Τιναφτορε;:Διευθύνσεις IP που έχετε χρησιμοποιήσει

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Τιναφτορε;:Διευθύνσεις IP που έχετε χρησιμοποιήσει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 00:35

Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:31
Οποιος αντιληφθει οτι ειναι μεσω local network, παιρνει τηλεφωνο και απαιτει να του δωσουν IP ξεχωριστη.
ωραία λέξη, οι ipv4 έχουν τελειώσει 3 χρόνια τώρα, που θα τις βρεί;

και τί σε νοιάζει κιόλας, πίσω από μετάφραση είσαι έτσι και αλλιώς, στο pc σου local έχεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Οκτ 2018, 00:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 00:37

enaon έγραψε:
24 Οκτ 2018, 23:24
vatraxos έγραψε:
24 Οκτ 2018, 23:23
Ναι, νομίζεις ξέρουν πολλοί τι εστί UPnP :)

Τεσπα, υπάρχουν και υπηρεσίες που ανοίγεις πόρτες ακόμα και ως οικιακός χρήστης, οπότε καλό είναι να μην έχεις στατική.
σωστά, τρομερή μαλακία αυτή και την βάζουν όλοι για τα παιχνίδια.

τα μοδεμ εχουν deny all ευτυχώς οπότε των win δεν μετράνε, αλλά ναι, υπάρχει το upnp.
Οσοι κατεβαζουν απο torrent ή παιζουν παιγνιδια χρησιμοποιουν upnp, σιγα μην κανουν port forwarding
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 00:38

οκ ναι, τρέχα γύρευε, λίγο ακόμα παιδιά όλα αυτά όπως καταλαβαίνουμε ε, το φάγαμε το τυράκι, τελειώνει.

το upnp ειναι port forwarding, αυτόματο, παινχίδι ή δούρειος ίππος, κάνουν προώθηση μόνα τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Οκτ 2018, 00:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 00:39

enaon έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:35
Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:31
Οποιος αντιληφθει οτι ειναι μεσω local network, παιρνει τηλεφωνο και απαιτει να του δωσουν IP ξεχωριστη.
ωραία λέξη, οι ipv4 έχουν τελειώσει 3 χρόνια τώρα, που θα τις βρεί;
Μεχρι περυσι νομιζω ενα παροχος το εκανε συστηματικα αυτο, δεν θυμαμαι, θα πρεπει να ψαξω.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 00:41

δεν το έχω πετύχει ποτέ, αλλά ειναι λογικό να συμβεί στο μέλλον για λίγο.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 00:42

enaon έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:38
οκ ναι, τρέχα γύρευε, λίγο ακόμα παιδιά όλα αυτά όπως καταλαβαίνουμε ε, το φάγαμε το τυράκι, τελειώνει.

το upnp ειναι port forwarding, αυτόματο, παινχίδι ή δούρειος ίππος, κάνουν προώθηση μόνα τους.
Ναι τωρα η ουσια ειναι να σπασεις το cloud για fapping material....

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 00:45

enaon έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:41
δεν το έχω πετύχει ποτέ, αλλά ειναι λογικό να συμβεί στο μέλλον για λίγο.
Ελα γαμιεσαι τωρα, σαν χθες νοιωθω οτι το διαβαζα στο adslgr και αερατο παροχο, τοσα χρονια περασαν πια; :p2:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 00:47

Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:45
Ελα γαμιεσαι τωρα, σαν χθες νοιωθω οτι το διαβαζα στο adslgr και αερατο παροχο, τοσα χρονια περασαν πια; :p2:
κανένας περίεργος μικρός μήπως στα κλεισίματα; Αεράτος λές μεγάλος; Δεν το έχω πετύχει, αλλά οκ, είναι λογικό, δεν υπάρχουν άλλες, αγοράζουν μεταξύ τους κλπ.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 00:54

enaon έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:47
Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 00:45
κανένας περίεργος μικρός μήπως στα κλεισίματα; Αεράτος λές μεγάλος; Δεν το έχω πετύχει, αλλά οκ, είναι λογικό, δεν υπάρχουν άλλες, αγοράζουν μεταξύ τους κλπ.
Check

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 01:08

το ξαναβάζω γιατί έχει πλακα νομίζω, ειναι συνέδριο ripe, εκεί που αποφασίζουνε το μέλλον της δρομολόγησης.
τότε αλήθεια λέγαμε δεν θα χρειαστεί σύντομα, μας άρεσε το τραγουδάκι, αλλά λέγαμε σιγά μωρέ.
So bye bye, folks at RIPE 55
Be persuaded to upgrade it or your network will die
IPv6 just makes me let out a sigh
But I spose we'd better give it a try
I suppose we'd better give it a try
αυτή η πρόταση κάνει το νήμα λίγο περίεργο, η v6 έρχεται και δεν είναι απλά πιο μεγάλη απο την v4, είναι άλλη εποχή και αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Οκτ 2018, 01:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 01:16

Ξερουμε τι ποσοστο ειναι ακομα σε v4?

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 25 Οκτ 2018, 01:19

Spiros252 έγραψε:
24 Οκτ 2018, 21:12
«κάθε ποινικά κολάσιμη ανάρτηση δεν θα μπορούσε να καταγγελθεί»

Αυτό δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα που γράφει και ο mec ;
Κάποιος χρήστης να καταγγείλλει στις αρχές τυχόν ανάρτηση που διώκεται.
Οι αρχές θα ζητήσουν από εμένα την IP και θα την παραδώσω.
Αν δεν είχα καταγραφή θα έλεγα δεν έχω, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα σε αυτό, αλλά θα μπορούσα να θεωρηθώ συνεργός ή ο θιγόμενος να ισχυριστεί ότι ξέρω αλλά δεν λέω ποιός ήταν, ή ακόμα ότι την ανάρτηση την έκανα εγώ ο ίδιος.

Φυσικά και υπερασπιζόμαστε την «επιλογή» μας.
Ναι, τα ίδια λέμε. Εσύ το διατύπωσες με τους τυπικούς όρους «προστασία νομικών συμφερόντων του φόρουμ», ενώ εγώ το έκανα πιο συγκεκριμμένο, ότι υπάρχει ανάγκη ταυτοποίησης χρήστη από τις αρχές, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να μπεις σε περιπέτειες (και άρα υπερασπίζεσαι τα συμφέροντά σου πάλι). Τονίζω το «κινδυνεύεις να» γιατί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ φαίνεται σαν να το πήρε σαν δεδομένο ότι άμα δεν συνεργαστείς θεωρείσαι αμέσως συνεργός.

Τώρα αυτός ο κίνδυνος μπορεί να προκύψει άμα γενικά σε πάει στραβά η κατάσταση. Ας πούμε κάποιος δυσαρεστημένος χρήστης ή κάποιος που για οποιονδήποτε λόγο θέλει να σου κλείσει το site «μαζεύει λάθη» και σου φτιάχνει φάκελλο ή χρησιμοποιεί ψευδομάρτυρες. Έρχεται η αρχή να ελέγξει και τότε προστίθεται και το κερασάκι «δεν κρατάς IP». Αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ιδίως αν «ζητείται ένοχος» επειδή εκκρεμμούν ανοιχτοί φάκελλοι και πρέπει να κλείσουν «οπωσδήποτε», είτε για να μην πτοείται το γόητρο κάποιας αρχής από ανικανότητα είτε για να βουλώσουν τα στόματα κάποιων ΜΚΟ που ωρύονται για κάτι είτε γιατί υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Kαι τότε μπορεί να ανακαλύψεις ότι είχες κύκλωμα που εξυπηρετούσε/διακινούσε [βάλε ότι θες], ΑΛΛΑ ρυθμίστηκε ή βρέθηκε ένα κομμάτι από το puzzle. Αυτά τα ξέρω από τη Γαλλία, όπου για το γόητρο των υπηρεσιών την έχουνε πατήσει πολλοί.

Και καλώς έβαλες την λέξη επιλογή σε εισαγωγικά. Για μένα πρακτικά δεν υπάρχει επιλογή. Αν η αρχή ζητάει IP, θα δώσεις IP γιατί αυτή θεωρείται το πιο αξιόπιστο μέσο ταυτοποίησης, IP θέλουν και θα σε πιέσουν για να την έχουν. Τώρα ο ΓΓ ούτε κατάλαβα γιατί την έχει δαιμονοποιήσει, ούτε γενικά πού θέλει να καταλήξει.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 01:20

Πληροφοριες στα Ελληνικα για IPv6

https://el.wikipedia.org/wiki/IPv6

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Οκτ 2018, 01:21

Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 01:16
πολλοί είναι και στα δύο, τα win τρέχουν και 6 μαζί, αλλά όχι δεν ξέρω.

δες εδώ αν έχεις :)
https://test-ipv6.com

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 25 Οκτ 2018, 01:34

enaon έγραψε:
25 Οκτ 2018, 01:21
Nostalgia έγραψε:
25 Οκτ 2018, 01:16
πολλοί είναι και στα δύο, τα win τρέχουν και 6 μαζί, αλλά όχι δεν ξέρω.

δες εδώ αν έχεις :)
https://test-ipv6.com

Δεν εχω ΙΡν6 καρντια μου....

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών