δεν λέω ότι λες πράγματα που δεν ισχύουν, πιθανώς να έχεις δίκιο, αλλά συγνώμη αλλά είναι μαλακίεςST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 00:28O Bazoomba έβαλε κάποιες ιδιαίτερα εύστοχες επισημάνσεις της tipiti klop αλλά τις έβαλε σε spoiler και ίσως δεν θα διαβαστούν. Εγώ θα επιχειρήσω να το πω πιο απλά και πιο ωμά αν θέλεις.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 23:00ποια είναι η απάντηση; ότι πληρώνουν την απίστευτη, την ανεπανάληπτη σύλληψη του καλλιτέχνη που πρωτοτύπησε κάνοντάς το πρώτος; ότι άμα κι εγώ βάψω καφέ έναν καμβά όχι με μπογιά αλλά με σκατά και τον πάω θα πληρωθώ για την πρωτότυπη σύλληψή μου; ή μήπως το έχουν κάνει ήδη κι αυτό;ST48410 έγραψε: ↑10 Ιουν 2023, 21:19
Έχεις μια καλή εξήγηση να προσφέρεις γιατί δεν θα σου δώσουν και σε εσένα εκατομμύρια για το έργο σου; Παρακαλώ μην ακούσω θεωρίες του τύπου, "δεν έχω τα κονέ, δεν έχω καλό μάνατζερ, δεν είμαι μασόνος, Εβραίος, γκέι" κλπ συνήθεις δικαιολογίες.
Μια λογική εξήγηση θέλω που δεν θα πάρεις ούτε 100 χιλιάρικα. Γιατί;
υπάρχουν μορφές τέχνης που δεν μου αρέσουν, αλλά δε μπορώ να αρνηθώ ότι είναι τέχνη. αυτές οι ΜΑΛΑΚΙΕΣ, όχι ΔΕΝ είναι τέχνη. εκτός κι αν θεωρούμε τον μπογιατζή στην οικοδομή καλλιτέχνη και όχι τεχνίτη/εργάτη
Την εποχή που έγιναν τέτοια έργα (πριν 100 αλλά και πριν 70 χρόνια αλλά από διαφορετική αφετηρία κάθε φορά) δεν τα έκανε κάποιος τυχαίος. Τα έκαναν άνθρωποι με γνώσεις που το "βιογραφικό" τους εξασφάλιζε ότι μπορούσαν να ζωγραφίσουν λουλούδια, ζώα, πορτραίτα κι ό,τι άλλο φανταστείς.
Πιο απλά. Αν πάμε εγώ, εσύ ή ο Δημοκράτης, από το πουθενά, χωρίς άλλη σχετική δραστηριότητα, να εμφανίσουμε ως έργο μία κόκκινη επιφάνεια, το πρώτο που θα σκεφτεί αυτός που θα το δει είναι ότι τρολάρουμε ή ότι είμαστε άσχετοι, επιτήδειοι, απατεώνες. Αν πάει με το ίδιο έργο ένας καλλιτέχνης που έχει ήδη δείξει ότι ξέρει και μπορεί να φτιάχνει γενικώς πράγματα, αντιμετωπίζεται ίσως με σκεπτικισμό, πάντως όχι ως τσαρλατάνος.
ΥΓ. Ούτως ή άλλως σήμερα είναι πολύ αργά για να σταθεί ένα τέτοιο πράγμα ως έργο. Σε άλλες εποχές υπήρχε κάποιο νόημα εξαιτίας της ροής των πραγμάτων. Αν θέλεις να επεκταθώ.
το έργο θα πρέπει να έχει εγγενή αξία όχι να αποκτά αξία ανάλογα με το ποιος το έκανε. στα παπάρια μου αν κάποιος έχει κάνει 500 αριστουργήματα. αν κάνει μια μαλακία αυτή η μαλακία θα παραμείνει μαλακία ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα έργα. το έργο θα πρέπει να έχει αντικειμενική, εγγενή αξία και όχι η αξία του να εκτιμάται ανάλογα με τι άλλο έχει κάνει αυτός που το έκανε
με αυτό το σκεπτικό μπορώ εγώ να ζωγραφίσω μια παπαριά για πέταμα αλλά να τη παρουσιάσει ως δικιά του κάποιος πετυχημένος και αναγνωρισμένος και να κάθεστε όλοι οι "ψαγμένοι" να βρείτε το μυστικό μήνυμα, την μυστική καλλιτεχνική αξία που φέρει αυτή η παπαριά ενώ η πραγματικότητα είναι ότι είναι αυτό που βλέπουμε όλοι, μια ΠΑΠΑΡΙΑ