Ο Σωτηροπουλος τωρα απο κει που ειναι θα τα εννοησε ολα κι αυτος και θα εκλαψε πικρα.
To βιβλίο του Ενώχ.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: To βιβλίο του Ενώχ.
"Άχρι καιρού..."
Στα εφηβικά χρόνια την πέρασα κι εγώ αυτή τη φάση, οπότε δεν κρίνω. Αν ποτέ ωριμάσουν τα γούστα σου, έχω σοβαρή βιβλιογραφία να προτείνω.Νατάσα έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:52Μπραβο για το πρωτο μερος της απαντησης. Στο δευτερο φυσικα δεν συμφωνω γιατι πιστευω οτι η λιακοκοσμοθεωρια εξηγει τα παντα λογικοτατα μεχρι στιγμης!ik_90 έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:15Νομίζω ότι μια χαρά καταλαβαίνεις. Σου λέει ότι δεν την καλύπτει το ορθόδοξο δόγμα, όπως και πολύ κόσμο (που ψάχνεται λίγο πάνω σε αυτά τα ζητήματα). Γιατί παρουσιάζει έναν Θεό εκδικητικό, μοχθηρό, που σου βάζει παράλογους κανόνες και σε γεμίζει τύψεις για αμαρτίες και ότι αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, θα βρεθείς εκεί που αιώνια επικρατεί ο... κλαυθμός, ο οδυρμός και ο τριγμός των οδόντωνBefaios έγραψε: ↑01 Ιαν 2023, 19:45
Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που λες.
Πρώτα απ΄όλα δεν καταλαβαίνω ποια θρησκεία πιστεύεις, σίγουρα όχι την ορθόδοξη.
Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί από την Ά Οικουμενική Σύνοδο η Εκκλησία αποφάσισε ποια βιβλία αποδεχόταν.
Υπ΄όψιν ότι στη Σύνοδο αυτή έλαβαν μέρος οι Άγιοι Νικόλαος και Σπυρίδων.
Από τότε έγιναν άλλες 6 Σύνοδοι, σύνολο 7 δηλαδή και κανένας άγιος δεν μας έχει πει τίποτα για το απόκρυφο του Ενώχ, εσύ ποιους θες να ακούσεις, δεν ξέρω.
Και αν δεν θες να ακούσεις κανέναν άγιο, τότε θα πρέπει να μας πεις τι εννοεί ο ίδιος ο Χριστός εδώ:
«Όταν γαρ εκ νεκρών αναστώσιν, ούτε γαμούσι ούτε γαμίζονται, αλλ’ εισίν ως άγγελοι οι εν τοις ουρανοίς» (Μαρκ. ιβ’:25)
Δηλαδή όταν ο Χριστός μας λέει ότι οι άγγελοι δεν... εσύ πως νομίζεις τα αντίθετα;
Βέβαια η Λιακοπούλεια «φιλοσοφία» είναι για τα πανηγύρια (επιεικώς) αλλά καλό είναι να ψάχνεται ο άνθρωπος και κάποτε θα τη βρει την άκρη.
Anyway, καλή αναζήτηση και φως στο δρόμο σου

“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Σ ευχαριστω...Επειδη γινομαι περιεργη, μπορεις να μου συστησεις κατι δικο σου; Θελω να δω σε τι συμπερασμα κατεληξες εσυ. Εκτος και αν θες καπου αλλου να το συζητησουμε δημοσια.ik_90 έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:59Στα εφηβικά χρόνια την πέρασα κι εγώ αυτή τη φάση, οπότε δεν κρίνω. Αν ποτέ ωριμάσουν τα γούστα σου, έχω σοβαρή βιβλιογραφία να προτείνω.Νατάσα έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:52Μπραβο για το πρωτο μερος της απαντησης. Στο δευτερο φυσικα δεν συμφωνω γιατι πιστευω οτι η λιακοκοσμοθεωρια εξηγει τα παντα λογικοτατα μεχρι στιγμης!ik_90 έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:15
Νομίζω ότι μια χαρά καταλαβαίνεις. Σου λέει ότι δεν την καλύπτει το ορθόδοξο δόγμα, όπως και πολύ κόσμο (που ψάχνεται λίγο πάνω σε αυτά τα ζητήματα). Γιατί παρουσιάζει έναν Θεό εκδικητικό, μοχθηρό, που σου βάζει παράλογους κανόνες και σε γεμίζει τύψεις για αμαρτίες και ότι αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, θα βρεθείς εκεί που αιώνια επικρατεί ο... κλαυθμός, ο οδυρμός και ο τριγμός των οδόντων
Βέβαια η Λιακοπούλεια «φιλοσοφία» είναι για τα πανηγύρια (επιεικώς) αλλά καλό είναι να ψάχνεται ο άνθρωπος και κάποτε θα τη βρει την άκρη.
Anyway, καλή αναζήτηση και φως στο δρόμο σου
"Άχρι καιρού..."
ik_90, εσυ εισαι στην φωτο που εβαλες στο αβαταρ σου; Αν επιτρεπεις, ποσο χρονων εισαι;
"Άχρι καιρού..."
Όχι πραγματικά δεν καταλάβαινα γιατί νόμιζα ότι ως ορθόδοξη είχε τέτοιες απόψεις, από τη στιγμή που δεν δέχεται το ορθόδοξο δόγμα, μπορώ πλέον να καταλάβω.ik_90 έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:15Νομίζω ότι μια χαρά καταλαβαίνεις. Σου λέει ότι δεν την καλύπτει το ορθόδοξο δόγμα, όπως και πολύ κόσμο (που ψάχνεται λίγο πάνω σε αυτά τα ζητήματα). Γιατί παρουσιάζει έναν Θεό εκδικητικό, μοχθηρό, που σου βάζει παράλογους κανόνες και σε γεμίζει τύψεις για αμαρτίες και ότι αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, θα βρεθείς εκεί που αιώνια επικρατεί ο... κλαυθμός, ο οδυρμός και ο τριγμός των οδόντων
Αυτό που με κάνει εμένα να πιστεύω στο ορθόδοξο δόγμα είναι η στάση και τα λόγια κάποιων Αγίων όπως του Αγίου Παϊσίου, Πορφυρίου, Βελιμίροβιτς κ.α.
Εσείς τώρα ίσως να πηγαίνατε σε κανέναν εξορκισμό, όχι σαν αυτούς που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
Το όνομά μου είναι Λεγεών

“No idea is as absurd as the idea of progress.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βιβλίο Ἐνώχ: ἡ ἐπιμειξία τῶν "Υἱῶν τοῦ θεοῦ" μὲ τὶς θυγατέρες τῶν ἀνθρώπων.
από tanipteros » 27 Νοέμ 2024, 23:17 » σε Θρησκειολογία - 90 Απαντήσεις
- 2118 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
08 Απρ 2025, 14:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα το αγοράζατε; (βιβλίο)
από Λεγεών » 10 Αύγ 2023, 14:18 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 63 Απαντήσεις
- 7267 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης
29 Αύγ 2024, 23:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ὁ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ τοῦ Νίτσε.— Ἕνα βιβλίο γιὰ ἐλαχίστους.
από tanipteros » 09 Δεκ 2024, 23:20 » σε Θρησκειολογία - 92 Απαντήσεις
- 2254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
20 Δεκ 2024, 12:25
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
20 Νοέμ 2023, 08:09