Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 09 Ιαν 2023, 10:43

Αγις έγραψε:
09 Ιαν 2023, 09:54
Η Ελλαδα ειναι με τεραστια διαφορα η χωρα με τους πιο αυστηρους περιορισμους στην οπλοκατοχη
Αποτελεσμα νομων της χουντας που διαιτηρησαν κ βελτιωσαν :003: οι μεταπολιτευτες
Ολοκληρωτικα καθεστωτα δεν θελουν οπλισμενους πολιτες -θυμηθειτε κ τον Μεταξα που αφοπλισε την Κρητη κ τι ακολουθησε μετα
Πω-πω! Τι δυστυχία!
Ζούμε σε ένα σύστημα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 09 Ιαν 2023, 11:00

γεια σας :wave: .έρχομαι από μια διάσταση που η κρήτη δεν αφοπλίστηκε ποτέ

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 16 Ιαν 2023, 11:03

Έπος

λεφτά και γκόμενες, περνάω γαμάτα
όπλο και πάνα, όλα γεμάτα

Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Ιαν 2023, 19:24

Λεγεών έγραψε:
16 Ιαν 2023, 11:03
Έπος

λεφτά και γκόμενες, περνάω γαμάτα
όπλο και πάνα, όλα γεμάτα

Ε και τι να κάνεις. Άμα δεν το έβρισκε δίπλα στην κούνια, θα το αγόραζε από το dark web... Μόνο ένα καλό οπλισμένο μωρό μπορεί να σταματήσει ένα κακό οπλισμένο μωρό.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 16 Ιαν 2023, 19:45

zteo έγραψε:
07 Ιαν 2023, 13:52
https://m.902.gr/eidisi/kosmos/316685/e ... -virtzinia
Όπως θα έλεγαν οι ρεμπουμπλικανοι τα νήπια σκοτώνουν τα όπλα ποτέ.
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 16 Ιαν 2023, 20:02

zteo έγραψε:
07 Ιαν 2023, 14:48
Ευθύνη έχουν και οι δημοκρατικοί που δεν επιχειρούν να φέρουν ομοσπονδιακό νόμο για την απαγόρευση των όπλων.
Να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις για άδεια οπλοκατοχής ναι, απαγόρευση όμως όχι.
Δεν γίνεται να είσαι λευκός αμερικάνος και να μην παίρνεις τα μέτρα σου (για άμυνα φυσικά) με την τρομερή οπλοφορία μειονοτήτων, συμμοριών κλπ που τα όπλα τα έχουν και χωρίς άδεια.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 16 Ιαν 2023, 20:21

Green Dragon έγραψε:
16 Ιαν 2023, 19:45
zteo έγραψε:
Οι ρεμπουμπλικανοι στηρίζουν τις βιομηχανίες όπλων και αυτές αφού κονομανε στηριζουν οικονομικα τους ρεμπουμπλικανοι
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 17 Ιαν 2023, 14:21

zteo έγραψε:
16 Ιαν 2023, 20:21
Green Dragon έγραψε:
zteo έγραψε:
Οι ρεμπουμπλικανοι στηρίζουν τις βιομηχανίες όπλων και αυτές αφού κονομανε στηριζουν οικονομικα τους ρεμπουμπλικανοι
Μην γράφεις άλλ' αντ' άλλων.

Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 17 Ιαν 2023, 14:37

Green Dragon έγραψε:
17 Ιαν 2023, 14:21
zteo έγραψε:
16 Ιαν 2023, 20:21
Green Dragon έγραψε:

Μην γράφεις άλλ' αντ' άλλων.

Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.
Απο την στιγμη που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι τότε είναι εύκολο για ένα παιδί να έχει πρόσβαση σε όπλο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 14:54

ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2023, 14:04
Πως γίνεται τώρα μια τόσο προηγμένη χώρα να έχει τέτοιο πρόβλημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην κάνει κάτι δραστικό να το αντιμετωπίσει, είναι σίγουρα άξιο απορίας.
Αρχίδια προηγμένη είναι. Σε ό,τι αφορά την κοινωνία είναι πιο πίσω από όλην την Ασία. Βιομηχανική χώρα είναι, τεχνολογικά προηγμένη, αλλά κατά τα άλλα φλερτάρει με τον μεσαίωνα.

Από κεί και ύστερα, είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα και ακόμα κι αν ληφθούν δραστικά μέτρα σήμερα, θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να αρχίσει να διαφαίνεται κάποια αλλαγή. Δεν είναι μόνο το ότι ήδη υπάρχουν σε κυκλοφορία εκατοντάδες εκατομμύρια όπλα (1,2 ανά κάτοικο, διπλάσιο από την αμέσως επόμενη χώρα*), δεν είναι μόνο ότι μόλις το 0,25% αυτών είναι επίσημα καταχωρισμένο**, είναι ότι τα όπλα είναι βαθιά χαραγμένα στην κουλτούρα τους κι αυτό δεν αλλάζει καθόλου εύκολα.

* στην Ελλάδα αντιστοιχεί 1 όπλο ανά 6 κατοίκους
** στην Ελλάδα είναι καταχωρισμένο το 50%+. Δηλαδή στην Ελλάδα είναι καταχωρισμένα 1 εκ. όπλα, όσα και στις ΗΠΑ. Αλλά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 2 εκ. όπλα ενώ στις ΗΠΑ 393!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 14:55

George_V έγραψε:
07 Ιαν 2023, 14:56
zteo έγραψε:
Ευθύνη έχουν και οι δημοκρατικοί που δεν επιχειρούν να φέρουν ομοσπονδιακό νόμο για την απαγόρευση των όπλων.
Δεν γινεται.

Kαι να εκαναν νομο θα ειχε καταρριφθει ως αντισυνταγματικος σε 5 λεπτα λογω conflict με την Δευτερη Τροπολογια.

Μπορεις να περιορισεις και να ελεγξεις τα οπλα στις ΗΠΑ αλλα οχι να τα απαγορευσεις. Αντιβαινει στο Συνταγμα τους.
Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.

Edit: επειδή είδα τι έγραψες για τις πολιτείες, δεν παύει να είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να το πιέσουν τόσο γιατί η πλειονότητα των ψηφοφόρων τους είναι επίσης υπέρ της οπλοκατοχής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 17 Ιαν 2023, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:04

Dwarven Blacksmith έγραψε:
07 Ιαν 2023, 15:56
Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.
Μα ήδη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια όπλα σε κυκλοφορία. Αυτό που λες είναι εξαιρετικό σκεπτικό αλλά δυστυχώς θα έχει επίδρασει σε μεγάλο βάθος χρόνου μόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:06

hellegennes έγραψε:
17 Ιαν 2023, 14:55
George_V έγραψε:
zteo έγραψε:
Δεν γινεται.

Kαι να εκαναν νομο θα ειχε καταρριφθει ως αντισυνταγματικος σε 5 λεπτα λογω conflict με την Δευτερη Τροπολογια.

Μπορεις να περιορισεις και να ελεγξεις τα οπλα στις ΗΠΑ αλλα οχι να τα απαγορευσεις. Αντιβαινει στο Συνταγμα τους.
Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.
Δεν μπορεις. οχι τουλαχιστον τοσο ευκολα οσο νομιζεις.

Αυτο που κανουν εδω και 200 χρονια ειναι να το τροποποιουν με Amendments.

Aλλα και αυτο ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια. Δε φτάνει μονο να ψηφιστει ενα Amendment απο Βουλη και Γερουσια για να ισχυσει. Πρεπει να εγκριθει και απο τουλαχιστον 36 Πολιτειες για να ισχυσει.

Αν ψηφιστει απο λιγοτερες ή καποιες αρνηθουν να το κανουν η ακομα και να κωλυσιεργουν (εχει συμβει Πολιτειες να κωλυσιεργουν για δεκαετιες προκειμενου να μπλοκάρουν Amendments που δεν θελουν) τοτε το Amendment καθισταται νεκρο γράμμα και δεν ισχυει ακομα και για τις Πολιτειες που το ψήφισαν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:11

ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:18
Από την άλλη είναι τέρμα παράλογο να καταστεί υπόλογος ο κατασκευαστής μιας συσκευής επειδή η συσκευή του έκανε αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένη.
Όχι ακριβώς. Τα όπλα τυπικά δεν φτιάχνονται για να δολοφονείς ανθρώπους. Η χρήση τους υποτίθεται ότι είναι υπέρ προστασίας (είτε σε πόλεμο είτε εντός της κοινωνίας).

Με την ίδια λογική έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις από εταιρείες καπνού για θύματα του καρκίνου από το κάπνισμα. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση η νομική ευθύνη αφορά την συνέπεια από την χρήση του προϊόντος. Μάλιστα στο κάπνισμα είναι ευθεία συνέπεια της χρήσης, ενώ στα όπλα είναι συνέπεια της παράνομης χρήσης τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:12

George_V έγραψε:
17 Ιαν 2023, 15:06
hellegennes έγραψε:
17 Ιαν 2023, 14:55
George_V έγραψε:

Δεν γινεται.

Δεν μπορεις. οχι τουλαχιστον τοσο ευκολα οσο νομιζεις.

Αυτο που κανουν εδω και 200 χρονια ειναι να το τροποποιουν με Amendments.

Aλλα και αυτο ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια. Δε φτάνει μονο να ψηφιστει ενα Amendment απο Βουλη και Γερουσια για να ισχυσει. Πρεπει να εγκριθει και απο τουλαχιστον 36 Πολιτειες για να ισχυσει.

Αν ψηφιστει απο λιγοτερες ή καποιες αρνηθουν να το κανουν η ακομα και να κωλυσιεργουν (εχει συμβει Πολιτειες να κωλυσιεργουν για δεκαετιες προκειμενου να μπλοκάρουν Amendments που δεν θελουν) τοτε το Amendment καθισταται νεκρο γράμμα και δεν ισχυει ακομα και για τις Πολιτειες που το ψήφισαν.
Ναι, το έχω υπόψη μου, αλλά δεν αλλάζει κάτι σ' αυτό που είπα. Δεν έχει καν αποτολμήσει κάποιο κόμμα στις ΗΠΑ να ξεκινήσει τέτοια διαδικασία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών