Μαλάκα μου θα μας τρελάνουν αυτοί.
Μπλε πίνακες και μπανάνες κολλημένες με ταινία οι οποίοι έχουν βαθιά νοήματα λόγω πρωτοπορίας.
Τραγούδια απόλυτης σιγής χωρίς μουσική, χωρίς φωνητικά τα οποία έχουν κάτι να πουν.
Εχμμ όχι.
Μαλάκα μου θα μας τρελάνουν αυτοί.
Έχεις κάτι παραπάνω από έναν ολόκληρο αιώνα αφηρημένης τέχνης, μοντέρνας μουσικής με πάρα πολλά έργα και πολλά αριστουργήματα. Μη μένεις στο 4'33 για το οποίο ήδη έγραψα πως δεν είναι κάτι που θα το χαρακτήριζα ως τέτοιο. Κάθε φορά που μιλάμε για σύγχρονη τέχνη η συζήτηση επανέρχεται στο έργο με την κολλημένη μπανάνα ή σε μονοχρωματικούς πίνακες. Ένας αιώνας μόνο αυτά;
Ιδού η πρόκληση για σένα. Άφησε νύχια, πάρε ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο και χρησιμοποίησε όλο τον ελεύθερό σου χρόνο για κάποιες δεκαετίες για να φτιάξεις αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο. Μόνο τα νύχια σου.hellegennes έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 01:22Το σημαντικό είναι το αντικείμενο, αυτά που λες είναι δευτερεύοντα.
Δεν έχει καν νόημα αυτός ο όρος. Έννοιες είναι μόνο οι ιδέες. Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλό σου μόνο είναι κυριολεκτικά εν+νοια. Οποιαδήποτε έννοια μεταφέρεις στους άλλους αποκτά μορφή. Όταν τραγουδάω ακούγονται ήχοι. Αυτό είναι μορφή. Όταν απαγγέλω ακούγονται ήχοι, αυτό είναι μορφή, όταν αποτυπώνω κάτι σε οποιοδήποτε μέσο αυτό είναι μορφή. Όταν εκφράζω κάτι με το σώμα μου αυτό είναι μορφή.
Όχι. Ένα τέτοιο έργο υπάρχει και εξηγήθηκε γιατί δεν έχει νόημα να υπάρξει δεύτερο.
Γιατί η απάντηση που δίνεις πάντα είναι "αν αντιγράψεις το Χ πράγμα"; Δηλαδή η επιλογή είναι ανάμεσα στο "ασυνάρτητες μαλακίες χωρίς έμπνευση και νόημα" και "αντιγραφή ήδη υπαρκτού έργου"; Δεν μπορώ να σκαλίσω ένα νέο αριστούργημα; Όχι εγώ, εγώ δεν μπορώ να σκαλίσω τίποτα. Αόριστα μιλάω.ST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:01Έχεις κάτι παραπάνω από έναν ολόκληρο αιώνα αφηρημένης τέχνης, μοντέρνας μουσικής με πάρα πολλά έργα και πολλά αριστουργήματα. Μη μένεις στο 4'33 για το οποίο ήδη έγραψα πως δεν είναι κάτι που θα το χαρακτήριζα ως τέτοιο. Κάθε φορά που μιλάμε για σύγχρονη τέχνη η συζήτηση επανέρχεται στο έργο με την κολλημένη μπανάνα ή σε μονοχρωματικούς πίνακες. Ένας αιώνας μόνο αυτά;
Την εποχή της Ρωσικής πρωτοπορίας έγιναν εκπληκτικά πράγματα. Δεν υπήρχε στο μυαλό τους ο κινηματογράφος ως αντίπαλο δέος. Άσε που και εκεί (στον κινηματογράφο) έγιναν συγκινητικές προσπάθειες.Ιδού η πρόκληση για σένα. Άφησε νύχια, πάρε ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο και χρησιμοποίησε όλο τον ελεύθερό σου χρόνο για κάποιες δεκαετίες για να φτιάξεις αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο. Μόνο τα νύχια σου.hellegennes έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 01:22Το σημαντικό είναι το αντικείμενο, αυτά που λες είναι δευτερεύοντα.
Τεχνικά θα έχεις καταφέρει κάτι σπουδαίο, πιθανόν να εξελίξεις και κάποιες μεθόδους για σκάλισμα με τα νύχια, μάλλον θα μπεις και στο βιβλίο Γκίνες, αλλά καλλιτεχνικά αυτό δεν έχει να προσφέρει (από μόνο του) τίποτα. Εργατοώρες άπειρες, επίδειξη ικανότητας, βραβείο γαϊδουρινής υπομονής αλλά απολύτως τίποτα (πλέον) σε επίπεδο μορφής και σκέψης.
Γιατί όταν είσαι διακοπές με ένα γκρουπ φίλων πας και σε μέρη που δεν σε πολυενδιαφερουνgassim έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 18:47Αφού σε χαλάει τόσο τι πηγαίνεις;Δημοκράτης έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 16:22Τι στοιχεία θες; είναι ένα έργο ενός καραγκιόζη που λεγεται Yves klein ή κάπως έτσι ,λέγεται μονοχρομο μπλε και το αγόρασε το μουσείο κάπου στα 15εκ εκατομμύρια ευρωST48410 έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 14:37
Αν διάβαζες έστω και διαγώνια τα σχετικά νήματα θα γνώριζες ότι σπανίως αναφέρομαι στο τι θέλει να εκφράσει ο καλλιτέχνης με ή χωρίς εισαγωγικά.
Και εγώ. Απλά έχεις διαφορετικά κριτήρια για το τι είναι ωραίο και τι όχι. Στους περισσότερους δεν περνάει καν από το μυαλό να ετυμολογήσουν τη λέξη και να σκεφτούν ότι εκτός των άλλων ωραίο είναι αυτό που είναι στην ώρα του.
Μεγάλη συζήτηση και θα εκτροχιάσουμε το νήμα. Δώσε πληροφορίες για τα παραπάνω έργα να δούμε το τι και πως.
Έχει και άλλα τέτοια αριστουργηματα αυτός ο καραγκιόζης
Στο μουσείο είχε και αρκετά από τα ντεμεκ αριστουργηματα του Πικάσο όπως και κάτι χαρτόκουτα του αντί Γουόρχολ που κοστίζουν 4εξ αν θυμάμαι καλά
Γενικώς είναι ένα μουσείο που συγκεντρώνει άπειρη από την σύγχρονη μαλακινση που ονομάζουμε τέχνη
Τρομερό έργο με την κόκκινη επανάσταση που αχνοφαίνεται ο Λένιν, οι επαναστάσεις της οκτωβριανης επανάστασης και κάπου εκεί στο βάθος βλέπω και τον μεγάλο επανάσταση ταιπρα να σκίζει τα μνημονιαΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 20:40συμφωνώBeria έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 20:19Σωστό είναι να προσπαθήσεις να μάθεις.
Να μην εκφέρεις άποψη χωρίς γνώση. Καλό είναι επίσης να καταλήγεις σε άποψη, κρατώντας όμως χαμηλά τη σιγουριά σου. Να λες 'προς το παρόν αυτό δεν μου αρέσει '
Γιατί ποτέ δεν ξέρεις η εμπλοκή σου με ένα θέμα (αισθητικό, καλλιτεχνικό) που μπορεί να σε οδηγήσει. Γιατί εξελισσεσαι όσο έρχεσαι σε επαφή με την τέχνη.
μα πώς μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη γι'αυτό το αριστούργημα ενώ δεν έχει καμία γνώση πάνω στη τέχνη
ένας απαίδευτος άσχετος βλέπει απλά ένα μπλε πίνακα. μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να αντιληφθούν το μεγαλείο;
κοιτάξτε κι αυτόν τον πίνακα. λέγεται "βαθύ κόκκινο" το τελείωσα μόλις τώρα καθώς έγραφα το ποστ
Δημοκράτης, άμα δε ξέρεις από τέχνη μη μιλάς αγόρι μου
Δεν είπα ότι ο Πικάσο ήταν Αταλάντης , ότι έχει ζωγραφίσει πολλές μαλακιες είναι παντελώς άσχετο με το ταλέντο του . Έχει να κάνει κυρίως με τιμήν μαλάκια που δέρνει την δυτική τέχνη 1.5 αιώνα τώραAllah έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 23:12Δημοκράτης έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 16:22Στο μουσείο είχε και αρκετά από τα ντεμεκ αριστουργηματα του Πικάσο
To παραπάνω ο Πικάσο το εφτιαξε σε ηλικία 14 χρονών. Μόνο ατάλαντο δεν τον λες.
Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο τα μεταγενέστερα έργα του θεωρούνται (και είναι) αριστουργήματα, σημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τους λόγους.
Προφανώς γενικά μιλάμε και οι δύο. Δεν εννοώ να το σκαλίσεις εσύ ο ίδιοςhellegennes έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:08Γιατί η απάντηση που δίνεις πάντα είναι "αν αντιγράψεις το Χ πράγμα"; Δηλαδή η επιλογή είναι ανάμεσα στο "ασυνάρτητες μαλακίες χωρίς έμπνευση και νόημα" και "αντιγραφή ήδη υπαρκτού έργου"; Δεν μπορώ να σκαλίσω ένα νέο αριστούργημα; Όχι εγώ, εγώ δεν μπορώ να σκαλίσω τίποτα. Αόριστα μιλάω.
Περιμένω κι εγώ μια σοβαρή απάντηση στο γιατί δεν πας ένα τέτοιο έργο να σου δώσουν εκατομμύρια.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:19Τρομερό έργο με την κόκκινη επανάσταση που αχνοφαίνεται ο Λένιν, οι επαναστάσεις της οκτωβριανης επανάστασης και κάπου εκεί στο βάθος βλέπω και τον μεγάλο επανάσταση ταιπρα να σκίζει τα μνημονια
την δέχομαι εγώ αν σιγοσφυρίζω το 4.33 όσο πάρει το σκάλισμα.έχω πορωθείST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:01Ιδού η πρόκληση για σένα. Άφησε νύχια, πάρε ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο και χρησιμοποίησε όλο τον ελεύθερό σου χρόνο για κάποιες δεκαετίες για να φτιάξεις αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο. Μόνο τα νύχια σου.
Τεχνικά θα έχεις καταφέρει κάτι σπουδαίο, πιθανόν να εξελίξεις και κάποιες μεθόδους για σκάλισμα με τα νύχια, μάλλον θα μπεις και στο βιβλίο Γκίνες, αλλά καλλιτεχνικά αυτό δεν έχει να προσφέρει (από μόνο του) τίποτα. Εργατοώρες άπειρες, επίδειξη ικανότητας, βραβείο γαϊδουρινής υπομονής αλλά απολύτως τίποτα (πλέον) σε επίπεδο μορφής και σκέψης.
Ναι υπάρχει μορφή αλλά στην εννοιολογική τέχνη έχει σκοπό να υπηρετήσει την έννοια και άρα περνάει σε δεύτερη μοίρα.hellegennes έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:05Δεν έχει καν νόημα αυτός ο όρος. Έννοιες είναι μόνο οι ιδέες. Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλό σου μόνο είναι κυριολεκτικά εν+νοια. Οποιαδήποτε έννοια μεταφέρεις στους άλλους αποκτά μορφή. Όταν τραγουδάω ακούγονται ήχοι. Αυτό είναι μορφή. Όταν απαγγέλω ακούγονται ήχοι, αυτό είναι μορφή, όταν αποτυπώνω κάτι σε οποιοδήποτε μέσο αυτό είναι μορφή. Όταν εκφράζω κάτι με το σώμα μου αυτό είναι μορφή.
Αν η μορφή αυτού που εκφράζεις δεν έχει σημασία αλλά το μήνυμα μόνο, τότε δεν είναι τέχνη, είναι απλώς κάτι που θες να πεις και μπορείς να το πεις με λόγια αφού η μορφή δεν έχει σημασία.
δηλαδή επειδή κάποιος πέτυχε σαν ζωγράφος οφείλουμε να του παίρνουμε πίπες ακόμη κι όταν μας κοροϊδεύειST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:28Περιμένω κι εγώ μια σοβαρή απάντηση στο γιατί δεν πας ένα τέτοιο έργο να σου δώσουν εκατομμύρια.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:19Τρομερό έργο με την κόκκινη επανάσταση που αχνοφαίνεται ο Λένιν, οι επαναστάσεις της οκτωβριανης επανάστασης και κάπου εκεί στο βάθος βλέπω και τον μεγάλο επανάσταση ταιπρα να σκίζει τα μνημονια
ΥΓ. Ελπίζω πως δεν θα παραξηγηθεί το ύφος μου γιατί δεν το γράφω για να σου κάνω προσωπική επίθεση. Θέλω να σε προβληματίσω λίγο γιατί οι απόψεις που εκφράζεις μοιάζουν να έχουν υπερβολική βεβαιότητα.