Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Φεβ 2023, 11:22

Sid Vicious έγραψε:
31 Ιαν 2023, 15:40
stergiosbik έγραψε:
31 Ιαν 2023, 15:38
gassim έγραψε:
31 Ιαν 2023, 15:32

Σωθηκες
Δε λεω ότι είναι ότι ξεχωριστό,αλλά από Βόλο καλύτερη και κάτι αιώνες μπροστά.
Μια χαρα ειναι ο Βολος, ομορφη πολη, ωραια ζωη, στο φτερο πεταγεσαι Πήλιο ή Σκιάθο, έχει και τον καλύτερο Δήμαρχο της χώρας.
Ομορφη σε σχεση με τι; με αλλες ελληνικες πολεις; Προσωπικα την βρισκω ασχημη...αυτος ο κεντρικος δρομος, η Μητροπολεως ή οπως αλλιως λεγεται, ιδια Πατησιων στην Αθηνα ειναι. Εχει ελλειψη πρασινου (και δεν μιλαω για τα δεντρα στα πεζοδρομια) και πολυ τσιμεντο, ενω δεν εχει κανενα παραδοσιακο χρωμα.

Ωραια ζωη ναι, συμφωνω, διοτι ειναι μικρη πολυ και πας παντου με τα ποδια.

Σκαρταδος 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 » 02 Φεβ 2023, 11:23

Cecily Anne έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:17
Σκαρταδος 4 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:12

και κατεληξα: σαν το ιονιο, δεν εχει.
Ναι αλλά το Ιόνιο είναι τα Σύβοτα και 7-8 νησιά
Εδώ μιλάμε ότι βρίσκεις ένα δωμάτιο στην Νικήτη και κάθε μέρα μπορείς να κάνεις μπάνιο σε μια καταπληκτική παραλία σε απόσταση πέντε λεπτών ως τριάντα το πολύ με το αυτοκίνητο
fuck logic
Εντάξει ρε συ
Συγκρίνουμε κάποια μέρη,π.χ Κρήτη και Χαλκιδική, Μύκονο και Κέρκυρα, Ρόδο και Ζάκυνθο

Δεν συγκρίνουμε Ιόνιο με Πιερία
Αν αρχίσουμε να συγκρίνουμε πελάγη τότε ναι ,ας συγκρίνουμε Αιγαίο και Ιόνιο

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Φεβ 2023, 11:24

Σκαρταδος 4 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Εδώ μιλάμε ότι βρίσκεις ένα δωμάτιο στην Νικήτη και κάθε μέρα μπορείς να κάνεις μπάνιο σε μια καταπληκτική παραλία σε απόσταση πέντε λεπτών ως τριάντα το πολύ με το αυτοκίνητο
ενω με ενα δωματιο στην κερκυρα, ζακυνθο, λευκαδα, πυλο, η πραγματικα σε οποιοδηποτε σημειο βρεχει το ιονιο, δεν μπορεις επειδη;

επισης το 5-30 λεπτα, ειναι για το χειμωνα. το καλοκαιρι μιση-μια ωρα ειναι μονο το μποτιλιαρισμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 02 Φεβ 2023, 11:26

Προσωπικά ανάμεσα στο Ιόνιο και το Αιγαίο είμαι φουλ Αιγαίο.
Δεν αντέχω με τίποτα να βλέπω πράσινο στη θάλασσα(δλδ αυτο που το δέντρο πέφτει στη θάλασσα) με απωθεί, θέλω πέτρα, αμμόλοφο, ξεραϊλα και μετά πάρε μου την ψυχή.
Φυσικά και είναι προσωπική ιδιοτροπία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Σκαρταδος 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 » 02 Φεβ 2023, 11:33

Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:24
Σκαρταδος 4 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

ενω με ενα δωματιο στην κερκυρα, ζακυνθο, λευκαδα, πυλο, η πραγματικα σε οποιοδηποτε σημειο βρεχει το ιονιο, δεν μπορεις επειδη;

επισης το 5-30 λεπτα, ειναι για το χειμωνα. το καλοκαιρι μιση-μια ωρα ειναι μονο το μποτιλιαρισμα.
Αυτό λέμε ρε φίλε
Ότι η Χαλκιδική σε σχέση με την Ζάκυνθο, έχει καλύτερες παραλίες
Όσον αφορά το δεύτερο πόδι ειδικά στο σημείο του Αρμενιστή, Καβουρότρυπες, Σάρτη, συκιά δεν θα βρεις ποτέ μποτιλιάρισμα
Το πρόβλημα υπάρχει στο φανάρι της Νικήτης
Τέλος πάντων,αν θελήσεις με την οικογένειά σου να έρθεις,και χρειαστείς κάποια βοήθεια κυρίως για να την βγάλεις πιο οικονομικά,μην διστάσεις να επικοινωνήσεις :wave:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Φεβ 2023, 11:35

Ερμής έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:26
Δεν αντέχω με τίποτα να βλέπω πράσινο στη θάλασσα(δλδ αυτο που το δέντρο πέφτει στη θάλασσα) με απωθεί, θέλω πέτρα, αμμόλοφο, ξεραϊλα και μετά πάρε μου την ψυχή.
ε, ναι, περι ορεξεως..

γω θελω τη σκια τη φυσικη, του δεντρου, οχι της ομπρελλας.

επισης λατρευω τις μπουνατσες του ιονιου, τα μποφορια με ξεβολευουν.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Φεβ 2023, 11:37

Σκαρταδος 4 έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:33

Ότι η Χαλκιδική σε σχέση με την Ζάκυνθο, έχει καλύτερες παραλίες
μπα, οχι. ουτε καν.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 02 Φεβ 2023, 11:39

Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:35
Ερμής έγραψε:
ε, ναι, περι ορεξεως..

Φέτο παίζει να είσαι δυτική Μεσσηνία;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 02 Φεβ 2023, 11:43

Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:35
Ερμής έγραψε:
ε, ναι, περι ορεξεως..

Εγώ απλά θέλω θάλασσα οριακά λάδι, με καθολου αέρα ή με αέρα προς τα μέσα, όχι προς την ακτη (γιατι το σπαστικό κυμα ετσι δημιουργειται κυριως, με αέρα προς την ακτη). Επισης δεν θελω και πολύ κοτρώνα στην παραλια, μονο λεπτό βοτσαλάκι ή αμμο. Το αν εχει δέντρα ή οχι τριγυρω μου, δεν με απασχολεί τόσο.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 02 Φεβ 2023, 11:47

Πάλι καλά που δε ζητήσατε και έναν αράπη να σας κάνει αέρα με φύλλα μπανάνας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 02 Φεβ 2023, 11:49

Γαληνός έγραψε:
31 Ιαν 2023, 10:00
1. Δεν ξέρουν τι θα πει λωρίδα έκτακτης ανάγκης., γτι απλα δεν έχουν.
Μια χαρά υπάρχουν ΛΕΑ, στα σημεία που χρειάζονται και μπορούν να υπάρξουν. Το ότι καταπατούνται συστηματικά από κάγκουρες είναι άλλη ιστορία και δεν αφορά μόνο τη Μπουγατσούπολη. Όποιος έχει ταξιδέψει λίγο πιο έξω απ' τη γειτονιά του θα σου το πει αυτό.
2. Εδώ τα έργα θέλουν τουλάχιστον 100 χρόνια να τελειώσουν. Να ταν μόνο το μετρό..
Σωστό. Και αφορά αποκλειστικά την Καρντασία αυτό, φυσικά. Όχι όπως πχ στην Αθήνα, που βγάλανε τις σκαλωσιές από την Ακρόπολη μετά από 30 μέρες. Εεεεε, μήνες ήθελα να πω. Εεεε, χρόνια εννοούσα, σόρυ.
3. Μια άλλη φίλη εντυπωσιάστηκε από την πεντακάθαρη Ομόνοια του Μπακογιάννη... Εδώ, Δεν πλένουν ποτε τους δρόμους.
Μ' αρέσει πολύ η σύγκριση. Πλατεία Ομονοίας, με κάποιους ράντομ δρόμους. Όχι με πχ Αριστοτέλους, ή σύγκριση κωλόδρομων με κωλόδρομους...

Θυμίζει λίγο τη σοβαρή δημοσιογραφική δουλειά που κάνουν κάτι "έγκριτοι" ρεπόρτερς. Που πάνε στο ακριβότερο ντελικατέσεν της περιοχής τους και ρωτάνε πόσο κάνει ένα μάρμπλ στέικ ωρίμανσης 27 ημερών, μετά πάνε σ' ένα παρακμιακό κρεοπωλείο στο πιο απομακρυσμένο κωλοχώρι της Κολωνίας και ρωτάνε πόσο πάει το κιλό ο κιμάς από βοδινό γκοτζίλα και βγάζουν πρωτοσέλιδα με τίτλους "Αλήτες χασάπηδες, πουλάτε πιο ακριβά κι από τη Γερμανία". Κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

Και μια που μιλάμε για πλατείες και μια που το θέμα αφορά ομορφιά πόλεων και μια που ανέφερα την Αριστοτέλους, νομίζω ότι πιο χαρακτηριστική πλατεία απ' την Αριστοτέλους δεν υπάρχει, όσον αφορά τον σχεδιασμό της και την θέση της. Η Ομόνοια ας πούμε, μπορεί να είναι (πλέον) μια όμορφη πλατεία, αλλά είναι άλλη μια... όμορφη μεγάλη πλατεία, τίποτα παραπάνω. Χαρακτήρα μηδέν. Σε αντίθεση με την Αριστοτέλους.
4. Περήφανη λαϊκή αλλά πολυ φτωχή πολη.
Ασχολίαστο. Και δεν το λέω αναγκαστικά στα ελληνικά αυτό.
5. Πάρκινγκ.. Πουθενά. Σε λίγο θα ξυπνήσω κι αισθάνομαι πως θα βρω παρκαρισμενα οχήματα στο δωμάτιο.
Σωστό, ισχύει για το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης. Υπάρχουν και περιοχές χωρίς μεγάλο πρόβλημα, αλλά στις περισσότερες περιοχές είναι κάπως έτσι τα πράγματα. Όχι ότι δεν ισχύει και για αλλού αυτό φυσικά και γενικά σε πόλεις με περιοχές με παλιό ρυμοτομικό σχέδιο.
6. Δεν ξέρουν να οδηγουν.
Σε σχέση με τους οδηγούς ποιας πόλης;

