Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
- hellegennes
Re: Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
Όχι, δεν ξέρω πώς σου ήρθε αυτό. 

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εννοείς ότι δεν ισχύει αυτό που έγραψα;
Θέλεις να σου αναφέρω και κάποια άλλα παραδείγματα ενασχόλησης που κάποιοι βρίσκουν "βαρετά";Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι μια μεγάλη κατηγορία από αυτούς που είναι εχθρικοί στο σκάκι, είναι εχθρικοί και σε δραστηριότητες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάκι.
Παραδείγματος χάριν τον αθλητισμό.
Το διάβασμα. Και δεν εννοώ το υποχρεωτικό.
Και στην τελική, δεν είναι κάτι το υποχρεωτικό. Αυτό τί σημαίνει; Ότι έχουν σύμπλεγμα ανωτερότητας και όσοι γουστάρουν να διαβάζουν και όχι να παίζουν κάποιο βιντεογκέιμ;

Αλλά στην τελική, ξέρεις που είναι το πρόβλημα; Ότι έχουν γίνει αχταρμάς ως έννοια η "διασκέδαση" και η "ψυχαγωγία". Και ότι κάποιοι έχουν χάσει τελείως τη μπάλα γιατί θεωρούν ότι μόνον η "θορυβώδης" διασκέδαση μετράει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Κρατείστε τα παιδιά σας μακριά από τα σχολεία.
Εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εχθρικός στο σκάκι. Αυτό που λέω είναι ότι το εξής:ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:27Συμπλέγματα ανωτερότητας σε τί; Και σε σχέση με τί;hellegennes έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:04Εμμμ... τι σχέση έχει αυτό με το σκάκι συγκεκριμένα;Δηλαδή αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά τον λόγο που κάποιοι είμαστε εχθρικοί απέναντί του, για μένα έχει να κάνει με δύο πράγματα: είναι από τα πιο βαρετά παιχνίδια όλων των εποχών και δημιουργεί άτομα με συμπλέγματα ανωτερότητας.
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι μια μεγάλη κατηγορία από αυτούς που είναι εχθρικοί στο σκάκι, είναι εχθρικοί και σε δραστηριότητες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάκι.
Μπορώ να αναφέρω και πολλά άλλα παραδείγματα.
Ισχύει ή όχι;
1 Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα παιχνίδια τέτοιου τύπου γενικά βελτιώνουν δεξιοτητες, η έρευνα είναι για την ώρα μοιρασμένη.
2. Αν υποθέσουμε ότι όντως προσφέρουν κάτι, το σκάκι δεν έχει τίποτα ανώτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας αυτής.
3. Το σκάκι τυλίγεται από την αύρα της ιστορικής αριστοκρατικής προτίμησης του σαν παιχνίδι και αυτό και μόνο είναι που του δίνει την οποία αίγλη και όχι πρακτικά θέματα που το παιχνίδι προσφέρει αυτό καθ' εαυτό.
Αυτά τα θέματα προσπαθώ να θίξω εδώ.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ok, τότε να ξεκαθαρίσω κι εγώ ότι και εχθρικός να ήσουν, προσωπικώς, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.paul25 έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 00:50Εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εχθρικός στο σκάκι. Αυτό που λέω είναι ότι το εξής:ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:27Συμπλέγματα ανωτερότητας σε τί; Και σε σχέση με τί;hellegennes έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:04
Εμμμ... τι σχέση έχει αυτό με το σκάκι συγκεκριμένα;
Δηλαδή αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά τον λόγο που κάποιοι είμαστε εχθρικοί απέναντί του, για μένα έχει να κάνει με δύο πράγματα: είναι από τα πιο βαρετά παιχνίδια όλων των εποχών και δημιουργεί άτομα με συμπλέγματα ανωτερότητας.
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι μια μεγάλη κατηγορία από αυτούς που είναι εχθρικοί στο σκάκι, είναι εχθρικοί και σε δραστηριότητες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάκι.
Ισχύει ή όχι;
1 Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα παιχνίδια τέτοιου τύπου γενικά βελτιώνουν δεξιοτητες, η έρευνα είναι για την ώρα μοιρασμένη.
2. Αν υποθέσουμε ότι όντως προσφέρουν κάτι, το σκάκι δεν έχει τίποτα ανώτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας αυτής.
3. Το σκάκι τυλίγεται από την αύρα της ιστορικής αριστοκρατικής προτίμησης του σαν παιχνίδι και αυτό και μόνο είναι που του δίνει την οποία αίγλη και όχι πρακτικά θέματα που το παιχνίδι προσφέρει αυτό καθ' εαυτό.

Γιατί να με ενοχλήσει στην τελική; Γενική συζήτηση κάνουμε.
Ελπίζω να λύθηκε η όποια παρεξήγηση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν υπήρχε ποτέ παρεξήγηση, αλίμονο! Κουβέντα κάνουμε.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 01:02Ok, τότε να ξεκαθαρίσω κι εγώ ότι και εχθρικός να ήσουν, προσωπικώς, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.paul25 έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 00:50Εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εχθρικός στο σκάκι. Αυτό που λέω είναι ότι το εξής:ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:27
Συμπλέγματα ανωτερότητας σε τί; Και σε σχέση με τί;
Ισχύει ή όχι;
Γιατί να με ενοχλήσει στην τελική; Γενική συζήτηση κάνουμε.
Ελπίζω να λύθηκε η όποια παρεξήγηση.

- hellegennes
Ναι, φυσικά εννοώ ότι δεν ισχύει αυτό που έγραψες, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Απρ 2023, 23:54Εννοείς ότι δεν ισχύει αυτό που έγραψα;Θέλεις να σου αναφέρω και κάποια άλλα παραδείγματα ενασχόλησης που κάποιοι βρίσκουν "βαρετά";Σε πάω ό,τι στοίχημα θες ότι μια μεγάλη κατηγορία από αυτούς που είναι εχθρικοί στο σκάκι, είναι εχθρικοί και σε δραστηριότητες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάκι.
Το διάβασμα. Και δεν εννοώ το υποχρεωτικό.
Και στην τελική, δεν είναι κάτι το υποχρεωτικό. Αυτό τί σημαίνει; Ότι έχουν σύμπλεγμα ανωτερότητας και όσοι γουστάρουν να διαβάζουν και όχι να παίζουν κάποιο βιντεογκέιμ;
Αλλά στην τελική, ξέρεις που είναι το πρόβλημα; Ότι έχουν γίνει αχταρμάς ως έννοια η "διασκέδαση" και η "ψυχαγωγία". Και ότι κάποιοι έχουν χάσει τελείως τη μπάλα γιατί θεωρούν ότι μόνον η "θορυβώδης" διασκέδαση μετράει.
Σ' αυτό το νήμα κάποιοι ξεκάθαρα εκφράσαμε αρνητική άποψη απέναντι στο σκάκι. Ξεκίνα από εκεί και πες ποιοι από εμάς είμαστε ταυτόχρονα εθρικοί απέναντι στον αθλητισμό ή το διάβασμα. Εγώ εξακολουθώ να μην βρίσκω σύνδεση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
εστω.
μαλλον μιλας για καποιους που εμπλεξαν με πρωταθλητισμο. οκ, συμβαινει σε καθε ειδους πρωταθλητισμο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
συγκεκριμμενα στο σκακι νικας η χανεις με μια χειραψια.
δεν ειθισται να κλεινεις το ταβλι με θυμο, να ουρλιαζεις γκοοοοοοολ, να φωναζουν απο την κερκιδα σας γαμησαμε, να πεφτει καποιος στα πατωματα μετα απο ηττα, να πλακωνεσαι στα μπουνιδια με τον αντιπαλο κλπ.
Αυτό δεν έχει να κάνει με το σκάκι σαν παιχνίδι αλλά ότι ιστορικά ήταν παιχνίδι της αριστοκρατίας και των τζέντλεμεν και έχει μείνει ως καλός τρόπος συμπεριφοράς. Κανένας δεν εμποδίζει κάποιον να μάθει παιδιά τάβλι και μετά από κάθε αγώνα να δίνουν το χέρι τους. Η συμπεριφορά μαθαίνετε οπουδήποτε από τον δασκαλο-προπονητη.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 09:06συγκεκριμμενα στο σκακι νικας η χανεις με μια χειραψια.
δεν ειθισται να κλεινεις το ταβλι με θυμο, να ουρλιαζεις γκοοοοοοολ, να φωναζουν απο την κερκιδα σας γαμησαμε, να πεφτει καποιος στα πατωματα μετα απο ηττα, να πλακωνεσαι στα μπουνιδια με τον αντιπαλο κλπ.
ισως.paul25 έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 09:28Αυτό δεν έχει να κάνει με το σκάκι σαν παιχνίδι αλλά ότι ιστορικά ήταν παιχνίδι της αριστοκρατίας και των τζέντλεμεν και έχει μείνει ως καλός τρόπος συμπεριφοράς. Κανένας δεν εμποδίζει κάποιον να μάθει παιδιά τάβλι και μετά από κάθε αγώνα να δίνουν το χέρι τους. Η συμπεριφορά μαθαίνετε οπουδήποτε από τον δασκαλο-προπονητη.
ασχετα ομως για τον λογο για τον οποιο γινεται αυτο, μας ενδιαφερει το οτι γινεται.
και εφοσον γινεται, ειναι ενα καλο μαθημα, ενα καλο παραδειγμα στασης ζωης, για τα μικρα παιδια.
κανεις δεν εμποδιζει να γινει το ιδιο με το ταβλι (η και τη μπαλα, το μποξ, οτιαλλο) αλλα στην πραξη, δε γινεται. στην ηττα δεν ειναι σπανιο το ταβλι να κλεινει με γαμωσταυριδια. το για ποιους ιστορικα λογους γινεται αυτο, αδιαφορο.

Μπορεί, όμως είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό αν θέλουμε σωστή αθλητική συμπεριφορά παντού και όχι να λέμε απλά ένα σκάκι θα μας σώσει λες και είναι δική του εγγενής ιδιότητα ως παιχνιδι.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 09:36ισως.paul25 έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 09:28Αυτό δεν έχει να κάνει με το σκάκι σαν παιχνίδι αλλά ότι ιστορικά ήταν παιχνίδι της αριστοκρατίας και των τζέντλεμεν και έχει μείνει ως καλός τρόπος συμπεριφοράς. Κανένας δεν εμποδίζει κάποιον να μάθει παιδιά τάβλι και μετά από κάθε αγώνα να δίνουν το χέρι τους. Η συμπεριφορά μαθαίνετε οπουδήποτε από τον δασκαλο-προπονητη.
ασχετα ομως για τον λογο για τον οποιο γινεται αυτο, μας ενδιαφερει το οτι γινεται.
και εφοσον γινεται, ειναι ενα καλο μαθημα, ενα καλο παραδειγμα στασης ζωης, για τα μικρα παιδια.
κανεις δεν εμποδιζει να γινει το ιδιο με το ταβλι (η και τη μπαλα, το μποξ, οτιαλλο) αλλα στην πραξη, δε γινεται. στην ηττα δεν ειναι σπανιο το ταβλι να κλεινει με γαμωσταυριδια. το για ποιους ιστορικα λογους γινεται αυτο, αδιαφορο.
Το σκάκι είναι τελείως ξεπερασμένο. Υπάρχουν πλέον ένα σωρό επιτραπέζια που είναι απείρως πιο διασκεδαστικά και το κάνουν να φαίνεται όπως μια Σεβρολέ του 1911 μπροστά σε μια σύγχρονη Πόρσε Ταϊκάν. ΟΚ, έχει σπουδαία ιστορική αξία και είναι καλό για εισαγωγή στα παιχνίδια στρατηγικής, αλλά μέχρι εκεί.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- EKPLIKTIKOS
Σε ό,τι αφορα το 2, το μόνο που το σκάκι είχε παραπάνω είναι μια σχετική εξοικείωση μεγαλύτερου κομματιού του πληθυσμού. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα παιδιά σήμερα, αλλά νομίζω ότι οι περισσοτεροι συμμαθητές μου στο σχολείο είχαν μια στοιχειώδη γνώση πχ πώς στήνεται η σκακιέρα και πώς κινείται το κάθε κομμάτι, την έννοια της προαγωγής κτλ. Τέτοια γνώση υπήρχε μόνο για το τάβλι εκτός από το σκάκι.paul25 έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 00:50
- hellegennes
Με το σκάκι τι σχέση έχει, ρωτάω. Είναι κάπου κανόνας του σκακιού αυτό και του ταβλιού ο κανόνας να το κλείνεις με θυμό; Δηλαδή σε τουρνουά ταβλιού έχεις δει κάποιον να το κλείνει με θυμό;Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Απρ 2023, 09:06συγκεκριμμενα στο σκακι νικας η χανεις με μια χειραψια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δημοτικα ανοιχτα σημερα
από Space_Passenger » 25 Ιουν 2024, 10:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 13 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης
25 Ιουν 2024, 11:37
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 365 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
08 Ιαν 2025, 01:29
-
-
Νέα δημοσίευση Γράψτε την ιστορία της σχέσης σας με το σκάκι.
από Έκτωρ Φοίνιξ » 28 Φεβ 2025, 23:59 » σε Παιχνίδια - 15 Απαντήσεις
- 864 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
15 Μαρ 2025, 10:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ήταν ωφέλιμη η αύξηση του ορίου εισόδου στα δημοτικά συμβούλια;
από southern » 24 Απρ 2024, 12:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
24 Απρ 2024, 14:22
-