Chilloutbuddy έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 00:49
Leporello έγραψε: ↑17 Φεβ 2023, 21:24
Εχουν βρεθεί δεκάδες καταυλισμοί Νεάντερταλ πριν 50.000 χρόνια, οι οποίοι δεν έχτιζαν κτήρια, δεν έκαναν δρόμους, δεν είχαν ξύλινους πυρηνικούς αντιδραστήρες παρά μόνο άναβαν κάτι φωτιές και λέξευαν κάτι πέτρες. Γιά κάποιο λόγο όμως δεν μπορούμε να βρούμε ίχνη πολιτισμού τής ίδιας εποχής ή παλιότερα.
Δώστου κανα δυό-τρεις-δεκαπέντε αιώνες, μπορεί και να βρούνε. Είπαμε, οι αρχαιολόγοι έχουν γράψει την ιστορία, και ψάχνουν μόνο εκεί που τους λέει να σκάψουν η ιστορία που έγραψαν οι ίδιοι. Αυτοεπληρούμενη προφητεία. Αλλά αν δεν ψάξεις για κάτι διαφορετικό δε θα βρεις κάτι διαφορετικό, έτσι πάει, εσύ με ρωτάς γιατί δεν υπάρχει ένα αυτοκίνητο 200 χιλιάδων χρόνων παρκαρισμένο έξω απ'το σπίτι σου να σου κλείνει το γκαράζ για να το προσέξεις. Ε, δε βρίσκονται έτσι τα αρχαία.
Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει πώς γίνεται στην πράξη αυτό το "βρίσκουμε ίχνη πολιτισμού". Για να βρεις ίχνος πολιτισμού και να το αναγνωρίσεις ότι είναι ίχνος πολιτισμού και όχι σκουπίδι, πρέπει να το εξετάσει αρχαιολόγος. Αλλά οι αρχαιολόγοι έχουν εξετάσει το ένα εκατομμυριοστό όχι του πλανήτη, αλλά το ένα εκοτμμυριοστό των σημείων του πλανήτη που υπάρχει ενδιαφέρον με βάση κάποια θεωρία. Γιατί ανά πάσα στιγμή υπάρχουν 500 θεωρίες εκ των οποίων οι 499 απορρίπτονται όσον αφορά τη χρηματοδότηση για περαιτέρω έρευνα. Γιατί; Γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι, και οι περισσότεροι εξακολουθούν να απορροφούνται από τους συνήθεις υπόπτους, την Αίγυπτο και την Αρχαία Ελλάδα. Και όταν τελικά βρίσκουν πόρους για να ψάξουν κάτι καινούργιο, το ψάχνουν με βάση αυτό που πιστεύουν ότι θα βρουν. πχ βρίσκει κάποιος κάτι αρχαία αντικείμενα σε ένα μέρος. Αν αυτό συμφωνεί με κάποια θεωρία και υπάρχουν πόροι για έρευνα, πανε οι αρχαιολόγοι να ψάξουν. Και λένε, λοιπόν έχουμε εδώ κάτι αντικείμενα από το 40.000 πχ, τι άνθρωποι ήταν εδώ το 40.000 πχ σύμφωνα με τη θεωρία; Πρωτόγονοι. Και που μένουν οι πρωτόγονοι; Σε σπηλιές. Άρα πάμε να δούμε στις σπηλιές. ΩΠ! Σπηλαιογραφίες! Κλείσαμε, μάζεψτα Λίτσα, πάμε για σουβλάκια. Ναι ρε φίλε αλλά αν ψάχνεις σε σπηλιές τι άνθρωποι περιμένεις να μένουν σε σπηλιές; πρωτόγονοι, δε θα βρεις κανένα πολιτισμό σε σπηλιές. Κοίταξες πίσω απ'το βουνό που μας λέει ο γεωλόγος ότι υπήρχε ποτάμι πριν από 40.000 χρόνια μην είναι κανας οικισμός; Όχι, γιατί η θεωρία μας λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν μόνιμους οικισμούς. Τελεία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Βρίσκουμε αυτά για τα οποία ψάχνουμε, και τίποτα άλλο γιατί δεν ψάχνουμε για τίποτα άλλο.
χρυσος.και λοιπα μεταλλα.
παντα ψαχνουμε για χρυσο. οτι πολιτισμος και να υπηρχε, θα χρησιμοποιουσε τον χρυσο, το ασημι κλπ για τις ιδιοτητες τους ως μεταλλα.
οπου τον πετυχουμε,εστω και λιγο, σκαβουμε, πολυ, να βρουμε κι αλλο. ο προηγουμενος πολιτισμος, θα τον ειχε βρει κι αυτος, στα ιδια σημεια. θα υπηρχαν ξεκαθαρα ιχνη εξωρυξης, και παμπολλα χρυσα κατασκευασματα διασπαρτα στη γυρω περιοχη.
το ιδιο και για αλλα μεταλλα. πολιτισμος σημαινει σιγουρα μεταλλο, εξωρυξη, βαρια μηχανηματα κατασκευασμενα απο μεταλλο επισης. 100 διαφορετικα κραμματα μαλιστα καποια απο τα οποια δεν λιωνουν. μολυβδος στις μπαταριες, χαλκος στα καλωδια, ατσαλια, ινοξ, πλατινα και ευγενη μεταλλα στα κυκλωματα, χωρια το ιδιο το ορυχειο, αφου βρισκουμε γραντζουνιες στις σπηλιες, δε θα βρισκαμε τα ιχνη του μετροποντικα που ανοιγει περασματα στα ορυχεια;