αν ο πολιτισμος ηταν σε ενα σημειο, εχεις δικιο. μπορει λογω διαφορετικου κλιματος, το μερος αυτο τωρα να ειναι ερημος, ζουγκλα, παγετωνας, θαλασσα και να μην ψαξει ποτε, κανεις.Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Φεβ 2023, 09:48Γιατί; Εμείς τι σημάδια έχουμε αφήσει στη Σαχάρα, τον πάτο του Ωκεανού, τη στέπα της Σιβηρίας και χίλια δυό άλλα μέρη που έχουμε πατήσει από μηδέν έως δύο φορές; Εδώ στη δυτική Τασμανία που είναι μια περίπου 2 φορές η Πελοπόνησος και υπάρχουνε τεράστιες εκτάσεις που έχουνε πάει συνολικά 3 καταγεγραμμένες αποστολές στην ιστορία, και η μία ακολούθησε την άλλη βήμα-βήμα, δεν πάτησαν παραέξω (το ξέρω γιατί παρακολουθώ τις αποστολές που ψάχνουν να βρούν αν έχει επιζήσει κανένα thylacine). Αν επιλέξεις ένα τυχαίο σημείο στη Γη το πιθανότερο να πετύχεις ή νερό ή κάποιο ακατοίκητο μέρος χωρίς ίχνος πολιτισμού.Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Φεβ 2023, 09:29σκαβουμε για αλλους λογους. εκει που φτιαχνουμε πολεις, ας πουμε. ενας παγκοσμιος πολιτισμος, θα ειχε αφησει σημαδια, στα ιδια σημεια που κανουμε εμεις πολεις.Chilloutbuddy έγραψε: ↑16 Φεβ 2023, 23:21
Ποιός θα το βρει, δεν ψάχνει κανένας λέμε. Υπάρχουν δεκάδες αρχαία ναυάγια εντοπισμένα στη Μεσόγειο σαν αυτό που βρήκαν το μηχανισμό των αντικυθήρων και δεν πάει κανένας, δέν υπάρχει αρκετό χρήμα ή αρκετός λόγος. Το Γκομπέκλι Τέπι έχει ήδη αποφασιστεί ότι δε θα σκαφτεί όλο για τον ίδιο λόγο, και αυτό που σκάφτηκε πήρε δεκαετίες.
Καλά στη θάλασσα ειδικά δε βρίσκεις τίποτα, ποιός παει εκεί κάτω. Μόνο αν είναι κανας Τιτανικός.
Η ιστορία έχει γραφτεί, και ψάχνουμε εκεί που έχουμε γράψει ότι υπάρχει ιστορία. Πρέπει να έχεις ακλόνητες αποδείξεις για να ξεκουνηθεί το σύστημα και να πάει να δει τι παίζει, να σκάψει, να χρονολογήσει κλπ. Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε, κανείς δεν έχει λεφτά για πέταμα κάθε φορά που κάποιος έχει μια θεωρία ή υποψία.
ενας πολιτισμος σαν τον σημερινο ομως, παγκοσμιος, αφηνει τεχνουργηματα σε πολυ μεγαλο ποσοστο της επιφανειας του πλανητη. ενας αλλος παρομοια παγκοσμιος πολιτισμος που θα τον διαδεχθει, θα εκατασταθει παλι σε μεγαλο ποσοστο της επιφανειας του πλανητη, και μαλιστα παρα πολυ πιθανον στα ιδια σημεια, διπλα σε ποσιμο νερο, σε ευφορο τοπο, κλπ.