ο Βαρουφάκης θα φέρει κομμουνισμού τύπου Τίτο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
nemo

Re: ο Βαρουφάκης θα φέρει κομμουνισμού τύπου Τίτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 02 Μάιος 2023, 00:47

kongrosian έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:37
Δημοκράτης έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:36
kongrosian έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:55

αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία, να έρθει ο κομμουνισμός.
ναι για αυτό φτιάχνουμε τα ρομπότ, για να ζούμε σε χούντα
αν δουλεύουν μόνο τα ρομπότ, ποιος θα καταναλώνει; με τι μισθό; πως θα κινείται η αγορά; :p2:
μην ανησυχεις δεν θα υπαρχουν αρκετοι λευκοι να καταναλωνουν

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 02 Μάιος 2023, 00:51

να μην διαβασω ολο το νημα υπαρχουν ελπιδες να φερει ο γιανης την κοινοκτημοσυνη
τι λενε οι ειδικοι;

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 02 Μάιος 2023, 00:52

kongrosian έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:37
Δημοκράτης έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:36
kongrosian έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:55

αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία, να έρθει ο κομμουνισμός.
ναι για αυτό φτιάχνουμε τα ρομπότ, για να ζούμε σε χούντα
αν δουλεύουν μόνο τα ρομπότ, ποιος θα καταναλώνει; με τι μισθό; πως θα κινείται η αγορά; :p2:
αυτός 1 0

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 02 Μάιος 2023, 00:54

ή το κκε ή ο γιανης λοιπον και ευτυχως που εχουμε το διακαιωμα να επιλεξουμε

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 02 Μάιος 2023, 00:58

nemo έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:54
ή το κκε ή ο γιανης λοιπον και ευτυχως που εχουμε το διακαιωμα να επιλεξουμε
περίμενε, μπορεί να τα κόψει ο άρειος πάγος.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 02 Μάιος 2023, 01:04

ST48410 έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:33
Dwarven Blacksmith έγραψε:
02 Μάιος 2023, 00:24
Βέβαια τότε επικρατεί ο κυνισμός και λείπει το όραμα θα πουν κάποιοι.
Δεν μας ενδιαφέρει το όραμα οποιουδήποτε θέλει ένα άκαμπτο σοσιαλιστικό ή καπιταλιστικό μοντέλο.

Η ουσία είναι να διαβάσουμε σωστά τις εξελίξεις που προσφέρει η τεχνολογία και να έχουμε ένα πιο ανθρώπινο και λειτουργικό μοντέλο που θα εξυπηρετήσει την ανθρωπότητα τις δεκαετίες που έρχονται και τις νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.
προβλέπω ρομποτ καμαριέρες και σερβιτόρους. :102:

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 02 Μάιος 2023, 01:18

έργο_μακέτο έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:51
Δημοκράτης έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:49
έργο_μακέτο έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:42

Εγώ βλέπω τους υποστηρικτές του καπιταλισμού να θεωρούν ότι η ιστορική του επικράτηση του τον 18ο αιώνα ήταν μια αποκατάσταση της φυσικής ταξής πραγμάτων και αποτελεί το τελικό στάδιο των ανθρώπινων κοινωνιών.
ε δείξε μου και εμέναν κάποιο να λέει τέτοια
Θες να σου παραθέσω το 70% των φιλελεύθερων διανοητών και οικονομολόγων ;
α 'εχεις και στατιστικά βλέπω :lol:
όποιος ισχυρίζεται ότι η ανθρωπότητα θα πάει σε μια συγκεκριμμένη οικονομική και πολιτική κατάσταση η οποία θα είναι αέναη είναι ηλίθιος

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 02 Μάιος 2023, 01:50

δλδ ο μπαρουφ θελει να μας κανει μια ισχυρη βιομηχανικη χωρα και οχι το γουπατο της νοτιας βαλκανικης προτεκτορατο των ηπα? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 02 Μάιος 2023, 01:58

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
02 Μάιος 2023, 01:50
δλδ ο μπαρουφ θελει να μας κανει μια ισχυρη βιομηχανικη χωρα και οχι το γουπατο της νοτιας βαλκανικης προτεκτορατο των ηπα? :102:

επικίνδυνος για τη χώρα

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 02 Μάιος 2023, 02:54

kongrosian έγραψε:
01 Μάιος 2023, 22:22
ST48410 έγραψε:
01 Μάιος 2023, 22:13
kongrosian έγραψε:
01 Μάιος 2023, 22:11
εμένα και άλλους φίλους με τους οποίους το έχω συζητήσει, μια χαρά μας δελεάζει, ως μια αριστερή συνιστώσα μες τη βουλή, με φωνή και λύσεις για το σήμερα. πιστεύω δελεάζει και πολύ κόσμο, ο οποίος αν δεν ήταν το μερα25, δεν θα ψήφιζε τίποτα.
Σεβαστό. Τον έχω πάρει με κακό μάτι και είμαι ίσως προκατειλημμένος απέναντί του.
και μένα μου την σπάει λίγο ο χαρακτήρας του. λολ

αλλά τι να κάνουμε ρε συ; κάτι πρέπει να ψηφίσουμε ρε γαμώτη :102:
Kι εμένα μου τη σπάει όσο δεν πάει, τον βλέπω και βγάζω έκζεμα

Aλλά χρειάζονται περισσότεροι τέτοιοι σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί έχει αρχίσει να νομίζει ο κόσμος ότι τα οικονομικά έχουν απαντήσεις και ότι αν δεν τις βλέπουμε είναι γιατί δεν έχουμε διαβάσει οικονομικά. Ενώ στην πραγματικότητα τα οικονομικά δεν έχουν απαντήσεις και ο Βαρουφ είναι από τους ελάχιστους που το λένε ανοιχτά (παρόλο που είναι ο ίδιος καθηγητής οικονομικών) και προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση πίσω εκεί που ανήκει: στην κοινή λογική και το τι μας έχει δείξει η ιστορία. Άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τη δική του λογική ή τη δική του ερμηνεία της ιστορίας, μόνο και μόνο οτι το κάνει αυτό είναι σημαντικό γιατί ουσιαστικά προσκαλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στη συζήτηση και στη σκέψη αντί να τον αποκλείει γιατί "αυτά είναι περίπλοκα πράματα αφήστε τα στους καθηγητές, κοίτα δω πόσα διδακτορικά έχω". Ή το χειρότερο που κάνουν άλλοι που λένε παιδιάστικες μαλακίες του τύπου "ένα κράτος είναι σαν ένα νοικοκυριό, να σας πώ μια ιστορία πώς η γιαγιά μου έκοψε τα έξοδα και μάζεψε κομπόδεμα", το οποίο είναι καταρχάς προσβλητικό γιατί ουσιαστικά σου λέει ότι είσαι μαλάκας και θα σου μιλήσω σα να είσαι μαλάκας.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 02 Μάιος 2023, 07:48

02 Μάιος 2023, 00:24
πατησιωτης έγραψε:
01 Μάιος 2023, 23:58
01 Μάιος 2023, 23:54
Η πρόταση Κόρμπυν για 10% των μεγάλων εταιριών να ανήκουν στο (κεντρικό) κράτος είναι εφικτή στον καπιταλισμό;
Έχουμε ζημιά.Χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου.Ποιός θα βάλει τα λεφτά;εάν απαντηθεί αυτό το ερώτημα όλα τα μικτά συστήματα είναι εφικτά.
Εάν δεν υπάρχει σοβαρή απάντηση,δεν είναι.
Στην πράξη με τράπεζες, με τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, κοκ έχουμε δει ότι το κράτος όποτε θέλει βάζει λεφτά έτσι κι αλλιώς, όποτε δε θέλει δε βάζει.
Και στην Κίνα που κοιτάζω χαμός γίνεται, το κράτος έχει ποσοστό, η επαρχία έχει ποσοστό, θυγατρικές θυγατρικών που τελικά οδηγούν πάλι σε κάποιο επίπεδο του κράτους, και οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν κι αυτοί ειδικές μετοχές.

Οπότε μάλλον τα μικτά συστήματα είναι εφικτά ακόμα και χωρίς "σοβαρή" απάντηση. Βέβαια τότε επικρατεί ο κυνισμός και λείπει το όραμα θα πουν κάποιοι.
Kαλά,με αυτή την έννοια όλα τα συστήματα είναι μικτά.Το θέμα είναι ότι εάν η σπατάλη περάσει κάποια όρια έρχεται η χρεωκοπία.Κάποιος πρέπει να προσέχει τα όρια αυτά και ο Βαρουφάκης είναι μάλλον η χειρότερη επιλογή. :D
Αλλά εάν ψάχνεις κάποιο εντελώς νέο σύστημα που θα διαφέρει από τα προηγούμενα όλη η φιλολογία περι αυτοδιαχείρισης σκοντάφτει σε αυτό,ποιός είναι το κεφάλαιο.Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι διότι δεν έχουν.
Όλο το concept ξεκινά από το μύθο της απαλλαγής από τα "αφεντικά",να είσαι εσύ αφεντικό του εαυτού σου.Μόνο που αυτό είναι ένας μύθος ακόμη και για αυτούς που είναι στην Ελλάδα πάρα πολλοί,δηλαδή τους αυτοαπασχολούμενους.Δεν είναι πραγματικά αφεντικά του εαυτού τους,τρέχουν να προλάβουν τις υποχρεώσεις απέναντι σε πελάτες,ουσιαστικά η αγορά είναι το αφεντικό τους.Ένας δημόσιος υπάλληλος ή ένας "αυτοδιαχειριζόμενος" - στην πραγματικότητα δημόσιος υπάλληλος και αυτός εάν το κεφάλαιο το βάζει το κράτος - είναι πιο "αφεντικό" από τον ελεύθερο επαγγελματία που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για τις υποχρεώσεις του αφού έχει απλά να εκτελέσει μερικές εντολές του προισταμένου του που και αυτές μειώνονται όσο περισσότερο δημοσιουπάλληλος είναι. :D

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 02 Μάιος 2023, 07:53

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
02 Μάιος 2023, 01:50
Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι η τιτοική Γιουγκοσλαβία ήταν "ισχυρή βιομηχανική χώρα" και όχι γούπατο;και που είναι τώρα;κομμένη σε έξι κομμάτια στέλνει τους αντιπροσώπους της στην Αθήνα για να βοηθήσει τα "Δυτικά Βαλκάνια" - αυτό είναι το όνομα που έχουν τώρα οι τέως αυτοδιαχειριζόμενοι - να γίνουν δεκτά στην ΕΕ ή κατά αντιμνημόνιους Δ΄Ράιχ,διότι η ζωή χωρίς τον Σόιμπλε στα Βαλκάνια είναι χειρότερη απ΄ότι με αυτόν.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 02 Μάιος 2023, 08:22

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Μάιος 2023, 02:54
kongrosian έγραψε:
01 Μάιος 2023, 22:22
ST48410 έγραψε:
01 Μάιος 2023, 22:13

Σεβαστό. Τον έχω πάρει με κακό μάτι και είμαι ίσως προκατειλημμένος απέναντί του.
και μένα μου την σπάει λίγο ο χαρακτήρας του. λολ

αλλά τι να κάνουμε ρε συ; κάτι πρέπει να ψηφίσουμε ρε γαμώτη :102:
Kι εμένα μου τη σπάει όσο δεν πάει, τον βλέπω και βγάζω έκζεμα

Aλλά χρειάζονται περισσότεροι τέτοιοι σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί έχει αρχίσει να νομίζει ο κόσμος ότι τα οικονομικά έχουν απαντήσεις και ότι αν δεν τις βλέπουμε είναι γιατί δεν έχουμε διαβάσει οικονομικά. Ενώ στην πραγματικότητα τα οικονομικά δεν έχουν απαντήσεις και ο Βαρουφ είναι από τους ελάχιστους που το λένε ανοιχτά (παρόλο που είναι ο ίδιος καθηγητής οικονομικών) και προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση πίσω εκεί που ανήκει: στην κοινή λογική και το τι μας έχει δείξει η ιστορία. Άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τη δική του λογική ή τη δική του ερμηνεία της ιστορίας, μόνο και μόνο οτι το κάνει αυτό είναι σημαντικό γιατί ουσιαστικά προσκαλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στη συζήτηση και στη σκέψη αντί να τον αποκλείει γιατί "αυτά είναι περίπλοκα πράματα αφήστε τα στους καθηγητές, κοίτα δω πόσα διδακτορικά έχω". Ή το χειρότερο που κάνουν άλλοι που λένε παιδιάστικες μαλακίες του τύπου "ένα κράτος είναι σαν ένα νοικοκυριό, να σας πώ μια ιστορία πώς η γιαγιά μου έκοψε τα έξοδα και μάζεψε κομπόδεμα", το οποίο είναι καταρχάς προσβλητικό γιατί ουσιαστικά σου λέει ότι είσαι μαλάκας και θα σου μιλήσω σα να είσαι μαλάκας.
:goodpost:

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 02 Μάιος 2023, 08:40

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Μάιος 2023, 02:54
έχει μια λογική η ιστορία της γιαγιάς απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μεγάλη κλίμακα για τεχνικούς λόγους.παιδιάστικη μαλακία θεωρώ την άποψη του οικονομολόγου που υποστηρίζει ότι τα οικονομικά προβλήματα λύνονται με συζήτηση διαλογισμό κ γιόγκα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών