Πω-πω! Τι δυστυχία!Αγις έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 09:54Η Ελλαδα ειναι με τεραστια διαφορα η χωρα με τους πιο αυστηρους περιορισμους στην οπλοκατοχη
Αποτελεσμα νομων της χουντας που διαιτηρησαν κ βελτιωσανοι μεταπολιτευτες
Ολοκληρωτικα καθεστωτα δεν θελουν οπλισμενους πολιτες -θυμηθειτε κ τον Μεταξα που αφοπλισε την Κρητη κ τι ακολουθησε μετα
Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα
Re: Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα
Ζούμε σε ένα σύστημα.
γεια σας
.έρχομαι από μια διάσταση που η κρήτη δεν αφοπλίστηκε ποτέ

Έπος
λεφτά και γκόμενες, περνάω γαμάτα
όπλο και πάνα, όλα γεμάτα
λεφτά και γκόμενες, περνάω γαμάτα
όπλο και πάνα, όλα γεμάτα
- Dwarven Blacksmith
Ε και τι να κάνεις. Άμα δεν το έβρισκε δίπλα στην κούνια, θα το αγόραζε από το dark web... Μόνο ένα καλό οπλισμένο μωρό μπορεί να σταματήσει ένα κακό οπλισμένο μωρό.

- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά.zteo έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 13:52https://m.902.gr/eidisi/kosmos/316685/e ... -virtzinia
Όπως θα έλεγαν οι ρεμπουμπλικανοι τα νήπια σκοτώνουν τα όπλα ποτέ.
Να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις για άδεια οπλοκατοχής ναι, απαγόρευση όμως όχι.
Δεν γίνεται να είσαι λευκός αμερικάνος και να μην παίρνεις τα μέτρα σου (για άμυνα φυσικά) με την τρομερή οπλοφορία μειονοτήτων, συμμοριών κλπ που τα όπλα τα έχουν και χωρίς άδεια.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Οι ρεμπουμπλικανοι στηρίζουν τις βιομηχανίες όπλων και αυτές αφού κονομανε στηριζουν οικονομικα τους ρεμπουμπλικανοιGreen Dragon έγραψε: ↑16 Ιαν 2023, 19:45Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά.zteo έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 13:52https://m.902.gr/eidisi/kosmos/316685/e ... -virtzinia
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μην γράφεις άλλ' αντ' άλλων.zteo έγραψε: ↑16 Ιαν 2023, 20:21Οι ρεμπουμπλικανοι στηρίζουν τις βιομηχανίες όπλων και αυτές αφού κονομανε στηριζουν οικονομικα τους ρεμπουμπλικανοιGreen Dragon έγραψε: ↑16 Ιαν 2023, 19:45Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά.zteo έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 13:52https://m.902.gr/eidisi/kosmos/316685/e ... -virtzinia
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.
Απο την στιγμη που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι τότε είναι εύκολο για ένα παιδί να έχει πρόσβαση σε όπλο.Green Dragon έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:21Μην γράφεις άλλ' αντ' άλλων.zteo έγραψε: ↑16 Ιαν 2023, 20:21Οι ρεμπουμπλικανοι στηρίζουν τις βιομηχανίες όπλων και αυτές αφού κονομανε στηριζουν οικονομικα τους ρεμπουμπλικανοιGreen Dragon έγραψε: ↑16 Ιαν 2023, 19:45
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά.
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- hellegennes
Αρχίδια προηγμένη είναι. Σε ό,τι αφορά την κοινωνία είναι πιο πίσω από όλην την Ασία. Βιομηχανική χώρα είναι, τεχνολογικά προηγμένη, αλλά κατά τα άλλα φλερτάρει με τον μεσαίωνα.
Από κεί και ύστερα, είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα και ακόμα κι αν ληφθούν δραστικά μέτρα σήμερα, θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να αρχίσει να διαφαίνεται κάποια αλλαγή. Δεν είναι μόνο το ότι ήδη υπάρχουν σε κυκλοφορία εκατοντάδες εκατομμύρια όπλα (1,2 ανά κάτοικο, διπλάσιο από την αμέσως επόμενη χώρα*), δεν είναι μόνο ότι μόλις το 0,25% αυτών είναι επίσημα καταχωρισμένο**, είναι ότι τα όπλα είναι βαθιά χαραγμένα στην κουλτούρα τους κι αυτό δεν αλλάζει καθόλου εύκολα.
* στην Ελλάδα αντιστοιχεί 1 όπλο ανά 6 κατοίκους
** στην Ελλάδα είναι καταχωρισμένο το 50%+. Δηλαδή στην Ελλάδα είναι καταχωρισμένα 1 εκ. όπλα, όσα και στις ΗΠΑ. Αλλά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 2 εκ. όπλα ενώ στις ΗΠΑ 393!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.
Edit: επειδή είδα τι έγραψες για τις πολιτείες, δεν παύει να είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να το πιέσουν τόσο γιατί η πλειονότητα των ψηφοφόρων τους είναι επίσης υπέρ της οπλοκατοχής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 17 Ιαν 2023, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μα ήδη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια όπλα σε κυκλοφορία. Αυτό που λες είναι εξαιρετικό σκεπτικό αλλά δυστυχώς θα έχει επίδρασει σε μεγάλο βάθος χρόνου μόνο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:56Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν μπορεις. οχι τουλαχιστον τοσο ευκολα οσο νομιζεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:55Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.
Αυτο που κανουν εδω και 200 χρονια ειναι να το τροποποιουν με Amendments.
Aλλα και αυτο ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια. Δε φτάνει μονο να ψηφιστει ενα Amendment απο Βουλη και Γερουσια για να ισχυσει. Πρεπει να εγκριθει και απο τουλαχιστον 36 Πολιτειες για να ισχυσει.
Αν ψηφιστει απο λιγοτερες ή καποιες αρνηθουν να το κανουν η ακομα και να κωλυσιεργουν (εχει συμβει Πολιτειες να κωλυσιεργουν για δεκαετιες προκειμενου να μπλοκάρουν Amendments που δεν θελουν) τοτε το Amendment καθισταται νεκρο γράμμα και δεν ισχυει ακομα και για τις Πολιτειες που το ψήφισαν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- hellegennes
Όχι ακριβώς. Τα όπλα τυπικά δεν φτιάχνονται για να δολοφονείς ανθρώπους. Η χρήση τους υποτίθεται ότι είναι υπέρ προστασίας (είτε σε πόλεμο είτε εντός της κοινωνίας).
Με την ίδια λογική έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις από εταιρείες καπνού για θύματα του καρκίνου από το κάπνισμα. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση η νομική ευθύνη αφορά την συνέπεια από την χρήση του προϊόντος. Μάλιστα στο κάπνισμα είναι ευθεία συνέπεια της χρήσης, ενώ στα όπλα είναι συνέπεια της παράνομης χρήσης τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, το έχω υπόψη μου, αλλά δεν αλλάζει κάτι σ' αυτό που είπα. Δεν έχει καν αποτολμήσει κάποιο κόμμα στις ΗΠΑ να ξεκινήσει τέτοια διαδικασία.George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:06Δεν μπορεις. οχι τουλαχιστον τοσο ευκολα οσο νομιζεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:55Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.
Αυτο που κανουν εδω και 200 χρονια ειναι να το τροποποιουν με Amendments.
Aλλα και αυτο ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια. Δε φτάνει μονο να ψηφιστει ενα Amendment απο Βουλη και Γερουσια για να ισχυσει. Πρεπει να εγκριθει και απο τουλαχιστον 36 Πολιτειες για να ισχυσει.
Αν ψηφιστει απο λιγοτερες ή καποιες αρνηθουν να το κανουν η ακομα και να κωλυσιεργουν (εχει συμβει Πολιτειες να κωλυσιεργουν για δεκαετιες προκειμενου να μπλοκάρουν Amendments που δεν θελουν) τοτε το Amendment καθισταται νεκρο γράμμα και δεν ισχυει ακομα και για τις Πολιτειες που το ψήφισαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,