aljawn έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:18
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:12
Σαφώς και δεν είναι παράλογο. Αλλά συνήθως οι συγκαλύψεις λειτουργούν ως παραπέτασμα καπνού για να μην πάρει δημοσιότητα το θέμα. Από τη στιγμή που για τον α ή β λόγο διαρρέει, μπαίνουν όλα τα μωρά αποκαλύψεων στην πίστα. Και κάπου εκεί αρχίζει και χάνεται η μπάλα.
Για να γίνω πιο σαφής, σκέψου μια οποιαδήποτε είδηση που αναφέρει ένα έγκλημα, έναν τραμπουκισμό, ένα ομαδικό πέσιμο κλπ κλπ χωρίς να διασαφηνίζονται περισσότερα στοιχεία για το θύμα και τον δράστη. Στην αρχή πάντα υπάρχει μια αμηχανία γιατί οι περισσότεροι φοβούνται να εκδηλωθούν. Μόνον όταν διευκρινίζεται ποιος είναι τι και ποια κοινωνικοπολιτική ομάδα αντιπροσωπεύει, αρχίζουν τα φορτσαρίσματα, οι χαρακτηρισμοί και οι περαιτέρω αναλύσεις.

Διαφωνείς;
Μα δεν ισχύει στην περίπτωση μας αυτό για δύο λόγους:
α. γιατί το θύμα και ο δράστης είναι γνωστοί, και άρα δεν μιλάμε in abstracto για μια θεωρητική περίπτωση.
β. γιατί έχουν χαθεί πλέον στοιχεία.
Αν εσύ ήσουν καλεσμένη στο πάρτι και δεν είσαι σίγουρη τι έχει συμβεί, αλλά πχ. νομίζεις ότι είδες την Μπίκα να την συνοδεύουν πέντε άτομα μεθυσμένη σε ένα δωμάτιο, και υπάρχουν 12 καταθέσεις άλλων που το αρνούνται, εσύ τι θα κατέθετες;
Αυτό που είδα. Εννοώ ότι πέρα από το πόσο μεθυσμένη φαινόταν η Μπίκα, θα κατέθετα και το πόσο μεθυσμένοι ή νηφάλιοι φαινόντουσαν οι άλλοι.
Κατά τα άλλα, τα πέντε άτομα από που προέκυψαν; Κατέθεσε κάτι τέτοιο κάποιος μάρτυρας ή είναι σεναριακό τριπάκι για τη δραματοποίηση της υπόθεσης;
Και φυσικά, θα είχε σημασία και το πόσο μεθυσμένη ήμουν ή δεν ήμουν εγώ. Γιατί κάπου φαίνεται να χάνεται το πλαίσιο της υπόθεσης, ο χώρος και η ώρα του δράματος.
Τα διαδικαστικά που δεν τηρήθηκαν, σαφώς και είναι κάτι σημαντικό αλλά αποτελούν τελείως διαφορετικό σκέλος. Μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία για αμέλεια, αδιαφορία ή και δόλο από την πλευρά της υπηρεσίας. Αλλά σαφώς δεν τεκμηριώνουν δόλο για τον κατηγορούμενο.
Και κάποια στιγμή είναι καλό να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν τις κουμπάρες σε αυτό το θέμα.