Τραγωδία στα Τέμπη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Τραγωδία στα Τέμπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 01 Μαρ 2023, 19:34

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:29
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:24
01 Μαρ 2023, 19:18

διαβασε τους πιο πανω και θα καταλαβεις που στηριζεται αυτη η σαπιλα,στους καλους νοικοκυραιους της διπλανης πορτας που δεν τους πιανει το ματι σου στην καθημερινοτητα σου και τους καλους προσποιητους τους τροπους,ειναι ικανοι να συγκαλυψουν και να στηριξουν τα μεγαλυτερα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας και της λογικης προκειμενου να συντηρησουν την αποκτηνωμενη τους υπαρξη :102:
Φίλε μου τους ξέρω. Είτε είναι συριζαίοι και υπερασπίζονται την Δούρου είτε νδκράτες που στηρίζουν τον καραμανλή είναι όλοι ίδιοι. Εμείς πρέπει να οργανωθούμε κάπως όμως. Όχι μόνο να βγάζουμε εκτόνωση σε ένα φόρουμ. Αν δεν το κάνουμε δεν μας χωρίζουν πολλά από τα διάφορα κομματόσκυλα.
στηριξε κινημα21 αν και δεν πιστευω οτι εντος καπιταλιστικου κινηματος μπορει να υπαρξει καποια οποια βιωσιμη κοινωνικη κατασταση με την πραγματικη εννοια του ορου :102:
τι να μου κάνει το κίνημα φίλε μου; πόσα κινήματα και μαλακίες. Πρέπει να κατεβούμε όλοι να παρούμε τους δρόμους και να μην σταματήσουμε. Πρέπει να γίνει τώρα. σε λίγο θα είναι πολύ αργά.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 01 Μαρ 2023, 19:35

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:19
Gherschaagk έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:02
ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2023, 17:51

Μα σε κανένα μαζικό δυστύχημα δεν παίζει κάποια αποδεκτή δικαιολογία. Σαφώς και υπάρχουν στοιχεία που πάντα προμηνύουν την "κακιά ώρα" αλλά τόσο στα ψηλότερα όσο και στα χαμηλοτερα κλιμάκια, παίζει πάντα το "έλα τώρα, σε εμένα/εμάς θα συμβεί;"

Είτε σε μεταφορές, είτε σε σεισμούς, είτε σε πυρκαγιές, είτε σε πλημμύρες.

Απλώς τις περισσότερες φορές, την πληρώνουν τελείως άσχετοι και αυτό ακριβώς είναι το δράμα.
Το "έλα τώρα σ' εμάς θα συμβεί" έχει σαν αποτέλεσμα να πεθαίνει κόσμος όμως. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για φυσική καταστροφή, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Κάποιοι μας έχουν για αναλώσιμους και είναι τέρμα ανησυχητικό αυτό.
Μα δεν έχει σημασία, το ίδιο ακριβώς σκεπτικό παίζει στο οτιδήποτε που θα μπορούσε να προβλεφθεί και η πρόβλεψη ή έλεγχος παίζει μόνον στα χαρτιά. Γιατί άλλο αποτέλεσμα έχει μια "φυσική καταστροφή" στη μη ελεγχόμενη και άλλο στην ελεγχόμενη φάση. Ισχύει για πλοία, τραίνα, αεροπλάνα και όχι μόνον. Είναι άλλο πράγμα οι φυσικές καταστροφές, που μπορούν οι άνθρωποι να διαχειριστούν στον χ βαθμό και άλλο η διαχείριση της δυσαρέσκειας, που μπορεί να προκαλέσει η οποιαδήποτε αλλαγή στο χ πλαίσιο. Και είναι σαφές ότι οι πολιτικοί, φοβούνται περισσότερο τις ανθρώπινες αντιδράσεις από τα φυσικά φαινόμενα.

Όλοι ξέρουν ποιο είναι το "σωστό" αλλά επίσης όλοι θέλουν να ξεκινάει η διόρθωση των στραβών από τους άλλους.

Κι ενώ εδώ τσακώνονται για τα πολιτικά (ο υπέρ πάντων αγών) κάποιες μάνες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους.
Εδώ όμως είναι ξεκάθαρα μια τραγωδία την οποία θα υποστούμε σαν χώρα γιατί επί δεκαετίες δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχει σχεδίαση, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά.

Αυτές οι τραγωδίες είναι οι καρποί των κόπων μας και φτάσαμε στο σημείο να μην αναγνωρίζονται τα πτώματα και να έχουμε αγνοούμενους.

Πόσο πιο μπουρδέλο;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 01 Μαρ 2023, 19:36

01 Μαρ 2023, 19:34
01 Μαρ 2023, 19:29
01 Μαρ 2023, 19:24

Φίλε μου τους ξέρω. Είτε είναι συριζαίοι και υπερασπίζονται την Δούρου είτε νδκράτες που στηρίζουν τον καραμανλή είναι όλοι ίδιοι. Εμείς πρέπει να οργανωθούμε κάπως όμως. Όχι μόνο να βγάζουμε εκτόνωση σε ένα φόρουμ. Αν δεν το κάνουμε δεν μας χωρίζουν πολλά από τα διάφορα κομματόσκυλα.
στηριξε κινημα21 αν και δεν πιστευω οτι εντος καπιταλιστικου κινηματος μπορει να υπαρξει καποια οποια βιωσιμη κοινωνικη κατασταση με την πραγματικη εννοια του ορου :102:
τι να μου κάνει το κίνημα φίλε μου; πόσα κινήματα και μαλακίες. Πρέπει να κατεβούμε όλοι να παρούμε τους δρόμους και να μην σταματήσουμε. Πρέπει να γίνει τώρα. σε λίγο θα είναι πολύ αργά.
στηριζουμε εξωτερικη κρατικη επεμβαση εκ μερους της κινεζικης υπερδυναμης τοτε :smt023

και τεραστιος ανθρωπιστης ο σοιμπλε που επιταχυνε το αναποφευκτο :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 01 Μαρ 2023, 19:38

Μαθαίνω οι επαναστάτες αντί να πάνε έξω από τον ΟΣΕ του Αγίου δημοσίου, πάνε για επεισόδια έξω από την hellenic train
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 01 Μαρ 2023, 19:38

Lugozzi έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:15
Ανεβάζουν φωτο με τα παιδιά τους που αγνοούνται, στο τουιτερ. Λύγισα
Εγώ ειμαι λυγισμένος ήδη απο το μεσημέρι, που ακουσα ατομο της ΕΜΑΚ να λέει στο ΣΚΑΙ πως το πρωί έβρισκαν ανθρώπινα μέλη εκσφενδονισμένα στα πέριξ του τρένου, και όχι μόνο άκρα, αλλά και σημεία απο εσωτερικα όργανα. Ομοίως και μέσα στα βαγόνια, όσο σήκωναν λαμαρίνες.
Μέλη που απλώς τα μάζευαν και τα έστελναν πακέτο με ΕΚΑΒ σε ιατροδικαστές κτλ, μπας και βρεθεί σε ποιον ανήκουν.
Και ότι οσο περνουν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες.

Εχω κάνει στο αρκετά μακρινό παρελθόν, αυτό το δρομολόγιο, σιγουρα 3 φορές (μπορει και παραπάνω). Ειμαι σε ένα μινι σοκ, όσο σκεφτομαι ότι μπορούσα να είμαι κι εγώ μέσα. Δεν ειχα καμία επαφή με το συμβάν αυτό, και για κάποιο λόγο αισθάνομαι σαν επιζών. Σαν να ημουν κι εγώ και να σώθηκα.
Με το που γυρισα σπίτι, άρχισα να στέλνω μηνύματα σε ατομα που είχαμε να μιλησουμε από τότε, απο τα ταξίδια που κάναμε.
Με το που στελνω, ενας απ'αυτους με παίρνει τηλ. Μπήγει τα κλάματα πριν βγαλει λέξη. Περίπου τα ίδια κι εγώ. Δεν εβγαινε φωνή. Χέσ'το, ας το πάμε γράπτα ψέλλισα λιγα δευτερα μετά. Κλείσαμε, και το συνεχίσαμε απο μηνύματα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 01 Μαρ 2023, 19:40

Ευτυχώς δεν έχω ανοίξει καθόλου να δω πλάνα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 01 Μαρ 2023, 19:41

Dwarven Blacksmith έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:40
Ευτυχώς δεν έχω ανοίξει καθόλου να δω πλάνα.
Κι εγώ δεν την παλεύω. Ανέβασαν 2-3 αγνοούμενους εδώ και δεν την πάλεψα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 01 Μαρ 2023, 19:42

Τα ίδια κι εδώ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 01 Μαρ 2023, 19:44

νταξει παιδια αναλαμβανει ο μενιος

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Μαρ 2023, 19:46

Ερμής έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:32
ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:30
Ερμής έγραψε:
01 Μαρ 2023, 19:21

Άκουσα σήμερα κάτι πολύ βαρύ στο ραδιο που δυστυχώς εχει δόση αλήθειας.
Ο Έλληνας σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι χαλασμένος.
Όλοι είμαστε "χαλασμένοι" Ερμή. Κι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να αλλάξει, ανεξαρτήτως του βαθμού βλάβης του καθένα.
Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω
Κατά τα άλλα, μην θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης "σοβαρού" κράτους θα πρόβαλε αντίσταση αν για τον χ ή ψ λόγο, έμενε για μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει, ενσωματώνονται πολύ πιο γρήγορα και με τον προσήκοντα ενθουσιασμό, όταν αντιληφθούν τις εθιμικές παρεκτροπές των νόμων.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (σε αντίστροφη φάση) που θα δεις τους αου αου ελληνόμαγκες των δρόμων και αναρτήσεων να παίζουν το σύστημα "μια μαλακία είπαμε για να περνάει η ώρα αφεντικό" ανεξαρτήτως ποιος είναι το "αφεντικό" τους όταν έρθει η ώρα της κρίσης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 01 Μαρ 2023, 19:46

Εγώ είδα έναν πιτσιρικά που ήταν μέσα στο τραινο να δίνει συνέντευξη στο bbc κι με έπιασαν τα κλάμματα.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 01 Μαρ 2023, 19:46

ας βαλουν τον πεθερο κατευθειαν :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 01 Μαρ 2023, 19:48

01 Μαρ 2023, 19:46
Εγώ είδα έναν πιτσιρικά που ήταν μέσα στο τραινο να δίνει συνέντευξη στο bbc κι με έπιασαν τα κλάμματα.
:lol::lol:

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 01 Μαρ 2023, 19:50

Δεν είναι σωστό μέσα στην οργή μας να στοχοποιούμε τους εργαζόμενους. Αυτοί καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που καταγγέλλουν εδώ και χρόνια. Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, όπως κι άλλοι, έχουν ήδη αναφερθεί στην τραγικά επικίνδυνη κατάσταση ενός δικτύου υπό κατάρρευση, που λυμαίνεται μια πτωχευμένη ιταλική εταιρεία.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 01 Μαρ 2023, 19:51

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών