Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
-
Ασέβαστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 31 Ιαν 2023, 14:48
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:28
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:17
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:04
Η ζωή σε μικρές πόλεις έχει κάποια πλεονεκτήματα όπως είναι η καλύτερη επαφή με την φύση, η πιο ήσυχη ζωή οι λιγότερες μετακινήσεις κτλ αλλά στους τομείς που αναφέρω δεν υπάρχει σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις.
Ο 25χρονος βολιώτης δεν έχει δει στην ζωή του θέατρο, δεν έχει πάει σε ένα μουσείο, δεν έχει δει μεγάλη βιβλιοθήκη, όταν βγαίνει για βράδυ έχει λιγότερες επιλογές. Σε αντιστάθμισμα έχει πρόσβαση σε καλύτερες παραλίες και στο πήλιο.
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι ο μέσος 25χρονος Βολιώτης, Καβαλιώτης, Ναυπλιώτης Ερμουπολιώτης κλπ έχει περισσότερες παραστάσεις και συγκριτικά σημεία αναφοράς, από τον μέσο 25χρονο Αθηναίο.
Ούτε κατά διάνοια, αλλά και να έχει δει δεν νομίζω οτι το να πρέπει να ταξιδέψει κάποιος στην Αθήνα χ χλμ για να δει θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για το οτι η πόλη του προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες ψυχαγωγίας απο την πόλη στην οποία ταξίδεψε για να δει θέατρο.
ψυχαγωγια δεν ειναι μονο το θεατρο. συγκεκριμμενα, το θεατρο για τη μαζα ειναι για 5 φορες στη ζωη τους, και οι 3 ειναι σεφερλης η κατι τετοιο.
ψυχαγωγια για τους πολλους, ειναι να βρεθεις με τα φιλαρακια για κανα τσιπουρο, και αυτο στο βολο μπορεις να το κανεις καθε μερα, στην αθηνα θες 2 ωρες μονο για μετακινηση και παρκαρισμα.
-
Ερμής
από Ερμής » 31 Ιαν 2023, 14:49
Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:39
Ερμής έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:36
Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:33
Καλά. Ο μέσος γαστουνιώτης έχει πάει πιο πολλές φορές Επίδαυρο από ό,τι ο μέσος Αθηναίος έχει διαβάσει ή πει δυνατά ή ακούσει τη λέξη Επίδαυρο.
Σου ξαναλέω, δεν ειναι δίπλα, το μπερδεύεις με άλλο μέρος.
Επίσης μη παίρνεις τους νησιώτες(και μάλιστα κεντρικό τουριστικό νησί των Κυκλάδων) ώς μέσο σύγκρισης σχετικά με την επαρχεία της ηπειρωτικής ελλάδος.
Και οταν ήμασταν εμείς πιτσιρίκια , οι διαφορές ήταν ακόμη πιο χαώδεις.
Ερμή, δεν υπάρχουν αυτά που λέτε στη σημερινή εποχή, η παραμύθα με τις ευκαιρίες και τα κουλά περί ποιότητας είναι ιστορίες από την κρύπτη. Αν εξαιρέσεις το κομμάτι Υγεία, σε όλα μα όλα τα υπόλοιπα τα μεγάλα κέντρα αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη χαβούζα ανισοτήτων και ανισορροπιών.
ωπα, στη σημερινή εποχή δε ξέρω τι παίζει, οταν ήμουν εγώ παιδί(και εσυ δλδ γιατι ειμαστε πανω κατω στα ίδια) αυτά δεν έπαιζαν, γιατί ξέρω πολύ κόσμο απο επαρχεία νότιας και κεντρικής Ελλάδος, μη βλέπεις με βάση το νησί, δεν υπάρχει σύγκριση με χωριά ή κωμοπόλεις της ηπειρωτικής ελλάδος, ειδικά στο κατα κεφαλήν εισόδημα, που ειναι και το κύριο πρόβλημα για ταξίδια κλπ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
gassim
από gassim » 31 Ιαν 2023, 14:50
Maspoli έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:46
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:38
Βρε αγάπη μου, λεω οτι οι κάτοικοι των μικρών πόλεων έχουν όλα τα καλά του κόσμου αλλά έχουν λιγότερες επιλογές στην πόλη τους σε θέματα πολιτισμού, ψυχαγωγίας κτλ. σε σχέση με τις μεγαλύτερες πόλεις.
Και εγώ που έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα σου λέω με πάσα σοβαρότητα ότι ο μέσος επαρχιώτης (σε Βόλο, Λάρισα, Γιάννινα, Καβάλα κτλ) έχει δει στη ζωή του (και στην περιοχή του-βγάζω έξω τα ταξίδια) περισσότερες θεατρικές παραστάσεις από τον μέσο Αθήναιο.
Το κατανοείς αυτό; Θέλω να ελπίζω πως είναι κατανοητό (σημειώνω ότι δεν είμαι καθόλου θεατρόφιλος).
Αν η Αθήνα έχει περισσότερα θέατρα; Ναι, σαφώς έχει. Και στα οποία σοβαρή μερίδα των θεατών είναι επαρχιώτες που έχουν έρθει Αθήνα για τον Α ή β λόγο.
Ίσως το πιστεύεις επειδή έχεις γεννηθεί μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα. Ίσως και επειδή δεν είσαι καθόλου θεατρόφιλος.
Εγω που έχω επαφές με καβάλα και βόλο σε διαβεβαιώ οτι δεν ισχύει.
Αλλά και να ισχύει, το γεγονός οτι ξεκινάει κάποιος απο το χ μέρος και πάει στο ψ μέρος για να δει θέατρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για το οτι το χ μέρος έχει πιο πολλά θέατρα απο το ψ.
Δεν προσπαθώ να βγάλω τους κατοίκους των μικρότερων πόλεων άξεστους, λεω οτι η πόλη τους προσφέρει λιγότερα θέατρα και αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε μεγαλύτερες πόλεις για να δουν μια παράσταση.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 31 Ιαν 2023, 14:51
Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:33
Καλά. Ο μέσος Γαστουνιώτης έχει πάει πιο πολλές φορές Επίδαυρο από ό,τι ο μέσος Αθηναίος έχει διαβάσει ή πει δυνατά ή ακούσει τη λέξη Επίδαυρο.
η γαστουνη συγκεκριμμενα δεν ειναι πολη, και ανηκει σε νομο εκτος ελλαδος

οποτε για τη συγκεκριμμενη πολη, εχεις αδικο. για την επαρχια γενικοτερα, δικιο.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 31 Ιαν 2023, 14:52
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:50
Βρε αγάπη μου, λεω οτι οι κάτοικοι των μικρών πόλεων έχουν όλα τα καλά του κόσμου αλλά έχουν λιγότερες επιλογές στην πόλη τους σε θέματα πολιτισμού, ψυχαγωγίας κτλ. σε σχέση με τις μεγαλύτερες πόλεις.
Και εγώ που έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα σου λέω με πάσα σοβαρότητα ότι ο μέσος επαρχιώτης (σε Βόλο, Λάρισα, Γιάννινα, Καβάλα κτλ) έχει δει στη ζωή του (και στην περιοχή του-βγάζω έξω τα ταξίδια) περισσότερες θεατρικές παραστάσεις από τον μέσο Αθήναιο.
Το κατανοείς αυτό; Θέλω να ελπίζω πως είναι κατανοητό (σημειώνω ότι δεν είμαι καθόλου θεατρόφιλος).
Αν η Αθήνα έχει περισσότερα θέατρα; Ναι, σαφώς έχει. Και στα οποία σοβαρή μερίδα των θεατών είναι επαρχιώτες που έχουν έρθει Αθήνα για τον Α ή β λόγο.
Ίσως το πιστεύεις επειδή έχεις γεννηθεί μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα. Ίσως και επειδή δεν είσαι καθόλου θεατρόφιλος.
Αλλά και να ισχύει, το γεγονός οτι ξεκινάει κάποιος απο το χ μέρος και πάει στο ψ μέρος για να δει θέατρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για το οτι το χ μέρος έχει πιο πολλά θέατρα απο το ψ.
Δεν προσπαθώ να βγάλω τους κατοίκους των μικρότερων πόλεων άξεστους, λεω οτι η πόλη τους προσφέρει λιγότερα θέατρα και αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε μεγαλύτερες πόλεις για να δουν μια παράσταση.
Εγώ που μένω 10+ έτη στην Αττική έχω ακριβώς την ίδια εντύπωση και είμαι θεατρόφιλη. Επίσης να σου δώσω και τιπ, για να βγάλεις στατιστικά,πώς θα καταλαβαίνεις μέσα στο θέατρο ότι ο άλλος είναι Αθηναίος; Δε θα φοράει μάσκα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
gassim
από gassim » 31 Ιαν 2023, 14:53
Ασέβαστος έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:48
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:28
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:17
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι ο μέσος 25χρονος Βολιώτης, Καβαλιώτης, Ναυπλιώτης Ερμουπολιώτης κλπ έχει περισσότερες παραστάσεις και συγκριτικά σημεία αναφοράς, από τον μέσο 25χρονο Αθηναίο.
Ούτε κατά διάνοια, αλλά και να έχει δει δεν νομίζω οτι το να πρέπει να ταξιδέψει κάποιος στην Αθήνα χ χλμ για να δει θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για το οτι η πόλη του προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες ψυχαγωγίας απο την πόλη στην οποία ταξίδεψε για να δει θέατρο.
ψυχαγωγια δεν ειναι μονο το θεατρο. συγκεκριμμενα, το θεατρο για τη μαζα ειναι για 5 φορες στη ζωη τους, και οι 3 ειναι σεφερλης η κατι τετοιο.
ψυχαγωγια για τους πολλους, ειναι να βρεθεις με τα φιλαρακια για κανα τσιπουρο, και αυτο στο βολο μπορεις να το κανεις καθε μερα, στην αθηνα θες 2 ωρες μονο για μετακινηση και παρκαρισμα.
Ε αυτό λεω κι εγω τόση ώρα, οτι οι μικρότερες πόλεις προσφέρουν άλλες χαρές. Ο καθένας διαλέγει τι του αρέσει και παίρνει.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Ιαν 2023, 14:56
Γιατί δεν ξεκινάς από τα πιο απλά;
Πόσοι Αθηναίοι έχουν γνώση των ιστορικών σημείων της πόλης τους, έχουν επισκεφθεί τα μουσεία της και πηγαίνουν στις εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που γίνονται στους αθηναϊκούς χώρους, ξέρεις; Και είναι δεκάδες κάθε μέρα.
Μια στοιχειώδη αναλογία, μπορείς να αναφέρεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Maspoli
από Maspoli » 31 Ιαν 2023, 14:58
Το ότι η Αθήνα έχει περισσότερα θέατρα είναι αυτονόητο. Το ότι ο μέσος επαρχιώτης έχει δει περισσότερες θεατρικές παραστάσεις (ακόμα και εντός της πόλης του-μιλώ για τις κάποιου μεγέθους) είναι η πραγματικότητα
-
gassim
από gassim » 31 Ιαν 2023, 15:01
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:56
Γιατί δεν ξεκινάς από τα πιο απλά;
Πόσοι Αθηναίοι έχουν γνώση των ιστορικών σημείων της πόλης τους, έχουν επισκεφθεί τα μουσεία της και πηγαίνουν στις εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που γίνονται στους αθηναϊκούς χώρους, ξέρεις; Και είναι δεκάδες κάθε μέρα.
Μια στοιχειώδη αναλογία, μπορείς να αναφέρεις;
Οχι, αφενός δεν μπορώ και αφετέρου δεν θέλω καθώς δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέω.
Ωστόσο αν χρειάζεσαι βοήθεια για την έρευνα σου μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι το 98% των παραστάσεων φέτος είναι sold out.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Ιαν 2023, 15:01
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:53
Ε αυτό λεω κι εγω τόση ώρα, οτι οι μικρότερες πόλεις προσφέρουν άλλες χαρές. Ο καθένας διαλέγει τι του αρέσει και παίρνει.
Οκ, τότε προτείνω να μας ενημερώνεις για τις παραστάσεις που είδες και τα μέρη που πήγες για ψυχαγωγία, κάθε εβδομάδα.
Έτσι για να επιμορφωνόμαστε οι Αθηναίοι και να ανοίγει το μάτι των επαρχιωτών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ερμής
από Ερμής » 31 Ιαν 2023, 15:03
Maspoli έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:58
Το ότι η Αθήνα έχει περισσότερα θέατρα είναι αυτονόητο. Το ότι ο μέσος επαρχιώτης έχει δει περισσότερες θεατρικές παραστάσεις (ακόμα και εντός της πόλης του-μιλώ για τις κάποιου μεγέθους) είναι η πραγματικότητα
Όπως επίσης πως ο μέσος επαρχιώτης έχει πάει πολύ περισσότερες φορές Ακρόπολη, Μουσεία κλπ. Ειναι αλήθεια. Δε νομίζω όμως πως ειναι θέμα παιδείας. Ο μέσος κάτοικος των Αθηνων, σου λέει "ελα μωρε δίπλα μου τα έχω όποτε θέλω πάω" και στο τέλος καταλήγει να μη πάει ποτέ, ενω ο μέσος κάτοικος επαρχίας, όταν έρχεται εδώ πάει σε αυτά τα μέρη. Η ένσταση μου ήταν στα ταξίδια εκτος Ελλάδος
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
από stergiosbik » 31 Ιαν 2023, 15:04
AlienWay έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 13:22
Πρώτα απ' όλα στις ακτές τις Πιερίας, μέχρι πριν 20 χρόνια συνουσιαζόταν ακόμη και ο κουτσός.
Αυτή είναι μια παράμετρος που σας διαφεύγει.
If you know, you know bro.

-
gassim
από gassim » 31 Ιαν 2023, 15:04
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:01
gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:53
Οκ, τότε προτείνω να μας ενημερώνεις για τις παραστάσεις που είδες και τα μέρη που πήγες για ψυχαγωγία, κάθε εβδομάδα.
Έτσι για να επιμορφωνόμαστε οι Αθηναίοι και να ανοίγει το μάτι των επαρχιωτών.
Γιατί να το κάνω αυτό;
μήπως να σου λεω και κάθε φορά που κάνω σεξ για να ανοίγει το μάτι σου;
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 31 Ιαν 2023, 15:06
Ο gassim λέει τι προσφέρει η πόλη και για κάποιο λόγο του την έχετε πέσει με απόκρυφες ιστορίες για τις συνήθειες των κατοίκων.
Έχει δίκιο, αδυνατείτε να διαχωρίσετε τα θέματα.

Vladimir, STOP!

-
gassim
από gassim » 31 Ιαν 2023, 15:09
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:06
Ο gassim λέει τι προσφέρει η πόλη και για κάποιο λόγο του την έχετε πέσει με απόκρυφες ιστορίες για τις συνήθειες των κατοίκων.
Έχει δίκιο, αδυνατείτε να διαχωρίσετε τα θέματα.
Ναι δεν ξέρω τι αντανακλαστικό είναι αυτό. Σαν να μου λένε οτι η Μήλος έχει πιο καλές παραλίες απο την Αττική και να τρελαίνομαι.
-
-
- 62 Απαντήσεις
- 7509 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από mao mao
16 Μαρ 2024, 16:58
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 1172 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
28 Σεπ 2023, 23:56
-
-
- 40 Απαντήσεις
- 1476 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
11 Απρ 2024, 11:53
-
-
- 83 Απαντήσεις
- 1116 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
08 Αύγ 2024, 19:35
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.