαγορευμενο δεντρο* θα πεθανουν αλλα αντιθετως θα γινουν θεοι.Κι ετσι βγηκε ο ανθρωπος απο τον μακαριο παραδεισο κι απο αθανατο που τον εφτιαξε ο Θεος εγινε θνητος τελικα.
Διαβολος επισης λεγεται γιατι διαβαλλει, συκοφαντει δηλαδη τα παντα , Θεο και ανθρωπους.

- lonelyrider
Παρακαλώ. Δεν μου λεει κατι το μπολνταρισμα αδερφε. Και στην αποκαλυψη ακομα ο Ιωαννης δια αποκαλυψεως Χριστου γραφει οτι οχι μονο οσοι χρησιμοποιουν το ψευδος θα κολαστουν αλλα και οσοι πραττουν το ψευδος με τις διαφορες απατες. Οικονομικες, εμπορικες κτλ κτλ.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:53Ευχαριστώ.
- lonelyrider
Στύγιος έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:53*κάποιοι Θεολόγοι υποστηρίζουν ότι συμβολικά παραπέμπει στην πρωκτική επαφήlonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:15Ο Εωσφόρος, εξόσον γνωρίζω ήτο η ανώτερη αγγελική δημιουργία που δημιούργησε ο Θεός. Και τον έθεσε να προστατεύει το περίγειο, δηλαδή όλη την γη στην οποία θα εκατοικούσε ο άνθρωπος.
Μετά την πτώση του λογω της υπερηφάνειας του ονομάζεται πλέον σατανας και διαβολος αλλα και αλλα ονοματα του προσδίδονται. Σατανας ειναι απο το εβραϊκό σαταν που σημαινει τον κατηγορο στο δικαστήριο. Ο σατανας κατηγορησε τον Θεο στους πρωτοπλαστους μεσω του φιδιου με το οποιο τους μιλησε, οτι Ο Θεός τους ειπε ψεμματα οτι αν φανε απο το απαγορευμενο δεντρο* θα πεθανουν αλλα αντιθετως θα γινουν θεοι.Κι ετσι βγηκε ο ανθρωπος απο τον μακαριο παραδεισο κι απο αθανατο που τον εφτιαξε ο Θεος εγινε θνητος τελικα.
Διαβολος επισης λεγεται γιατι διαβαλλει, συκοφαντει δηλαδη τα παντα , Θεο και ανθρωπους.

Τρολάρεις?
Εχεις καποιο λινκ απο καμια τετοια αποψη να ξεστραβωθω?
- tanipteros
Όχι τότε που είδα τον Νοητό Ήλιο ήμουν ακόμα Χριστιανός που έμαθε την εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μήπως παλιότερα είχες διαβάσει κάποιο μύθο πχ ηρος, θεσπέσιος και μετά τα είδες όλα αυτά;tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:30απλά κατανοώ τι είδα όταν βρέθηκα στο αστρικό και είδα τον Νοητό Ήλιο και ψυχές να ενώνονται σε Αυτόν...
μέσα από αυτό το κείμενο βλέπω την Πυθαγόρεια οπτική για το τι είδα
Πυθαγόρειο οπτική...αναφέρεσαι σε ποια οπτική Πυθαγορείων; Ποίου αιώνα;
Δεν είχα ακόμη επαφή με μυθολογία κτλ
Το κείμενο που σου έδωσα είναι ένα ρεζουμε από τα αρχαία χρόνια μέχρι την Ιταλική Αναγέννηση...το γράφει κιόλας
Being a Summary and Synthesis of Pythagorean Doctrine
on Goddesses, Gods, The One, and Theurgy
from the Master Himself until the Italian Renaissance
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Δεν τρολάρω ,λινκ δεν έχω .Σκέψου όμως αν έχει έστω και ψήγμα λογικής μέσα στο μυθολογικό υπόβαθρο της Παλαιάς Διαθήκης.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:57Στύγιος έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:53*κάποιοι Θεολόγοι υποστηρίζουν ότι συμβολικά παραπέμπει στην πρωκτική επαφήlonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:15
Ο Εωσφόρος, εξόσον γνωρίζω ήτο η ανώτερη αγγελική δημιουργία που δημιούργησε ο Θεός. Και τον έθεσε να προστατεύει το περίγειο, δηλαδή όλη την γη στην οποία θα εκατοικούσε ο άνθρωπος.
Τρολάρεις?
Εχεις καποιο λινκ απο καμια τετοια αποψη να ξεστραβωθω?
Στίχος;lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:56Παρακαλώ. Δεν μου λεει κατι το μπολνταρισμα αδερφε. Και στην αποκαλυψη ακομα ο Ιωαννης δια αποκαλυψεως Χριστου γραφει οτι οχι μονο οσοι χρησιμοποιουν το ψευδος θα κολαστουν αλλα και οσοι πραττουν το ψευδος με τις διαφορες απατες. Οικονομικες, εμπορικες κτλ κτλ.
Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι τη χριστιανική θεολογία σε σχέση με τις άλλες; Με βάση ποιες συγκριτικές αναφορές;ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:01Κάνω ερωτήσεις προς τους ειδήμονες καθότι έχω απορίες ...
Πάντως οποίος διαβάσει Απόστολος Παύλο - αλήθεια τι πρεσβεύει για τον Χριστιανισμό;- το προς Ρωμαίους ας μας εξηγήσει τι λέει για την σάρκα και τι για την φύση την οποία την ονομάσε ο Χριστιανισμός κτιση και πλάση...γιατί άραγε;Η χριστιανική θεολογία τους χρησιμοποιεί κατά κόρον...Το καλό/κακό/ηθικό/ανήθικο, είναι ανθρώπινοι προσδιορισμοί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και κάτι σχετικό με το νήμα.
Αυξήθηκαν οι λάτρεις του Σατανισμού μέσα σε μία δεκαετία- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις άλλες θρησκείες
https://www.lifo.gr/now/world/ayxithika ... ia-gia-tis
Αυξήθηκαν οι λάτρεις του Σατανισμού μέσα σε μία δεκαετία- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις άλλες θρησκείες
https://www.lifo.gr/now/world/ayxithika ... ia-gia-tis
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση super sexy σατανάς σε εκκλησία του Βελγίου
από Σενέκας » 13 Δεκ 2023, 11:29 » σε Θρησκειολογία - 40 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
13 Δεκ 2023, 14:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση "Αν ήσουν ο σατανάς και ήθελες να καταστρέψεις την Ελλάδα, πως θα το έκανες"
από Unique » 22 Οκτ 2024, 12:14 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
22 Οκτ 2024, 13:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12203 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2668 Απαντήσεις
- 40890 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Polaris3
27 Απρ 2025, 17:09
-