aljawn έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 20:36
Bill Hicks έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 18:01
πάλι μαλακία είπες, φίλε χασοδίκη,
Τα περί χασοδίκη δεν θα σου πω που τα έχω γραμμένα γιατί φοβάμαι ότι μετά θα μου τρίβεσαι για να τ' αρπάξεις.
Όσον αφορά την Μπίκα, η είδηση είναι εδώ:
https://thesstoday.gr/%CF%80%CE%B1%CF%8 ... %BA%CE%B1/
Σαν να λέμε, στην περίπτωση της εισαγγελέως, ότι ακόμα και αν αμφέβαλλε έπρεπε να ασκήσει ποινική δίωξη και να πάει την υπόθεση στο ακροατήριο. Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι εν αμφιβολία ο κατηγορούμενος πηγαίνει στο ακροατήριο, καθότι στο ανακριτικό στάδιο, το τεκμήριο της αθωότητας αντιστρέφεται.
αυτά είναι δημοσιογραφικές πίπες. εγώ έβαλα το έγγραφο τού δικαστηρίου που αναφέρει ακριβώς σε τι στάδιο είναι η αίτηση και τι ζητά το δικαστήριο.
η υπόθεση είναι Communicated που σημαίνει απλά ότι δεν είναι εντελώς απαράδεκτη αλλά έχει νομική βάση:
Communications to the respondent Government (statement of facts, subject matter of the case, the applicant’s complaints and the Court’s questions) in pending cases presenting a legal interest.
η απόφαση/αλληλογραφία τού δικαστηρίου είναι "Νotice of the application to the respondent Contracting Party", δεν είναι ούτε "Decision on admissibility" ούτε "Joint examination of admissibility and merits".
Library - Rules of Court (2023) - March - update
Step 1 - η προσφυγή τής Μπίκα πήγε στο Section 3

Step 2 - Απόφαση παραδοχής, περάσαμε το 1. και είμαστε στο 2.(β). μετά τις εξηγήσεις μπορεί να χρειαστεί και ακροάση για να βγεί απόφαση ότι είναι παραδεκτή η προσφυγή.

Step 2Α - υπάρχει δυνατότητα εξέτασης παραδοχής και ουσίας, πρόταση φιλικού διακανονισμού κλπ ταυτόχρονα με το 54-2(β). αυτό προφανέστατα δεν έγινε σ'αυτήν την περίπτωση όπως είδαμε από το έγγραφο τού δικαστηρίου. αν υπάρχει άλλο έγγραφο θα παραδεχτώ ότι λέω πίπες.
το χασοδίκης πάντα χαϊδευτικά το λέγαμε στο παλιό (εγώ τουλάχιστον) και δεν σε πείραζε - το κόβω.