Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Δημοσιεύσεις: 7504
Εγγραφή: 23 Ιουν 2021, 15:43
Phorum.gr user: Αλιόσα
Τοποθεσία: Βλαδιβοστόκ

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 23 Απρ 2023, 16:55

Πτολεμαίος έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:32
Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:46
Πτολεμαίος έγραψε:
23 Απρ 2023, 06:35
Εμείς είμαστε αυτοί που θα δοξασει η ιστορία την ίδια στιγμή που θα καταδικάσει ως μαλακες (τι πιο σύνηθες) αυτούς που τωρα χλευαζουν και σκουζουν γΙαΤι δΕν δΙνΟυΜε τΑ λΕφΤα σΤΟυσ φΤωΧοΥς πΟΥ πΕινΑΝε;
Kανέναν παπατζή σαν τον Μασκ δεν δόξασε η ιστορία, τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Εδώ θα είμαστε μάστορα.
εδώ ειμαστε μάστορα, οταν έχεις τέτοιο πατέρας δεν εχεις την στοφα να σε γράψει η ιστορία, ξύπνα που τους θαυμάζετε και απο πάνω, άιντε γιατι εχετε μουρλαθει τελειως με αυτους τους παλαβούς.

Like Father Like Son: Elon Musk’s Dad Has Secret Second Kid With Stepdaughter
"The only thing we are on Earth for is to reproduce," Errol said


https://www.rollingstone.com/culture/cu ... d-1383353/

Η φωνή της Αληθειας
Δημοσιεύσεις: 3214
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας » 23 Απρ 2023, 16:58

OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:19

Άλλο προσπαθώ να πω:
Ότι ο άνθρωπος είναι απλά απατεώνας και κοροϊδεύει τον κόσμο για να αποκομίσει κάποια οφέλη.
Το κάνει αυτό σε όλες τις επιχειρήσεις του!!!
Και ναι μεν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στο διάστημα με τον Falcon 9 υπήρχε η τεχνολογία για να προχωρήσει κάποιος, αλλά κανείς δεν το έκανε για διάφορους λόγους, εδώ είναι όλα άγνωστα και ανεξερεύνητα εδάφη!!!
Το να λέει λοιπόν κάποιος ότι θα πάμε στον Άρη με τον εν λόγω πύραυλο, αλλά να μην λέει το πότε, είναι καθαρή απατεωνιά γιατί και την τεχνολογία δεν έχει και φυσικά ούτε τα χρήματα για αυτό!!!
Για την τεχνολογία έχει χρονοδιάγραμμα. Τώρα, αν αντί για 5 χρόνια, το χρονοδιάγραμμα γίνει 10 χρόνια αυτό δεν τον κάνει απατεώνα. Είπαμε, aspirational goals.

metarrythmistis
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: 13 Φεβ 2023, 15:28

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis » 23 Απρ 2023, 16:59

OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:28
metarrythmistis έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:57

Μπορείς να μου εξηγήσεις το εξής γεγονός;:
Αφού υπήρχε η τεχνολογία για το F9 γιατί το Military Industrial Complex και ειδικά η ULA δηλαδή η Lockheed Martin και η Boeing δεν την έχουν ήδη εφαρμόσει σε δικό τους πύραυλο. Ο Μάσκ εκτοξεύει πύραυλο κάθε εβδομάδα μπρος τα μούτρα τους και κάθε εβδομάδα αποδεικνύει την επιτυχία της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα τους έχει ξεπατωσει τους εχει διαλύσει και τώρα η Boeing θέλει να αποχωρήσει από την ULA.
Είναι ήδη πάνω απο 6 χρόνια που ο Μάσκ έχει απόδειξει ότι ο επαναχρησιμοποίησιμος πύραυλος όχι μόνο είναι εφικτός αλλά και η μόνη βιώσιμη και ανταγωνιστική λύση. Και όμως οι άλλες εταιρίες είναι ανίκανες να παρουσιάσουν αποτελέσματα.
Και η πλάκα είναι ότι δεν έχει υπάρξει στην ιστορία, ειδικά των αεροδιαστημικών επιχειρήσεων πιο διαφανής εταιρία. Τα πάντα μπρος τα μούτρα τους.
Οι αντίπαλοι του Μάσκ επιβιώνουν λόγω του ότι το Αμερικανκρατος δεν θέλει μονοπώλιο από τον Μάσκ..
Επίσης δεν έχει υπάρξει άλλος επιχειρηματία τόσο προκλητικός στο πολιτικό σύστημα. Αν υπήρχε εταιρία που να πλησιάζει έστω και ελάχιστα στην τεχνολογία της SpaceX θα την προωθούσαν με 1000.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αϊζενχάουερ στην τελευταία του ομιλία είχε προειδοποιήσει για το MIC. Και Κενάν είχε προειδοποιήσει. Και όμως ο Μάσκ με μόνο 150 εκατομμύρια του ξεπατωσε τελείως. Και χλευαζει κάθε μέρα το πολιτικό σύστημα.
Λοιπόν:
Α) Την αγορά την διαχειρίζονταν σύμφωνα με το δοκούν οι μεγάλες εταιρείες επί πάνω από 40 χρόνια. Κατέστρεψαν πολλά καινοτόμα σχέδια, άμεσα ή έμμεσα για να παράγονται μόνο τα δικά τους με το ανάλογο (τεράστιο) οικονομικό όφελος. Μόνο μετά το 2000 με τη κατάρρευση και τις συγχωνεύσεις άρχισαν να ρετάρουν και να αφήνουν κενά για άλλους παίχτες - ειδικότερα αυτούς με καλή χρηματοδότηση. Βλέπετε π.χ. την επιτυχία του Falcon 9 αλλά ξεχνάτε την επιτυχία του Electron, η οποία έχει εμπνεύσει πολύ περισσότερους κατασκευαστές...

