Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
Isildur
- Δημοσιεύσεις: 10615
- Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 07 Ιουν 2023, 13:18
Ναύτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:14
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:11
Ναύτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:51
btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.
(...)
Κι έτσι πρέπει για να μην σου κολλήσει. Μην το παρακάνεις, όμως, μην ανακατεύεις κάθε ένα λεπτό δηλαδή, γιατί κάθε φορά που ανακατεύεις αφενός διαφεύγουν όλοι οι ατμοί, αφετέρου ρίχνεις τη θερμοκρασία.

Συν ότι, σε κάποια φαγητά, το πολύ (και έντονο) ανακάτεμα τα κάνει νιανιά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Beria
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 29170
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Beria » 07 Ιουν 2023, 13:20
Μην ακούς κανέναν Σαλίβερε
Πειραματίσου
Εσύ θα τα φας
gassim έγραψε: ↑07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85540
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 07 Ιουν 2023, 13:24
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:43
Isildur έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:16
Δεν εννοεί "σκεπάστε την
για να φύγουν τα υγρά", αλλά "
μέχρι να φύγουν". Δηλαδή, σαν να σου λέει, ότι θέλει Χ χρόνο με σκεπασμένο το καπάκι (οπότε δεν έχεις και απώλειες θερμοκρασίας) ο οποίος Χ χρόνος αντιστοιχεί περίπου σ' αυτόν που θα χρειαστεί μέχρι να εξατμιστεί η μεγαλύτερη ποσότητα νερού.
Και γιατί να μη την κρατήσω ανοιχτή;
Ανοιχτή κρατάς την κατσαρόλα, μόνον όταν φτιάχνεις μακαρόνια.
Σε οτιδήποτε άλλο, όταν το φαγητό πάρει βράση (δηλαδή κάνει μπουρμπουλήθρες) ΠΑΝΤΑ πρέπει να χαμηλώνεις τη θερμοκρασία γιατί θα εξατμισθεί το νερό και θα καεί η σάλτσα.
Με λίγα λόγια (πριν μακαρονιών που βράζουν μόνον σε νερό) το ζητούμενο είναι να υπάρχει υγρό από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη σάλτσα. Δηλαδή αυτό που λέμε "χύλωμα", που δίνει και την πραγματική νοστιμιά στο φαγητό. Ε, αυτό επιτυγχάνεται με τη χαμηλή θερμοκρασία, ακόμη και σε βαθύ τηγάνι που δεν χρειάζεται σκέπασμα. Σε κατσαρόλα, πάντα σκεπάζεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85540
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 07 Ιουν 2023, 13:31
Stalker έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:20
Γενικά δεν ανησυχείς για μια κατσαρόλα μήπως σφραγίζει τόσο καλά που να μην έχεις απώλειες σε υγρά, αυτό είναι feature της χύτρας ταχύτητος και αλλάζει γενικά το μαγείρεμα.
Η χύτρα ταχύτητας είναι το χειρότερο για αρχάριους, γιατί έχεις μηδενικό έλεγχο της κατάστασης του φαγητού.
Οι πιο προχωρημένοι, την έχουν ψιλοφτυσμένη ούτως ή άλλως. Βολεύει μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Δημοκράτης
- Δημοσιεύσεις: 28030
- Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Δημοκράτης » 07 Ιουν 2023, 13:35
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:31
Stalker έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:20
Γενικά δεν ανησυχείς για μια κατσαρόλα μήπως σφραγίζει τόσο καλά που να μην έχεις απώλειες σε υγρά, αυτό είναι feature της χύτρας ταχύτητος και αλλάζει γενικά το μαγείρεμα.
Η χύτρα ταχύτητας είναι το χειρότερο για αρχάριους, γιατί έχεις μηδενικό έλεγχο της κατάστασης του φαγητού.
Οι πιο προχωρημένοι, την έχουν ψιλοφτυσμένη ούτως ή άλλως. Βολεύει μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
δουλεύει στα όσπρια και το κοκκινιστό που τα φτιάχνει στο 1/3 του χρόνου που θα τα φτιάξει η κανονική κατσαρόλα
δεδομένου πάντα ότι δεν θα ανατιναχτει
-
Saliveros
- Δημοσιεύσεις: 4884
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: Saliveros
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saliveros » 07 Ιουν 2023, 13:40
Beria έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:20
Μην ακούς κανέναν Σαλίβερε
Πειραματίσου
Εσύ θα τα φας
ε, μα!
Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
(εκτός κεφτέδων)

Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85540
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 07 Ιουν 2023, 13:43
Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:35
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:31
Stalker έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:20
Γενικά δεν ανησυχείς για μια κατσαρόλα μήπως σφραγίζει τόσο καλά που να μην έχεις απώλειες σε υγρά, αυτό είναι feature της χύτρας ταχύτητος και αλλάζει γενικά το μαγείρεμα.
Η χύτρα ταχύτητας είναι το χειρότερο για αρχάριους, γιατί έχεις μηδενικό έλεγχο της κατάστασης του φαγητού.
Οι πιο προχωρημένοι, την έχουν ψιλοφτυσμένη ούτως ή άλλως. Βολεύει μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
δουλεύει στα όσπρια και το κοκκινιστό που τα φτιάχνει στο 1/3 του χρόνου που θα τα φτιάξει η κανονική κατσαρόλα
δεδομένου πάντα ότι δεν θα ανατιναχτει
Ποια όσπρια; Τις φακές; Τα φασόλια γίγαντες ή απλά; Οι φακές εκ των πραγμάτων, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο σε κανονική κατσαρόλα. Τα φασόλια τα βάζεις στο νερό από την προηγούμενη μέρα ή το πρωί αν θέλεις να μαγειρέψεις το βράδυ.
Τα λαδερά, φασολάκια, αρακάς κλπ επίσης θέλουν λίγο χρόνο.
Για κοκκινιστό σε χύτρα, άσ' το. Καμμία σχέση με το σιγοβράσιμο σε κανονική κατσαρόλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ναύτης
- Δημοσιεύσεις: 17238
- Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ναύτης » 07 Ιουν 2023, 13:43
Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:35
(...) δουλεύει στα όσπρια και το κοκκινιστό που τα φτιάχνει στο 1/3 του χρόνου που θα τα φτιάξει η κανονική κατσαρόλα
δεδομένου πάντα ότι δεν θα ανατιναχτει
Δουλεύει γενικώς. Εγώ, ας πούμε, το χοιρινό στο φούρνο το περνάω πρώτα από τη χύτρα για μισή ώρα.
Γίνεται στον μισό χρόνο και είσαι σίγουρος ότι το κρέας θα είναι μαλακό. Θέλει μια προσοχή, γιατί λόγω χύτρας όλη η γεύση πάει στο ζουμί, οπότε πριν το βάλεις στο φούρνο πρέπει να αφήσεις το κρέας να ξεκουραστεί μέσα στο ζουμί κάνα τέταρτο.
-
klg
- Δημοσιεύσεις: 3477
- Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
- Phorum.gr user: klg
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από klg » 07 Ιουν 2023, 13:50
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:16
klg έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:13
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 12:06
Εδώ και 7 χρόνια μένω μόνος και "έμαθα" να μαγειρεύω.
Μετανιώνω πικρά που, αν και έμενα με τη μαμά τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει, δεν έμαθα από κείνην.
Τώρα μαγειρεύω από συνταγές που βρίσκω στο Διαδίκτυο.
Τα καταφέρνω αρκετά καλά, βέβαια με διαρκές σλάλομ μεταξύ κουζίνας και desktop όπου τις κρατάω σε φάκελο.
Κατά καιρούς έχω απορίες. Π.χ.:
Λέει η συνταγή "
Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ν λεπτά, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά"
Συγνώμη, αλλά με
ανοιχτή κατσαρόλα φανταζόμουν ότι θα φύγουν τα υγρά. Με κλειστή, πού θα πάνε;
Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)


Τι δεν κατάλαβες;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
-
Δημοκράτης
- Δημοσιεύσεις: 28030
- Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Δημοκράτης » 07 Ιουν 2023, 14:01
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:43
Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:35
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:31
Η χύτρα ταχύτητας είναι το χειρότερο για αρχάριους, γιατί έχεις μηδενικό έλεγχο της κατάστασης του φαγητού.
Οι πιο προχωρημένοι, την έχουν ψιλοφτυσμένη ούτως ή άλλως. Βολεύει μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
δουλεύει στα όσπρια και το κοκκινιστό που τα φτιάχνει στο 1/3 του χρόνου που θα τα φτιάξει η κανονική κατσαρόλα
δεδομένου πάντα ότι δεν θα ανατιναχτει
Ποια όσπρια; Τις φακές; Τα φασόλια γίγαντες ή απλά; Οι φακές εκ των πραγμάτων, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο σε κανονική κατσαρόλα. Τα φασόλια τα βάζεις στο νερό από την προηγούμενη μέρα ή το πρωί αν θέλεις να μαγειρέψεις το βράδυ.
Τα λαδερά, φασολάκια, αρακάς κλπ επίσης θέλουν λίγο χρόνο.
Για κοκκινιστό σε χύτρα, άσ' το. Καμμία σχέση με το σιγοβράσιμο σε κανονική κατσαρόλα.
Για τα φασόλια λέω, οι φακές γίνονται γρήγορα
-
Δημοκράτης
- Δημοσιεύσεις: 28030
- Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Δημοκράτης » 07 Ιουν 2023, 14:02
Ναύτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:43
Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:35
(...) δουλεύει στα όσπρια και το κοκκινιστό που τα φτιάχνει στο 1/3 του χρόνου που θα τα φτιάξει η κανονική κατσαρόλα
δεδομένου πάντα ότι δεν θα ανατιναχτει
Δουλεύει γενικώς. Εγώ, ας πούμε, το χοιρινό στο φούρνο το περνάω πρώτα από τη χύτρα για μισή ώρα.
Γίνεται στον μισό χρόνο και είσαι σίγουρος ότι το κρέας θα είναι μαλακό. Θέλει μια προσοχή, γιατί λόγω χύτρας όλη η γεύση πάει στο ζουμί, οπότε πριν το βάλεις στο φούρνο πρέπει να αφήσεις το κρέας να ξεκουραστεί μέσα στο ζουμί κάνα τέταρτο.

-
Chilloutbuddy
- Δημοσιεύσεις: 12249
- Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Chilloutbuddy » 07 Ιουν 2023, 14:06
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:40
ε, μα!
Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
(εκτός κεφτέδων)

κεφτέδες μιζμί;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.

-
Isildur
- Δημοσιεύσεις: 10615
- Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 07 Ιουν 2023, 14:42
Chilloutbuddy έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 14:06
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:40
ε, μα!
Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
(εκτός κεφτέδων)

κεφτέδες μιζμί;
Μιζμί και με ένα καρβέλι ψωμί δίπλα για τις βτιές. Μιαμ...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
-
- 1 Απαντήσεις
- 46 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
06 Φεβ 2025, 12:41
-
-
- 81 Απαντήσεις
- 3286 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
02 Σεπ 2023, 18:50
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 942 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kappa
02 Μάιος 2024, 01:28
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 473 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
26 Ιουν 2024, 18:18
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.