Δεν το έβαλα ως θέμα παιδείας αλλά ως κάτι που συμβαίνειΕρμής έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:03Όπως επίσης πως ο μέσος επαρχιώτης έχει πάει πολύ περισσότερες φορές Ακρόπολη, Μουσεία κλπ. Ειναι αλήθεια. Δε νομίζω όμως πως ειναι θέμα παιδείας. Ο μέσος κάτοικος των Αθηνων, σου λέει "ελα μωρε δίπλα μου τα έχω όποτε θέλω πάω" και στο τέλος καταλήγει να μη πάει ποτέ, ενω ο μέσος κάτοικος επαρχίας, όταν έρχεται εδώ πάει σε αυτά τα μέρη. Η ένσταση μου ήταν στα ταξίδια εκτος Ελλάδος
Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη
Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη
Μα φυσικά και συμβαίνει, σου ειπα και το λόγο που συμβαίνει.Maspoli έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:10Δεν το έβαλα ως θέμα παιδείας αλλά ως κάτι που συμβαίνειΕρμής έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:03Όπως επίσης πως ο μέσος επαρχιώτης έχει πάει πολύ περισσότερες φορές Ακρόπολη, Μουσεία κλπ. Ειναι αλήθεια. Δε νομίζω όμως πως ειναι θέμα παιδείας. Ο μέσος κάτοικος των Αθηνων, σου λέει "ελα μωρε δίπλα μου τα έχω όποτε θέλω πάω" και στο τέλος καταλήγει να μη πάει ποτέ, ενω ο μέσος κάτοικος επαρχίας, όταν έρχεται εδώ πάει σε αυτά τα μέρη. Η ένσταση μου ήταν στα ταξίδια εκτος Ελλάδος
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Μα και στα ταξίδια εντός Ελλάδος, η ίδια ακριβώς νοοτροπία υπάρχει. Περνάει κάποιος ένα σκ σε μια πόλη ή απλώς κάνει μια στάση και βγάζει συμπέρασμα για τα πάντα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Παλαιοελλαδίτης
Πέρσι που πήγα στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο μπορώ να πω ότι πέρασα καλά, όμως: αφενός ήμουν επισκέπτης και αφετέρου κινήθηκα στην περιοχή του Κέντρου (όπως το κατάλαβα εγώ) φτάνοντας μέχρι τα βόρεια τείχη. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε την καθημερινότητα του μέσου κατοίκου ούτε τις συνθήκες στην Τούμπα ή τον Εύοσμο.
-
Λάρισα.gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:30Που φτάνεις σε 40 λεπτά απο τον Βόλο;Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:26Καμάρι μου εσύ όπου και να μένεις στην Αττική, θες μισή με μία ώρα να πας στο θέατρο κατ'ελάχιστο, σωστά; Εγώ, αν εξαιρέσεις το δημοτικό θέατρο Πειραιά, για όλα τα υπόλοιπα θέλω κοντά 40 λεπτά μέσο όρο. Όσο θέλει και ο επαρχιώτης πάνω κάτι στην εθνική για να φτάσει σε αντίστοιχη πόλη με θέατρο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσεις. Ή θα πεις πχ στον Γαστουνιώτη ότι δεν έχει ιδέα από πολιτισμό με την Επίδαυρο δίπλα;gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:23
Λέμε για τα assets και τις ευκαιρίες που δίνει κάθε πόλη, δεν λέμε για τις επιλογές των κατοίκων.
Αν πάρω εγω το αεροπλάνο απο την Αθήνα και πάω στην Καλιφόρνια δεν θα μετρήσουμε την παραλία της καλιφόρνια στις ομορφιές της Αθήνας. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αυτό που λέω.
- Sid Vicious
Η Τουμπα μαζευει αρκετο θρησκευτικο τουρισμοΠαλαιοελλαδίτης έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:18Πέρσι που πήγα στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο μπορώ να πω ότι πέρασα καλά, όμως: αφενός ήμουν επισκέπτης και αφετέρου κινήθηκα στην περιοχή του Κέντρου (όπως το κατάλαβα εγώ) φτάνοντας μέχρι τα βόρεια τείχη. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε την καθημερινότητα του μέσου κατοίκου ούτε τις συνθήκες στην Τούμπα ή τον Εύοσμο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Άνω Τούμπα είναι καλά, έχω πάει πολλές φορές. Καλαμαριά και Πανόραμα πολύ ομορφα. Από κέντρο δεν έχω τρομερή εμπειρία. Ωραία είναι αλλά όχι πιο ωραία από το ιστορικό των Αθηνών.Παλαιοελλαδίτης έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:18Πέρσι που πήγα στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο μπορώ να πω ότι πέρασα καλά, όμως: αφενός ήμουν επισκέπτης και αφετέρου κινήθηκα στην περιοχή του Κέντρου (όπως το κατάλαβα εγώ) φτάνοντας μέχρι τα βόρεια τείχη. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε την καθημερινότητα του μέσου κατοίκου ούτε τις συνθήκες στην Τούμπα ή τον Εύοσμο.
Γενικά η μπουγατσουπολη είναι μια πόλη με τη σαπιλα της και με τις ομορφιές της ταυτόχρονα. Σαν την Αθήνα.
ΟΚ Αστραδενή, εσύ γιατί έφυγες τότε;Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:39Ερμή, δεν υπάρχουν αυτά που λέτε στη σημερινή εποχή, η παραμύθα με τις ευκαιρίες και τα κουλά περί ποιότητας είναι ιστορίες από την κρύπτη. Αν εξαιρέσεις το κομμάτι Υγεία, σε όλα μα όλα τα υπόλοιπα τα μεγάλα κέντρα αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη χαβούζα ανισοτήτων και ανισορροπιών.
Εντωμεταξύ, δεν διάβασα τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις πριν ποστάρω, με θέμα την Σαλονίκη, και αρνητικό κιόλα, πολύ πάνω από τα μισά ποστ μιλάνε αθηνέζοι για την Αθήνα, μα πόσο κόμπλεξ πχια.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Σωθηκεςstergiosbik έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:22Λάρισα.gassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:30Που φτάνεις σε 40 λεπτά απο τον Βόλο;Cecily Anne έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:26
Καμάρι μου εσύ όπου και να μένεις στην Αττική, θες μισή με μία ώρα να πας στο θέατρο κατ'ελάχιστο, σωστά; Εγώ, αν εξαιρέσεις το δημοτικό θέατρο Πειραιά, για όλα τα υπόλοιπα θέλω κοντά 40 λεπτά μέσο όρο. Όσο θέλει και ο επαρχιώτης πάνω κάτι στην εθνική για να φτάσει σε αντίστοιχη πόλη με θέατρο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσεις. Ή θα πεις πχ στον Γαστουνιώτη ότι δεν έχει ιδέα από πολιτισμό με την Επίδαυρο δίπλα;
- Sid Vicious
Εν τω μεταξυ ποιοι Αθηναιοι, σχεδον ολοι απο χωρια ειναι, δεν υπαρχει αστικο υποβαθρο και παραδοση οπως εδω.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Γω έγραψα εξπλίσιτλι αθηνέζοι πάντως, το είδες.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 15:34Εν τω μεταξυ ποιοι Αθηναιοι, σχεδον ολοι απο χωρια ειναι, δεν υπαρχει αστικο υποβαθρο και παραδοση οπως εδω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- EKPLIKTIKOS
Δεν είναι παραμυθα ότι η Αθήνα έχει καλύτερες ευκαιρίες. Είναι γεγονός, το δείχνουν τα δεδομένα που σχετίζονται πχ με την αναπτυξη των περιφερειων και του γεγονότος ότι η Αττική έχει τη χαμηλότερη ανεργία στην Ελλάδα.
-
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 62 Απαντήσεις
- 7509 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από mao mao
16 Μαρ 2024, 16:58
-
-
Νέα δημοσίευση Μην ξεχνάμε να νηστεύουμε και μια στο τόσο...
από student » 26 Σεπ 2023, 02:06 » σε Θρησκειολογία - 11 Απαντήσεις
- 1172 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
28 Σεπ 2023, 23:56
-
-
- 40 Απαντήσεις
- 1476 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
11 Απρ 2024, 11:53