Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
για να μην παρεξηγηθω, προσωπικα θεωρω τον ορο γυναικοκτονια δοκιμο και χρησιμο για να περιγραψει ενα φαινομενο της εποχης που εχει παρει διαστασεις
- Λίνο Βεντούρα
Μα αυτό λέει, καθυστερημενε φίλε μου , πώς «παραδόξως» οι αλληλέγγυοι γυναικομαχιτές δεν ενδιαφέρονται για την περίπτωση αυτήν.stavmanr έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 12:03Ας ξεκινήσει μία ο ίδιος για το συγκεκριμένο θέμα που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Εννοώ, αφού έχει τόση λαχτάρα να γίνει πορεία για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ας ξεκινήσει μία ο ίδιος.
«Η σιωπή είναι συνενοχή!»
για μενα οχι και στα δυοΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:11Την ξέρω τη θεωρία σας καλό μου. Απάντηση σε δύο συγκεκριμένα θέλω και το πάτε μονίμως περιφερειακά.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:06πχ ειμαι ναζιστης και σκοτωνω εναν μαυρο για το χρωμα του, η πραξη εχει ρατσιστικα κινητρα
ειμαι αντρας και σκοτωνω γυναικα, τα κινητρα μου ειναι η ζηλεια, το παθος κλπ
αντιθετως, ειμαι αντρας και σκοτωνω κατα συρροη γυναικες επειδη ειμαι διαταραγμενος μισογυνης, εχω ρατσιστικα κινητρα
Ήταν ή δεν ήταν γυναικοκτονία ο θάνατος του Κωστόπουλου;
Ήταν ή δεν ήταν γυναικοκτονία ο θάνατος της 23χρονης;
Αν ήταν, γιατί;
Αν δεν ήταν, γιατί;
Απαντήστε πρώτα στο τσεκενττζόιζ και πάμε μετά στις αναλύσεις.
για Ζακ δεν ηταν γιατι εγινε με αφορμη τη ληστεια και δεν ειχε να κανει με το αν ηταν αντρας, γυναικα ή τρανς (αν ηταν γυναικα μαλλον θα την γλιτωνε γιατι θα θεωρουσαν οτι μπορουν να την ακινητοποιησουν πιο ευκολα)
για την 23χρονη δεν υπαρχει λογος να χαρακτηριστει ετσι γιατι η πραξη εγινε απο γυναικα
στο δια ταυτα, οπως το αντιλαμβανομαι εγω παντα, γυναικοκτονια ειναι ορος που περιγραφει τη δολοφονια γυναικας απο το αντρα/συντροφο της στα πλαισια της σχεσης τους
Οκ, ευχαριστώ για τη δική σου διευκρίνηση και το εννοώ.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:16για μενα οχι και στα δυοΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:11Την ξέρω τη θεωρία σας καλό μου. Απάντηση σε δύο συγκεκριμένα θέλω και το πάτε μονίμως περιφερειακά.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:06πχ ειμαι ναζιστης και σκοτωνω εναν μαυρο για το χρωμα του, η πραξη εχει ρατσιστικα κινητρα
αντιθετως, ειμαι αντρας και σκοτωνω κατα συρροη γυναικες επειδη ειμαι διαταραγμενος μισογυνης, εχω ρατσιστικα κινητρα
Αν ήταν, γιατί;
Αν δεν ήταν, γιατί;
για Ζακ δεν ηταν γιατι εγινε με αφορμη τη ληστεια και δεν ειχε να κανει με το αν ηταν αντρας, γυναικα ή τρανς (αν ηταν γυναικα μαλλον θα την γλιτωνε γιατι θα θεωρουσαν οτι μπορουν να την ακινητοποιησουν πιο ευκολα)
για την 23χρονη δεν υπαρχει λογος να χαρακτηριστει ετσι γιατι η πραξη εγινε απο γυναικα
στο δια ταυτα, οπως το αντιλαμβανομαι εγω παντα, γυναικοκτονια ειναι ορος που περιγραφει τη δολοφονια γυναικας απο το αντρα/συντροφο της στα πλαισια της σχεσης τους

Θα περιμένω ακόμη δυο τρεις απαντήσεις και μετά θα τα συζητήσουμε όσο θέλετε, διεξοδικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ανάλογα με το τι μας συμφέρει σαν πολιτική ιδεολογική εκμετάλευση
Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για την πολιτική εκμετάλευση τέτοιων θεμάτων ενώ οι δημοσιογράφοι για τον χαβαλε (για τηλεθέαση κλπ ) τέτοιων θεμάτων
Σε τέτοια εγκλήματα από δημοσιογραφικής ή πολιτικής ιδεολογικής εκμετάλλευσης ΔΕΝ έχει σημασία το τι έγινε πραγματικά αλλά το πως με συμφέρει να εχει γινει
Δηλαδή αν δεν διαδηλώνεις σε κάθε ξεχωριστή περίσταση, δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνη;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:13Μα αυτό λέει, καθυστερημενε φίλε μου , πώς «παραδόξως» οι αλληλέγγυοι γυναικομαχιτές δεν ενδιαφέρονται για την περίπτωση αυτήν.
«Η σιωπή είναι συνενοχή!»
Τι είδους λογική είναι πάλι αυτή;
* Χαλάρωσε λίγο τους χαρακτηρισμούς.
χαίρομαι που η αναλυσή μου γίνεται κοινά αποδεκτήstavmanr έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 13:54Κάποιοι άντρες όντως το θεωρούν δικαίωμα.
Αλλά ο ρατσισμός δεν αναλώνεται στο αν θεωρείς ότι έχεις δικαίωμα μόνο φόνου επάνω στη γυναίκα. Και δεν αναλώνεται στο τι θεωρείς γενικότερα.
Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα κι ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Εφόσον το έγκλημα που διέπραξες είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κατηγορείσαι και δικάζεσαι για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το λέμε "γυναικοκτονία".

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Σέλευκας έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 16:15χαίρομαι που η αναλυσή μου γίνεται κοινά αποδεκτήstavmanr έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 13:54Κάποιοι άντρες όντως το θεωρούν δικαίωμα.
Αλλά ο ρατσισμός δεν αναλώνεται στο αν θεωρείς ότι έχεις δικαίωμα μόνο φόνου επάνω στη γυναίκα. Και δεν αναλώνεται στο τι θεωρείς γενικότερα.
Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα κι ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Εφόσον το έγκλημα που διέπραξες είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κατηγορείσαι και δικάζεσαι για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το λέμε "γυναικοκτονία".

Δική μου είναι η ανάλυση που παραθέτεις...
Αν στο θέμα του Ζακ, η βία προέκυψε ως αντίδραση στη ληστεία που αναφέρεις, τότε είναι απολύτως ανόητη η προσέγγιση όσων την πρόβαλλαν ως σεξιστικού τύπου βία.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:16για μενα οχι και στα δυοΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:11Την ξέρω τη θεωρία σας καλό μου. Απάντηση σε δύο συγκεκριμένα θέλω και το πάτε μονίμως περιφερειακά.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:06πχ ειμαι ναζιστης και σκοτωνω εναν μαυρο για το χρωμα του, η πραξη εχει ρατσιστικα κινητρα
Αν ήταν, γιατί;
Αν δεν ήταν, γιατί;
Αν η 23χρονη σκοτώθηκε λόγω ερωτικού πάθους, ποια ακριβώς θα ήταν η διαφορά αν το έγκλημα το έκανε άντρας και όχι γυναίκα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
στο πρωτο που λες εχω την ιδια αποψη, για μενα δεν υπαρχει καμια ενδειξη ρατσιστικης αντιδρασης των τυπων που τον σκοτωσαν αφου το θυμα δεν ηταν καν με τρανς εμφανιση, αντε να πουμε οτι τον περασαν για πρεζακι και ηταν ρατσιστες με τους ναρκομανεις (!), απλως χρησιμοποιησε την ιδιοτητα της ντραγκ κουιν η λοατκι κοινοτητα για να κανει ντοροΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:00Αν στο θέμα του Ζακ, η βία προέκυψε ως αντίδραση στη ληστεία που αναφέρεις, τότε είναι απολύτως ανόητη η προσέγγιση όσων την πρόβαλλαν ως σεξιστικού τύπου βία.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:16για μενα οχι και στα δυοΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:11
Την ξέρω τη θεωρία σας καλό μου. Απάντηση σε δύο συγκεκριμένα θέλω και το πάτε μονίμως περιφερειακά.
Αν ήταν, γιατί;
Αν δεν ήταν, γιατί;
Αν η 23χρονη σκοτώθηκε λόγω ερωτικού πάθους, ποια ακριβώς θα ήταν η διαφορά αν το έγκλημα το έκανε άντρας και όχι γυναίκα;
στην περιπτωση της 23χρονης για μενα η διαφορα εγκειται στο οτι αν ηταν αντρας ο δραστης θα επροκειτο για μια ακομα περιπτωση οπου το ισχυρο φυλο λογω σωματικης δυναμης επιβαλλεται στο γυναικειο με βια (ανθρωποκτονο βια εν προκειμενω)
προς το παρον το "λεσβια σκοτωνει λεσβια" δεν ειναι κατι συνηθες, ουτε κοινωνικο φαινομενο οπως το "αντρας σκοτωνει γυναικα" για να απαιτει ειδικη μνεια και να αποκαλειται και αυτο γυναικοκτονια
Ε, τότε γιατί δεν καλείται ανδροκτονία η φάση που κάποιος πιο δυνατός ή οπλισμένος άντρας σκοτώνει κάποιον αδύναμο ή άοπλο άντρα;Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:14στο πρωτο που λες εχω την ιδια αποψη, για μενα δεν υπαρχει καμια ενδειξη ρατσιστικης αντιδρασης των τυπων που τον σκοτωσαν αφου το θυμα δεν ηταν καν με τρανς εμφανιση, αντε να πουμε οτι τον περασαν για πρεζακι και ηταν ρατσιστες με τους ναρκομανεις (!), απλως χρησιμοποιησε την ιδιοτητα της ντραγκ κουιν η λοατκι κοινοτητα για να κανει ντοροΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:00Αν στο θέμα του Ζακ, η βία προέκυψε ως αντίδραση στη ληστεία που αναφέρεις, τότε είναι απολύτως ανόητη η προσέγγιση όσων την πρόβαλλαν ως σεξιστικού τύπου βία.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 14:16
για μενα οχι και στα δυο
στην περιπτωση της 23χρονης για μενα η διαφορα εγκειται στο οτι αν ηταν αντρας ο δραστης θα επροκειτο για μια ακομα περιπτωση οπου το ισχυρο φυλο λογω σωματικης δυναμης επιβαλλεται στο γυναικειο με βια (ανθρωποκτονο βια εν προκειμενω)
προς το παρον το "λεσβια σκοτωνει λεσβια" δεν ειναι κατι συνηθες, ουτε κοινωνικο φαινομενο οπως το "αντρας σκοτωνει γυναικα" για να απαιτει ειδικη μνεια και να αποκαλειται και αυτο γυναικοκτονια
Κι αυτό συχνό/συνηθισμένο κοινωνικό φαινόμενο είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
γιατι δεν ειναι κοινωνικο φαινομενο με τη βαρυτητα που εχει η ενδοοικογενειακη βια η οποια ειρησθω εν παροδω τιμωρειται βαρυτερα απο τα αντιστοιχα κοινα ποινικα αδικηματα και αφορα καθε δεκτη δλδ αντρα και γυναικαΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:22Ε, τότε γιατί δεν καλείται ανδροκτονία η φάση που κάποιος πιο δυνατός ή οπλισμένος άντρας σκοτώνει κάποιον αδύναμο ή άοπλο άντρα;Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:14στο πρωτο που λες εχω την ιδια αποψη, για μενα δεν υπαρχει καμια ενδειξη ρατσιστικης αντιδρασης των τυπων που τον σκοτωσαν αφου το θυμα δεν ηταν καν με τρανς εμφανιση, αντε να πουμε οτι τον περασαν για πρεζακι και ηταν ρατσιστες με τους ναρκομανεις (!), απλως χρησιμοποιησε την ιδιοτητα της ντραγκ κουιν η λοατκι κοινοτητα για να κανει ντοροΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:00
Αν στο θέμα του Ζακ, η βία προέκυψε ως αντίδραση στη ληστεία που αναφέρεις, τότε είναι απολύτως ανόητη η προσέγγιση όσων την πρόβαλλαν ως σεξιστικού τύπου βία.
προσοχη, δεν λεω οτι ο νομοθετης πρεπει να τιμωρει βαρυτερα τις γυναικοκτονιες απο τις ανδροκτονιες, απλως το φαινομενο της δολοφονιας γυναικων απο τους αντρες συντροφους τους (και οχι το αντιθετο) εχει παραγινει και γι αυτο δεν βρισκω αδοκιμο τον ορο γυναικοκτονια
Εξαρτάται με το πώς ορίζεις το "αδόκιμο" από τη στιγμή που αναφέρεις ότι δεν απαιτείς βαρύτερη τιμωρία. Η δική μου θέση είναι ότι ο όρος είναι μια ευαισθητοποιημένη τσιχλόφουσκα, τύπου βαφτίζουμε το κρέας ψάρι κι όλα θα πάνε καλύτερα.Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 18:03γιατι δεν ειναι κοινωνικο φαινομενο με τη βαρυτητα που εχει η ενδοοικογενειακη βια η οποια ειρησθω εν παροδω τιμωρειται βαρυτερα απο τα αντιστοιχα κοινα ποινικα αδικηματα και αφορα καθε δεκτη δλδ αντρα και γυναικαΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:22Ε, τότε γιατί δεν καλείται ανδροκτονία η φάση που κάποιος πιο δυνατός ή οπλισμένος άντρας σκοτώνει κάποιον αδύναμο ή άοπλο άντρα;Kotas έγραψε: ↑15 Δεκ 2022, 17:14
στο πρωτο που λες εχω την ιδια αποψη, για μενα δεν υπαρχει καμια ενδειξη ρατσιστικης αντιδρασης των τυπων που τον σκοτωσαν αφου το θυμα δεν ηταν καν με τρανς εμφανιση, αντε να πουμε οτι τον περασαν για πρεζακι και ηταν ρατσιστες με τους ναρκομανεις (!), απλως χρησιμοποιησε την ιδιοτητα της ντραγκ κουιν η λοατκι κοινοτητα για να κανει ντορο
προσοχη, δεν λεω οτι ο νομοθετης πρεπει να τιμωρει βαρυτερα τις γυναικοκτονιες απο τις ανδροκτονιες, απλως το φαινομενο της δολοφονιας γυναικων απο τους αντρες συντροφους τους (και οχι το αντιθετο) εχει παραγινει και γι αυτο δεν βρισκω αδοκιμο τον ορο γυναικοκτονια
Και βρίσκω κάπως κωμικό το ότι σε μια περίοδο, που κάποιοι υποστηρίζουν την εναλλαγή/ασάφεια/κλπ των φύλων και θεωρούν τον όρο "γυναίκα" βάσει του βιολογικού φύλου κάτι ρατσιστικό, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το "γυναικοκτονία" θα γίνει γενικώς αποδεκτό.
Και το παράδοξο (;) είναι ότι οι συγκεκριμένοι μεν και δε "κάποιοι" είναι η ίδια κατηγορία.
Μιλάμε για την απόλυτη εμπλοκή μηρών και εννοιών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βασανίζεται ο Μητσοτάκης – Μία γυναικοκτονία χαλάει τα χίλια πράγματα που κάνει
από Frappezitis » 05 Απρ 2024, 20:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
05 Απρ 2024, 20:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ
από AlienWay » 11 Ιούλ 2023, 14:43 » σε Εγκληματικότητα - 293 Απαντήσεις
- 10526 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
20 Σεπ 2024, 20:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ούτε λέξη για εκλογές το ζαβό του πασοκ
από Τοξοβόλος_UK » 19 Ιουν 2024, 15:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 380 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λευκός Λύκος
19 Ιουν 2024, 20:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν έχει βρεθεί η λέξη που θα χαρακτηρίζει τον ΠΡΩΚΤΟΣΑΛΤΕ.
από Μαδουραίος » 01 Νοέμ 2024, 08:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
01 Νοέμ 2024, 10:03
-