Β) Η Boeing δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε - έχει καταρρεύσει. Δεν το έχεις καταλάβει αυτό εδώ και 10 χρόνια; Δεν έχεις ακούσει τίποτα για τα προβλήματα που έχουν τα νέα της αεροσκάφη; Στον βωμό του κέρδους έχει διαλύσει τα τμήματα σχεδιασμού και ανάπτυξης που έχει!!! Απλά με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κανέναν!!! Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες των ΗΠΑ που ακολουθούν την οικονομική σχολή του Σικάγου...

Γ) Μην νομίζεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο με την Boeing. Και η Arianespace έχει παρόμοιο πρόβλημα: καρεκλοπάθεια... Ενώ έβλεπαν το πόσο καλά πήγαινε ο Flacon αποφάσισαν μόνο το 2016 να κάνουν κάτι για αυτό!!! Είπαν να επανασχεδιάσουν τον Ariane 5. Μετά από ένα χρόνο αλλάζει όλη η τακτική και λένε θα σχεδιάσουμε έναν νέο φορέα - τον Ariane 6 και μετά το 2030 θα του βάλουμε και κινητήρες που θα αποσπώνται και θα επαναχρησιμοποιούνται... και... και... ΚΑΙ την Άνοιξη του 2022 αποφασίζουν να πετάξουν όλα αυτά στα σκουπίδια και να σχεδιάσουν μία σειρά από ένα επαχρησιμοποιούμενο όχημα στην μορφή του Falcon 9!!! Αφού πετάξει ο Ariane 6 και γίνει επιχειρησιακός!!!

Δ) Πέρα από αυτό και άλλες χώρες όπως η Κίνα φτιάχνει αντίγραφα του Falcon 9 (τι άλλο θα έκανε δηλαδή) και η Ιαπωνία φτιάχνει τον Η3 και η Ινδία ετοιμάζει νέους φορείς...

Ε) Ο Musk δεν δίνει μόνο 150 μύρια... Έχει από πίσω τεράστια οικονομική δύναμη και χρηματοδότες...

.
Δεν έχουν καμία λογική συνοχή αυτά που λες. Το μόνο που κανείς είναι πετάς συνομοσιολογιες και πληροφορίες χύμα χωρίς συνοχή.
Αποκαλέσεις τον Μάσκ απατεώνα και ότι η τεχνολογία του Falcon 9 υπήρχε.
Σου απάντησα ότι αφού η τεχνολογία υπήρχε γιατί δεν την ανέπτυξαν, όχι το 2000 αλλά από το 2010 ή έστω από το 2015. Δεν μου απαντάς σε αυτό;
Επιπλέον, ο Μπέζος ξεκίνησε ΠΡΙΝ τον Μάσκ στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, βάζοντας 1 δις καθε χρόνο στην Blue Origin και θα φτάσει να παρακαλεί τον Μάσκ για νου του στείλει δορυφόρους στο διάστημα.
Σημειωτέον ότι ο Μπέζος κατέχει την Washington Post την εφημερίδα σημαία του πολιτικού συστήματος και του MIC.

Ο Μάσκ όταν ίδρυσε τη εταιρία έβαλε 150 εκατομμύρια και οι Lockheed Martin και Boeing και λοιπές εταιρίες όλες του MIC είχαν δεκάδες δισεκατομμύρια και market cap εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται στο προσωπικό. Η rocket science δεν είναι software development σε start up που ο 21χρονος μπορεί να πάει και να αποδίδει. Θέλει βαριές σπουδές και εμπειρία. Γιατί ένας έμπειρος rocket scientist να πάει στην τελείως άγνωστη SpaceX των 150 εκατομμυρίων και όχι στην ULA των εκατοντάδων δις market cap (Lockheed Martin και Boeing); Και πράγματι η SpaceX δεν μπορούσε να προσλάβει έμπειρους μηχανικούς.
Φυσικά μετά έκανε άνοιγμα στην κεφαλαιαγορά ως private company
Αυτά για τον "απατεώνα" Μάσκ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος metarrythmistis την 23 Απρ 2023, 17:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Η φωνή της Αληθειας
Δημοσιεύσεις: 3214
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας » 23 Απρ 2023, 17:02

Imperium έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:19
Lord Brum έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:06
Nothing ventured, nothing gained. 1000 φορές musk με έρευνα, παραγωγή τεχνολογίας και εν τελεινπροοδο της ανθρωπότητας από επιχειρηματίες τυπουlouis vuitton, zara, Τράπεζα και αεριτζηδιλες μαλακιες
Ουσιατικά συμφωνώ.
Μακάρι όλοι οι μεγιστάνες να προωθούσαν αληθινά την επιστήμη. (Μακράν) το καλύτερο παράδειμα ήταν ο Paul Allen.

Αλλά μην ξεχνάς οτι η κύρια πηγή πλούτου του Μασκ, η Τεσλα, ήταν μπίζνες ακριβώς όπως περιγράφεις: Μάρκα πολυτελείας για μόστρα, ουσιαστικό κέρδος απο ελάχιστο έως μηδεν, και "θαυματούργησε" λόγω περιβαντολογικών επιχορηγήσεων. Αέρας κοπανιστός δλδ, πληρωμένος από Αμερικάνους φορολογούμενους.
Η Τέσλα ήταν ζημιογόνα τα πρώτα χρόνια, όπως ισχύει συνήθως σε capital intensive επιχειρήσεις και ήταν αναμενόμενο. Τώρα είναι πολύ κερδοφόρα.

Η κύρια πηγή πλούτου του Μασκ τώρα είναι η συμμετοχή του στην ιδιωτική SpaceX.

metarrythmistis
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: 13 Φεβ 2023, 15:28

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis » 23 Απρ 2023, 17:06

OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:34
Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:24
OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:02


Πρώτον η επαχρησιμοποίηση δεν θεωρούνταν ανέφικτη - απλά δεν έδιναν τα χρήματα για να γίνει αυτό!!! Πόσες φορές δεν δοκίμασαν να το κάνουν αυτό από το 1990 μέχρι το 2020 και για κάποιο περίεργο λόγο η χρηματοδότηση κόπηκε στα μισά; Είναι πολλά που δεν ξέρετε για το πως οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής των άλλων πυραύλων χειρίζονταν την αγορά...

Δεύτερον τα άλλα τρία starships δεν είναι έτοιμα... Για σκέψου το λογικά: πόσο κοστίζει να κατασκευαστούν και πόσο θα κοστίζει εάν έχουν κάνει λάθη στην σχεδίαση; Είναι ημιέτοιμα - θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες περίπου το πρώτο, σύμφωνα με τις διορθώσεις που θα πάρουν από τις πληροφορίες που έστειλε το κατεστραμμένο μέσω τηλεμετρίας...

.
Είναι σχεδόν έτοιμα, το ένα είναι ήδη συναρμολογημένο, τα άλλα δυο είναι σε τμήματα. Το κόστος είναι ίσως μερικές δεκάδες εκ $ συνολικά, μικροποσό δηλαδή. Το μόνο που καθυστερεί την επόμενη εκτόξευση είναι ότι χρείαζεται να κάνουν επισκευές στη βάση. Μάλιστα υπάρχουν εικασίες ότι το πρόβλημα με την εκτόξευση έγινε λόγω κομματιών τσιμέντου που πετάχτηκαν ίσως πάνω σε τίποτα σωληνώσεις. Νομίζω τέτοιο παρόμοιο πρόβλημα είχαν και με τις δοκιμές του upper stage και βρήκαν λύση.

Δεν νομίζω ότι θα τους πάρει έξι μήνες. Ο Μασκ έλεγε για 2-3.

Μην πιστεύεις σε τίποτα το καθίκι τον Musk!!!
Για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί μία νέα βάση, θέλει τουλάχιστον 6 μήνες!!!
Δεύτερον δεν μπορεί το κόστος να είναι μερικές δεκάδες μύρια όταν τα κομμάτια είναι ημιπαραγωγής!!!
Για σκέψου το σε σύγκριση με το F-35!!!

metarrythmistis έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:31
Όχι μόνο αυτό αλλά και το Starship που εκτοξεύτηκε ηταν ήδη ξεπερασμένο τεχνολογικά από τους Starship που ετοιμάζονται. Εάν δεν έκαναν την εκτόξευση θα έπρεπε να τον διαλύσουν.

Επίσης σε παραγωγικό επίπεδο έχουν την δυνατότητα να κατασκευάζουν 1 raptor την ημέρα.
Αυτό είναι κάτι εξωπραγματικό, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της αεροδιαστημικής.
Σας δουλεύει ο Musk και εσείς τα καταπίνετε αμάσητα!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ να παράγουν τόσα μεγάλα κομμάτια τόσο γρήγορα!!! Εσείς που δεν έχετε σχεδιάσει ή κατασκευάσει ποτέ τίποτα, μπορείτε να το πιστεύετε, εγώ όχι!!!
Επίσης το starship που καταστράφηκε δεν μπορεί να είναι ξεπερασμένο, γιατί ποτέ δεν πέταξε!!!
Για αρχίστε να σκέφτεστε λογικά πριν πιστεύετε ότι μαλακία σας πετάνε!!!

.
Ωραία ας δείξουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.
Ο Μάσκ είναι κραυγαλέα πιο ικανός μηχανολογος μηχανικος από εσένα και για αυτό είναι μέλος της National Academy of Engineering ενώ εσύ δεν είσαι. Επομένως, δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τις μηχανολογικες του ικανότητες.
https://www.nae.edu/271501/Mr-Elon-R-Musk

Primary Section: Industrial, Manufacturing & Operational Systems

Election Citation
For breakthroughs in the design, engineering, manufacturing, and operation of reusable launch vehicles and sustainable transportation and energy systems.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23943
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 23 Απρ 2023, 17:16

Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:55
Πτολεμαίος έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:32
Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:46


Kανέναν παπατζή σαν τον Μασκ δεν δόξασε η ιστορία, τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Εδώ θα είμαστε μάστορα.
εδώ ειμαστε μάστορα, οταν έχεις τέτοιο πατέρας δεν εχεις την στοφα να σε γράψει η ιστορία, ξύπνα που τους θαυμάζετε και απο πάνω, άιντε γιατι εχετε μουρλαθει τελειως με αυτους τους παλαβούς.

Like Father Like Son: Elon Musk’s Dad Has Secret Second Kid With Stepdaughter
"The only thing we are on Earth for is to reproduce," Errol said


https://www.rollingstone.com/culture/cu ... d-1383353/
ρε φιλε τι μας νοιαζει ο πατερας του και τα γαμησιατικα του...? δεν ειστε με τα καλα σας
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Η φωνή της Αληθειας
Δημοσιεύσεις: 3214
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας » 23 Απρ 2023, 17:18

OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:34
Σας δουλεύει ο Musk και εσείς τα καταπίνετε αμάσητα!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ να παράγουν τόσα μεγάλα κομμάτια τόσο γρήγορα!!! Εσείς που δεν έχετε σχεδιάσει ή κατασκευάσει ποτέ τίποτα, μπορείτε να το πιστεύετε, εγώ όχι!!!
Επίσης το starship που καταστράφηκε δεν μπορεί να είναι ξεπερασμένο, γιατί ποτέ δεν πέταξε!!!
Για αρχίστε να σκέφτεστε λογικά πριν πιστεύετε ότι μαλακία σας πετάνε!!!
Γίνεται και παραγίνεται να κατασκευαστούν τόσο μεγάλα κομμάτια τόσο γρήγορα άμα έχεις σχεδιάσει την παραγωγή/διαδικασία εξ αρχής για κάτι τέτοιο.


Πριν μερικά χρόνια, αυτό το μέρος ήταν μια αλάνα με βάλτους γύρω γύρω…

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23943
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 23 Απρ 2023, 17:22

metarrythmistis έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:59
OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:28
metarrythmistis έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:57

Μπορείς να μου εξηγήσεις το εξής γεγονός;:
Αφού υπήρχε η τεχνολογία για το F9 γιατί το Military Industrial Complex και ειδικά η ULA δηλαδή η Lockheed Martin και η Boeing δεν την έχουν ήδη εφαρμόσει σε δικό τους πύραυλο. Ο Μάσκ εκτοξεύει πύραυλο κάθε εβδομάδα μπρος τα μούτρα τους και κάθε εβδομάδα αποδεικνύει την επιτυχία της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα τους έχει ξεπατωσει τους εχει διαλύσει και τώρα η Boeing θέλει να αποχωρήσει από την ULA.
Είναι ήδη πάνω απο 6 χρόνια που ο Μάσκ έχει απόδειξει ότι ο επαναχρησιμοποίησιμος πύραυλος όχι μόνο είναι εφικτός αλλά και η μόνη βιώσιμη και ανταγωνιστική λύση. Και όμως οι άλλες εταιρίες είναι ανίκανες να παρουσιάσουν αποτελέσματα.
Και η πλάκα είναι ότι δεν έχει υπάρξει στην ιστορία, ειδικά των αεροδιαστημικών επιχειρήσεων πιο διαφανής εταιρία. Τα πάντα μπρος τα μούτρα τους.
Οι αντίπαλοι του Μάσκ επιβιώνουν λόγω του ότι το Αμερικανκρατος δεν θέλει μονοπώλιο από τον Μάσκ..
Επίσης δεν έχει υπάρξει άλλος επιχειρηματία τόσο προκλητικός στο πολιτικό σύστημα. Αν υπήρχε εταιρία που να πλησιάζει έστω και ελάχιστα στην τεχνολογία της SpaceX θα την προωθούσαν με 1000.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αϊζενχάουερ στην τελευταία του ομιλία είχε προειδοποιήσει για το MIC. Και Κενάν είχε προειδοποιήσει. Και όμως ο Μάσκ με μόνο 150 εκατομμύρια του ξεπατωσε τελείως. Και χλευαζει κάθε μέρα το πολιτικό σύστημα.
Λοιπόν:
Α) Την αγορά την διαχειρίζονταν σύμφωνα με το δοκούν οι μεγάλες εταιρείες επί πάνω από 40 χρόνια. Κατέστρεψαν πολλά καινοτόμα σχέδια, άμεσα ή έμμεσα για να παράγονται μόνο τα δικά τους με το ανάλογο (τεράστιο) οικονομικό όφελος. Μόνο μετά το 2000 με τη κατάρρευση και τις συγχωνεύσεις άρχισαν να ρετάρουν και να αφήνουν κενά για άλλους παίχτες - ειδικότερα αυτούς με καλή χρηματοδότηση. Βλέπετε π.χ. την επιτυχία του Falcon 9 αλλά ξεχνάτε την επιτυχία του Electron, η οποία έχει εμπνεύσει πολύ περισσότερους κατασκευαστές...

Β) Η Boeing δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε - έχει καταρρεύσει. Δεν το έχεις καταλάβει αυτό εδώ και 10 χρόνια; Δεν έχεις ακούσει τίποτα για τα προβλήματα που έχουν τα νέα της αεροσκάφη; Στον βωμό του κέρδους έχει διαλύσει τα τμήματα σχεδιασμού και ανάπτυξης που έχει!!! Απλά με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κανέναν!!! Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες των ΗΠΑ που ακολουθούν την οικονομική σχολή του Σικάγου...

Γ) Μην νομίζεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο με την Boeing. Και η Arianespace έχει παρόμοιο πρόβλημα: καρεκλοπάθεια... Ενώ έβλεπαν το πόσο καλά πήγαινε ο Flacon αποφάσισαν μόνο το 2016 να κάνουν κάτι για αυτό!!! Είπαν να επανασχεδιάσουν τον Ariane 5. Μετά από ένα χρόνο αλλάζει όλη η τακτική και λένε θα σχεδιάσουμε έναν νέο φορέα - τον Ariane 6 και μετά το 2030 θα του βάλουμε και κινητήρες που θα αποσπώνται και θα επαναχρησιμοποιούνται... και... και... ΚΑΙ την Άνοιξη του 2022 αποφασίζουν να πετάξουν όλα αυτά στα σκουπίδια και να σχεδιάσουν μία σειρά από ένα επαχρησιμοποιούμενο όχημα στην μορφή του Falcon 9!!! Αφού πετάξει ο Ariane 6 και γίνει επιχειρησιακός!!!

Δ) Πέρα από αυτό και άλλες χώρες όπως η Κίνα φτιάχνει αντίγραφα του Falcon 9 (τι άλλο θα έκανε δηλαδή) και η Ιαπωνία φτιάχνει τον Η3 και η Ινδία ετοιμάζει νέους φορείς...

Ε) Ο Musk δεν δίνει μόνο 150 μύρια... Έχει από πίσω τεράστια οικονομική δύναμη και χρηματοδότες...

.
Δεν έχουν καμία λογική συνοχή αυτά που λες. Το μόνο που κανείς είναι πετάς συνομοσιολογιες και πληροφορίες χύμα χωρίς συνοχή.
Αποκαλέσεις τον Μάσκ απατεώνα και ότι η τεχνολογία του Falcon 9 υπήρχε.
Σου απάντησα ότι αφού η τεχνολογία υπήρχε γιατί δεν την ανέπτυξαν, όχι το 2000 αλλά από το 2010 ή έστω από το 2015. Δεν μου απαντάς σε αυτό;
Επιπλέον, ο Μπέζος ξεκίνησε ΠΡΙΝ τον Μάσκ στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, βάζοντας 1 δις καθε χρόνο στην Blue Origin και θα φτάσει να παρακαλεί τον Μάσκ για νου του στείλει δορυφόρους στο διάστημα.
Σημειωτέον ότι ο Μπέζος κατέχει την Washington Post την εφημερίδα σημαία του πολιτικού συστήματος και του MIC.

Ο Μάσκ όταν ίδρυσε τη εταιρία έβαλε 150 εκατομμύρια και οι Lockheed Martin και Boeing και λοιπές εταιρίες όλες του MIC είχαν δεκάδες δισεκατομμύρια και market cap εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται στο προσωπικό. Η rocket science δεν είναι software development σε start up που ο 21χρονος μπορεί να πάει και να αποδίδει. Θέλει βαριές σπουδές και εμπειρία. Γιατί ένας έμπειρος rocket scientist να πάει στην τελείως άγνωστη SpaceX των 150 εκατομμυρίων και όχι στην ULA των εκατοντάδων δις market cap (Lockheed Martin και Boeing); Και πράγματι η SpaceX δεν μπορούσε να προσλάβει έμπειρους μηχανικούς.
Φυσικά μετά έκανε άνοιγμα στην κεφαλαιαγορά ως private company
Αυτά για τον "απατεώνα" Μάσκ.
:goodpost:
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Δημοσιεύσεις: 7504
Εγγραφή: 23 Ιουν 2021, 15:43
Phorum.gr user: Αλιόσα
Τοποθεσία: Βλαδιβοστόκ

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 23 Απρ 2023, 17:24

nostromos έγραψε:
23 Απρ 2023, 17:16
Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:55
Πτολεμαίος έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:32


Εδώ θα είμαστε μάστορα.
εδώ ειμαστε μάστορα, οταν έχεις τέτοιο πατέρας δεν εχεις την στοφα να σε γράψει η ιστορία, ξύπνα που τους θαυμάζετε και απο πάνω, άιντε γιατι εχετε μουρλαθει τελειως με αυτους τους παλαβούς.

Like Father Like Son: Elon Musk’s Dad Has Secret Second Kid With Stepdaughter
"The only thing we are on Earth for is to reproduce," Errol said


https://www.rollingstone.com/culture/cu ... d-1383353/
ρε φιλε τι μας νοιαζει ο πατερας του και τα γαμησιατικα του...? δεν ειστε με τα καλα σας
παιζει να την ακουμπησε και στον Μασκ και να έχει ψυχολογικά, ξερω γω..


Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8552
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 23 Απρ 2023, 18:13

nostromos έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:48
OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:36
nostromos έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:18


έξι μήνες είναι πολύ καλός χρόνος για νέα δοκιμή...

Για εσένα ναι...
Για όλο τον άλλο κόσμο (π.χ. Ιαπωνία με τον Η3), που ξέρει το κόστος μίας χαμένης εκτόξευσης, όχι!!!

.
λιγος ειναι ...
οι αλλοι εχουνε 60 χρονια που πηγανε στο φεγγαρι και δεν κανανε τιποτε απο εκει και επειτα ... θα μπορουσαμε να εχουμε βαση εκει και ενα σωρο ζητηματα οπως αυτο της συνηρησης ζωης στο διαστημα να ειναι πολυ μπροστα ... για το πυραυλικο δεν το συζηταμε οι τυποι κοιμουνται ορθιοι ...και λες οτι ειναι ο Μασκ απατεωνας που σε 15 χρονια επανεφερε ΜΟΝΟΣ του σχεδον το ενδιαφερων του κοσμου και της επιστημης ...
Θα πλήρωνες εσύ τα 2,5 δις δολάρια (με σημερινές τιμές) που κόστιζε κάθε εκτόξευση ενός Κρόνου 5;
Είπαμε: ήταν αγώνας ταχύτητας και τον κέρδισαν οι ΗΠΑ - από εκεί και πέρα δεν είχε και τόση ουσία.
Άσε που πρέπει να λυθούν τεράστια προβλήματα για να στηθεί μία βάση σε άλλο ουράνιο σώμα...

Επίσης ο Musk δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά να παίζει με το κοινό και με τις ανακοινώσεις, όπως έκανε και ο καραγκιόζης με το όνομα Steve jobs - και ακόμα πολλοί τον θεωρούν γκουρού των Υ/Η... ΗΠΑ είναι, τα χάμπατα τσιμπάνε και ενθουσιάζονται με το οτιδήποτε...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8552
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 23 Απρ 2023, 18:17

Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:58
OANNHSEA έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:19

Άλλο προσπαθώ να πω:
Ότι ο άνθρωπος είναι απλά απατεώνας και κοροϊδεύει τον κόσμο για να αποκομίσει κάποια οφέλη.
Το κάνει αυτό σε όλες τις επιχειρήσεις του!!!
Και ναι μεν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στο διάστημα με τον Falcon 9 υπήρχε η τεχνολογία για να προχωρήσει κάποιος, αλλά κανείς δεν το έκανε για διάφορους λόγους, εδώ είναι όλα άγνωστα και ανεξερεύνητα εδάφη!!!
Το να λέει λοιπόν κάποιος ότι θα πάμε στον Άρη με τον εν λόγω πύραυλο, αλλά να μην λέει το πότε, είναι καθαρή απατεωνιά γιατί και την τεχνολογία δεν έχει και φυσικά ούτε τα χρήματα για αυτό!!!
Για την τεχνολογία έχει χρονοδιάγραμμα. Τώρα, αν αντί για 5 χρόνια, το χρονοδιάγραμμα γίνει 10 χρόνια αυτό δεν τον κάνει απατεώνα. Είπαμε, aspirational goals.

Ο κάθε ένας που ξέρει από κατασκευές, ξέρει ότι στην ανάπτυξη ενός νέου μηχανήματος ή τεχνολογίας, η έννοια χρόνος ανάπτυξης μέχρι με λειτουργήσει είναι ανύπαρκτη, όσο και να το τρέξεις και να βάλεις όρια...
Ο Musk έχει την εμπειρία για να το ξέρει αυτό - οπότε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στα χάμπατα και στους επενδυτές...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23943
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 23 Απρ 2023, 18:27

Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 17:24
nostromos έγραψε:
23 Απρ 2023, 17:16
Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:55


εδώ ειμαστε μάστορα, οταν έχεις τέτοιο πατέρας δεν εχεις την στοφα να σε γράψει η ιστορία, ξύπνα που τους θαυμάζετε και απο πάνω, άιντε γιατι εχετε μουρλαθει τελειως με αυτους τους παλαβούς.

Like Father Like Son: Elon Musk’s Dad Has Secret Second Kid With Stepdaughter
"The only thing we are on Earth for is to reproduce," Errol said


https://www.rollingstone.com/culture/cu ... d-1383353/
ρε φιλε τι μας νοιαζει ο πατερας του και τα γαμησιατικα του...? δεν ειστε με τα καλα σας
παιζει να την ακουμπησε και στον Μασκ και να έχει ψυχολογικά, ξερω γω..
μην γραφεις ανοησιες ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Lugozzi
Δημοσιεύσεις: 16094
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:31
Τοποθεσία: Βόρεια Περιοχή του Πρώτου Μέρους

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 23 Απρ 2023, 18:29

nostromos έγραψε:
23 Απρ 2023, 17:16
Αλιόσα έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:55
Πτολεμαίος έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:32


Εδώ θα είμαστε μάστορα.
εδώ ειμαστε μάστορα, οταν έχεις τέτοιο πατέρας δεν εχεις την στοφα να σε γράψει η ιστορία, ξύπνα που τους θαυμάζετε και απο πάνω, άιντε γιατι εχετε μουρλαθει τελειως με αυτους τους παλαβούς.

Like Father Like Son: Elon Musk’s Dad Has Secret Second Kid With Stepdaughter
"The only thing we are on Earth for is to reproduce," Errol said


https://www.rollingstone.com/culture/cu ... d-1383353/
ρε φιλε τι μας νοιαζει ο πατερας του και τα γαμησιατικα του...? δεν ειστε με τα καλα σας
Τώρα το κατάλαβες? :lol:
“Don't let a win get to your head or a loss to your heart.”

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8552
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Η SpaceX στην πρωτοπορία των reusable πυραύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 23 Απρ 2023, 18:37

metarrythmistis έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:59


Δεν έχουν καμία λογική συνοχή αυτά που λες.
Το μόνο που κανείς είναι πετάς συνομοσιολογιες και πληροφορίες χύμα χωρίς συνοχή.
Αποκαλέσεις τον Μάσκ απατεώνα και ότι η τεχνολογία του Falcon 9 υπήρχε.
Σου απάντησα ότι αφού η τεχνολογία υπήρχε γιατί δεν την ανέπτυξαν, όχι το 2000 αλλά από το 2010 ή έστω από το 2015. Δεν μου απαντάς σε αυτό;
Επιπλέον, ο Μπέζος ξεκίνησε ΠΡΙΝ τον Μάσκ στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, βάζοντας 1 δις καθε χρόνο στην Blue Origin και θα φτάσει να παρακαλεί τον Μάσκ για νου του στείλει δορυφόρους στο διάστημα.
Σημειωτέον ότι ο Μπέζος κατέχει την Washington Post την εφημερίδα σημαία του πολιτικού συστήματος και του MIC.

Ο Μάσκ όταν ίδρυσε τη εταιρία έβαλε 150 εκατομμύρια και οι Lockheed Martin και Boeing και λοιπές εταιρίες όλες του MIC είχαν δεκάδες δισεκατομμύρια και market cap εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται στο προσωπικό. Η rocket science δεν είναι software development σε start up που ο 21χρονος μπορεί να πάει και να αποδίδει. Θέλει βαριές σπουδές και εμπειρία. Γιατί ένας έμπειρος rocket scientist να πάει στην τελείως άγνωστη SpaceX των 150 εκατομμυρίων και όχι στην ULA των εκατοντάδων δις market cap (Lockheed Martin και Boeing); Και πράγματι η SpaceX δεν μπορούσε να προσλάβει έμπειρους μηχανικούς.
Φυσικά μετά έκανε άνοιγμα στην κεφαλαιαγορά ως private company
Αυτά για τον "απατεώνα" Μάσκ.

Εσύ τα βρίσκεις χωρίς συνοχή γιατί δεν έχεις παρακολουθήσει εδώ και χρόνια τι γίνεται στον τομέα.
Προφανώς είσαι πιτσιρίκι που δεν έχεις παρακολουθήσει από το 80 τις προσπάθειες για να φτιάξουν ένα τέτοιο σύστημα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ...
ΟΛΕΣ οι προσπάθειες κόπηκαν πριν ή αφού είχαν ξεκινήσει και είχαν δαπανηθεί μερικά δις δολάρια!!!
Και είναι πάνω από 10 τα σκάφη, τα οποία ακυρώθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τη ΝΑΣΑ ή χωρίς τη ΝΑΣΑ επικεφαλή!!!

Επιπλέον ο Musk έβαλε τα χρήματα όταν ίδρυσε την εταιρεία για την εξέλιξη και παραγωγή του Falcon 1.
Που είναι ο Falcon 1; Οεο;;;
Α ναι, τον απέσυρε μετά από μία μόλις επιτυχημένη εκτόξευση!!!
Και αυτό γιατί όταν απέδειξε ότι μπορούσε να κάνει κάτι, βρήκε επενδυτές, παράτησε τον Falcon 1 και έριξε τεράστια ποσά στον Falcon 9!!!
Μέσω δε μία τεράστιας καμπάνιας προώθησης έριξε ακόμα πιο μεγάλα ποσά όσο οι καινοτομίες του ήταν επιτυχείς!!!
Έχει ρίξει πάνω από 5 δις δολάρια χρήματα επενδυτών στον Falcon 9 όλα αυτά τα χρόνια!!!

Επιπλέον πρέπει να μάθεις πως δουλεύουν στην εταιρεία του: όπως υπερωρίες χωρίς χρηματική αποζημίωση ή με χοντρό παραμύθιασμα κάθε συνεργάτη. Οι συνεργάτες που ξεκίνησαν μαζί σε κάθε τομέα, δεν υπάρχουν πια - έχουν φύγει όλοι και μιλάνε με τα χειρότερα λόγια για το άτομο του!!!
Αυτό έρχεται σε αντίθεση π.χ. με τη NASA. στην οποία υπάρχει ωράριο και σχετικά ανθρώπινες σχέσεις...

Επιπλέον καμία εταιρεία δεν έχει "εκατοντάδες δις δολάρια" - υπάρχουν τμήματα σε κάθε εταιρεία.
Π.χ. η Boeing έχει το τμήμα Boeing Defense, Space & Security
DEFENCE
SPACE
SECURITY
https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_De ... 6_Security
Πως θα πείσεις μία συντηρητική ηγεσία να ρίξει 5 δις σε μία τεχνολογία που υπάρχει μεν, αλλά είναι αδοκίμαστη, όταν όλος ο κύκλος εργασιών ΟΛΟΥ του τμήματος είναι μόνο 26,6 δις;;;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών