Τραγωδία στα Τέμπη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
killzone

Re: Τραγωδία στα Τέμπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 03 Μαρ 2023, 18:24

Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:19
killzone έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:18
Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:16
Ισχύει ότι το κράτος απαγόρεψε να ανοίξουν τα φέρετρα?

Το κράτος δολοφονεί και μετά τους φονους.
Αμα εχει μονο 1 ποδι μεσα στο φερετρο ποιο το νοημα να ειναι ανοιχτο το φερετρο ; :xena:
Το πως θα αποχαιρετησει κάθε οικογένεια τον άνθρωπο της, δεν θα το αποφασίσει κανένας πουστης γραφειοκρατης
Μαλλον δεν εχεις παει σε κηδεια να δεις διαμελισμενα σωματα

Σου λεω λοιπον οτι ειναι ενα ΣΟΚ να βλεπεις ανθρωπο 1.70 υψος σε μια μορφη χταποδιου περα απ'αυτο μπορει να ακολουθησουν εφιαλτες η ισως να τους στοιχειωσει σε καποιους

Ωραιο θεαμα τι λες ;

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Μαρ 2023, 18:24

Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:16
Ισχύει ότι το κράτος απαγόρεψε να ανοίξουν τα φέρετρα?

Το κράτος δολοφονεί και μετά τους φονους.
για την απόφαση της γκαγκα λες; το διάβασα
δεν πλησιάζεται το θέμα ρε συ :c040: δεν θέλω καν να το σκέφτομαι :a040:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 03 Μαρ 2023, 18:24

Να δεις που ο Pretendέρης διαβάζει πχορουμ!

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 03 Μαρ 2023, 18:25

Leporello έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:57
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:24
Ερμής έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:12
Και εγώ σου λέω φταίει ο σταθμάρχης γιατί μπορεί να είναι βαλτός απο ΜΙΤ, ΚΓΒ, νεφελιμ, ζαίους δε ξερω και εγω τι.
Εσυ σα κράτος που εισαι να διαφυλάξεις τον κόσμο απο αυτούς, σε δεύτερο χρόνο;
και ξαναλέω. Το κράτος δεν ιδρύθηκε απο κανένα Μητσοτάκη και απο κανένα Τσίπρα.
ο έλ είναι χαλασμένος απο το 1830 που μια ζωή κοίταζε τον κώλο του, αδιαφορώντας εγκληματικά για το σύνολο, με μια κληρονομία του παρελθόντος που κουβαλάει ως άλλος ξεδοντιάρης ξεπεσμένος κληρονόμος και όλο αυτό με τη μέγιστη δόση τεμπελιάς.
Ένας τέτοιος λαός, τι πολιτικούς περιμένατε να έχει;
διαφωνώ. ο ελ είναι μεν χαλασμένος αλλά αυτό ξεκίνησε κυρίως με την μεταπολίτευση
γιατί ο ελ από το 1830 μέχρι και το 1940 πάλεψε, απελευθέρωσε εδάφη, δημιούργησε μια κρατική οντότητα, έφερε μια ανάπτυξη στον τόπο
η αποσάθρωση του κράτους και η ελεϊνή νοοτροπία που κουβαλάμε σήμερα αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από το 1980
Συγγνώμη, αλλά λες ανοησίες. Με μιάς έδωσες συγχωροχάρτι σε δικτατορίες, εμφυλίους, πολιτικές δολοφονίες κ.λ.π. Αλλά μη πιάσουμε τα μεγάλα. Δες και τα μικρά και πες αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα:
https://www.sansimera.gr/articles/27
δεν έδωσα συγχωροχάρτι σε κανέναν και αυτό που πόσταρες είναι άσχετο με το επιχείρημά μου
η διαφθορά στην Ελλάδα, οι μίζες, τα σάπια δημόσια έργα, το διεφθαρμένο κράτος κτλ είναι φαινόμενο που μπορεί μεν να υπήρχε διαχρονικά αλλά τις τελευταίες 4 δεκαετίες έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2023, 18:25

sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:35
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:29
sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:17

Ωραία, δεν κατάλαβες, δεν πειράζει, θα το συζητήσουμε εάν θέλεις αφού πρώτα όμως μου απαντήσεις χώρις τα πουτσιλίκια, τις ερωτήσεις πάνω στην ερώτηση και τις ειρωνείες 13χρονου που χρησιμοποίησες μέχρι στιγμής, με όση ευθύτητα μπορείς ρε, εσύ τι έκανες;
Δεν θέλω να συζητήσουμε τίποτα. Κράτησε την άποψη σου, κρατάω τη δική μου. Μπορείς να ρίξεις όσους χαρακτηρισμούς για υπεκφυγή στα ...κρίσιμα ερωτήματα γουστάρεις, το ίδιο μου κάνει.

Είπαμε, από μια ηλικία και μετά -και τις αντίστοιχες εμπειρίες με επαναστάτες του διαδίκτυου και πλέρια συντηρητικούς νοικοκυραίους/λογιστές της πραγματικότητας- θεωρώ χάσιμο χρόνου τις περαιτέρω αναλύσεις.
Ωραία, ούτε εγώ θέλω, σου είπα εάν θέλεις να το συζητούσαμε ΑΦΟΥ απαντήσεις, υπάρχει κάτι άλλο που δεν κατάλαβες να το διευκρινήσουμε για απλά η απάντησή σου στο τι έκανες εσύ γι' αυτό είναι "ψήφισα νουδού" και βγάζουμε όλοι τα συμπεράσματα μας και συνεχίζουμε σύμφωνα με αυτά όμορφα κι ωραία;
Εγώ ψήφισα νουδού και θα ψηφίσω τζημ. Ήμουν πάντα σαφής στο τί ψήφισα και το τι θα ψηφίσω χωρίς τσαχπίνικα κουνήματα.

Εσύ τί ψήφισες και τί προτίθεσαι να ψηφίσεις, καλό μου;

Απάντησε πρώτα σ' αυτό και άσε τα συμπεράσματα.

Το ερώτημα ισχύει για όλα -και το εννοώ- πολιτικά όλα που τσιρίζουν. Από τσιρίδες κλαυθμηριζόντων και επιθετικών όλων παντός τύπου, άλλο τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Μαρ 2023, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 03 Μαρ 2023, 18:25

killzone έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:24
Lugozzi έγραψε:
killzone έγραψε:

Αμα εχει μονο 1 ποδι μεσα στο φερετρο ποιο το νοημα να ειναι ανοιχτο το φερετρο ; :xena:
Το πως θα αποχαιρετησει κάθε οικογένεια τον άνθρωπο της, δεν θα το αποφασίσει κανένας πουστης γραφειοκρατης

Σου λεω λοιπον οτι ειναι ενα ΣΟΚ να βλεπεις ανθρωπο 1.70 υψος σε μια μορφη χταποδιου περα απ'αυτο μπορει να ακολουθησουν εφιαλτες η ισως να τους στοιχειωσει σε καποιους

Ωραιο θεαμα τι λες ;
Ότι είμαι κατά τον απαγορευσεων και υπέρ της επιλογής.
Η Μάνα θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Κατάλαβες?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 03 Μαρ 2023, 18:26

Το απίστευτο που άκουσα στο ράδιο,
Υπήρχε ανθρώπινος μηχανισμός (ουτε λεφτά σε σε ακριβα συστήματα ασφάλειας, ουτε ρομα και καλώδια, ουτε τιποτα. )

Υπηρεσία με λίγους έμπειρους ανθρώπους πανω απο τους σταθμαρχες που ελέγχουν:
Τις εντολές του σταθμαρχη
Τις εκτελεσεις των εντολών από μηχανοδηγους και τους άλλους με τα κλειδιά

Η υπηρεσία καταργήθηκε το 2021...
Ο πρωην εργαζόμενος, δήλωσε πως από τότε δεν έχει ξανά ανέβει σε τρένο, γτι. ΔΕΝ είναι ασφαλές.

Τώρα παίζει αλφα: κατάργηση του κέντρου κυκλοφορίας...

Ξεκάθαρες ευθυνες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 03 Μαρ 2023, 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 03 Μαρ 2023, 18:27

vantono έγραψε:
Να δεις που ο Pretendέρης διαβάζει πχορουμ!
ε οχι ρε ε οχι δεν μπορει :o

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 03 Μαρ 2023, 18:27

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Μαρ 2023, 18:28

Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:23
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημέρωσε για την απόφαση που ελήφθη όσον αφορά στους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως είπε, οι συγγενείς τους δεν θα τους δουν αλλά η αναγνώριση θα γίνει μόνο από DNA. 

«Η απόφαση είναι να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τους νεκρούς, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Εάν έχουν κάποιο νεκρό, καλό είναι να τον θυμούνται γερό και καλά» είπε. 

https://www.lifo.gr/now/greece/tempi-mi ... tai-geroys
αυτο εγινε μετα απο συσταση γιατρων και ψυχολογων ... πιστεψε με επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι καλυτερα να μην δουνε οι γονεις τι υπαρχει μεσα στα φερετρα ... τουλαχιστων σε πολλα απο αυτα ... παρολα αυτα αυτα αν καποιος θελει να το κανει δεν υπαρχει κανεις στον κοσμο να το εμποδισει
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 03 Μαρ 2023, 18:29

Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:25
killzone έγραψε:
Lugozzi έγραψε:

Ωραιο θεαμα τι λες ;
Ότι είμαι κατά τον απαγορευσεων και υπέρ της επιλογής.
Η Μάνα θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Κατάλαβες?
Το τι θα αποφασισει η Μανα ειναι αλλο το τι ειναι σωστο και πρεπον λεμε και αλλου το υφακι δεν ειμαι καν Νουδου

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 03 Μαρ 2023, 18:29

nostromos έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:28
Lugozzi έγραψε:
03 Μαρ 2023, 18:23
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημέρωσε για την απόφαση που ελήφθη όσον αφορά στους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως είπε, οι συγγενείς τους δεν θα τους δουν αλλά η αναγνώριση θα γίνει μόνο από DNA. 

«Η απόφαση είναι να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τους νεκρούς, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Εάν έχουν κάποιο νεκρό, καλό είναι να τον θυμούνται γερό και καλά» είπε. 

https://www.lifo.gr/now/greece/tempi-mi ... tai-geroys
αυτο εγινε μετα απο συσταση γιατρων και ψυχολογων ... πιστεψε με επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι καλυτερα να μην δουνε οι γονεις τι υπαρχει μεσα στα φερετρα ... τουλαχιστων σε πολλα απο αυτα ... παρολα αυτα αυτα αν καποιος θελει να το κανει δεν υπαρχει κανεις στον κοσμο να το εμποδισει
Εγώ δε βλέπω σύσταση. Εγώ βλέπω απόφαση.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 03 Μαρ 2023, 18:29

Υδράργυρος έγραψε:
sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:59

Πιστεύω ότι από τη στιγμή που κάποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτοί είναι το μη χείρον βέλτιστον. Ο Τσίπρας που κυβερνούσε θα είναι καταστροφή, όπως και ήταν. Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί οι Τσαλακώτοι και Δραγασάκηδες είναι άσχετοι. Νομίζουν ότι θα εφαρμόσουν τα οικονομικά που έμαθαν ή που γουστάρουν στα πλαίσια της σημερινής οικονομίας. Συνταγή για καταστροφή.

Στα υπόλοιπα καλύτεροι δεν είναι. Ήταν ασφαλέστερα τα συστήματα στη θητεία τους; Ορίστε λοιπόν και η κομματική αντιπαράθεση που ΕΣΕΙΣ προκαλείτε. Πάμε στα τεχνικά τώρα.
Οι Τσακαλώτοι και Δραγασάκηδες ήταν οι πρώτοι υπουργοί που που θυμάμαι που άφησαν πίσω τους νοικυρεμένα οικονομικά και γεμάτα ταμεία. Τώρα οι σχετικοί δε μας λένε πόσο είναι το έλλειμα οτυ προϋπολογισμού. Και κάνανε σημαντικές μεταρυθμίσεις. Αυτοί κατάργησαν τους 50άρηδες συνταξιούχους.

Όσον αφορά στην ασφάλεια των συστημάτων, εγώ θα σου πω τα ίδια είναι. Αν και είνια πολύ καλύτερη η δημοσιονομική συγκυρία τώρα απ΄οτότε. Πάντως σίγουρα δεν είναι καλύτερα τώρα. Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Η ΝΔ καμάρωνε όταν ανέλαβε οτι ελέγχει το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγχε το κράτος. Παντού υπήρχαν διορισμένοι και ελεγχόμενοι από την πασοκονδ. Οι οποίοι δέχοτναν πιέσεις από τα κεντρικά να μη συνεργάζονται με τους ζαίους γιατί θα έρθει η ΝΔ όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις και καλύτερα να ήσουν μαζί τους παρά εναντίον τους. Και έγινε μεγάλος διωγμός στους "ζαίους" του κράτους μετά το καλοκαίρι του 19
Νταξ, τά έχουμε ξαναπεί...

Εγώ πάντως, πριν τις εκλογές θα πάω ότι έχω στα Καϋμάν, παρέα με τους Ρώσους ολιγάρχες. Just in case για την περίπτωση που ο σοφός προβληματικός λαός βγάλει τους τσαρλατάνους.

Δεύτερο εγκεφαλικό μού είπε ο γιατρός μπορεί να αποβεί μοιραίο, είμαι και 8 χρόνια μεγαλύτερος...

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Μαρ 2023, 18:29

sharp έγραψε:
AlienWay έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:46
sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 17:38

Εμφυλιοπολεμικό όχι, αλλά μια κατάσταση δεκαετίας 50, "Μποδοσάκη δολοφόνε", αν εχεις ακουστά, ναι.

Κοίταξε, για να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Δεν υποστηρίζω ότι η Αριστερά ή οι αριστεροί φταίνε όπως λένε αρκετοί. Πιστεύω ότι ο αριστερισμός στην Ελλάδα είναι σύμπτωμα. Πιο κοντά στα αίτια βρίσκονται αυτά που λέει αυτός εδώ.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%AC%CF%84

Συνιστώ και τα δύο βιβλία του συν ό,τι ψαρέψεις στο διαδίκτυο. Αν μη τι άλλο, θα δεις εξηγήσεις για αυτήν την διαρκή οργή των Ελλήνων και δεν εξαιρώ την αφεντομουτσουνάρα μου.
Τον ξέρω αλλά δεν ήξερα ότι έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Με ενδιαφέρει.
Πιστεύω ότι σε σένα θα πιάσει τόπο το διάβασμα.

Εδώ είναι η σχετική συν/ξη

Ματθαίος Γιωσαφάτ: «Είμαστε στερημένοι. Ο καθένας κοιτάει ό,τι αρπάξει…»

https://www.awakengr.com/matthaios-gios ... i-arpaxei/

Τα βιβλία σε περίπτωση που δεν τα ξέρεις είναι αυτά.

https://www.politeianet.gr/sygrafeas/gi ... aios-57105

Τα έχω διαβάσει και τα δύο πολλές φορές, κρίμα που δεν το είχα κάνει νωρίτερα...
Αγαπώ! :hebit:

:romance-hearteyes:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2023, 18:30

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
03 Μαρ 2023, 15:40

Σαφώς και δε συγκρίνεται η ευθύνη του με την ευθύνη του σταθμάρχη.
Αν ο σταθμάρχης φάει 20 χρόνια , αυτός πρέπει να φάει τρις ισόβια και 80 χρόνια καταναγκαστικά έργα.
αμ πες οτι τρολλαρεις να συννενοηθουμε.

να βαλω και τον κουλη στον μπρουτζινο ταυρο να γουσταρουμε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών