Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Φεβ 2023, 08:40
απολυτο δικιο εχεις, φυσικα. μπες ομως και στα παπουτσια του πωλητη.
σκεψου οτι αυτη ειναι η δουλεια σου, να πουλησεις χωρις να εχεις, και χωρις να εχεις τιμη. δε φταις εσυ, ετσι ξηγιεται η μαμα bmw.
τι μαλακια μπορεις να πεις για να πουλησεις; πολυ δυσκολη η θεση σου.
Φυσικά και έχω μπει στη θέση του γιατί και εγώ στην ουσία πωλητής ειμαι στη δουλειά μου.
Αυτο που ειπε και ο Τσιλ και ο Λεγεων παραπάνω στα οποία συμφωνώ, λες τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, λες πως λυπάσαι αλλά δυστυχώς υπάρχει ανοιχτή τιμή, λές καμια μλκια για το πόσο γαμάτη εταιρεία εκπροσωπείς για να χρυσώσεις το χάπι και μετά επανέρχεσαι μπαίνοντας στην ψυχολογία του πελάτη στο πιο φιλικό λέγοντας του εμμέσως πλην σαφώς (φυσικά επειδή τον συμπάθησες και φαίνεται γαμηστερός τυπος) πως ειναι χοντρή η μλκια που συμβαίνει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής. Στο τέλος του πετάς ένα πως αν έχει κάποιο παλιό αυτοκίνητο προς απόσυρση μπορεί να το πατσίσουν με την ανατίμηση, πράγμα το οποίο δε θα συμβεί ποτέ αλλά κάνεις τον πελάτη να αισθανθεί λίγο πιο ωραία.
και τέλος τέλος του πετάς και ένα "εχω εδω ενα μεταχειρισμένο με ελάχιστα, ετοιμοπαράδοτο, τσιλικο, τεφαρίκι που το δίνεις με καμια 15αρια χιλιάρικα κάτω". Ετσι τα πράγματα είναι πιο νορμαλ.
Τωρα να αρχίσεις το οτι με τη λαχτάρα δε θα σου φανούν τα 5-6Κ καπέλο και το οτι νέος άνθρωπος τώρα τι μυαλά γερόντου έχεις, το πολύ πολύ να αποκτήσει σχολιασμό στα φόρα.
Πραγματικά απορώ ποιος μασάει απο τέτοιους παπάδες.
Chilloutbuddy έγραψε: ↑15 Φεβ 2023, 09:06
Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Φεβ 2023, 08:59
παρολο που ειμαι εμπορος, δεν τοχω με τις πωλησεις. αν με εβαζες σε αυτη τη θεση θα ηξερα να πω μονο για τα χαρακτηριστικα του προιοντος, χωρις καθολου σαλτσες και μαλακιες, και προφανως δεν θα πουλουσα ουτε ενα.
Κι όμως αυτοί είναι οι πιό επιτυχημένοι πωλητές, και θα ήσουνα πολύ καλός. Όταν πουλάς αυτοκίνητα ναι υπάρχουν ένα σωρό μαλάκες πελάτες και μπορείς να κάνεις διάφορα, αλλά όταν πουλάς σοβαρά πράματα μιλάς με procurement managers και εκεί δεν έχει μαλακίες. Εκτιμάται ιδιαίτερα η γνώση και η ειλικρίνεια δε συζητιέται καν γιατί θεωρείται δεδομένη. Η πώληση εκεί είναι αν μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες του πελάτη, οι οποίες είναι συχνά περίπλοκες, και ταυτόχρονα να καταλάβεις τι μπορείς να προσφέρεις ως προϊόν, το οποίο επίσης μπορεί να είναι περίπλοκο, και να ταιριάξεις τα δύο. Γνώση, δημιουργικότητα, ειλικρίνεια, και κατανόηση μαθηματικών μοντέλων, αυτοί οι πωλητές πάνε μπροστά και συνήθως καταλήγουν Γενικοί Διευθυντές.
Πιστεύω τα ίδια ισχύουν είτε πουλας αεροπλάνα είτε πορτοκάλια.