Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
Re: Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
Και ένα ακόμα, είμαι σίγουρος ότι και να γίνει κάτι τέτοιο θα τύχει αστείας έως αδιάφορης αντιμετώπισης από τα μαγκάκια της τραπ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βοθρατζης την 24 Απρ 2023, 12:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Μονο το σκακι; το ταβλι; το ποκερ; το ντομινο; η μονοπολη;
Υπαρχουν και αλλα παιχνιδια που ακονιζουν το μυαλο...
Υπαρχουν και αλλα παιχνιδια που ακονιζουν το μυαλο...
Τα παιδιά μου έμαθαν απ'τον πατέρα τους σκάκι σε μικρή ηλικία. Το θεωρώ απίθανο παιχνίδι στρατηγικής, που ακονίζει το μυαλό. Για να πω την αλήθεια μου, απ'το λίγο που ασχολήθηκα, το βαρέθηκα γρήγορα. Τεσπα.
Συνήθως όμως, παίζαμε οικογενειακά Trivial και μάλιστα επέμενα ιδιαίτερα στις ερωτήσεις λογοτεχνίας και ιστορίας. Σε καλό τους βγήκε. Ένα ακόμη λιθαράκι στην γνώση που θεωρώ πως μετράει.
Συνήθως όμως, παίζαμε οικογενειακά Trivial και μάλιστα επέμενα ιδιαίτερα στις ερωτήσεις λογοτεχνίας και ιστορίας. Σε καλό τους βγήκε. Ένα ακόμη λιθαράκι στην γνώση που θεωρώ πως μετράει.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- EKPLIKTIKOS
Υπάρχουν πολλές τέτοιες προσεγγίσεις για χρήση παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε μάλλον συντηρητικοι στην εκπαίδευση. Ούτε οι γονείς θέλουν να αλλάξει κάτι.Πασιφάη έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 11:32Τα παιδιά μου έμαθαν απ'τον πατέρα τους σκάκι σε μικρή ηλικία. Το θεωρώ απίθανο παιχνίδι στρατηγικής, που ακονίζει το μυαλό. Για να πω την αλήθεια μου, απ'το λίγο που ασχολήθηκα, το βαρέθηκα γρήγορα. Τεσπα.
Ισχύει.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 11:40Υπάρχουν πολλές τέτοιες προσεγγίσεις για χρήση παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε μάλλον συντηρητικοι στην εκπαίδευση. Ούτε οι γονείς θέλουν να αλλάξει κάτι.Πασιφάη έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 11:32Τα παιδιά μου έμαθαν απ'τον πατέρα τους σκάκι σε μικρή ηλικία. Το θεωρώ απίθανο παιχνίδι στρατηγικής, που ακονίζει το μυαλό. Για να πω την αλήθεια μου, απ'το λίγο που ασχολήθηκα, το βαρέθηκα γρήγορα. Τεσπα.
Όταν τα δικά μου ήσαν μικρά, κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ,( όσο κουρασμένη κι αν ήμουν..), τους διάβαζα Ιλιάδα και Οδύσσεια. Στα οκτώ είχαν μάθει επίσης να ''παίζουν'' τη Μυθολογία στα δάκτυλα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
το σκάκι εδώ και 2-3 χρόνια γνωρίζει μια εξαιρετικά μεγάλη άνοδο στην δημοτικότητα του. Κάτι η πανδιμία, κάτι που το νέτφλιξ έκανε ένα σωστή στην ιστορία του και γύρισε το queens gambit, κάτι ένα κανάλι gotham chess, κάτι ο Κάρλσεν που έγινε σταρ το παιχνίδι σήμερα είναι στα καλύτερα του. Οπότε τα περί παιδιών που θέλουν playstation κτλ έιναι στην καλύτερη χαζαμάρες.
Εϊναι μια καλή κίνηση, θα είναι μια δραστηριότητα που θα σε βάζει να σκεφτείς, καλώς γίνεται.
Εϊναι μια καλή κίνηση, θα είναι μια δραστηριότητα που θα σε βάζει να σκεφτείς, καλώς γίνεται.
Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με το σκάκι. Μου έμαθε κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πατέρας μου και έπαιζα με αυτόν όταν είχε παλιόκαιρο. Τις περισσότερες ώρες έπαιζα έξω από το σπίτι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πιστεύω ότι το καθένα απ' αυτά που αναφέρεις έχει την δική του βαρύτητα, για τους δικούς του λόγους. Οπότε, γιατί όχι παράλληλα;
Εννοείται βέβαια ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να είναι βασικό κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης από πολύ μικρές ηλικίες εδώ και πολλά χρόνια, και όχι γνώση που θα αποκτήσουμε σταδιακά και εμπειρικά στον δρόμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε ατυχήματα...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 12:10Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με το σκάκι. Μου έμαθε κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πατέρας μου και έπαιζα με αυτόν όταν είχε παλιόκαιρο. Τις περισσότερες ώρες έπαιζα έξω από το σπίτι.Και να κολυμπάω με το κεφάλι μέσα στο νερό μου έμαθε και βόλει μου έμαθε και γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν συνδέσει το σκάκι με τους αντικοινωνικούς φύτουκλες της τάξης.

Η παράθεση είναι λάθος. Δεν έγραψα εγώ για την κυκλοφοριακή αγωγή. Οκ, δεν είναι κακό αλλά είναι τελείως άσχετο με το θέμα.Bic έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 12:12Πιστεύω ότι το καθένα απ' αυτά που αναφέρεις έχει την δική του βαρύτητα, για τους δικούς του λόγους. Οπότε, γιατί όχι παράλληλα;
Εννοείται βέβαια ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να είναι βασικό κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης από πολύ μικρές ηλικίες εδώ και πολλά χρόνια, και όχι γνώση που θα αποκτήσουμε σταδιακά και εμπειρικά στον δρόμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε ατυχήματα...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

[/quote]
Φοβάμαι πως δεν την "έπιασες" την απάντηση

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Μα, δεν παραθέτω δικό σου σχόλιο, αλλά του sys3x. Νομίζω μια χαρά είναι η παράθεση, κάτι είδες λάθος μάλλον, Γαλή.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 12:14Η παράθεση είναι λάθος. Δεν έγραψα εγώ για την κυκλοφοριακή αγωγή. Οκ, δεν είναι κακό αλλά είναι τελείως άσχετο με το θέμα.Bic έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 12:12Πιστεύω ότι το καθένα απ' αυτά που αναφέρεις έχει την δική του βαρύτητα, για τους δικούς του λόγους. Οπότε, γιατί όχι παράλληλα;

δεν έκανα καμιά σύνδεση.ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και ότι είναι μαλακία να φορτώνουν τα παιδάκια με δραστηριότητες σε μορφή μαθήματος έγραψαΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 12:10Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με το σκάκι. Μου έμαθε κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πατέρας μου και έπαιζα με αυτόν όταν είχε παλιόκαιρο. Τις περισσότερες ώρες έπαιζα έξω από το σπίτι.Και να κολυμπάω με το κεφάλι μέσα στο νερό μου έμαθε και βόλει μου έμαθε και γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν συνδέσει το σκάκι με τους αντικοινωνικούς φύτουκλες της τάξης.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
ξανατσεκαρε γιατι νομιζω οτι τα ατομικα ξεκινανε απο σαββατοΑσέβαστος έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 08:57αναλογα τι θα αντικαταστησει.
καλο ειναι το σκακι, πολυ καλο. γω εχω το παιδι μου σε ομιλο απο την πρωτη δημοτικου, και την κυριακη που μας ερχεται παμε για πανελληνιους αγωνες στην αθηνα, δηλαδη προφανως δεν εχω καμμια αντιρρηση να μαθαινουν τα παιδια σκακι.
αλλα.
πρεπει να μαθαινουν και γλωσσα, και μαθηματικα, και, και. ουσιασικα ειναι ενα παιχνιδι. καλο παιχνιδι, αλλα οχι και να αντικαταστησει τη μαθηση.
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δημοτικα ανοιχτα σημερα
από Space_Passenger » 25 Ιουν 2024, 10:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 13 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης
25 Ιουν 2024, 11:37
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
08 Ιαν 2025, 01:29
-
-
Νέα δημοσίευση Γράψτε την ιστορία της σχέσης σας με το σκάκι.
από Έκτωρ Φοίνιξ » 28 Φεβ 2025, 23:59 » σε Παιχνίδια - 15 Απαντήσεις
- 864 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
15 Μαρ 2025, 10:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ήταν ωφέλιμη η αύξηση του ορίου εισόδου στα δημοτικά συμβούλια;
από southern » 24 Απρ 2024, 12:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
24 Απρ 2024, 14:22
-