στο νήμα αυτό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 24685
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 11 Φεβ 2023, 22:49

ST48410 έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:10

Αν θέλεις να έχεις μια κοινωνία ευνομούμενη ξεκινάς το ξεβρόμισμα από ψηλά και για πρακτικούς λόγους και για ηθικούς και χάριν παραδειγματισμού.
Ειναι το γνωστο επιχειρημα "πιαστε ρε το καρτελ του Μεντεγιν και μετα ξεπαρκαρω κι εγω απο τη ραμπα των αναπηρων".

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35247
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Φεβ 2023, 22:50

Maspoli έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:31
πατησιωτης έγραψε:
11 Φεβ 2023, 21:08
sharp έγραψε:
11 Φεβ 2023, 20:41
Απίθανη χώρα, φίλε. Και μετά απορούν γιατί επικρατούν τα λαμόγια στην Ελλάδα. Μάλλον είναι λαμόγια και οι ίδιοι που τα λένε.
Η κοινωνική νοοτροπία είναι τέτοια ώστε να ευνοούνται αυτοί που δεν ακολουθούν τους κανόνες σε πολλά σημεία και επίπεδα.
Θες κανόνες που τηρούνται ε;
Ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες κατά κύριο λόγο με κρατικά χρήματα;
Ναι.
Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες και δεν πληρώνει το χρέος για το σπίτι στην τράπεζα όπως λες, ποιος θα πρέπει να έχει τον λόγο στο εν λόγω σπίτι;
Αυτός που με τα χρήματά του ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες.
Σε αυτόν θα πρέπει να λες ότι πρέπει να πάνε τα σπίτια, όταν δεν πληρώνει κάποιος.
Ποιος είναι αυτός;
Το κράτος.
Στο κράτος θα έπρεπε να απαιτείς να πάνε τα σπίτια. Αν πραγματικά θες κανόνες.
Μέχρι το 2015 το κράτος είχε την πλειοψηφία των μετοχών των τραπεζών επειδή ακριβώς όπως λες τις ανακεφαλαιοποίησε.Άρα είχε και τη δυνατότητα να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια προς όφελός του.
Για "κοινωνικούς λόγους" δεν το έκανε επί Σαμαροβενιζέλων.Δεν αποποιήθηκε όμως τα δικαιώματά του,επαναλαμβάνω είχε την πλειοψηφία μέχρι το φθινόπωρο του 2015.
Όμως λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη δημιουργήθηκε ανάγκη ΝΕΑΣ ανακεφαλαιοποίησης διότι πάλι ήσαν έτοιμες να χρεωκοπήσουν οι τράπεζες.
Θα έπρεπε δηλαδή το κράτος να βάλει και άλλα λεφτά,τα οποία μάλιστα είχαν προβλεφθει στο μνημόνιο Τσίπρα της 17ωρης διαπραγμάτευσης και να αυξήσει και άλλο το δημόσιο χρέος.
Ο Δραγασάκης αποφάσισε να μην το κάνει αυτό και πούλησε όσο όσο τις μετοχές των τραπεζών σε διάφορους επενδυτές του εξωτερικού για μη χρειασθεί να δανεισθεί ώστε να τις ανακεφαλαιοποιήσει αυτός πάλι.Από τη στιγμή αυτή έπαυσε το κράτος να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών των τραπεζών και άρα και τα δάνεια.Λίγο μετά πέρασε ο νόμος για τα funds με βάση τον οποίο χθες ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι μπορούν να κάνουν κατασχέσεις.

Άβαταρ μέλους
Maspoli
Δημοσιεύσεις: 17634
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 23:10

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 11 Φεβ 2023, 22:52

Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:45

Ωραία και θα σου πει κάποιος πως το κράτος ρα έδωσε στα φαντς. Ουροβορος
Σε τι τιμή τα έδωσε στα funds; Θα πρέπει να ήταν μεγάλη υποθέτω...

Άβαταρ μέλους
sharp
Δημοσιεύσεις: 21621
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 21:47

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Φεβ 2023, 22:52

ST48410 έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:48
sharp έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:35
Και μέχρι να βρεθούν όλοι οι "μεγάλοι" και να φυλακιστούν, με τα σπίτια τι θα γίνει; Θα εξακολουθούν να διαμένουν δωρεάν; Για πόσες γενιές ακόμη; Να πάω και γω να πάρω αν είναι.

Άνθρωπε μου δεν θα βρεθούν στο δρόμο! Θα νοικιάσουν ένα σπίτι και θα πάνε. Δεν γίνεται να ζητάς να τους χαριστεί μια περιουσία 200.000 επειδή έχουν πληρώσει 50.000 και έχουν δηλώσει την επιθυμία να μείνουν εκεί. Ας πάνε στο δίπλα με νοίκι 500 ευρώ.

Κι αν μετά το πουλήσουν και πάνε σε μικρότερο και τα υπόλοιπα τα φάνε στο Καζίνο; Ή τα φάνε όλα και μετά ξαναπάρουν δάνειο και φτου κι απ' την αρχή, "είναι το πρώτο κλαψ..."; Θα βάλεις πόιντ σύστεμ αλά Κίνα, να παρακολουθείς που δίνουν κάθε σεντ; Και κριτήρια πόσα τμ είναι το σπίτι, σε ποια περιοχή κοκ; Πολύ αγάπη στη γραφειοκρατεία έχεις.

Ή θα τους κόβεις με το μάτι, αφού όπως έγραψες "ο μπαταχτσής φαίνεται"; :smt047

Η κάποια ρύθμιση τι σημαίνει; Να μην τους χαριστεί, αλλά και να μην φύγουν ποτέ χωρίς να πληρώνουν; Σοβαρολογούμε; Αυτό είναι κοινωνικές κατοικίες, δεν έχει σχέση με το δάνειο, ούτε με το σπίτι που επέλεξαν. Αν δεν έχουν να πληρώσουν ούτε νοίκι ας υπαχθούν εκεί. Άλλο θέμα όμως.
Αφού σου είπα ότι σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου τι μου τα ξαναγράφεις; Επίσης σου διευκρίνισα ότι δεν ζητάω να χαριστεί κάτι.

Απλά πράγματα ζητάω και το έχω γράψει ίσως και 10 φορές. Κάποιος υπέγραψε για να χαριστούν μερικά εκατομμύρια ενός δανείου του συχωρεμένου μεγαλοδημοσιογράφου. Ποιος είναι; Όνομα δεν έχει; Με τι πολιτικές πλάτες ή τίνος πολιτικού εντολή προχώρησε σε τέτοια ρύθμιση;

Ας μάθουμε ποιος είναι, ας κινηθούν και οι νόμιμες διαδικασίες τόσο για αυτή όσο και για τις ανάλογες περιπτώσεις, και μετά προχωρήστε σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και ό,τι άλλο θέλετε. Δεν θέλω καν να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Θέλω απλά τέτοιες υποθέσεις να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.
Τι είναι αυτό πάλι; Ο Πούτιν εισβολή, αλλά ναι και οι Αμερικάνοι στο Ιράκ; :smt005:
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 23672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Φεβ 2023, 22:54

Maspoli έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:52
Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:45

Ωραία και θα σου πει κάποιος πως το κράτος ρα έδωσε στα φαντς. Ουροβορος
Σε τι τιμή τα έδωσε στα funds; Θα πρέπει να ήταν μεγάλη υποθέτω...
Αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Δική μου άποψη είναι πως το κράτος έπρεπε να ξεχωρίσει τους μπαταχτσηδες από τους έχοντες πραγματικά πρόβλημα. Και μη μου πείτε πως δε μπορεί, μπορεί μια παρεμπορει
Μετά η κουβέντα θα πάει περί νομιμου και ηθικού
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24477
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Φεβ 2023, 22:54

πατησιωτης έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:38
sys3x έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:16
Χάσανε τα ΠΑΝΤΑ αφού λέει το πατουλιλίνι.
Έχω γράψει πολλές φορές σε ανάλογες συζητήσεις ότι η αξία των μετοχών των τραπεζών του 2009 έχασε το 99% και πλέον της αξίας τους.
Παρ όλα αυτά εξακολουθούν κάποιοι να μιλάνε για κάποιους μυθικούς τραπεζίτες που δεν τιμωρήθηκαν.
Άλλη μια φορά λοιπόν - οι τράπεζες μόνες τους δεν είναι παρά μόνο κάποια κτήρια.Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζούν,λειτουργούν και δραστηριοποιύνται σε αυτές.Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι Μέτοχοι,οι Υπάλληλοι,οι Καταθέτες ,οι Δανειολήπτες και ως τελική εφεδρεία οι Φορολογούμενοι.ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Η έννοια του "τραπεζίτη" που παραπέμπει σε κάποιον Σκρουτζ Μακ Ντακ με το θησαυροφυλάκιό του από το οποίο δανείζει είναι μυθική.Το πλησιέστερο σε ένα τέτοιο "τραπεζίτη" είναι κάποιος που έχει πάρα πολλές μετοχές της τράπεζας.Όμως είτε έχει 100 μετοχές είτε 100.000 στην ανακεφαλαιοποίηση θα χάσει το ίδιο ποσοστό της αξίας τους.Και ξαναλέω ότι έχασαν πάνω από το 99% της αξίας τους.
Το κράτος είχε αποφασίσει να μοιράσει ως εξής τη ζημιά από από τη δική του χρεωκοπία που προκάλεσε τη χρεωκοπία και των τραπεζών.Πρώτοι θα πλήρωναν οι Μέτοχοι ως τραπεζίτες και εάν δεν έφθαναν θα πλήρωναν και οι Φορολογούμενοι όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΑΜΕΣΑ.
Μπορεί οι εφημερίδες να έγραφαν για τα λεφτά που "θα πληρώσουμε όλοι" μέσω του δημοσίου που θα τια ανακεφαλαίωνε αλλά κανένας δεν θα το αισθανόταν αυτό άμεσα.Όλα αυτά έγιναν για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι Καταθέτες,να μην απολυθεί κανένας Υπάλληλος και να μη κατασχεθούν όσο γινόταν τα σπίτια των Δανειοληπτών, διότι αυτοί θα το αισθάνονταν προσωπικά.
Και όντως κανείς Καταθέτης δεν έχασε τίποτε και κανείς Υπάλληλος δεν απολύθηκε.Το ντέρμπυ λοιπόν αφού αποφασίσθηκε να εξαερωθούν οι Μέτοχοι και να μη θιγούν οι άλλοι εντοπίσθηκε μεταξύ Φορολογούμενων και Δανειοληπτών,δηλαδή ΠΟΣΑ θα πληρώσουν οι Φορολογούμενοι μέσω του ελληνικού Δημοσίου για να μείνουν τα σπίτια σε αυτούς που δεν τα πλήρωσαν.
Επαναλαμβάνω ότι άλλοι δεν υπάρχουν.Οι Υπάλληλοι και οι Καταθέτες έχουν με συμφωνία όλων των κομμάτων τεθεί εκτός βολής.
Εάν όντως ζούσαμε σε "ανάλγητο νεοφιλελεύθερο κράτος" δεν θα συνέβαιναν βέβαια αυτά.Με τη χρεωκοπία των τραπεζών θα απολύονταν οι υπάλληλοί τους και θα χάνονταν οι καταθέσεις ενώ δεν θα υπήρχε ποτέ νόμος Κατσέλη και τα λοιπά και όποιος δεν πλήρωνε το δάνειό του θα έχανε το ενέχυρο που έβαλε.
Σε αυτά συμφωνώ. Κάτι ελάχιστες μετοχές που είχα πάρει κι εγώ με τον πατέρα μου ήταν αποκλειστικά τραπεζικές (βαριά χαρτιά τα λέγανε τότε :lol: ) και εξαερώθηκαν.
Από την άλλη δεν έχω ακούσει πολλές ιστορίες μεγαλοτραπεζιτών που να αυτοκτόνησαν ή να πέθαναν στην ψάθα ή κάτι παρόμοιο. Να ξεφορτώθηκαν εγκαίρως τις μετοχές; Να είχαν τόσο πολύ πλούτο που έτσι κι αλλιώς παρέμειναν πλούσιοι; Να είχαν βγάλει τρελά μαύρα στο εξωτερικό; Δεν γνωρίζω.
Με τίποτα όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχασαν ένα 80-90% της περιουσίας τους. Το πιθανότερο είναι να είχαν πληροφορηθεί τις εξελίξεις από τους φίλους τους πολιτικούς, πολύ πριν αυτές γίνουν ευρέως γνωστές και να περιόρισαν την ζημιά στην απώλεια ελέγχου του μαγαζιού τους. Δεν το λες λίγο αλλά δεν νομίζω ότι θα κλάψω γι αυτούς.

Άβαταρ μέλους
sharp
Δημοσιεύσεις: 21621
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 21:47

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Φεβ 2023, 22:55

foscilis έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:49
ST48410 έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:10

Αν θέλεις να έχεις μια κοινωνία ευνομούμενη ξεκινάς το ξεβρόμισμα από ψηλά και για πρακτικούς λόγους και για ηθικούς και χάριν παραδειγματισμού.
Ειναι το γνωστο επιχειρημα "πιαστε ρε το καρτελ του Μεντεγιν και μετα ξεπαρκαρω κι εγω απο τη ραμπα των αναπηρων".
:lol:
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 23672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Φεβ 2023, 22:55

Οι μεγαλοτραπεζιτες ήξεραν τι θα έρθει από το 09 κ μετά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
sharp
Δημοσιεύσεις: 21621
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 21:47

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Φεβ 2023, 22:56

Το πιθανότερο είναι να είχαν πληροφορηθεί τις εξελίξεις από τους φίλους τους πολιτικούς, πολύ πριν αυτές γίνουν ευρέως γνωστές και να περιόρισαν την ζημιά στην απώλεια ελέγχου του μαγαζιού τους.
Ααα... μάλιστα, σίγουρα από το πχορουμ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 11 Φεβ 2023, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

Άβαταρ μέλους
sharp
Δημοσιεύσεις: 21621
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 21:47

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Φεβ 2023, 22:58

Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:54
Maspoli έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:52
Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:45

Ωραία και θα σου πει κάποιος πως το κράτος ρα έδωσε στα φαντς. Ουροβορος
Σε τι τιμή τα έδωσε στα funds; Θα πρέπει να ήταν μεγάλη υποθέτω...
Αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Δική μου άποψη είναι πως το κράτος έπρεπε να ξεχωρίσει τους μπαταχτσηδες από τους έχοντες πραγματικά πρόβλημα. Και μη μου πείτε πως δε μπορεί, μπορεί μια παρεμπορει
Μετά η κουβέντα θα πάει περί νομιμου και ηθικού
Άντε και το κατάφερνε. Τι θα έπρεπε να κάνει κατά την γνώμη σου με αυτούς που αδυνατούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν; Να τους διαγράψει πχ 150 χιλιάδες; Λιγώτερα; Πόσα;
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

Portia
Δημοσιεύσεις: 402
Εγγραφή: 12 Σεπ 2022, 16:46
Phorum.gr user: Portia

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia » 11 Φεβ 2023, 22:58

foscilis έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:49
ST48410 έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:10

Αν θέλεις να έχεις μια κοινωνία ευνομούμενη ξεκινάς το ξεβρόμισμα από ψηλά και για πρακτικούς λόγους και για ηθικούς και χάριν παραδειγματισμού.
Ειναι το γνωστο επιχειρημα "πιαστε ρε το καρτελ του Μεντεγιν και μετα ξεπαρκαρω κι εγω απο τη ραμπα των αναπηρων".
Υπάρχει μία επιστημονική μέθοδος που ονομάζεται Ψυχοθεραπεία. Μην τη φοβάσαι, έχει σώσει πολύ κόσμο.

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24477
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Φεβ 2023, 22:59

foscilis έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:49
ST48410 έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:10

Αν θέλεις να έχεις μια κοινωνία ευνομούμενη ξεκινάς το ξεβρόμισμα από ψηλά και για πρακτικούς λόγους και για ηθικούς και χάριν παραδειγματισμού.
Ειναι το γνωστο επιχειρημα "πιαστε ρε το καρτελ του Μεντεγιν και μετα ξεπαρκαρω κι εγω απο τη ραμπα των αναπηρων".
Μάλλον όχι. Δεν θα διαβάσεις ποτέ να λέω καλά κάνει ο τάδε και δεν αποπληρώνει το δάνειό του επειδή έχει το χ πρόβλημα/ελαφρυντικό.

Απλά στην Ελλάδα εμπεδώνεται ένα αίσθημα ατιμωρησίας και κάπου, κάπως, κάποτε κάποιος την τρώει στην κεφάλα ξαφνικά και νιώθει αδικημένος (κακώς). Ε, συζητάω έναν τρόπο να αλλάξει συστηματικά και εκ βάθρων αυτό και όχι ευκαιριακά για ένα ζήτημα.

Άβαταρ μέλους
Maspoli
Δημοσιεύσεις: 17634
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 23:10

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 11 Φεβ 2023, 22:59

πατησιωτης έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:50

Μέχρι το 2015 το κράτος είχε την πλειοψηφία των μετοχών των τραπεζών επειδή ακριβώς όπως λες τις ανακεφαλαιοποίησε.Άρα είχε και τη δυνατότητα να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια προς όφελός του.
Για "κοινωνικούς λόγους" δεν το έκανε επί Σαμαροβενιζέλων.Δεν αποποιήθηκε όμως τα δικαιώματά του,επαναλαμβάνω είχε την πλειοψηφία μέχρι το φθινόπωρο του 2015.
Όμως λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη δημιουργήθηκε ανάγκη ΝΕΑΣ ανακεφαλαιοποίησης διότι πάλι ήσαν έτοιμες να χρεωκοπήσουν οι τράπεζες.
Θα έπρεπε δηλαδή το κράτος να βάλει και άλλα λεφτά,τα οποία μάλιστα είχαν προβλεφθει στο μνημόνιο Τσίπρα της 17ωρης διαπραγμάτευσης και να αυξήσει και άλλο το δημόσιο χρέος.
Ο Δραγασάκης αποφάσισε να μην το κάνει αυτό και πούλησε όσο όσο τις μετοχές των τραπεζών σε διάφορους επενδυτές του εξωτερικού για μη χρειασθεί να δανεισθεί ώστε να τις ανακεφαλαιοποιήσει αυτός πάλι.Από τη στιγμή αυτή έπαυσε το κράτος να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών των τραπεζών και άρα και τα δάνεια.Λίγο μετά πέρασε ο νόμος για τα funds με βάση τον οποίο χθες ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι μπορούν να κάνουν κατασχέσεις.
Γιατί μου αναφέρεις τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον υπερασπίστηκα ποτέ εγώ;
Εγώ σου έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση.
Ζητούσες ποτέ πριν τη διαπραγμάτευση του 2015, να πανε τα σπίτια στο κράτος; Ρωτώ γιατί δεν το θυμάμαι.

Αυτή τη στιγμή πάντως το ΤΧΣ έχει το 40,39% της ΕΡΕ όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος. Στην δε ΠΕΙΡΑΙΩΣ όπου έχει το 27% νομίζω πάλι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος ενώ πολύ βολικά παραλείπει ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μηδένισε και επί Κούλη στην ΑΜΚ που έκανε.

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35247
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Φεβ 2023, 23:00

Maspoli έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:52
Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:45

Ωραία και θα σου πει κάποιος πως το κράτος ρα έδωσε στα φαντς. Ουροβορος
Σε τι τιμή τα έδωσε στα funds; Θα πρέπει να ήταν μεγάλη υποθέτω...

Κατ αρχήν έδωσε τις ΜΕΤΟΧΕΣ των τραπεζών όπως είπα οπότε έχασε το δικαίωμα να καθορίσει τι θα γίνει με τα δάνειά τους.
Τις έδωσε σε πολύ χαμηλή τιμή αλλά γλύτωσε το νέο δανεισμό που είχε προβλεφθεί λόγω του asset Βαρουφάκη. :D
Ο Βαρουφάκης δημιούργησε την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης,ο Τσίπρας πήρε το μνημόνιο που την προέβλεπε και ο Δραγασάκης αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το τμήμα του δανείου που ήταν για αυτή ώστε να μην επιβαρύνει και άλλο το χρέος αλλά αντ αυτού να πουλήσει όσο όσο τις μετοχές των τραπεζών.
Πάσα και κάρφωμα. :102:

Άβαταρ μέλους
Maspoli
Δημοσιεύσεις: 17634
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 23:10

Re: στο νήμα αυτό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 11 Φεβ 2023, 23:00

Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:54
Maspoli έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:52
Ερμής έγραψε:
11 Φεβ 2023, 22:45

Ωραία και θα σου πει κάποιος πως το κράτος ρα έδωσε στα φαντς. Ουροβορος
Σε τι τιμή τα έδωσε στα funds; Θα πρέπει να ήταν μεγάλη υποθέτω...
Αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Δική μου άποψη είναι πως το κράτος έπρεπε να ξεχωρίσει τους μπαταχτσηδες από τους έχοντες πραγματικά πρόβλημα. Και μη μου πείτε πως δε μπορεί, μπορεί μια παρεμπορει
Μετά η κουβέντα θα πάει περί νομιμου και ηθικού
Δεν το βλέπω ως άλλη κουβέντα αλλά ως σημαντικό τμήμα της.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών