Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 14 Ιαν 2023, 16:27

εντωμεταξύ πολλοί βασιλικοι είναι και αμερικανολαγνοι, που ποτέ δεν είχαν βασιλιά. τραγελαφικό.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 14 Ιαν 2023, 16:30

Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:24
George_V έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:23
Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:20

Ο Ντουάρτε είναι αναγνωρισμένος Δούκας και έχει νόμιμο τίτλο Δούκα, οπότε είναι λογικό να αναγνωρίζεται ο τίτλος του, όπως σε όποια άλλη περίπτωση. Δεν ξέρω, γιατί το συγκρίνεις με την συγκεκριμένη περίπτωση. Του Αλέξανδρου το ψάχνω, αλλά δε βρίσκω κάτι.
Ξερεις επισης οτι το Πορτογαλικο Συνταγμα δεν αναγνωριζει τιτλους ευγενειας ετσι?

Καποτε τον ειχε προσφωνησει ο Προεδρος της Βουλης ετσι και σε ερωτηση βουλευτη γιατι τον αποκάλεσε ετσι η απαντηση ηταν πως "ειτε μας αρεσει ειτε οχι ετσι προσφωνειται παροτι ο τιτλος του ειναι κενο γράμμα στην Πορτογαλια".
Εγώ διαβαζω ότι το από το 06 έχει επίσημα τον τίτλο αναγνωρισμένα.
Κανενα τιτλο δεν εχει. Απλα το 2006 το ΥΠΕΞ της Πορτογαλιας διευκρινησε οτι ο Ντουαρτε Πιο μπορει να αποκαλειται "Δουκας της Μπραγκανζα" εφοσον το επιθυμει για λογους courtesy και μονο αλλα αυτο δεν γεννα κανενα προνομιο ουτε συνιστα αναγνωριση του τιτλου του καθως μια τετοια αναγνωριση θα σημαινε ευθεια παραβιαση του Συνταγματος που δεν αναγνωριζει τιτλους ευγενειας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Ιαν 2023, 16:31

George_V έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:30
Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:24
George_V έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:23

Ξερεις επισης οτι το Πορτογαλικο Συνταγμα δεν αναγνωριζει τιτλους ευγενειας ετσι?

Καποτε τον ειχε προσφωνησει ο Προεδρος της Βουλης ετσι και σε ερωτηση βουλευτη γιατι τον αποκάλεσε ετσι η απαντηση ηταν πως "ειτε μας αρεσει ειτε οχι ετσι προσφωνειται παροτι ο τιτλος του ειναι κενο γράμμα στην Πορτογαλια".
Εγώ διαβαζω ότι το από το 06 έχει επίσημα τον τίτλο αναγνωρισμένα.
Κανενα τιτλο δεν εχει. Απλα το 2006 το ΥΠΕΞ της Πορτογαλιας διευκρινησε οτι ο Ντουαρτε Πιο μπορει να αποκαλειται "Δουκας της Μπραγκανζα" εφοσον το επιθυμει για λογους courtesy και μονο αλλα αυτο δεν γεννα κανενα προνομιο ουτε συνιστα αναγνωριση του τιτλου του καθως μια τετοια αναγνωριση θα σημαινε ευθεια παραβιαση του Συνταγματος που δεν αναγνωριζει τιτλους ευγενειας.
Δεν επιμένω, διότι πηγή έχω τη wiki.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιαν 2023, 16:34

nowhere έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:09
Κόψε και 100, ακόμη κι αν καταλήξει σε αρνητικό αποτέλεσμα με το σύστημα μέτρησης σου, το ίδιο μου κάνει.

Μεταφράσεις τέρμα.
φυσικά και δεν σου κάνει το ίδιο.ζεις για να πλασάρεις την φανταστική σούπερ νοημοσύνη σου και δεν γουστάρεις να σε αμφισβητούν.πάρτο άλλη μια για να μην ξεχνιόμαστε
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Ιαν 2023, 01:15
Κατά τα άλλα, θα επαναλάβω στους αντιμοναρχικούς να κόψουν δια παντός τη λέξη "λαός".

Γιατί "λαό" έχουν μόνον οι βασιλείς και οι μονάρχες.
Αυτό που δεν κατάλαβα μέχρι τώρα, είναι γιατί όλοι κολλάτε στα σχόλια της κάθε φιλοβασιλικής θείτσας.

Πείτε ότι έχω αλτς λόγω ηλικίας βρε παιδί μου.

Δείξτε λίγο κατανόηση, έστω ανθρωπιά και κόψτε τα ίδια νιανιανια, νιανιανιά

Στην τελική, ζητήστε τη συνδρομή κάποιων ζαίων κοπελούδων, ακόμη ΚΑΙ αυτές μπορεί να στροφάρουν περισσότερο από εσάς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 14 Ιαν 2023, 16:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:34

Αυτό που δεν κατάλαβα μέχρι τώρα, είναι γιατί όλοι κολλάτε στα σχόλια της κάθε φιλοβασιλικής θείτσας.

Στην τελική, ζητήστε τη συνδρομή κάποιων ζαίων κοπελούδων, ακόμη ΚΑΙ αυτές μπορεί να στροφάρουν περισσότερο από εσάς.
ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και απαντάς με ασχετίλες για πράγματα που δεν γράφτηκαν.μάλλον δεν σκοπεύεις να απαντήσεις

Άβαταρ μέλους
Fipps
Phorum.gr user: Fipps

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fipps » 14 Ιαν 2023, 16:43

George_V έγραψε:
14 Ιαν 2023, 15:51
Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 15:48
George_V έγραψε:
14 Ιαν 2023, 15:47

Υπαρχει μια διαφορα ομως. Τα επωνυμα που εχουμε εμεις και ολη η Ευρωπη κληρονομουνται. Π.χ. ο γιος του Γιαννη Παπαδοπουλου (ονομα απο ιδιοτητα, Παπαδοπουλος=γιος παπα) θα λεγεται Νικος Παπαδοπουλος.

Στην Ισλανδια ομως ο γιος του Σβερ Μαγκνουσον (ας τον πουμε ξερω γω Θωρ) θα λεγεται οχι "Θωρ Μαγκνουσον" αλλα "Θωρ Σβερσον". Δεν κληρονομουνται εκει. Ο καθε απογονος εχει και νεο επωνυμο με τη γεννηση του. Ο μονος τροπος να εχει το ιδιο ειναι μονο αν τον βαφτισουν με το ιδιο ονομα που εχει ο πατέρας του.
Αυτό σου εξηγώ από το πρώτο ποστ, δεν είναι ότι ΔΕΝ έχουν επώνυμο, μια χαρά έχουν, απλά έχουν διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αποκτούν επώνυμο. Εσύ πήγες να κάνεις αντίλογο στο ότι δεν έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι επώνυμα, πράγμα που είναι ΠΑΠΑΡΙΑ ΟΛΚΗΣ. (με το συμπάθειο).
Οπως και να εχει παντως το Ελληνικο Κρατος του εχει αποδώσει ΑΦΜ απο το 1994 με ονομα "Κωνσταντινος τεως Βασιλευς" και ΑΜΚΑ απο το 2014με την ιδια επωνυμια με γνωμοδοτηση του ΝΣΚ.

Δεν ειδα να του ζητανε επωνυμο για το ΑΦΜ.
Και ο Κωνσταντίνος, όπως και ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται στην γή,πρέπει έχουν ένα όνομα που του έχει δοθεί συνήθως, από τους γονείς του, όπως και ένα επώνυμο ή επίθετο για να αναγνωρίζεται από τους άλλους που φέρουν το ίδιο όνομα. Όταν το ίδιο όνομα και επίθετο συναντάται σε πολλούς, τότε μπαίνει το πατρώνυμο, εάν και το πατρώνυμο είναι ίδιο, εισέρχεται η ημερομηνία γεννήσεως,το μητρώνυμο, το γένος της μητέρας, το όνομα των παππούδων κ.ο.κ.
Στην Ισλανδία ακολουθούν το έθιμο να μην χρησιμοποιούν επώνυμα και πάνε κατ' ευθύαν στο πατρώνυμο γιατί ούτως ή άλλως 400.000 άνθρωποι ζούν εκεί, οπότε δεν αντιμετωπίζουν και μεγάλο πρόβλημα για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους...
Εδώ όμως μπαίνει και το θέμα του τίτλου.Οι Βασιλείς αρχικά, και τα κράτη αργότερα, συνήθιζαν να απονέμουν τίτλους στους υπηκόους τους, με βάση την θέση και τα κατορθώματά τους, όπως π.χ. Κύριος, Υποκόμης, Κόμης, Δούκας,Πρίγκηψ,Μάρτυρας,Ήρωας κτλ.
Όλοι οι Βασιλείς έχουν επώνυμο. Είναι το όνομα του Οίκου τους, όπως ακριβώς είναι το επώνυμο του καθενός μας. Απλά θεωρούν το επώνυμο υποτιμητικό σε σχέση με τον τίτλο. Θέλουν να αναγνωρίζονται βάση του τίτλου τους παρά του οικογενειακού επιθέτου τους.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος
Phorum.gr user: aytos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 14 Ιαν 2023, 16:44

nowhere έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:41
ΓΑΛΗ έγραψε:

ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και απαντάς με ασχετίλες για πράγματα που δεν γράφτηκαν.μάλλον δεν σκοπεύεις να απαντήσεις
Ρε μλκ μη την μπλοκάρεις πριν πενηνταρίσει

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Ιαν 2023, 16:45

Αρίστος έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:39
Εικόνα
Εδώ έχω μπερδευτεί κι εγώ. Το κομμάτι στο Τατόι που είναι στο δημόσιο, σαφέστατα, θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθει. Δεν υπάρχει πουθενά σε ευρωπαϊκή χώρα κατοικία/παλάτι/κλπ. πρώην βασιλέων που να μην είναι στην πένα και έκθεμα. Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, κλπ. Μέχρι και η Ρουμανία για να μην πηγαίνω μακριά.

Το κομμάτι όμως των τάφων είναι ιδιωτικό. Γι'αυτό δε θα έπρεπε να είχαν φροντίσει λίγο κι αυτοί; Δηλαδή εμένα πας στον τάφο του παππού μου ρε συ και είναι στην πένα. Και σου λέω ότι κι αν έχει υποστεί ζημιές από πλημμύρες κλπ. Έχουμε αλλάξει μάρμαρο 2-3 φορές.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 14 Ιαν 2023, 16:47

το κομμάτι που λες περιλαμβάνει και τους ταφους*
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 14 Ιαν 2023, 16:48

Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:45

Το κομμάτι όμως των τάφων είναι ιδιωτικό. Γι'αυτό δε θα έπρεπε να είχαν φροντίσει λίγο κι αυτοί;
Αν δεν απατώμαι ήταν μέχρι το 2000, όπου και τους συντηρούσαν. Μετά τους το απαγόρεψε το κράτος.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 14 Ιαν 2023, 16:49

Cecily Anne έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:45
Αρίστος έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:39
Εικόνα
Εδώ έχω μπερδευτεί κι εγώ. Το κομμάτι στο Τατόι που είναι στο δημόσιο, σαφέστατα, θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθει. Δεν υπάρχει πουθενά σε ευρωπαϊκή χώρα κατοικία/παλάτι/κλπ. πρώην βασιλέων που να μην είναι στην πένα και έκθεμα. Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, κλπ. Μέχρι και η Ρουμανία για να μην πηγαίνω μακριά.

Το κομμάτι όμως των τάφων είναι ιδιωτικό. Γι'αυτό δε θα έπρεπε να είχαν φροντίσει λίγο κι αυτοί; Δηλαδή εμένα πας στον τάφο του παππού μου ρε συ και είναι στην πένα. Και σου λέω ότι κι αν έχει υποστεί ζημιές από πλημμύρες κλπ. Έχουμε αλλάξει μάρμαρο 2-3 φορές.
Όλο του δημοσιου είναι
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Ιαν 2023, 16:49

Α ΟΚ, νόμιζα ότι το κομμάτι των τάφων το είχαν κερδίσει στο δικαστήριο.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 14 Ιαν 2023, 16:53

stergiosbik έγραψε:
14 Ιαν 2023, 11:40
"Και πάλι όμως δεν ξεμπερδέψαμε! Υπάρχει κι άλλο θέμα! Ο αποθανών “απλός πολίτης” λοιπόν, το 1958 αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ένα οχτάμηνο φοίτησε στη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ευελπίδων, με αποτέλεσμα να του απονεμηθεί ο τίτλος του αξιωματικού (ανθυπολοχαγός, σημαιοφόρος και ανθυποσμηναγός). Πολλές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία και την εκπαίδευση των ΟΥΚ (σημερινή ΔΥΚ, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών). Και τη “διαβολοβδομάδα”. Κάποια προνόμια προφανώς τα απολάμβανε. “Το είχε” με τα δύσκολα στην εκπαίδευση – προπόνηση. Κι όλα χαριστικά να στα απονείμουν εδώ, Ολυμπιονίκης δεν γίνεσαι.

Όταν έγινε βασιλιάς στη χώρα, έγινε και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων (βαθμός στρατηγού – και των τριών Κλάδων επειδή είχε φοιτήσει και στις τρεις αντίστοιχες σχολές). Κατά το Σύνταγμα, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άρα είναι στρατηγός… γι’ αυτό έχει στρατιωτικό γραφείο και υπασπιστές η Κατερίνα Σακελλαροπούλου! Κάποτε δεν είχαμε ΠτΔ αλλά βασιλιά που ήταν αυτός αρχηγός. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τυπικά, είναι απλά ο αρχηγός ενός στρατιωτικού επιτελείου. Αυτή η στρατιωτική του ιδιότητα όμως αναδεικνύει ένα… λάθος μας: Ο ελληνικός νόμος προβλέπει αφαίρεση των βαθμών και τον υποβιβασμό αξιωματικού σε απλό στρατιώτη σε περίπτωση καταδίκης.

Αυτό ουδέποτε συνέβη με τον Κωνσταντίνο. Άρα ισχύει το πρωτόκολλο στο στράτευμα που ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση θανάτου αξιωματικού, ανάλογα με τον βαθμό του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι αρχηγοί των Επιτελείων στέλνουν στεφάνι, όπως και η ένωση αποστράτων του Κλάδου (ΓΕΣ εν προκειμένω, οι οποίοι και επισκέπτονται Γράμμο-Βίτσι σε ετήσια βάση)! Το Γραφείο Προσωπικού των Επιτελείων συντάσσει ένα μικρό βιογραφικό που διαβάζεται από κάποιον αξιωματικό στην κηδεία, όπου συμμετέχει στη στρατιωτική αντιπροσωπεία που αποτελείται από εν ενεργεία αξιωματικούς!

Εν κατακλείδι, επειδή είναι ανώτατος, πρέπει να υπάρχει μπάντα από κάποιον κλάδο, αλλά και τιμητικό άγημα με όπλα που έχουν αβολίδωτα, ώστε όταν τον κατεβάζουν στην του τελευταία κατοικία, ρίχνουν τιμητικά τρεις πυροβολισμούς στον αέρα! Ούτε αυτό θα τηρηθεί στην περίπτωσή του; Για να μην ξεχάσουμε πριν κλείσουμε: Σημαία στο φέρετρό του θα υπάρχει; Κι αυτό προβλέπεται! Πόσο αυθαίρετο θα είναι εάν όλα αυτά δεν γίνουν; Η Πολιτεία αποφάσισε ό,τι αποφάσισε. Τα στρατιωτικά Επιτελεία τι θα πράξουν;"

https://www.defence-point.gr/news/apoch ... ionas-quot

Scouser;
Σε γενικές γραμμές, όλα αυτά που γράφει ισχύουν.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιαν 2023, 17:02

nowhere έγραψε:
14 Ιαν 2023, 16:41
ΓΑΛΗ έγραψε:

Έχω κάνει αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα, πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν θα επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, για κάθε έναν που παίρνει το πράγμα προσωπικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών