Αυτό το λες σαν απάντηση στο ποστ μου όπου λέω να καταργήσουμε την δικαιοσύνη και να βγούμε στους δρόμους με δαδιά να βάλουμε φωτιά στο σπίτι της κλέφτρας; Α, μια στιγμή. Δεν βρίσκω τέτοιο ποστ. Ίσως να μην το έγραψα τελικά. Ίσως απαντάς σε κάποιον άλλον; Δεν ξέρω.
Γενικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η απάντησή σου. Θέλεις να θεωρείς τους πάντες αθώους μέχρι την καταδίκη τους και να δηλώνεις αγνωστικιστής; Δικαίωμά σου. Αλλά μην προσπαθείς να πείσεις ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι να δηλώνεις αγνωστικιστής σχετικά με τα πάντα, που στην ουσία σημαίνει ότι δεν έχεις άποψη για τίποτα για το οποίο δεν έχεις αδιάσειστα στοιχεία. Αυτός είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης, η διαδικασία που οφείλει να ακολουθείται, όχι ο τρόπος που σκέφτεται ένας υγιής άνθρωπος, ειδάλλως θα κατέληγες να μην παίρνεις απόφαση για τίποτα, γιατί σχεδόν για τίποτα δεν έχεις καταληκτικές και επίσημες αποδείξεις, όπως π.χ. στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος να κυβερνήσει".
Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται επίσημη βούλα του κράτους, προκύπτουν επαγωγικά. Προφανώς δεν προτείνω να καταργήσουμε την δικαιοσύνη και να καταδικάζουμε όποιον αποφασίζω εγώ ο ίδιος, δεν ξέρω καν από πού προέκυψε αυτός ο γελοίος συλλογισμός. Αλλά σίγουρα έχω όχι απλώς το δικαίωμα αλλά και την ικανότητα να κρίνω αν κάτι είναι υπεξαίρεση/κλοπή.