Τυρί για αντικατάσταση φέτας
-
Re: Τυρί για αντικατάσταση φέτας
Προφανώς την αντικαθιστάς με άλλα άσπρα τυριά, μυζηθρα, ανθότυρο, μανούρι, κλπ, γιατί πηγαίνουν με συγκεκριμένα φαγητά, όσπρια πχ, που τα κιτρινα τυριά δεν κολλάνε. Απλά δε νομίζω να είναι και πιο φτηνά από τη φέτα, πιο πολύ τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά λόγω λιγότερου αλατιού.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Άντε...έτσι να το καταλάβω..αλλά όχι να πάρω και τον κουβά τις ακρίδες με γεύση πάπρικα και να τις τρώω σαν τα πατατάκια.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 01:27Όχι, παντοπωλείο έχω, απλά έχω κάποια πράγματα χύμα (κυρίως καρπούς, όσπρια, δημητριακά και μπαχαρικά).user έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 00:30Πόσο απ' αυτό να έχουμε φάει;hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 00:19
Το τσιμένι είναι μείγμα μπαχαρικών με κύριο συστατικό την τριγωνέλλα, που κοινώς λέγεται τσιμένι γιατί είναι το κύριο συστατικό στο μείγμα του τσιμενιού. Η τριγωνέλλα είναι κίτρινη προς το καφέ (σκούρο μουσταρδί;), όχι κόκκινη. Το κόκκινο χρώμα είναι από το κόκκινο πιπέρι. Το πολύ έντονο κόκκινο που βλέπεις σε κάποιους παστουρμάδες είναι κατά πάσα πιθανότητα συμπλήρωμα του χρώματος με εκχύλισμα πάπρικας (ουσιαστικά πάλι κόκκινο πιπέρι), ίσως και καρμίνης ( είναι αποξηραμένη σκόνη εντόμων).
Το άρωμα του τσιμενιού είναι βασικά το άρωμα της τριγωνέλλας. Το ξέρω γιατί την πουλάω και σαν μπαχαρικό (στην πραγματικότητα είναι όσπριο).
Ντελικατεσεν έχεις;;;
Καρμίνη σίγουρα έχεις φάει πολλή. Μαζί με το εκχύλισμα πάπρικας είναι η πιο συχνή κόκκινη χρωστική. Σίγουρα καλύτερα από τεχνητές χρωστικές, πάντως.
Επίσης γενικά τρως σκόνη εντόμων. Οτιδήποτε γίνεται από αλεύρι είτε καλομποκιού είτε βρώμης είτε σιταριού είτε σίκαλης έχει έντομα, κατά πάσα πιθανότητα ακρίδες, σκαθάρια, πασχαλίτσες, πεταλούδες, τα οποία καταλήγουν στο μείγμα πριν την άλεση γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλεσμένα μπαχαρικά, εκτός αν δεις να αναφέρεται η λέξη "καθαρό" που είναι τεχνική ορολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση για μπαχαρικά που έχουν υποστεί ειδικό καθαρισμό από κλαδιά, πέτρες, χώμα και έντομα (συνήθως με το χέρι).
- hellegennes
Εξαρτάται τι έντομα είχε πιάσει και σε τι βαθμό. Αν είναι αθώα έντομα μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για δύο μέρες.ST48410 έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 02:02Τόσο καλά, ε! Τσάμπα πέταξα το βάζο με τα όσπρια που είχε πιάσει έντομα.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 01:27Επίσης γενικά τρως σκόνη εντόμων. Οτιδήποτε γίνεται από αλεύρι είτε καλομποκιού είτε βρώμης είτε σιταριού είτε σίκαλης έχει έντομα, κατά πάσα πιθανότητα ακρίδες, σκαθάρια, πασχαλίτσες, πεταλούδες, τα οποία καταλήγουν στο μείγμα πριν την άλεση γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλεσμένα μπαχαρικά, εκτός αν δεις να αναφέρεται η λέξη "καθαρό" που είναι τεχνική ορολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση για μπαχαρικά που έχουν υποστεί ειδικό καθαρισμό από κλαδιά, πέτρες, χώμα και έντομα (συνήθως με το χέρι).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η τιμη της πρωτης υλης ειναι ενας μονο απο τους παραγοντες. Για παραδειγμα ενα τυρι που ωριμαζει 6 μηνες σε ελεγχομενες συνθηκες θερμοκρασιας και υγρασιας ειναι πολυ πιθανο να ειναι ακριβοτερο απο ενα τυρι που γινεται μεσα σε μια βδομαδα γιατι εχει προφανεστατα κοστος να λειτουργησεις ψυγεια κλιματιστικα και δεν ξερωγω τι αλλο εχουν αυτοι εξι μηνες. Αλλος παραγοντας ειναι η προσφορα και ζητηση. Αλλος η συσκευασια και η τυποποιηση. Αλλος το κοστος μεταφορας.
Το ιδιο ισχυει και γενικα για το γαλα. Αν ενα κουτι κατσικισιο γαλα κανει 3.50 ενω ενα κουτι προβειο γαλα κανει 3.20 (δεν ξερω ποσο κανουν στ'αληθεια) αυτο εχει πιο πολυ να κανει με διαφορετικες αλυσιδες παραγωγης, παστεριωσης, τροφοδοσιας, μαρκετινγκ, διαφορετικη ζητηση απο διαφορετικα κοινα κλπ. Δε μας λεει και πολλα για το κοστος του γαλακτος σε επιπεδο παραγωγου σαν πρωτη υλη για τυρι. Ανετοτατα μπορει να ειναι πολυ πιο συμφερον να εχεις κατσικες αντι για προβατα αν εισαι τυροκομος.
Παντως απο τη στιγμη που η φετα θελει και τα δυο σε συγκεκριμενες αναλογιες απο συγκεκριμενες περιοχες, εγω θα περιμενα να ειναι πιο ακριβη ως πιο πολυπλοκο πραγμα. Δε θα ελεγα οτι "νοθευευται" το κατσικισιο με προβειο. Ειναι σα να λες οτι ενα κιλο σουβλακια πρεπει να ειναι πιο φθηνα απο ενα κιλο χοιρινο επειδη περιεχουν και πιτα.

- hellegennes
Σωστά όλα αυτά που λες αλλά τι είναι πιο ακριβό; Ο μοσχαρίσιος κιμάς ή ο ανάμεικτος;foscilis έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 11:59Η τιμη της πρωτης υλης ειναι ενας μονο απο τους παραγοντες. Για παραδειγμα ενα τυρι που ωριμαζει 6 μηνες σε ελεγχομενες συνθηκες θερμοκρασιας και υγρασιας ειναι πολυ πιθανο να ειναι ακριβοτερο απο ενα τυρι που γινεται μεσα σε μια βδομαδα γιατι εχει προφανεστατα κοστος να λειτουργησεις ψυγεια κλιματιστικα και δεν ξερωγω τι αλλο εχουν αυτοι εξι μηνες. Αλλος παραγοντας ειναι η προσφορα και ζητηση. Αλλος η συσκευασια και η τυποποιηση. Αλλος το κοστος μεταφορας.
Το ιδιο ισχυει και γενικα για το γαλα. Αν ενα κουτι κατσικισιο γαλα κανει 3.50 ενω ενα κουτι προβειο γαλα κανει 3.20 (δεν ξερω ποσο κανουν στ'αληθεια) αυτο εχει πιο πολυ να κανει με διαφορετικες αλυσιδες παραγωγης, παστεριωσης, τροφοδοσιας, μαρκετινγκ, διαφορετικη ζητηση απο διαφορετικα κοινα κλπ. Δε μας λεει και πολλα για το κοστος του γαλακτος σε επιπεδο παραγωγου σαν πρωτη υλη για τυρι. Ανετοτατα μπορει να ειναι πολυ πιο συμφερον να εχεις κατσικες αντι για προβατα αν εισαι τυροκομος.
Παντως απο τη στιγμη που η φετα θελει και τα δυο σε συγκεκριμενες αναλογιες απο συγκεκριμενες περιοχες, εγω θα περιμενα να ειναι πιο ακριβη ως πιο πολυπλοκο πραγμα. Δε θα ελεγα οτι "νοθευευται" το κατσικισιο με προβειο. Ειναι σα να λες οτι ενα κιλο σουβλακια πρεπει να ειναι πιο φθηνα απο ενα κιλο χοιρινο επειδη περιεχουν και πιτα.
Σημείωση: το πρόβειο γάλα που πουλιέται τυποποιημένο στα ράφια έχει κατά κανόνα υψηλότερη τιμή από το κατσικίσιο γιατί έχει πολύ μικρότερη ζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Ο μοσχαρίσιοςhellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:18
Σωστά όλα αυτά που λες αλλά τι είναι πιο ακριβό; Ο μοσχαρίσιος κιμάς ή ο ανάμεικτος;

-
Ενημερωτικα παντα,το γιδινο γαλα οι γαλαταδες (τυροκομεια και γαλακτοβιομηχανιες) το αγοραζουν πιο φθηνα απ'οτι το προβειο.
Πως σκατα η φέτα έχει φτάσει στα 17 με 25 το κιλό;;;Σπύρος έγραψε: ↑21 Απρ 2023, 16:18Την κατανάλωση φέτας την έχω μειώσει στο μισό. Την βρίσκω 17 με 25 το κιλό. Το μισό το έχω αντικαταστήσει με πρόβειο ημίσκληρο Σικελιάνικο τυρί με τρούφα που κοστίζει 20 ευρώ το κιλό. Αν λάβεις υπόψη σου ότι η φέτα είναι μαλακό τυρί με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό είναι νομίζω φρόνιμη επιλογή.
Αγγλία παίρνω φέτα Δωδώνη 3 λίρες τα 200 γραμμάρια, δηλαδή 15 λίρες το κιλό, δηλαδή 16.8 ευρώ.
Πάμε ξανά. Αγοράζω φέτα φθηνότερα, η οποία έχει παραχθεί στην Ελλάδα, στην άλλη άκρη της Ευρώπης.
13 ευρώ την πουλάνε. δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ που να δίνει τη φέτα 25 ευρώ το κιλό.GoBzi έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:28Πως σκατα η φέτα έχει φτάσει στα 17 με 25 το κιλό;;;Σπύρος έγραψε: ↑21 Απρ 2023, 16:18Την κατανάλωση φέτας την έχω μειώσει στο μισό. Την βρίσκω 17 με 25 το κιλό. Το μισό το έχω αντικαταστήσει με πρόβειο ημίσκληρο Σικελιάνικο τυρί με τρούφα που κοστίζει 20 ευρώ το κιλό. Αν λάβεις υπόψη σου ότι η φέτα είναι μαλακό τυρί με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό είναι νομίζω φρόνιμη επιλογή.
Αγγλία παίρνω φέτα Δωδώνη 3 λίρες τα 200 γραμμάρια, δηλαδή 15 λίρες το κιλό, δηλαδή 16.8 ευρώ.
Πάμε ξανά. Αγοράζω φέτα φθηνότερα, η οποία έχει παραχθεί στην Ελλάδα, στην άλλη άκρη της Ευρώπης.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
southern έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:3913 ευρώ την πουλάνε. δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ που να δίνει τη φέτα 25 ευρώ το κιλό.GoBzi έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:28Πως σκατα η φέτα έχει φτάσει στα 17 με 25 το κιλό;;;Σπύρος έγραψε: ↑21 Απρ 2023, 16:18Την κατανάλωση φέτας την έχω μειώσει στο μισό. Την βρίσκω 17 με 25 το κιλό. Το μισό το έχω αντικαταστήσει με πρόβειο ημίσκληρο Σικελιάνικο τυρί με τρούφα που κοστίζει 20 ευρώ το κιλό. Αν λάβεις υπόψη σου ότι η φέτα είναι μαλακό τυρί με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό είναι νομίζω φρόνιμη επιλογή.
25 ευρώ παίζει να είναι στην Νορβηγία, για Ελλάδα μου ακούγεται παράλογο.
- hellegennes
Υπάρχουν διάφορες τιμές. Εγώ προσωπικά αυτές που έχω κάνουν 11 και 13GoBzi έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:28Πως σκατα η φέτα έχει φτάσει στα 17 με 25 το κιλό;;;Σπύρος έγραψε: ↑21 Απρ 2023, 16:18Την κατανάλωση φέτας την έχω μειώσει στο μισό. Την βρίσκω 17 με 25 το κιλό. Το μισό το έχω αντικαταστήσει με πρόβειο ημίσκληρο Σικελιάνικο τυρί με τρούφα που κοστίζει 20 ευρώ το κιλό. Αν λάβεις υπόψη σου ότι η φέτα είναι μαλακό τυρί με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό είναι νομίζω φρόνιμη επιλογή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο χρήστης μάλλον φαντάστηκε κάτι
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Δεν έχω πετύχει ποτέ πρόβειο γάλα. Από πότε κυκλοφορεί;hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:18Σημείωση: το πρόβειο γάλα που πουλιέται τυποποιημένο στα ράφια έχει κατά κανόνα υψηλότερη τιμή από το κατσικίσιο γιατί έχει πολύ μικρότερη ζήτηση.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Δεν μένω Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα σωστά τις μετατροπές νομισμάτων. Η ισοτιμία έχει αλλάξει ραγδαία τελευταία

Το δίλημμα είναι να πάρω αυτό με 15,5:
ή αυτό με 18:
Στα 18 παίζει και αυτή:
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
vagabondo έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 16:11Δεν έχω πετύχει ποτέ πρόβειο γάλα. Από πότε κυκλοφορεί;hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 12:18Σημείωση: το πρόβειο γάλα που πουλιέται τυποποιημένο στα ράφια έχει κατά κανόνα υψηλότερη τιμή από το κατσικίσιο γιατί έχει πολύ μικρότερη ζήτηση.
.
Ειναι άπαιχτα τα Ελληνολαμόγια.....

Εχουν το Πρόβειο μέ 1.7 % λιπαρά.....και το κατσικίσιο μέ 3.7 %.....

Το δίνουν και 3.5 € το λίτρο αποβουτυρωμένο.....

.

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2023, 00:48 » σε Μαγειρική - 455 Απαντήσεις
- 16853 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
06 Αύγ 2023, 20:59
-
-
- 45 Απαντήσεις
- 841 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
26 Μαρ 2025, 21:15
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ
από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 14 Φεβ 2025, 01:50 » σε Μαγειρική - 19 Απαντήσεις
- 832 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Φεβ 2025, 00:12
-
-
- 27 Απαντήσεις
- 1781 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
20 Μάιος 2024, 22:06