Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ

Φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, κ.ά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Ιουν 2023, 23:16

Allah έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:12
Δημοκράτης έγραψε:
10 Ιουν 2023, 16:22
Στο μουσείο είχε και αρκετά από τα ντεμεκ αριστουργηματα του Πικάσο
Εικόνα

To παραπάνω ο Πικάσο το εφτιαξε σε ηλικία 14 χρονών. Μόνο ατάλαντο δεν τον λες.

Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο τα μεταγενέστερα έργα του θεωρούνται (και είναι) αριστουργήματα, σημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τους λόγους.
Ατάλαντος δεν ήταν αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι σε ένα περιβάλλον με μεγάλο ανταγωνισμό δεν θα πάει πουθενά γιατί πέρασε η εποχή των μαικήνων και πλέον δεν υπήρχαν 50 καλοί εικαστικοί στην υφήλιο αλλά 500.000.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 10 Ιουν 2023, 23:21

Πλέριος έγραψε:
10 Ιουν 2023, 22:50
Ναλλ σε ψιλοαρεσει ο Χιτλερ ε?
Μου προκαλεί ενδιαφέρον ως ιστορική προσωπικότητα και κυρίως από την πλευρά της ψυχολογίας/ψυχιατρικής
Φυσικά, όχι μόνο σε εμένα. Βλέπεις μέχρι σήμερα ο κόσμος γράφει βιβλία, γυρίζει ντοκιμαντέρ και ασχολείται
με την ζωή του. Αν ήταν μπογιατζής, ψυχοπαθής, διπολικός, σχιζοφρενής, ομοφυλόφιλος, Εβραίος, προϊόν αιμομιξίας, αν είχε ένα αρχίδι, σύφιλη, εάν ήταν άθεος, χριστιανός, σατανιστής, βουδιστής, τι έτρωγε, αν ήταν βίγκαν κτλ. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γύρω από την προσωπικότητα του.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 10 Ιουν 2023, 23:26

hellegennes έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:16
Allah έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:12
Δημοκράτης έγραψε:
10 Ιουν 2023, 16:22
Στο μουσείο είχε και αρκετά από τα ντεμεκ αριστουργηματα του Πικάσο
Εικόνα

To παραπάνω ο Πικάσο το εφτιαξε σε ηλικία 14 χρονών. Μόνο ατάλαντο δεν τον λες.

Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο τα μεταγενέστερα έργα του θεωρούνται (και είναι) αριστουργήματα, σημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τους λόγους.
Ατάλαντος δεν ήταν αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι σε ένα περιβάλλον με μεγάλο ανταγωνισμό δεν θα πάει πουθενά γιατί πέρασε η εποχή των μαικήνων και πλέον δεν υπήρχαν 50 καλοί εικαστικοί στην υφήλιο αλλά 500.000.
Κυρίως προηγήθηκε η φωτογραφία και αργοτερα ο ιμπρεσιονισμός που άνοιξε νέους δρόμους για τους καλλιτέχνες της εποχής με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν όλα τα κινήματα του μοντερνισμού.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος
Phorum.gr user: aytos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 10 Ιουν 2023, 23:27

Null έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:21
Πλέριος έγραψε:
Μου προκαλεί ενδιαφέρον ως ιστορική προσωπικότητα και κυρίως από την πλευρά της ψυχολογίας/ψυχιατρικής
Φυσικά, όχι μόνο σε εμένα. Βλέπεις μέχρι σήμερα ο κόσμος γράφει βιβλία, γυρίζει ντοκιμαντέρ και ασχολείται
με την ζωή του. Αν ήταν μπογιατζής, ψυχοπαθής, διπολικός, σχιζοφρενής, ομοφυλόφιλος, Εβραίος, προϊόν αιμομιξίας, αν είχε ένα αρχίδι, σύφιλη, εάν ήταν άθεος, χριστιανός, σατανιστής, βουδιστής, τι έτρωγε, αν ήταν βίγκαν κτλ. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του.
σαφεστατα απλα η περιπτωσις σου ειναι ολιγον τι ιδιαζουσα μιας και σε αρεσουν και αλλα ''περιφεριακα'' (με πιανεις ε?)

τεσπα, οντοπικ
οποιος εχει την παραμικρη επαφη με σχεδιο, για αρχη, καταλαβαινει οτι ο τυπος θα ετρωγε ΧΟΥ πριν καν αγγιξει το πομολο της σχολης
και δικαια

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 10 Ιουν 2023, 23:30

Πλέριος έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:27

σαφεστατα απλα η περιπτωσις σου ειναι ολιγον τι ιδιαζουσα μιας και σε αρεσουν και αλλα ''περιφεριακα'' (με πιανεις ε?)
Τώρα τι υπονοείς, ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής incognito;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Ιουν 2023, 23:34

gassim έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:26
Κυρίως προηγήθηκε η φωτογραφία και αργοτερα ο ιμπρεσιονισμός που άνοιξε νέους δρόμους για τους καλλιτέχνες της εποχής με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν όλα τα κινήματα του μοντερνισμού.
Καλά, αυτό με την φωτογραφία έχει ειπωθεί πολλές φορές, είναι 100% red herring. Είναι σαν να σταματούσε κανείς να ζωγράφιζε λόγω της DALL-E, βλέποντας τον ENIAC το 1950.

Βασικά μόνο η έλευση της ΑΙ θα μπορούσε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή δουλειά των εικαστικών, γιατί η φωτογραφία δεν έχει καν τέτοιες δυνατότητες. Το έχουμε συζητήσει διεξοδικά, δεν υπάρχει τρόπος να αποδώσει σε φιλμ η φωτογραφία τον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων. Είναι γελοίο και μόνο σαν σκέψη.

Κατά τα άλλα ο Πικάσο ταλέντο στην τεχνική είχε, εμπνευσμένα έργα δεν μπορούσε να δημιουργήσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 10 Ιουν 2023, 23:38

ST48410 έγραψε:
10 Ιουν 2023, 20:13

3. Υπάρχει αξία που παίρνουν κάποια έργα/καλλιτέχνες επειδή άνοιξαν δρόμους κι όχι επειδή τα ίδια ήταν τόσο αξιόλογα.

4. Έργα που φαίνονται απλά στην κατασκευή τους (όπως οι μπλε πίνακες) δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να τα κάνει ο καθένας και ως εκ τούτου ότι δεν αξίζουν τίποτα. Δεν τα έκανε όμως ο καθένας τότε.
Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά αυτά δεν έγιναν πριν 100 χρόνια ξέρω γω; Έχει κάτι πρωτοποριακό σήμερα ένας μπλε καμβάς;

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 10 Ιουν 2023, 23:39

hellegennes έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:34
gassim έγραψε:
Καλά, αυτό με την φωτογραφία έχει ειπωθεί πολλές φορές, είναι 100% red herring. Είναι σαν να σταματούσε κανείς να ζωγράφιζε λόγω της DALL-E, βλέποντας τον ENIAC το 1950.

Βασικά μόνο η έλευση της ΑΙ θα μπορούσε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή δουλειά των εικαστικών, γιατί η φωτογραφία δεν έχει καν τέτοιες δυνατότητες. Το έχουμε συζητήσει διεξοδικά, δεν υπάρχει τρόπος να αποδώσει σε φιλμ η φωτογραφία τον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων. Είναι γελοίο και μόνο σαν σκέψη.

Κατά τα άλλα ο Πικάσο ταλέντο στην τεχνική είχε, εμπνευσμένα έργα δεν μπορούσε να δημιουργήσει.
Ναι μωρέ με τον σαχλαμάρα τώρα να πούμε.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 10 Ιουν 2023, 23:44

Null έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:30
Πλέριος έγραψε:

Τώρα τι υπονοείς, ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής incognito;
οχι ρε ματια μου
οτι εισαι ναζικαυλος εννοω

βεβαια μπορει και να εισαι και πσιλομπερδεγουεη
το κονεξο ζαναξ με μπυρες μπορει να σε οδηγεπσει και στο ΚαπαΚαπα

οτι πιει ο ιατρος

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 10 Ιουν 2023, 23:53

hellegennes έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:34
gassim έγραψε:

Την τελευταία φορά που το συζητήσαμε πάντως είχαμε βρει τουλάχιστον ένα καλλιτεχνικό κίνημα που δεν θα υπήρχε αν δεν είχε εφευρεθεί η φωτογραφία, τον φωτορεαλισμό.
Φυσικά στην πραγματικότητα και ο ιμπρεσιονισμός συνδέεται με την έρευνα πάνω στην διάθλαση του φωτός που σχετίζεται άμεσα με την εφεύρεση της φωτογραφίας.

Τέλος στην δύση οι ζωγράφοι ασχολούνταν κυρίως είτε με θρησκευτικά θέματα, είτε με το να ζωγραφίζουν πορτρέτα ευγενών, βασιλιάδων, διάσημων κτλ είτε με θέματα της επικαιρότητας. Υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις ζωγράφων που έβγαζαν τα σωψυχα τους (η μαύρη ζωγραφική του Βελάσκεθ ας πούμε) αλλά ήταν εξαιρέσεις και οι 2 από τις 3 κατηγορίες έφαγαν τρελό σκάλωμα όταν εφευρέθηκε η φωτογραφική (όσοι ζωγράφιζαν εστευρωμενους, αγίους, την κόλαση κτλ θεματολογικά τουλάχιστον εξακολούθησαν να μην έχουν ανταγωνισμό). Και αυτό δεν είναι άποψη είναι ιστορικό γεγονός.

Τώρα για το αν ήταν δημιουργικός και εμπνευσμένος ο Πικάσο, τι να λέμε.....

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 11 Ιουν 2023, 00:01

Πλέριος έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:44

το κονεξο ζαναξ με μπυρες μπορει να σε οδηγεπσει και στο ΚαπαΚαπα

οτι πιει ο ιατρος
Όχι ρε φίλε, συν όλα τα άλλα μπορούν να σε οδηγήσουν και στον κομμουνισμό; Πρέπει να τα κόψω τότε, άμεσα.
Ευχαριστώ που με ενημέρωσες

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 11 Ιουν 2023, 00:14

AlienWay έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:06
Sid Vicious έγραψε:
10 Ιουν 2023, 21:32

Εικόνα

Το απογείωσα
Αυτό είναι γαμάτο! :smt023
Και εμενα με αρεσε, σκεφτομαι να το κανω τισερτ :lol:
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Ιουν 2023, 00:26

Πλέριος έγραψε:
Null έγραψε:
Πλέριος έγραψε:
με την ζωή του. Αν ήταν μπογιατζής, ψυχοπαθής, διπολικός, σχιζοφρενής, ομοφυλόφιλος, Εβραίος, προϊόν αιμομιξίας, αν είχε ένα αρχίδι, σύφιλη, εάν ήταν άθεος, χριστιανός, σατανιστής, βουδιστής, τι έτρωγε, αν ήταν βίγκαν κτλ. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του.

τεσπα, οντοπικ
οποιος εχει την παραμικρη επαφη με σχεδιο, για αρχη, καταλαβαινει οτι ο τυπος θα ετρωγε ΧΟΥ πριν καν αγγιξει το πομολο της σχολης
και δικαια

.

Οι μεγάλοι Δάσκαλοι λένε οτι ξεχωρίζουν τούς καλύτερους μαθητές όχι από το Σχέδιο.....αλλά από την Αρμονία Χρωμάτων.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Ιουν 2023, 00:28

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
10 Ιουν 2023, 23:00
ST48410 έγραψε:
10 Ιουν 2023, 21:19
Και κάτι για να σε προβληματίσει. Αγόρασε ένα τελάρο και μπλε μπογιά. Βάψε το και πήγαινέ το στο ίδιο μουσείο. Δες αν θα το πάρουν και για πόσα χρήματα.

Αν ισχύει το παρακάτω θα πρέπει να σε καλοπληρώσουν. Τολμώ να ποντάρω στο ότι δεν θα γίνει.
Έχεις μια καλή εξήγηση να προσφέρεις γιατί δεν θα σου δώσουν και σε εσένα εκατομμύρια για το έργο σου; Παρακαλώ μην ακούσω θεωρίες του τύπου, "δεν έχω τα κονέ, δεν έχω καλό μάνατζερ, δεν είμαι μασόνος, Εβραίος, γκέι" κλπ συνήθεις δικαιολογίες.

Μια λογική εξήγηση θέλω που δεν θα πάρεις ούτε 100 χιλιάρικα. Γιατί;
ποια είναι η απάντηση; ότι πληρώνουν την απίστευτη, την ανεπανάληπτη σύλληψη του καλλιτέχνη που πρωτοτύπησε κάνοντάς το πρώτος; ότι άμα κι εγώ βάψω καφέ έναν καμβά όχι με μπογιά αλλά με σκατά και τον πάω θα πληρωθώ για την πρωτότυπη σύλληψή μου; ή μήπως το έχουν κάνει ήδη κι αυτό;

υπάρχουν μορφές τέχνης που δεν μου αρέσουν, αλλά δε μπορώ να αρνηθώ ότι είναι τέχνη. αυτές οι ΜΑΛΑΚΙΕΣ, όχι ΔΕΝ είναι τέχνη. εκτός κι αν θεωρούμε τον μπογιατζή στην οικοδομή καλλιτέχνη και όχι τεχνίτη/εργάτη
O Bazoomba έβαλε κάποιες ιδιαίτερα εύστοχες επισημάνσεις της tipiti klop αλλά τις έβαλε σε spoiler και ίσως δεν θα διαβαστούν. Εγώ θα επιχειρήσω να το πω πιο απλά και πιο ωμά αν θέλεις.

Την εποχή που έγιναν τέτοια έργα (πριν 100 αλλά και πριν 70 χρόνια αλλά από διαφορετική αφετηρία κάθε φορά) δεν τα έκανε κάποιος τυχαίος. Τα έκαναν άνθρωποι με γνώσεις που το "βιογραφικό" τους εξασφάλιζε ότι μπορούσαν να ζωγραφίσουν λουλούδια, ζώα, πορτραίτα κι ό,τι άλλο φανταστείς.
Πιο απλά. Αν πάμε εγώ, εσύ ή ο Δημοκράτης, από το πουθενά, χωρίς άλλη σχετική δραστηριότητα, να εμφανίσουμε ως έργο μία κόκκινη επιφάνεια, το πρώτο που θα σκεφτεί αυτός που θα το δει είναι ότι τρολάρουμε ή ότι είμαστε άσχετοι, επιτήδειοι, απατεώνες. Αν πάει με το ίδιο έργο ένας καλλιτέχνης που έχει ήδη δείξει ότι ξέρει και μπορεί να φτιάχνει γενικώς πράγματα, αντιμετωπίζεται ίσως με σκεπτικισμό, πάντως όχι ως τσαρλατάνος.

ΥΓ. Ούτως ή άλλως σήμερα είναι πολύ αργά για να σταθεί ένα τέτοιο πράγμα ως έργο. Σε άλλες εποχές υπήρχε κάποιο νόημα εξαιτίας της ροής των πραγμάτων. Αν θέλεις να επεκταθώ.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 11 Ιουν 2023, 00:29

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
11 Ιουν 2023, 00:26
Πλέριος έγραψε:
Null έγραψε:

τεσπα, οντοπικ
και δικαια

.

Οι μεγάλοι Δάσκαλοι λένε οτι ξεχωρίζουν τούς καλύτερους μαθητές όχι από το Σχέδιο.....αλλά από την Αρμονία Χρωμάτων.....

.
ε, δες τα εργα του και κρινε

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Eικαστικές τέχνες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών