Λευκή φανέλα και τοξική αρρενωπότητα
- hellegennes
Re: Λευκή φανέλα και τοξική αρρενωπότητα
Δεν το ήξερα ότι γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο και δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι λέξεις. Η επόμενη ερώτηση ποια είναι; Τι σημαίνει διχοτόμηση;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Sid Vicious
Αυτό Bic είναι απειλή να ξες
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Δεν χρειάζεται, υπάρχει ένας όρος που αντιλαμβάνονται οι πάντες χωρίς να χρειάζεται τεχνολογική εμπειρία.Sid Vicious έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 15:38Μη νομιζεις οτι θα την γλιτωσεις τοσο ευκολα, αφου το ξεκινησες τωρα καλα να παθεις, θα υποστεις πολυετη αναλυση της λεξεως μονταζBic έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 15:35Μα δεν ξέρω αν είναι μαλακία, ούτε το το λέω ειρωνικά ή με διάθεση να τον στριμώξω ή κάτι τέτοιο. Απλά δεν τον έχω ξανακούσει ποτέ τον όρο για φωτογραφία (όχι για πολλές, να μιλάμε για φωτομοντάζ πχ) κι επειδή ξέρω ότι ασχολήθηκε αρκετά με το θέμα, όντως ρωτάω μήπως και σημαίνει κάτι που δεν ξέρω.
Τώρα, αν λέει μαλακίες και σκοπεύει όντως να τις υπερασπιστεί ως τότε που λες... γάμησέ τα.
Μοντάζ, σημαίνει "μοδιστρική".
Μοντέρ, σημαίνει μοδίστρα.
Έχουν και την ίδια ρίζα, οπότε είναι και ετυμολογικώς τσεκαρισμένο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
σηκωστε λευκη σημαια να τελειωνουμε - θα γινει πιο βασανιστικος κ απο γυπα που τσιμπολογαει τα συκωτια μας
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Λευκή φανέλα, για να είμεθα και ον τοπικ.
Εγώ βγάζω το λευκό τανκ τοπ μου και μένω τανκ τόπλες.
Εγώ βγάζω το λευκό τανκ τοπ μου και μένω τανκ τόπλες.
- Sid Vicious
Οχι vantono μη, δωσε τοπο στην οργη
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
-
-
Εγώ πάλι απορώ που απορείς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.hellegennes έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 15:44Σημαίνει ότι έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία των στοιχείων της, που μπορεί να αφορά τα χρώματα, την φωτεινότητα, την αντίθεση, την ευκρίνεια, να αφαιρούνται στοιχεία, να προστίθενται στοιχεία ή να διορθώνονται "ατέλειες". Απορώ που κάνεις τέτοια ερώτηση.Bic έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 15:20Ωραία μέχρι εδώ. Δεν το 'ξερα, ούτε και το 'χα ξανακούσει, αλλά ίσως ξες κάτι παραπάνω γι' αυτό και σε ρώτησα.hellegennes έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 22:49
Οι λέξεις μοντάρω-μοντάρισμα-μονταρισμένος-αμοντάριστος αφορούν κείμενο, εικόνα ή βίντεο.Ποιο αποτέλεσμα; Αυτό ρωτάω, τι ακριβώς σημαίνει η λέξει μοντάζ ή μονταρισμένη, αμοντάριστη κλπ κλπ όταν μιλάμε για μια φωτογραφία. Δεν σου είπα να μου κλίνεις το ρήμα ή να μου πεις τα παράγωγά του.hellegennes έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 22:49Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες λέμε φωτομοντάζ το αποτέλεσμα, αλλά για τους ρηματικούς τύπους χρησιμοποιούμε το "μοντάρω".
Μοντάζ ξέρω για βίντεο. Στις φωτογραφίες, άντε να το πεις αντί για κολάζ που κι αυτό δεν ξέρω αν ισχύει, μπορεί και ναι. Κι αυτό, επειδή ουσιαστικά ξέρω ότι το μοντάζ παραπέμπει σε "κοπτοραπτική". Μοντάζ σε μια φωτογραφία, θα μπορούσε ίσως κανείς να πει ότι σημαίνει προσθήκη τμημάτων άλλης φωτογραφίας, που και πάλι βέβαια δεν αφορά μια φωτογραφία αλλά τουλάχιστον για δυο, και που κι αυτό παίζεται αν χρησιμοποιείται έτσι (νομίζω πως όχι).
Αυτό που λες για επεξεργασία χρωμάτων, φωτεινότητας και τα ρέστα, πρώτη φορά το ακούω ως μοντάζ. Επεξεργασία φωτογραφίας, ναι; Ρετούς, ναι. Μοντάζ όμως; Είσαι πολύ σίγουρος;
Χμμμμ... μάλιστα. Κάτι τέτοια σε προδίδουν ξες, κάνει μπαμ ότι έκανες κάποιο λάθος (ανθρώπινο, δεν λέω), το καταλαβαίνεις εκ των υστέρων και μετά δεν μπορείς να κάνεις πίσω.hellegennes έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 15:50Δεν το ήξερα ότι γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο και δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι λέξεις. Η επόμενη ερώτηση ποια είναι; Τι σημαίνει διχοτόμηση;
Τέσπα, δεν έχει και μεγάλη σημασία το πράμα, ούτε και ήθελα να του δώσω έκταση. Όπως σου είπα στο αρχικό μου σχόλιο, σε ρώτησα επειδή δεν ήξερα αν είναι κάποιος όρος που όντως χρησιμοποιείται στην φωτογραφία. Το συνέχισα μόνο και μόνο επειδή από την πρώτη-πρώτη απάντησή σου φάνηκε ότι κι εσύ δεν ήξερες κι ότι πιθανότατα κατάλαβες την πατάτα και είπες να ρίξεις εκεί μια ερμηνεία με μπόλικη σάλτσα, μπας και πιάσει.
Τσιάο τζουτζούκο.

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Δεν μασάω ρε συ. Αντέχω, τόσα χρόνια προπονούμαι.

Ρε άνθρωπε, εδώ καμαρώνουμε τον Χέλη σε ημίγυμνη φωτογράφιση και έρχεσαι εσύ να μας ζαλίζεις με τα μοντάζ και τα φωτομοντάζ και δεν συμμαζεύεται;Bic έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 18:15Δεν μασάω ρε συ. Αντέχω, τόσα χρόνια προπονούμαι.
Άμα θες τέτοια, μπες σε κανένα σοβαρό φόρουμ, εδώ πέρα προσπαθούμε να κάνουμε κατάσταση και μου τον αποπροσανατολίζεις.
Όλα στον Σπύρο.Καρολίνα έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 18:18Ρε άνθρωπε, εδώ καμαρώνουμε τον Χέλη σε ημίγυμνη φωτογράφιση και έρχεσαι εσύ να μας ζαλίζεις με τα μοντάζ και τα φωτομοντάζ και δεν συμμαζεύεται;
Άμα θες τέτοια, μπες σε κανένα σοβαρό φόρουμ, εδώ πέρα προσπαθούμε να κάνουμε κατάσταση και μου τον αποπροσανατολίζεις.

Ποιος είναι ο ΣΠΥΡΟΣ;Bic έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 18:22Όλα στον Σπύρο.Καρολίνα έγραψε: ↑09 Μαρ 2023, 18:18Ρε άνθρωπε, εδώ καμαρώνουμε τον Χέλη σε ημίγυμνη φωτογράφιση και έρχεσαι εσύ να μας ζαλίζεις με τα μοντάζ και τα φωτομοντάζ και δεν συμμαζεύεται;
Ναι, τέτοια κάνε της εσύ, να ανεβάσει το post rate της στα 200/ημέρα. Και να μας πρήξει στα ΠΜ, να της δώσουμε το τηλέφωνο του Σπύρου...

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τέλος η τοξική αρρενωπότητα στο Γούεστερος
από Αρίστος » 10 Νοέμ 2023, 14:43 » σε Διεθνής πολιτική - 24 Απαντήσεις
- 537 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
10 Νοέμ 2023, 15:27
-
-
- 9 Απαντήσεις
- 832 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
30 Μάιος 2024, 17:50
-
-
Νέα δημοσίευση Η ταξική τοξίνη κι η τοξική ταξήνη
από taxalata xalasa » 18 Ιαν 2025, 11:12 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 3 Απαντήσεις
- 203 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από giorgos mpekos
19 Ιαν 2025, 07:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η αντεργατική Λευκή βίβλος της ΕΕ στα εργασιακά και η 6ήμερη εργασία
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Ιούλ 2024, 01:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 12:07
-