Το αλκοολ μετατρεπεται σε ποτο για γεροντες και περιθωριακους
Re: Το αλκοολ μετατρεπεται σε ποτο για γεροντες και περιθωριακους
μακαρι να αφησουν στην ακρη και τα ναρκωτικα οι Βρετανοι
τα οποια κατι μουνοπανα οπως ο Welsh,τους επεισαν τη δεκαετια το 90 οτι ειναι κουλ να παιρνεις
τα οποια κατι μουνοπανα οπως ο Welsh,τους επεισαν τη δεκαετια το 90 οτι ειναι κουλ να παιρνεις
-
H μπύρα ειναι σκατα. Πως μπορειτε να πίνετε αυτο το πράγμα; Το μονο που σου κάνει ειναι να σε φουσκώνει και να σου κάνει ενα κεφάλι σκατα. Καλυτερα σπιτι σου ποτα που εχεις αγοράσει ή εξω κανα τσίπουρο η κρασι σε ταβερνα. Οσο την ακους με λιγοτερο,τοσο το καλυτερο.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 19:14Καπιταλιστική προπαγάνδα. Ο καφές είναι του διαβόλου και καλά τα λενε οι μουσουλμάνοι, σε τσιτάρει για να δουλευεις σαν σκλάβος και σε γαμάει τον οργανισμό. Τον έκοψα και ησύχασαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑10 Οκτ 2018, 21:59Δεν είναι θέμα καλής τύχης, απλά βγαίνουν νέες έρευνες.
Για τον καφέ* αντίθετα τα νέα είναι θετικά, χουρέι!
Για το αλκοόλ η γνώμη μου είναι στο ενδιάμεσο. Έπινα μια ζωή,από τα 13, κανα δυο κρασιά το μεσήμερι και κανα δυο κονιακ το βράδυ. Δεν σούρωνα,δεν μου αρέσει το συναίσθημα να μην σκέφτομαι καθαρά, σταματούσα μόλις βαλσαμώνονταν το χαμόγελο πάνω μου. Επειδή είχα αρκετά περιστατικά αλκοολισμού στον περίγυρο μου. μου βγήκε μια αποστροφή και σταμάτησα να πίνω εντελώς. Παρατήρησα πως ήμουν λιγότερο χαρούμενος, έγινα πιο μίζερος. Τώρα όταν βγαίνω, σφίγγω κανα 2 μπυρες και μου κάθονται όμορφα. Το να κυλάει μια ψιλή μέσα σου, έστω και καθημερινά, είναι ευλογία, τα μεθύσια όμως είναι απαράδεκτα για ανθρώπους που πέρασαν τα 20. Για τα χασίσια είμαι κάθετα αρνητικός. Το να θες να την ακους δείχνει ψυχικό κενό.
Οσο για τους μπαφους, συμφωνω. αποχαυνωση. Το αλκοολ ειναι πιο πολυπλοκο. αν το ελεγχεις, ειναι θαυματουργό για πολλες χρήσεις. Δεν ειναι τυχαιοι που πολλοι μεγάλοι λογοτέχνες ήταν αλκοολες μα κανένας μπαφακιας. Ειναι περα απο τις κατηγορίες upper και downer. Εκει που σε εχει ανεβασει ψηλα, μπορεις να κανεις παρατηρησεις βαθιες μεσα στην ουσια των πραγματων.Τωρα αν αυτη κρυβεται μεσα στη μεθη η στην νηφαλιότητα, αυτο ειναι ενα ντιμπειτ που κρατά αιώνες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Ναι, γιατι το 88 στο summer of love ουτε που τα ξερανε.

Μια χαρα ηταν τοτε. Με τα αλκοολια οι αγγλοι γινονται σκατά και τις πρεζοχαπακομαλακιες. Μακαρι να πινανε ολη μερα μπαφους και κανα τριπακι ή ε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
- Northern Spirit
Ε αφου το λεει η Daily Mail και αφου εσυ τους χαζευες πριν απο καμια 20αρια χρονια αρα εγω..κοιμαμαι το Σαββατο το βραδυ..Athina__P έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 19:12Για όποιον έχει την απορία...Northern Spirit έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 10:25εγω βλπεω πχ στο ανειστημιο οτι οι πινοντες αλκοολ εχουνε περιοριστει..Τωρα για το μεγεθος τους φαινομενου ειναι δυσκολο να πεις..Πχ ο κοσμος συνεχιζει να πηγαινει στα κλαμπς..Αν εκει πινουνε χυμους η αλκοολ σε μικροτερες ποσοτητες ειναι δυσκολο να πεις..Παντως αυτο που λεει το αρθρο ειναι συμβατο με αναλογες μετρησεις σε αλλους τομεις που λενε πχ οτι οι νεοι σημερα ειναι περισσοτερο υπερ της οικολογιας, κατα του καπνισματος, του γαμου, της θρησκειας, ενω αυξανει διαρκως το ποσοστο των vegeterians, vegans κλπ..
Δηλαδη οι νεοτερες γενιες δειχνουνε μεγαλυτερη αποστροφη για συνηθειες των προηγουμενων γεναιων οποτε και η μικροτερη καταναλωση αλκοολ μου φαινεται μαλλον φυσιολογικη..
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... tures.html
Ρε πστ το έζησα και αυτό! Δεν ήξερα ότι είχε όνομα! Όντως το πρώτο ΣΚ γίνεται ο μεγάλος χαμός! Αλλά όχι εκεί που είναι ο Πίθηκας φαίνεται! Ή ξερω γω κοιμάται εκείνη την ώρα.
Εγώ είχα κολλήσει με κάτι άλλους Ευρωπαίους και χαζεύαμε το θέαμα! Και ήμασταν μεταπτυχιακοί και λόγω ηλικίας και μόνο δεν κολλάγαμε να γίνουμε έτσι ούτε και μας ενδιέφερε. Και όντως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν γινόμαστε και έτσι όταν πίνουμε ή όταν βγαίνουμε έξω. Οι Γάλλοι πχ θα έπιναν και κρασάκι με το φαγητό, πιο συχνά από τους Έλληνες.

Για να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα:
1. Οι Αγγλοι ως βορειοι πινουνε ακομη και σημερα περισσοτερο απο τους Ελ...
2. Η ερευνα που εβαλα λεει οτι οι νεοι Αγγλοι , 16-24 καταναλωνουνε λιγοτερο αλκοολ απο οτι ατομα της ιδιας ηλικιας στη Βρετανια παλιοτερα..
Και αυτα βεβαια ισχυουνε για οποιον παρακολουθει το θεμα σε βαθος χρονου και οχι για καποιον του στυλ μαλάκα-εκανα-ενα-μαστερ-στη-Βρετανια-και-εβλεπα-τα-Σαββατα-πολλους-μεθυσμενους-στο-δρομο-και-τους-χαζευα.
Η βρετανια ειχε τεραστιο προβλημα αλκοολισμου την δεκαετια του '70 και του '80, τοτε που βγαινανε το σ/κ στα γηπεδα και στα μπαρς και οι δρομοι γινονταν πεδια μαχης απο μεθυσμενους..Απο τοτε η βρετανια εχει αλλαξει πολυ..Οι δρομοι εχουνε και σημερα μεθυσμενους αλλα πολυ λιγοτερους και τα περιστατικα εχουνε σημαντικα περιοριστει..Τα γηπεδα εχουνε γινει πλεον εκκλησιες και δεν εχουνε καν κιγκλιδωματα..Και λιγοτεροι ειδικα νεοι καταναλωνουνε μαζικα αλκοολ.
Μι αλλη αποδεξει επ'αυτου ειναι οτι οι παμπς στη βρετανια, οπου παλαιοτεροι πηγαινανε και μπεκροπινανε περνανε μακροχρονια κριση και πολλες κλεινουνε..
Εχουνε αλλαξει πολλες συνηθειες στη βρετανια..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Είπα εγώ κάτι ότι η έρευνα δεν ισχύει; Καλά κρατούν πάντως τα έθιμα με τους φοιτητές και τις φωτό τις έβαλα για να το κάνουν εικονα αυτοί που δεν το έχουν δει.
Οπότε το να λες ότι στο δικό σου πανεπιστήμιο δεν βλεπεις και πολυ να μεθάνε, δεν ξέρω τι εννοείς, μπορεί να μην είναι όπως στις φωτό όντως, είναι μια μεγάλη χώρα η Βρετανία.
Αλλά και πάλι, έχουν μια γλύκα και μια αθωότητα οι Βρετανοί όταν μεθάνε, δηλαδή μόνο τον εαυτό τους δείχουν να ταλαιπωρούν, γενικά έμοιαζε να είναι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης σε μια μεριά και να πίνει χωρίς να γίνεται χάλια και οι Βρετανοί σε μια κατηγορία από μονοι τους! Μόνο για τους Ρώσους την εποχή που έπεφτε το παραπέτασμα θα μπορούσες να πεις ότι έφταναν σε τέτοια επίπεδα, αλλά εκείνοι γίνονταν και επικίνδυνοι.
Οπότε το να λες ότι στο δικό σου πανεπιστήμιο δεν βλεπεις και πολυ να μεθάνε, δεν ξέρω τι εννοείς, μπορεί να μην είναι όπως στις φωτό όντως, είναι μια μεγάλη χώρα η Βρετανία.
Και άλλοι είναι Βόρειοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικάνοι, αυτά που βλέπαν στους δρόμους της Βρετανίας τους έφευγε η μαγκιά! Οι Γερμανοί θα χαζολογήσουν στο Octoberfest και αυτό είναι όλο και όχι όλη η Γερμανία, αλλά μια περιοχή.Northern Spirit έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:22
Αλλά και πάλι, έχουν μια γλύκα και μια αθωότητα οι Βρετανοί όταν μεθάνε, δηλαδή μόνο τον εαυτό τους δείχουν να ταλαιπωρούν, γενικά έμοιαζε να είναι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης σε μια μεριά και να πίνει χωρίς να γίνεται χάλια και οι Βρετανοί σε μια κατηγορία από μονοι τους! Μόνο για τους Ρώσους την εποχή που έπεφτε το παραπέτασμα θα μπορούσες να πεις ότι έφταναν σε τέτοια επίπεδα, αλλά εκείνοι γίνονταν και επικίνδυνοι.
- Otto Weininger
Ναι μόνο την δεκαετία του 70 και του 80 είχαν θέμα. Και το 1997 θυμάμαι που βγήκαμε μια βόλτα βράδυ μετά την αλλαγή του χρόνου πάνω στην Οξφορντ Στριτ και πεταγαμε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια μπύρας.
Ο τίτλος του νηματος δε, για το πεος καβαλα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Northern Spirit
Για να σε αντιγρασω στα @@ τι θαωρεις για τον τιλο του νηματος..Otto Weininger έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:42Ναι μόνο την δεκαετία του 70 και του 80 είχαν θέμα. Και το 1997 θυμάμαι που βγήκαμε μια βόλτα βράδυ μετά την αλλαγή του χρόνου πάνω στην Οξφορντ Στριτ και πεταγαμε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια μπύρας.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
το καλα κρατουνε επειδη να εχω μια φωτογραφια εδω δεν λεει τιποτε...Athina__P έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:30Είπα εγώ κάτι ότι η έρευνα δεν ισχύει; Καλά κρατούν πάντως τα έθιμα με τους φοιτητές και τις φωτό τις έβαλα για να το κάνουν εικονα αυτοί που δεν το έχουν δει.
Οπότε το να λες ότι στο δικό σου πανεπιστήμιο δεν βλεπεις και πολυ να μεθάνε, δεν ξέρω τι εννοείς, μπορεί να μην είναι όπως στις φωτό όντως, είναι μια μεγάλη χώρα η Βρετανία.Και άλλοι είναι Βόρειοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικάνοι, αυτά που βλέπαν στους δρόμους της Βρετανίας τους έφευγε η μαγκιά! Οι Γερμανοί θα χαζολογήσουν στο Octoberfest και αυτό είναι όλο και όχι όλη η Γερμανία, αλλά μια περιοχή.Northern Spirit έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:22
Και στην Ελλαδα ακομη και σημερα μερικοι ντυνονται τσολιαδες αλλα ειναι πολλοι λιγοτεροι απο το παρελθον..
- Otto Weininger
Καλά νήμα δικό σου είναι,οποτε πλεονασμός το για τον πούτσο καβάλα.Northern Spirit έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:43Για να σε αντιγρασω στα @@ τι θαωρεις για τον τιλο του νηματος..Otto Weininger έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:42Ναι μόνο την δεκαετία του 70 και του 80 είχαν θέμα. Και το 1997 θυμάμαι που βγήκαμε μια βόλτα βράδυ μετά την αλλαγή του χρόνου πάνω στην Οξφορντ Στριτ και πεταγαμε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια μπύρας.
Αλλά προσπάθησε να μην είσαι πάντα στο ίδιο στυλ
- Northern Spirit
Ο καθενας εχει το στυλ του..Αλλα οπως εχω πει και αλλοτε εγω δεν παριστανω το εξυπνο να μπαινω σε νημα και να λεω οτι το νημα ειναι ΓΤΠ και τα σχετικα...Otto Weininger έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:45
Καλά νήμα δικό σου είναι,οποτε πλεονασμός το για τον πούτσο καβάλα.
Αν δεν γουσταρω ενα νημα απλα καθομαι δεν γραφω σε αυτο..Και επισης κρατω τις αποψεις για αλλους χρηστες για τον εαυτο μου..
Στην Αγγλια οταν σπουδαζα ερχοντουσαν μετα τα μπαρ εξω απο την εστια μας και ξεδιπλωναν το αγγλικο χιουμορ με βρισιες και προσβολες. Εμεις δε βγαιναμε καθολου τα βραδια.Athina__P έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 19:03Στην Αγγλία και στο Φαληράκι δηλαδή, στα κλαμπ που ήταν πιο πολυ του χαβαλέ, μπορούσες να μην έχεις κοιτάξει καν το μεθυσμένο Άγγλο και να γυρίσει να σου χώσει ένα γλωσσόφιλο. Το δοκίμασε δηλαδή ένας. Το πολύ πολύ να μην κάτσει η άλλη, αλλά γενικά δεν φαίνεται να υπήρχε παρεξήγηση σε αυτά! Εμένα με είχε βουτήξει ένας, δεν πρόλαβε να κάνει αυτό που ήθελε, τον έσπρωξα ευγενικά και όλα καλά! Για τα περαιτέρω δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι το ξεκινάνε έτσι και προχωράει το πράγμα αν θέλουν οι ενδιαφερόμενοι. Δεν κατάλαβα όμως για πολύ εξτρήμ καταστάσεις. Όχι μέσα στο κλαμπ τουλάχιστον! Δεν ξέρω βέβαια τώρα πώς έχουν εξελιχθεί αυτά! Δεν τα θεωρώ βέβαια αυτά τα καλύτερα που γίνονται στα κλαμπ, περισσότερο την ευκαιρία που δίνεται να ξεδιπλωθεί το αγγλικό χιούμορ και το κατάλληλο πνέβμα, είναι καλύτεροι από εμάς στο να κάνουν συμπόσια.Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 16:33Που γινοταν πιο πολυ σεξ στα κλαμπ, Ελλαδα ή Αγγλια;Athina__P έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 06:35
Έτσι!
Στην Ελλάδα τουλάχιστον, το ποτό ή οι άνθρωποι που το καταλανώνουν ευθύνονται για θανάτους από τροχαία, αλλά όχι για πολλά άλλα. Πιο πολύ θα χρειαζόταν να τα βάλουμε πχ με τα λιπαρά τυριά και την καθιστική ζωή που ευθύνονται για ένα σωρό προβλήματα στη μέση ηλικία και δημιουργούν κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία και πολλές χιλιάδες πρόωρους και βασανιστικούς θανάτους.
Στη Βρετανία όντως είχε παραγίνει αυτό το πράγμα, αν και είχε και την πλάκα του να βγαίνεις εκεί να το παρακολουθείς. Με μια φίλη Βρετανίδα που το θεωρούσε νορμάλ αυτό όταν βρεθήκαμε οι δυο μας δεν προλάβαμε καν να βγουμε από το σπίτι. Είχε γίνει χάλια... Είχε κατεβάσει μια μπουκάλα κρασί για ζέσταμα πριν βγούμε, σαν νερό. Ούτε καν νερό δεν μπορεί να κατεβάσει άνθρωπος στην Ελλάδα τόσο γρήγορα! Τελικά δεν μπορούσε να περπατήσει να βγούμε έξω από το διαμέρισμα αλλά και να μπορούσε δεν είχα σκοπό να κάνω τη νταντά της κοπέλας. Έτσι πίνουν αυτοί που το τερματίζουν τέλος πάντων, αν και μερικές φορές αν είναι ένα κλικ πιο κάτω έχουν πολλή πλάκα να τους παρακολουθείς!
Ε, δεν ξανα"βγήκαμε" σε τέτοια φάση με τη συγκεκριμένη φίλη και έληξε το θέμα εκεί. Χαλάστηκα, της το είπα ευγενικά και απλά δεν έτυχε να με ξανακαλέσει ή να σκεφτώ να την ξανακαλέσω, κάναμε παρέα αλλά βράδυ βγαίναμε με άλλες παρέες. Βράδια στη Βρετανία και στα τελειώματα της rave εποχής ήταν κάτι να το ζήσεις, αλλά στην Αθήνα είχα ζήσει πολύ πιο μαγικά! Meanwhile στην Ελλάδα υπήρχαν επικές βραδιές - δεκαετίες που κανείς δεν γινόταν τόσο χάλια που να μη θυμάται.. Ε, ελάχιστοι τέλος πάντων. Και στο μεταξύ όλο αυτό το έζησα sober, δεν ήμουν του ποτού, αλλά φαινόταν ότι οι περισσότεροι το χρειάζονταν για να χαλαρώσουν αρκετά και ακόμα θα περάσω καλά με κανένα ουζάκι πλέον.
- Otto Weininger
Δεν είπα για το νήμα. Για τον τίτλο είπα.Northern Spirit έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:49Ο καθενας εχει το στυλ του..Αλλα οπως εχω πει και αλλοτε εγω δεν παριστανω το εξυπνο να μπαινω σε νημα και να λεω οτι το νημα ειναι ΓΤΠ και τα σχετικα...Otto Weininger έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:45
Καλά νήμα δικό σου είναι,οποτε πλεονασμός το για τον πούτσο καβάλα.
Αν δεν γουσταρω ενα νημα απλα καθομαι δεν γραφω σε αυτο..Και επισης κρατω τις αποψεις για αλλους χρηστες για τον εαυτο μου..
- hellegennes
Otto Weininger έγραψε: ↑11 Οκτ 2018, 22:42Ναι μόνο την δεκαετία του 70 και του 80 είχαν θέμα. Και το 1997 θυμάμαι που βγήκαμε μια βόλτα βράδυ μετά την αλλαγή του χρόνου πάνω στην Οξφορντ Στριτ και πεταγαμε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια μπύρας.
2008, Σάββατο βράδυ:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν επιναν ουτε οι φιλοι μου στην Αθηνα ουτε οι συγκατοικοι μου στην Αγγλια. Ελαχιστοι στη σχολη ψωνιζαν μπυρες
- Eθνικοκοινωνιστης
το αλκοολ ειναι μια απο τις πολλες ναρκωτικες καταστασεις που επιβαλλει ο νεοφιλελευθερισμος στην κοινωνια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 371 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
03 Μαρ 2025, 18:38
-
-
Νέα δημοσίευση Διακοπή αλκοόλ και δοκιμή μετά από ενάμιση χρόνο!
από alto_sem » 12 Οκτ 2023, 19:07 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 13 Απαντήσεις
- 1171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alto_sem
12 Οκτ 2023, 20:14
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 922 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Exodus
21 Μάιος 2023, 18:30