Αυτό που έχω καταλάβει έχοντας ταξιδέψει και οδηγήσει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, είναι ότι η οδηγική νοοτροπία των ντόπιων αλλάζει ανά περιοχή για διάφορους λόγους, που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εξηγήσω ακριβώς. Το μόνο για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος, είναι ότι όσο μεγαλύτερη η πόλη, τόσο μεγαλύτερη κι η ταχύτητα εντός αστικού δικτύου. Το καταλαβαίνεις αν δεις πχ Σαλονικιό οδηγό στα Τρίκαλα ή Αθηναίο στη Σαλονίκη. Την πρώτη φορά που πήγα Αθήνα με αυτοκίνητο, τρόμαξα. Όχι μόνο επειδή πάνε πολύ γρήγορα εντός πόλης σε σχέση με ότι είχα συνηθίσει, αλλά κυρίως γιατί φρενάρουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Λογικό, δεν το λέω για κακό, σε μια πόλη με τόση κίνηση είναι ίσως απαραίτητο, αλλά για έναν ξένο, την πρώτη φορά που θα μπει σε τέτοια κίνηση είναι τρομακτικό. Εκεί που δεν παίζονται με τίποτα οι Αθηναίοι είναι στην εθνική. Με εξαίρεση όσους κυκλοφορούν συχνά εκτός πόλης, πχ λόγω δουλειάς κι αυτοί όχι όλοι, οι υπόλοιποι είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Κουβαλάνε τη νοοτροπία της οδήγησης στην πόλη, στην εθνική. Ή που θα αφήνουν 5-10 μέτρα απόσταση με ταχύτητες 120-130, ή που θα καβαλάνε τη γραμμή μην τυχόν και τους προσπεράσει κανείς, ή που θα πηγαίνουν πάνω-κάτω την ταχύτητα απ' τα 60 στα 120, μετά στα 80, μετά στα 130 και φτου κι απ' την αρχή σε μια ευθεία 5-10 χιλιομέτρων χωρίς λόγο και αιτία. Και άλλα, πολλά...
7. Πρώτη φορά βλέπω φαναρι με βέλη όχι μόνο στην λωρίδα που στρίβει πχ αριστερά, αλλά σε όλες τις λωρίδες, σε όσους πανε ευθεία ή δεξιά... το βέλος για αριστερή στροφή.. Τι φάση;
ΟΚ, άλλη μια προσπάθεια να βρει κανείς κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έχει ο μαχαλάς του -και που πολύ πιθανόν να υπάρχει και στην δικιά του περιοχή 3-4 τετράγωνα πιο εκεί και να μην το ξέρει- απλά και μόνο για να έχει κάτι να πει.
8. Πόλη. Μια μεγάλη Λάρισα. Πολυπολιτισμική και βαλκανική. Μητρόπολη δεν είναι.
9. Το κέντρο έγινε... Κυψέλη. Τα περιχωρα, σπίτια πυκνά και άσχημα.
11. Πάρκα... Δέντρα.. Βλάστηση... ανυπαρκτα. Γυρω μέρη, βαριά τοπια παρατημενα.
Το 8 επίσης ασχολίαστο. Προσωπικές απόψεις, χωρίς καν να εξηγείς τι θεωρείς μητρόπολη και τι όχι.

Το κέντρο είναι ΓΤΠΚ στο μεγαλύτερο μέρος του. Με κάποια καλούτσικα σημεία, κάποια όντως όμορφα, αλλά σε γενικές γραμμές χάλια. Όπως σε όλες τις πόλεις δηλαδή, μικρές και μεγάλες. Πάρκα όμως έχει μπόλικα, εδώ την αδικείς την πόλη. Πολλά μικρά σε αρκετούς δήμους και συνοικίες, κάποια μεγαλύτερα εδώ κι εκεί, αλλά η κορυφή είναι η νέα παραλία. Από Βασιλικό Θέατρο μέχρι Μέγαρο Μουσικής, μιλάμε για κάποια χιλιόμετρα πάρκα...
10. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει..
Αλλά δεν εντυπωσιάστηκα με τις θάλασσες της. Για εναν βορειοελλαδιτη ή στεριανο οκ. Για τους κέντρο και κάτω ή τους νησιώτες τίποτα το ιδιαίτερο..
Μεγάλη κουβέντα, όπου έχουν και δίκιο και άδικο και οι δύο πλευρές (και οι οπαδοί του ΣΤΧΔΕ και οι επικριτές τους).

Για να μην το υπερ-αναλύω, οι πιο μετρημένοι και λογικοί υποστηρικτές του ΣΤΧΔΕ λένε απλά ότι στην Χαλκιδική υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές παραλιών σε μια σχετικά μικρή ακτογραμμή, που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας θα έπρεπε να αλλάξεις νομό, περιφέρεια, νησί κλπ για να βρεις. Βρίσκεις μια παραλία όπου το κατάφυτο βουνό φτάνει μέχρι τη θάλασσα (που μπορεί να μην είναι η ομορφότερη τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά είναι καλή ή έστω βλέπεται) και μετά από 3-4 χιλιόμετρα μια άλλη με ψιλή άμμο (που μπορεί να μην είναι η ομορφότερη τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά είναι καλή ή έστω βλέπεται) και μετά από 3-4 χιλιόμετρα μια άλλη με κροκάλα και βράχια (που μπορεί να μην είναι η ομορφότερη τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά είναι καλή ή έστω βλέπεται) και μετά από 3-4 χιλιόμετρα μια άλλη καταπράσινη (που μπορεί να μην είναι η ομορφότερη τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά είναι καλή ή έστω βλέπεται) κλπ κλπ κλπ. Οι πιο φανατικοί, φαντάζονται ότι κατέβηκε ο Θεός και ευλόγησε τη Χαλκιδική και φεύγοντας έκλασε όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Για μένα πάντως, το μόνο κακό που έχει η Χαλκιδική είναι ότι κατοικείται... (δεν το συνεχίζω).
12. Οι άνθρωποι.. Καλοκαρδοι και χωρικοί.
13. Άβαφα, βουβά, άσχημα κτήρια. Ας είναι καλά οι φοιτητές που τα συντηρούν..
Παπαριές. Και παπαριές.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 02 Φεβ 2023, 11:52

Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη μόνο σαν εικονα της παραλίας.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 02 Φεβ 2023, 11:57

Cecily Anne έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:47
Πάλι καλά που δε ζητήσατε και έναν αράπη να σας κάνει αέρα με φύλλα μπανάνας.
Εγώ επειδη παραείμαι κολυμπολάτρης, απλά θελω να βγαζω 5-10 μικροασκησουλες σχετικά ήρεμα, χωρις να με αποσυντονίζει το κόντρα κυμα. Ειναι σαν να θες να κανεις μονόζυγο ή πάγκο και κάποιος να σε γαργαλάει. Οταν τις βγάλω και μετά χαλαρώνω, ας σηκωσει οσο κυμα θελει. Και μετά ας ερθει και το παιδι με το μπανανόφυλλο, αν δεν του ειναι κόπος. :003:

Χώρια που το κυμα ξεβράζει και ενα σκασμό βρωμίλα εκει μπροστά στην ακτη, συν οτι γινεται και επικίνδυνο για τα πιτσιρίκια που βολοδέρνουν εκει τριγύρω. Απορω γιατι αρέσει τόσο σε μερικους.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 02 Φεβ 2023, 12:00

Bic έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:49
Αυτό που έχω καταλάβει έχοντας ταξιδέψει και οδηγήσει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, είναι ότι η οδηγική νοοτροπία των ντόπιων αλλάζει ανά περιοχή για διάφορους λόγους, που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εξηγήσω ακριβώς
ισχύει. Επειδή έχω οδηγήσει και εκτός Ελλάδας το πιο περίεργο που έχει εδώ είναι οτι οι οδηγοί στην εθνική σχηματίζουν γκρουπάκια παρέες χωρίς να γνωρίζονται. Πέντε-δεκα αυτοκινητα προσπερνιούνται μεταξύ τους και μετά για δυο χιλιόμετρα ο δρόμος είναι άδειος. Σε οληξ την Ευρώπη πουθενά δεν είδα πάνω απο ενα αυτοκινητο να προσπερνά ένα άλλο. Μάλιστα εδώ υπάρχει και το τρίο, δηλαδή τρια αμάξια ενα σε κάθε λωρίδα πηγαίνουν παράλληλα για χιλιόμετρα χωρίς να προσπερνάνε και ένας τέταρτος τους περνάει απο τη ΛΕΑ.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Καρολίνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρολίνα » 02 Φεβ 2023, 12:01

Σέλευκας έγραψε:
02 Φεβ 2023, 11:52
Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη μόνο σαν εικονα της παραλίας.
Και άμα είσαι εκεί, με κλειστή μύτη οπωσδήποτε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών