Τι παπάρας είναι αυτός ο τζιπιτής ρε!
Chatgpt
- Dwarven Blacksmith
Re: Chatgpt

- hellegennes
Μα δεν είναι ΑΙ, είναι μηχανή σύνταξης κειμένου κι αυτό το κάνει πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δούμε τόσο γρήγορα μια μηχανή που να συντάσσει τόσο σωστά κείμενα. Αλλά δεν έχει ιδέα τι σκατά γράφει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πρώτα απ' όλα ο λαγός δεν έχει φτέρη στο κεφάλη. Η φτέρη είναι το γνωστό φυτό. Η παροιμία λέγεται για κάποιον που την πατάει γιατί είναι απερίσκεπτος.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:07Όντως είναι λάθος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Που λέει ότι η φτέρη είναι στο κεφάλι; Στο τελευταίο συμφωνείτε, όχι;hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:12Πρώτα απ' όλα ο λαγός δεν έχει φτέρη στο κεφάλη. Η φτέρη είναι το γνωστό φυτό. Η παροιμία λέγεται για κάποιον που την πατάει γιατί είναι απερίσκεπτος.

Πολύ παλιό είπαμε. Προ Shrike ας πούμε...hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 14:59Μα μου αρέσει το "ξουράφι". Αλλά ας είναι, θα σου κάνω την χάρη, καλό μου στιλό.Bic έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 14:41Δυο ενστάσεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 14:33
Δεν ξέρω αν κατάλαβες την μπηχτή του ξουραφιού, αλλά το chatgtp όντως είναι σε φάση "ξερόλας". Δύσκολα απαντάει "δεν ξέρω". Βασικά ποτέ δεν απαντάει "δεν ξέρω", το πολύ-πολύ να είναι μετριοπαθές ως προς την απάντηση. Οπότε το chatgtp άνετα περνάει για Έλληνας.
Πρώτον, δεν βλέπω πουθενά να με παραδέχεσαι που σε παραδέχτηκα. Δεν θα 'χεις και πολλές τέτοιες ευκαιρίες, το ξες φαντάζομαι.
Δεύτερον, άρχισε να συνηθίζεις να μη πολυ-αποκαλείς ξουράφι. Όχι επειδή δεν κόβιντ το μυαλό μου, αυτό πάει με χίλια φυσικά και το ξες. Απλά, αν και εφόσον μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί κάποια στιγμή ο Admin, θα δει ότι έχω κάνει αίτημα αλλαγής nick εδώ και μέρες. Κι αν το δεχτεί, θα επιστρέψω στα (πολύ) παλιά...

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Λέει ότι «κουνάει τη φτέρη του» και «το κεφάλι του βρίσκεται σε κίνδυνο».Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:14Που λέει ότι η φτέρη είναι στο κεφάλι; Στο τελευταίο συμφωνείτε, όχι;hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:12Πρώτα απ' όλα ο λαγός δεν έχει φτέρη στο κεφάλη. Η φτέρη είναι το γνωστό φυτό. Η παροιμία λέγεται για κάποιον που την πατάει γιατί είναι απερίσκεπτος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι και ακριβέςDwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:07Όντως είναι λάθος;
Οπότε παπαρολογεί, γράφοντας κλισεδούρες (που κάπου βρήκε και του φάνηκαν χρήσιμες) που στέκουν σε κέθε περίπτωση αφού δεν λένε τίποτα
Φτιάξανε έναν ειδικό απαυτολόγο ρε φίλε!
- Dwarven Blacksmith
Indeed, δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν λέει ότι κεφάλι κινδυνεύει επειδή είναι πακτωμένη εκεί η φτέρη.hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:17Λέει ότι «κουνάει τη φτέρη του» και «το κεφάλι του βρίσκεται σε κίνδυνο».Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:14Που λέει ότι η φτέρη είναι στο κεφάλι; Στο τελευταίο συμφωνείτε, όχι;hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:12
Πρώτα απ' όλα ο λαγός δεν έχει φτέρη στο κεφάλη. Η φτέρη είναι το γνωστό φυτό. Η παροιμία λέγεται για κάποιον που την πατάει γιατί είναι απερίσκεπτος.

Η πλάκα είναι, ότι την συγκεκριμένη παροιμία έχω ακούσει σε δύο παραλλαγές και με λίγο διαφορετική ερμηνεία για την καθεμιά.hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:17Λέει ότι «κουνάει τη φτέρη του» και «το κεφάλι του βρίσκεται σε κίνδυνο».Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:14Που λέει ότι η φτέρη είναι στο κεφάλι; Στο τελευταίο συμφωνείτε, όχι;hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:12
Πρώτα απ' όλα ο λαγός δεν έχει φτέρη στο κεφάλη. Η φτέρη είναι το γνωστό φυτό. Η παροιμία λέγεται για κάποιον που την πατάει γιατί είναι απερίσκεπτος.
Η μία είναι αυτή της παράθεσης, "λαγός την φτέρη έσειε (ή κούναγε που γράφει η Λίτσα)..." αλλά και το "λαγός στην φτέρη έτρεξε..." κλπ.
Στην πρώτη, η ερμηνεία είναι αυτή που λες. Ότι από απροσεξία μπορεί να προδώσεις την θέση σου (ή ό,τι, στην κυριολεκτική απόδοση) και να την πατήσεις. Την δεύτερη όμως, έχω ακούσει να την λένε εννοώντας ότι την πατάς επειδή από κάποια κίνησή σου, προδώθηκες πως είσαι ένοχος ή ότι γενικά φταις για κάτι.

- hellegennes
Λάθος είναι, το μόνο που δίνει την εντύπωση ότι κοντεύει είναι ότι διαβάζει το "κακό της κεφαλής του" και το μεταφράζει ότι παθαίνει κάτι κακό. Χαίρω πολύ.
Παρεμπιπτόντως, το ρώτησα αν εννοεί ότι έχει φτέρη στο κεφάλι και απάντησε ότι «η έκφραση "τη φτέρη" αναφέρεται στην ουρά του λαγού και όχι σε κάποιο σημείο του σώματός του που να έχει πτερά».
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ομολογώ ότι την δεύτερη εκδοχή δεν την έχω ακούσει, αλλά αυτό αλλάζει το νόημά της.Bic έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:26Η πλάκα είναι, ότι την συγκεκριμένη παροιμία έχω ακούσει σε δύο παραλλαγές και με λίγο διαφορετική ερμηνεία για την καθεμιά.hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:17Λέει ότι «κουνάει τη φτέρη του» και «το κεφάλι του βρίσκεται σε κίνδυνο».Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:14
Που λέει ότι η φτέρη είναι στο κεφάλι; Στο τελευταίο συμφωνείτε, όχι;
Η μία είναι αυτή της παράθεσης, "λαγός την φτέρη έσειε (ή κούναγε που γράφει η Λίτσα)..." αλλά και το "λαγός στην φτέρη έτρεξε..." κλπ.
Στην πρώτη, η ερμηνεία είναι αυτή που λες. Ότι από απροσεξία μπορεί να προδώσεις την θέση σου (ή ό,τι, στην κυριολεκτική απόδοση) και να την πατήσεις. Την δεύτερη όμως, έχω ακούσει να την λένε εννοώντας ότι την πατάς επειδή από κάποια κίνησή σου, προδώθηκες πως είσαι ένοχος ή ότι γενικά φταις για κάτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κοίτα σύμπτωση. Κι εγώ του το ρώτησα αυτό, τι σημαίνει trees λαλούν και μου έβγαλε μια εικόνα μ' ένα τσούρμο Ents!hellegennes έγραψε: ↑17 Μαρ 2023, 15:27Λάθος είναι, το μόνο που δίνει την εντύπωση ότι κοντεύει είναι ότι διαβάζει το "κακό της κεφαλής του" και το μεταφράζει ότι παθαίνει κάτι κακό. Χαίρω πολύ.
Παρεμπιπτόντως, το ρώτησα αν εννοεί ότι έχει φτέρη στο κεφάλι και απάντησε ότι «η έκφραση "τη φτέρη" αναφέρεται στην ουρά του λαγού και όχι σε κάποιο σημείο του σώματός του που να έχει πτερά».
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε:

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 509 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Daje
18 Νοέμ 2024, 21:55
-
-
Νέα δημοσίευση που θα μαθω για chatgpt ai κτλ
από τα ριχνω μέσα » 30 Οκτ 2024, 11:28 » σε Πληροφορική - 13 Απαντήσεις
- 677 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
08 Νοέμ 2024, 12:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση Διαφωνία με το ChatGPT για την σχετικότητα.
από zteo » 08 Μάιος 2025, 22:47 » σε Θετικές Επιστήμες - 8 Απαντήσεις
- 345 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
09 Μάιος 2025, 07:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ CHATGPT APP ΤΟ MACOS ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 26 Ιουν 2024, 14:55 » σε Τεχνολογία - 50 Απαντήσεις
- 2211 Προβολές
-