Πχ, τάδε έφη:

Ποσο ψευτης εισαι, με ψέματα στήνεται την επιχειρηση σας. Το meme που έβαλες δεν απηχει τις αποψεις του μουσουλίνι για τις ράτσες. Ο ιδιος ενδιαφερόταν για την λευκή φυλή και ανησυχουσε για τις χαμηλες γεννήσεις σε διαφορες λευκες χωρες. Ειπε πάντως διαφορα αντιφατικά. Περισσότερα https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_F ... and_racism
Δικές του ρήσεις ήταν. Εσύ προσπαθείς να τις "αναιρέσεις" με θεωρίες σου και την καθεστηκυία προπαγάνδα.μίστερ μαξ έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:30Ποσο ψευτης εισαι, με ψέματα στήνεται την επιχειρηση σας. Το meme που έβαλες δεν απηχει τις αποψεις του μουσουλίνι για τις ράτσες. Ο ιδιος ενδιαφερόταν για την λευκή φυλή και ανησυχουσε για τις χαμηλες γεννήσεις σε διαφορες λευκες χωρες. Ειπε πάντως διαφορα αντιφατικά. Περισσότερα https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_F ... and_racism
Δεν λεω οτι δεν ηταν δικες του ρήσεις, ειπα οτι παρουσιάζεις αποσπασματικές του ρήσεις, κρυβοντας αλλες που συγκρούονται, για να κατασκευάσεις ενα διαφορετικό αφήγημαGolden Age έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:43
Δικές του ρήσεις ήταν. Εσύ προσπαθείς να τις "αναιρέσεις" με θεωρίες σου και την καθεστηκυία προπαγάνδα.
ζζζζζζζζζζ.....πετάνε τα τουβλα....
Ε, όχι και ζζζζζ. Σε πέτυχα.μίστερ μαξ έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:52Δεν λεω οτι δεν ηταν δικες του ρήσεις, ειπα οτι παρουσιάζεις αποσπασματικές του ρήσεις, κρυβοντας αλλες που συγκρούονται, για να κατασκευάσεις ενα διαφορετικό αφήγημαGolden Age έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:43
Δικές του ρήσεις ήταν. Εσύ προσπαθείς να τις "αναιρέσεις" με θεωρίες σου και την καθεστηκυία προπαγάνδα.ζζζζζζζζζζ.....πετάνε τα τουβλα....
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:45To πράγμα είναι πολύ πιο απλό. Από τη στιγμή που ο προσδιορισμός "φασίστας" αποδίδεται χαλαρά από τους αριστερίζοντες στον οποιονδήποτε για να υποδηλώσει εξουσιαστική και βίαιη συμπεριφορά χωρίς να υπάρχει άμεση σύνδεση με την κομματική του ρίζα -και αυτό συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων- είναι απολύτως φυσικό να παγιωθεί ως έκφραση εξουσιαστικής βίας.
Η αμήχανη επιμονή των αντιφασιστών να τα στηλώνουν στην πολιτική έννοια ενώ οι ίδιοι τη χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν είναι η μόνη αντίσταση, που μπορούν πλέον να έχουν. Το πρόβλημα τους δεν είναι το να τους χαρακτηρίσει κάποιος ως εξουσιαστές ή βίαιους γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι είναι και τα δύο. Το πρόβλημα τους είναι η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος στην εξουσιαστική έκφραση της βίας. Κι εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο.
Είναι λίγο άβολο από εκεί που την έχεις δει τιμωρός άγγελος της κάθαρσης να σε υποβιβάζουν στο γήινο επίπεδο του απλού φασίστα.
φιξντΚαμία ανοχή στους φασίστες.
Γνωστό και ως παράδοξο της ανεκτικότητας (tolerance paradox). Αυτό λέει πως αν μια κοινωνία είναι ανεκτική χωρίς κανένα όριο τότε θα καταστραφεί από τους μη ανεκτικούς (βλ. εδώ). Οπότε για να παραμείνει μια κοινωνία ανεχτική, θα πρέπει να μην ανέχεται τους μη ανεκτικούς (βλ. φασίστες, αριστερούς, Ισλαμιστές που τους γλύφετε πατόκορφα κι σ εσένα φυσικά αφού "καμιά ανοχή...").
Αυτό που κοουτάρεις δεν αποτελεί πρόταση, είναι απλά μια κενολογία. Η αναγνώριση στους φασίστες του δικαιώματος να είναι ότι θέλουν, σαν "πυρήνας στάσης" δεν εμποδίζει σε τίποτα την εκδήλωση της φασιστικής πράξης. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και ιστορικά (στο παρελθόν) αλλά και στις μέρες μας, όπου η αναγνώριση της εγκληματικής συμμορίας σε τίποτα δεν εμπόδισε τα πεσίματα σε εργάτες, σε μετανάστες, τη δολοφονία του φύσσα ή τη διάδοση της φασιστικής ατζέντας ακόμα και σε εργατικές περιοχές.Πάνας έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 00:09
Αν και σε έχει προλάβει γράφοντας αυτό:Εγώ θέλω και την άποψή σου πάνω στο θέμα.βυθός έγραψε:Μπορεί κάποιοι να μου προσάπτουν σχετικισμό (τον οποίο, φαίνεται, να λογαριάζουν για αμαρτία), ωστόσο πιστεύω ό,τι στην επιλογή του να είναι κανείς φασίστας, η αντιπρόταση είναι στα χέρια μας: οφείλουμε (πρωτίστως στους εαυτούς μας) να αναγνωρίσουμε στους φασίστες το δικαίωμα να είναι ό,τι θέλουν – ακριβώς γιατί αυτή η αναγνώριση είναι ο πυρήνας της στάσης που θα εμποδίσει τον μετασχηματισμό της φασιστικής ρητορικής σε φασιστική πράξη.
Το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να δείξεις ότι το κείμενο δεν αξίζει αλλά δεν προτείνεις τίποτα. Θεώρησα ότι θα έχεις την σωστή λύση για να μιλάς έτσι. Ο φασισμός αυξάνεται, κοίτα τι γίνεται στην Ευρώπη.
Λύση υπάρχει;
Αν όχι λύση κάποια πρόταση, μόνο αν μου παρουσιάσεις κάτι σωστό θα παραδεχτώ ό,τι κάνει λάθος.
Ούτε η δίωξη θα φέρει κάτι, ούτε η μόρφωση σε βάθος χρόνου. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως το σημερινό έδαφος είναι εκ φύσεως γόνιμο στην ανάπτυξη του φασισμού.
Κανεις λάθος, γιατι εγώ προσέχω πολύ ποιον θα αποκαλέσω φασίστα, ιδιως μετά που διαβασα το βιβλίο του Τιμ Ουβε Τι ειναι φασισμός. Και νομίζω ομως οτι ισχύει και γενικότερα στο κίνημα, να μην πολυχρησιμοποιουμε τον όρο. Μάλιστα, θυμάμαι να επιχειρηματολογώ οτι δεν πρεπει να λέμε τους χρυσαλήτες ναζί, γιατι α)μπορουν να λένε οτι δεν ειναι ναζί αλλά εθνικιστές και να μπαινει η συζήτηση του αυτοπροσδιορισμου και να χάνεται η μπάλα και β)αν τους λέμε εθνικιστές, θα μαγαριστεί σύντομα και αυτή η λέξη με τις πραξεις της χ.α., και με ενα σμπάρο θα εχουμε πετυχει δυο πουλια. Δεν τους έπεισα, αλλά παντως η χρήση της λέξης εχει μειωθεί. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν αρκετοί φασίστες. Αλλωστε οι φασίστες εφτιαχναν πάντα μαζικά κινήματα και ποτέ δεν ήταν μερικοί περιθωριακοί τύποι.
Φαντάζομαι ότι αυτό καταλαβαίνεις τι σημαίνει έτσι; αν δεν μπορείς να εμποδίσεις ειρηνικά την άνοδό του.Namrail έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 10:58
Εφόσον ρωτάς εμένα, η σωστή προσέγγιση του ζητήματος ξεκινάει από την ερώτηση: "Γιατί υπάρχουν φασίστες"; Ή διαφορετικά: "Είναι δυνατό η δομή της σημερινής κοινωνίας να αποτρέψει την εν δυνάμει άνοδο του φασισμού";
Η απάντηση στη δεύτερη ερώτηση είναι όχι και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει κάθε ένας που προσεγγίζει αυτό το ζήτημα.
Δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες.Ούτως ή άλλως το ζούμε και θα το ζούμε.Namrail έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 11:02Ούτε η δίωξη θα φέρει κάτι, ούτε η μόρφωση σε βάθος χρόνου. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως το σημερινό έδαφος είναι εκ φύσεως γόνιμο στην ανάπτυξη του φασισμού.
Οι σημερινές κοινωνικές αξίες, τις οποίες μαθαίνουμε όλοι και με τις οποίες λειτουργεί η κοινωνία, φέρουν μέσα τους το σπέρμα του φασισμού. Σε συγκαλυμμένη μορφή, καθώς είναι πιο λειτουργική και προτιμητέα η αστική δημοκρατία από το φασισμό, αλλά το φέρουν.
Αν με ένα τούβλο κατάφερα αυτό, αν σου πετούσα μάρμαρο θα έγραφες την ιστορία της ζωής σου.μίστερ μαξ έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 11:06Κανεις λάθος, γιατι εγώ προσέχω πολύ ποιον θα αποκαλέσω φασίστα, ιδιως μετά που διαβασα το βιβλίο του Τιμ Ουβε Τι ειναι φασισμός. Και νομίζω ομως οτι ισχύει και γενικότερα στο κίνημα, να μην πολυχρησιμοποιουμε τον όρο. Μάλιστα, θυμάμαι να επιχειρηματολογώ οτι δεν πρεπει να λέμε τους χρυσαλήτες ναζί, γιατι α)μπορουν να λένε οτι δεν ειναι ναζί αλλά εθνικιστές και να μπαινει η συζήτηση του αυτοπροσδιορισμου και να χάνεται η μπάλα και β)αν τους λέμε εθνικιστές, θα μαγαριστεί σύντομα και αυτή η λέξη με τις πραξεις της χ.α., και με ενα σμπάρο θα εχουμε πετυχει δυο πουλια. Δεν τους έπεισα, αλλά παντως η χρήση της λέξης εχει μειωθεί. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν αρκετοί φασίστες. Αλλωστε οι φασίστες εφτιαχναν πάντα μαζικά κινήματα και ποτέ δεν ήταν μερικοί περιθωριακοί τύποι.
Τουβλο ηταν και σου εξηγησα γιατι, τωρα προτειμω να πεθάνω απο τουβλο παρα να εχω πνευματικους, να πιστευω σε πνευματα ή αορατα, αχρωμα, αοσμα, αυλα πλάσματα.