Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Re: Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 24 Απρ 2023, 11:15

Και ένα ακόμα, είμαι σίγουρος ότι και να γίνει κάτι τέτοιο θα τύχει αστείας έως αδιάφορης αντιμετώπισης από τα μαγκάκια της τραπ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βοθρατζης την 24 Απρ 2023, 12:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 24 Απρ 2023, 11:20

Μονο το σκακι; το ταβλι; το ποκερ; το ντομινο; η μονοπολη;

Υπαρχουν και αλλα παιχνιδια που ακονιζουν το μυαλο...

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 24 Απρ 2023, 11:32

Τα παιδιά μου έμαθαν απ'τον πατέρα τους σκάκι σε μικρή ηλικία. Το θεωρώ απίθανο παιχνίδι στρατηγικής, που ακονίζει το μυαλό. Για να πω την αλήθεια μου, απ'το λίγο που ασχολήθηκα, το βαρέθηκα γρήγορα. Τεσπα.
Συνήθως όμως, παίζαμε οικογενειακά Trivial και μάλιστα επέμενα ιδιαίτερα στις ερωτήσεις λογοτεχνίας και ιστορίας. Σε καλό τους βγήκε. Ένα ακόμη λιθαράκι στην γνώση που θεωρώ πως μετράει.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 24 Απρ 2023, 11:40

Πασιφάη έγραψε:
24 Απρ 2023, 11:32
Τα παιδιά μου έμαθαν απ'τον πατέρα τους σκάκι σε μικρή ηλικία. Το θεωρώ απίθανο παιχνίδι στρατηγικής, που ακονίζει το μυαλό. Για να πω την αλήθεια μου, απ'το λίγο που ασχολήθηκα, το βαρέθηκα γρήγορα. Τεσπα.
Συνήθως όμως, παίζαμε οικογενειακά Trivial και μάλιστα επέμενα ιδιαίτερα στις ερωτήσεις λογοτεχνίας και ιστορίας. Σε καλό τους βγήκε. Ένα ακόμη λιθαράκι στην γνώση που θεωρώ πως μετράει.
Υπάρχουν πολλές τέτοιες προσεγγίσεις για χρήση παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε μάλλον συντηρητικοι στην εκπαίδευση. Ούτε οι γονείς θέλουν να αλλάξει κάτι.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 24 Απρ 2023, 11:43

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Απρ 2023, 11:40
Πασιφάη έγραψε:
24 Απρ 2023, 11:32
Υπάρχουν πολλές τέτοιες προσεγγίσεις για χρήση παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε μάλλον συντηρητικοι στην εκπαίδευση. Ούτε οι γονείς θέλουν να αλλάξει κάτι.
Ισχύει.
Όταν τα δικά μου ήσαν μικρά, κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ,( όσο κουρασμένη κι αν ήμουν..), τους διάβαζα Ιλιάδα και Οδύσσεια. Στα οκτώ είχαν μάθει επίσης να ''παίζουν'' τη Μυθολογία στα δάκτυλα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 24 Απρ 2023, 11:58

το σκάκι εδώ και 2-3 χρόνια γνωρίζει μια εξαιρετικά μεγάλη άνοδο στην δημοτικότητα του. Κάτι η πανδιμία, κάτι που το νέτφλιξ έκανε ένα σωστή στην ιστορία του και γύρισε το queens gambit, κάτι ένα κανάλι gotham chess, κάτι ο Κάρλσεν που έγινε σταρ το παιχνίδι σήμερα είναι στα καλύτερα του. Οπότε τα περί παιδιών που θέλουν playstation κτλ έιναι στην καλύτερη χαζαμάρες.

Εϊναι μια καλή κίνηση, θα είναι μια δραστηριότητα που θα σε βάζει να σκεφτείς, καλώς γίνεται.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Απρ 2023, 12:10

nowhere έγραψε:
24 Απρ 2023, 11:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 10:55
Τα σκάκι και τα ψυχολογικά οφέλη του
...
Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
...
νατο,εκεί σε έπιασε
Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με το σκάκι. Μου έμαθε κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πατέρας μου και έπαιζα με αυτόν όταν είχε παλιόκαιρο. Τις περισσότερες ώρες έπαιζα έξω από το σπίτι. :lol: Και να κολυμπάω με το κεφάλι μέσα στο νερό μου έμαθε και βόλει μου έμαθε και γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν συνδέσει το σκάκι με τους αντικοινωνικούς φύτουκλες της τάξης. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 24 Απρ 2023, 12:12

sys3x έγραψε:
23 Απρ 2023, 18:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 13:19
Πολύ πιο σημαντικό θεωρώ ότι θα ήτανε να ξεκινούσαν τα παιδάκια κυκλοφοριακή αγωγή στην συνέχεια σήματα και γιατί όχι και οδήγηση.
Μετά ας βάλουν ως επιλογή και το σκάκι και το τάβλι και το ότι.
Πιστεύω ότι το καθένα απ' αυτά που αναφέρεις έχει την δική του βαρύτητα, για τους δικούς του λόγους. Οπότε, γιατί όχι παράλληλα;

Εννοείται βέβαια ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να είναι βασικό κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης από πολύ μικρές ηλικίες εδώ και πολλά χρόνια, και όχι γνώση που θα αποκτήσουμε σταδιακά και εμπειρικά στον δρόμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε ατυχήματα...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 24 Απρ 2023, 12:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:10
nowhere έγραψε:
24 Απρ 2023, 11:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 10:55
Τα σκάκι και τα ψυχολογικά οφέλη του
...
Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
...
νατο,εκεί σε έπιασε
Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με το σκάκι. Μου έμαθε κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πατέρας μου και έπαιζα με αυτόν όταν είχε παλιόκαιρο. Τις περισσότερες ώρες έπαιζα έξω από το σπίτι. :lol: Και να κολυμπάω με το κεφάλι μέσα στο νερό μου έμαθε και βόλει μου έμαθε και γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν συνδέσει το σκάκι με τους αντικοινωνικούς φύτουκλες της τάξης. :lol:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 17:00
Bazoomba έγραψε:
23 Απρ 2023, 16:53

ΓΑΛΗ παιζεις σκακι γενικοτερα;
Γενικότερα ναι, παίζω.
:cry:cry:-?:-?:-?
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Απρ 2023, 12:14

Bic έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:12
sys3x έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 13:19
Πολύ πιο σημαντικό θεωρώ ότι θα ήτανε να ξεκινούσαν τα παιδάκια κυκλοφοριακή αγωγή στην συνέχεια σήματα και γιατί όχι και οδήγηση.
Πιστεύω ότι το καθένα απ' αυτά που αναφέρεις έχει την δική του βαρύτητα, για τους δικούς του λόγους. Οπότε, γιατί όχι παράλληλα;

Εννοείται βέβαια ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να είναι βασικό κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης από πολύ μικρές ηλικίες εδώ και πολλά χρόνια, και όχι γνώση που θα αποκτήσουμε σταδιακά και εμπειρικά στον δρόμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε ατυχήματα...
Η παράθεση είναι λάθος. Δεν έγραψα εγώ για την κυκλοφοριακή αγωγή. Οκ, δεν είναι κακό αλλά είναι τελείως άσχετο με το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 24 Απρ 2023, 12:17

Bazoomba έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:13

Γενικότερα ναι, παίζω.
[/quote]

Φοβάμαι πως δεν την "έπιασες" την απάντηση :g030:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 24 Απρ 2023, 12:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:14
Bic έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:12
sys3x έγραψε:

Η παράθεση είναι λάθος. Δεν έγραψα εγώ για την κυκλοφοριακή αγωγή. Οκ, δεν είναι κακό αλλά είναι τελείως άσχετο με το θέμα.
Μα, δεν παραθέτω δικό σου σχόλιο, αλλά του sys3x. Νομίζω μια χαρά είναι η παράθεση, κάτι είδες λάθος μάλλον, Γαλή.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 24 Απρ 2023, 12:20

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:17
Bazoomba έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:13
Γενικότερα ναι, παίζω.
Φοβάμαι πως δεν την "έπιασες" την απάντηση :g030:
:g030::smt023

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 24 Απρ 2023, 12:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 12:10
δεν έκανα καμιά σύνδεση.ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και ότι είναι μαλακία να φορτώνουν τα παιδάκια με δραστηριότητες σε μορφή μαθήματος έγραψα

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 24 Απρ 2023, 12:22

Ασέβαστος έγραψε:
24 Απρ 2023, 08:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 12:38

Πώς το βλέπετε;

Προσωπικώς, το βρίσκω πολύ θετικό.
αναλογα τι θα αντικαταστησει.

καλο ειναι το σκακι, πολυ καλο. γω εχω το παιδι μου σε ομιλο απο την πρωτη δημοτικου, και την κυριακη που μας ερχεται παμε για πανελληνιους αγωνες στην αθηνα, δηλαδη προφανως δεν εχω καμμια αντιρρηση να μαθαινουν τα παιδια σκακι.

αλλα.

πρεπει να μαθαινουν και γλωσσα, και μαθηματικα, και, και. ουσιασικα ειναι ενα παιχνιδι. καλο παιχνιδι, αλλα οχι και να αντικαταστησει τη μαθηση.
ξανατσεκαρε γιατι νομιζω οτι τα ατομικα ξεκινανε απο σαββατο
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών