Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ritzeri

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 01:44

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:40
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:40
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:33
Εμ γι'αυτό τους παίρνουν με τα γιαουρτια. Είναι πιο σοβαρά τα πράγματα από όσο νόμιζα. Eν τω μεταξύ, για να μην φαντάζεστε ότι έχει ανεβάσει καμιά 50ρια προϊόντα, με την άρνικα ασχολείται.

Τέλειωσε το ρεζιλίκι ριτζέρι, να πάω για ύπνο ή θα βάλεις κι άλλα;
Προς το παρόν σταματώ εδώ.

Μου ζήτησες και σου έφερα.

Τώρα αν είσαι εσύ σε θέση να κρίνεις την αξιοπιστία μιας έρευνας όταν την ίδια στιγμή έχεις προφανή άγνοια για το τι είναι πλασιμπο, το αφήνω στην κρίση των άλλων.

Δεν θα περάσω σε πιο σοβαρές έρευνες, όχι πριν μου απαντησεις τώρα εσύ με τη σειρά σου.

Πως διάολο το σκέτο νεράκι επιρεαζει τα ψάρια;

Μέχρι να πάρω μια ικανοποιητική απάντηση , δε θα περάσω στο στάδιο 2.

Νομίζω είναι δικαιο
Τα ψάρια ήταν το πρώτο; Κάτσε να το διαβάσω κ αυτό, διότι το ξέχασα με τόσες παπαριές που ανέβασες.

Το διάβασα. Είδες ότι ανέβασες "μελέτη" στρες σε 60 ψάρια; :smt005::smt005:
Μπράβο, αφού το διάβασες πες μου πως το σκέτο νεράκι αλλάζει τα επίπεδα κορτιζόλης στα ψάρια.

Μόλις μου δώσεις μια ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, υπόσχομαι να ανεβάσω και πιο σοβαρές έρευνες.

Περιμένω.
Έχω άπειρο χρονο

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 01:46

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:44

Περιμένω.
Έχω άπειρο χρονο
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 00:48
Πάμε από το μηδέν. Τι εστί μελέτη.

Εικόνα

Έτσι. Ούτε με ερωτηματολόγια. Ούτε με προγραμματισμό. Αυτή είναι η μέθοδος. Και γι'αυτό παίρνουν παντού τον πούλο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 01:47

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:45
Nandros έγραψε:
18 Οκτ 2018, 00:47
Εφαρμόζεται η Ομοιοπαθητική και στα ψάρια; :o
.
Για πες και εσύ ρε βλήτο, πως το νεράκι το σκετο επιρεαζει τα επίπεδα κορτιζόλης;
:smt005: Πεθάναμε στα γέλια απόψε για τα 60 ψάρια. :smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 01:47

τεν τεν έγραψε:
17 Οκτ 2018, 18:26

Δεν ξέρω αν εχει μπει νωρίτερα. Αν οχι, δείτε το. Απλά, όμορφα και με επιχειρήματα καταρρίπτει τα πιστεύω των υποστηρικτών της ομοιοπαθητικής.
Φοβερό βίντεο.
Πως διάολο η μία σταγόνα α στον ωκεανό επιρεαζει τα επίπεδα κορτιζόλης;

Εδώ σε θέλω μαστορα

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 01:48

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:47
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:45
Nandros έγραψε:
18 Οκτ 2018, 00:47

Εφαρμόζεται η Ομοιοπαθητική και στα ψάρια; :o
.
Για πες και εσύ ρε βλήτο, πως το νεράκι το σκετο επιρεαζει τα επίπεδα κορτιζόλης;
:smt005: Πεθάναμε στα γέλια απόψε για τα 60 ψάρια. :smt005:
Ναι χαχαχαχα
Πολύ αστείο όντως.
Αχαχαχα

Πες μας για την κορτιζόλη όμως.
Μην αλλάζεις θέμα.
Εδώ θα είμαι.
Περιμενω

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 01:49

Τί; Τίποτα;
Καμιά απάντηση;
Τουμπεκι δλδ;

Έλα Παναγία μου, δε το περίμενα με τίποτα αυτό....

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 01:51

Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι υπάρχει μελέτη με ένα ερωτηματολόγιο, "κλινικαλ τράιλ" σε 60 ψάρια α και το πιο θεϊκό, το "υπολογιστικό μοντέλο" που δουλεύει καλά στην "αλλαγή χρώματος"; Λολζ

Τι θέμα αλλάζω; Στο θέμα είμαι, γελάω με τα λινκ σου.

Έβγαλε στατιστικό κλινικαλ τραιλ με 60 ψάρια και εβγαλε συμπερασμα ότι επηρεάζονται 60 ψάρια. :smt005: ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΑΥΤΟ; Ούτε ερωτηματολόγιο να κάνεις σε εταιρία δεν παίρνεις δείγμα από 60 και βγάζεις συμπερασμα.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 01:56

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:51
Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι υπάρχει μελέτη με ένα ερωτηματολόγιο, "κλινικαλ τράιλ" σε 60 ψάρια α και το πιο θεϊκό, το "υπολογιστικό μοντέλο" που δουλεύει καλά στην "αλλαγή χρώματος"; Λολζ

Τι θέμα αλλάζω; Στο θέμα είμαι, γελάω με τα λινκ σου.

Έβγαλε στατιστικό κλινικαλ τραιλ με 60 ψάρια και εβγαλε συμπερασμα ότι επηρεάζονται 60 ψάρια. :smt005: ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΑΥΤΟ; Ούτε ερωτηματολόγιο να κάνεις σε εταιρία δεν παίρνεις δείγμα από 60 και βγάζεις συμπερασμα.
Δεν καταλαβαίνω, δλδ αμφισβητείς την έρευνα;
Πες ναι, pleaseeee

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:03

Ποιά έρευνα; Για τα 60 ψάρια; Για το μοντέλο το υπολογιστικό; Για τα 2 ερωτηματολόγια; Για τον άνθρωπο που οι ίδιοι γράφουν ότι έχουν γτπ αποτελέσματα; Ανέβασες πολλές παπαριές. Ποιά από όλες να σχολιάσουμε, την πρώτη για τα ψάρια; Ναι 60 ψάρια δεν είναι μελέτη που σου δίνει απρούβαλ για να βγει σε αγορά "σκεύασμα" εγκεκριμένο. Χρειάζεται μελέτη όπως στην έβαλα παρόμοια με λινκ (2 φορές). Με αυτή τη σειρά των φάσεων.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 18 Οκτ 2018, 02:04

Ασέβαστος έγραψε:
17 Οκτ 2018, 10:06
Spiros252 έγραψε:
17 Οκτ 2018, 01:45
διαβαζω κατι λαθος;
απλο μου φαινεται, οι πληγες κλεινουν και απο μονες τους, χωρις φαρμακο. με το φαρμακο κλεινουν καλυτερα/γρηγοροτερα.

με το πλασιμπο κλεινουν λιγοτερο/πιο αργα. δεν βλεπω, με τιποτα απολυτως, τι γινεται; δεν κλεινουν ποτε, η ειναι στα ιδια επιπεδα με το πλασιμπο; το δευτερο υποπτευομαι.
Εφόσον δεχόμαστε το φαινόμενο πλασίμπο, πρέπει να δεχτούμε το εξής:
(Αν υποτεθεί ότι οι ασθενείς μοιράστηκαν σε δύο ίσες ομάδες)
  • 114 ασθενείς έλαβαν ψεύτικο σπρέι με άμυλο.
    Από αυτούς το 47% θεραπεύτηκε λόγω placebo effect. Δηλαδή ~ 54 ασθενείς.
  • 114 ασθενείς έλαβαν σπρέι με δερματικά κύτταρα.
    Από αυτούς το 47% (για να είμαστε δίκαιοι) θεραπεύτηκε λόγω placebo effect. Δηλαδή ~ 54 ασθενείς.
    Από αυτούς 23% θεραπεύτηκε λόγω του σπρέι. Δηλαδή 26 ασθενείς.
Συμπεράσματα (δικά μου):
Το σπρέι ως δραστική ουσία θεραπεύει στην πράξη το 23% των ασθενών
Το placebo θεραπεύει στην πράξη το 47% των ασθενών

Εδώ υπάρχει σαφώς η ένσταση ότι κάποιοι θα θεραπεύτηκαν μόνοι τους. Ούτε δηλαδή υπό επίδραση πλασίμπο ούτε και υπό την επίδραση του σπρέι κυττάρων. Δεκτό.
Αν λοιπόν (αυθαίρετα) υποθέσουμε ότι θεραπεύτηκαν μόνοι τους (χωρίς επίδραση δραστικής ουσίας ή φαινομένου πλασίμπο) το 20% των θεραπευμένων ασθενών, αναλογικά θα πάει ως εξής:

Αυτο-Θεραπευμένοι [επιτυχόντων πλασίμπο]: ~ 107 χ 20% = 21
Αυτο-Θεραπευμένοι [επιτυχόντων σπρέι]: ~ 52 χ 20% = 10

Κατόπιν των παραπάνω επανυπολογίζω, αναλογικά, στο σύνολο των ασθενών, τα πιθανά ποσοστά πραγματικής επιτυχίας:

Θεραπευμένοι λόγω σπρέι: ~ 52 - 10 = 42 => 18%
Θεραπευμένοι λόγω πλασίμπο: ~ 107 - 21 = 86 => 38%
Θεραπευμένοι χωρίς βοήθεια: ~ 32 => 14%
Μη θεραπευμένοι: ~ 68 => 30%

Κάνω κάπου λάθος;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:05

Α τώρα που το ξαναδιάβασα τα ψάρια ήταν 30. 60 ήταν εν τω συνόλω. ΛΟΛΖ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 02:05

πάντως η Ιατρική δεν είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι στο μυαλό μας, νομίζω είναι ξεκάθαρο στο νήμα. Νομίζω δεν υπάρχει χώρος για δύο να φαντάζονται πώς κάτι δουλεύει, αν ένας ήξερε πώς δουλεύει. Οπότε μπορούμε να πούμε οτι το πρόβλημα με την ομοιοπαθητική είναι οτι μεγάλο τμήμα της ιατρικής είναι τέχνη, όχι επιστήμη ακόμα. Είναι όμως θέμα υγείας και δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, θα θέλαμε να είναι σοβαρά τα πράγματα απο τώρα γιατί μπορεί να τα χρειαστούμε, οπότε νευριάζουμε που αναγκαζόμαστε να το καταλάβουμε.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 02:07

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:03
Ποιά έρευνα; Για τα 60 ψάρια; Για το μοντέλο το υπολογιστικό; Για τα 2 ερωτηματολόγια; Για τον άνθρωπο που οι ίδιοι γράφουν ότι έχουν γτπ αποτελέσματα; Ανέβασες πολλές παπαριές. Ποιά από όλες να σχολιάσουμε, την πρώτη για τα ψάρια; Ναι 60 ψάρια δεν είναι μελέτη που σου δίνει απρούβαλ για να βγει σε αγορά "σκεύασμα" εγκεκριμένο. Χρειάζεται μελέτη όπως στην έβαλα παρόμοια με λινκ (2 φορές). Με αυτή τη σειρά των φάσεων.
Χέστηκα για το αν θα βγει σκεύασμα εγκεκριμένο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μου εξηγήσεις πως διάολο το σκέτο νεράκι επιδρά στον οργανισμό.

Εκτός κι αν αμφισβητείς ότι πράγματι επιδράει στα επίπεδα κορτιζόλης.
Σε αυτή την περίπτωση θέλω να μου το πεις ρητώς, ναι τυροπιτιερη το αμφισβητώ.

Γιατί τότε σκοπεύω να σου κάνω μια μεγάλη έκπληξη.

Για αυτό σε παρακαλώ , πες για μια φορά στη ζωή σου κάτι συγκεκριμένο και όχι τις σάλτσες των φιλολόγων.

Αμφισβητείς τα αποτελέσματα;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:08

enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:05
πάντως η Ιατρική δεν είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι στο μυαλό μας, νομίζω είναι ξεκάθαρο στο νήμα. Νομίζω δεν υπάρχει χώρος για δύο να φαντάζονται πώς κάτι δουλεύει, αν ένας ήξερε πώς δουλεύει. Οπότε μπορούμε να πούμε οτι το πρόβλημα με την ομοιοπαθητική είναι οτι μεγάλο τμήμα της ιατρικής είναι τέχνη, όχι επιστήμη ακόμα. Είναι όμως θέμα υγείας και δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, θα θέλαμε να είναι σοβαρά τα πράγματα απο τώρα γιατί μπορεί να τα χρειαστούμε, οπότε νευριάζουμε που αναγκαζόμαστε να το καταλάβουμε.
Όχι. Δεν είναι καμία τέχνη.
Μελέτη. Έρευνα. Πειράματα. Αποτελέσματα ετών. Ξανά μελέτες. Τεχνολογία κλπ.

ΚΑΜΙΑ τέχνη.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:11

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:07

Χέστηκα για το αν θα βγει σκεύασμα εγκεκριμένο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μου εξηγήσεις πως διάολο το σκέτο νεράκι επιδρά στον οργανισμό.

Εκτός κι αν αμφισβητείς ότι πράγματι επιδράει στα επίπεδα κορτιζόλης.
Σε αυτή την περίπτωση θέλω να μου το πεις ρητώς, ναι τυροπιτιερη το αμφισβητώ.

Γιατί τότε σκοπεύω να σου κάνω μια μεγάλη έκπληξη.

Για αυτό σε παρακαλώ , πες για μια φορά στη ζωή σου κάτι συγκεκριμένο και όχι τις σάλτσες των φιλολόγων.

Αμφισβητείς τα αποτελέσματα;
Έχεις καταλάβει τι συζητάμε; Συζητάμε ότι προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις αποτελέσματα ότι επηρεαζόμαστε από χαμηλές συγκεντρώσεις και όχι μόνο δεν εχεις φέρει ούτε ένα, πέρα από κάτι ερωτηματολόγια και υπολογιστικά μοντέλα, έχουν πάρει πόρτα από όλες τις "νόμιμες" διαδικασίες που ορίζονται για να περάσουν το κατώφλι, όχι να πάρουν έγκριση, στην είσοδο κόπηκαν.

Βασικά δεν είδα και καμιά. :102: Εκτός από μία φιλότιμη προσπάθεια που μόνοι τους έγραψαν ότι έχουν γτπ αποτελέσματα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών