Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ
Re: Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ
Ενδιαφέρουσα περίπτωση υπήρξε ο john baldessari που στάθηκε κριτικά απέναντι στα κινήματα και τις εκφράσεις της εννοιολογικής τέχνης κάνοντας και ο ίδιος εννοιολογική τέχνη.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
φίλε μου σε εκτιμώ πολύ και σε παρακολουθώ γενικά αλλά αυτά που διαβάζω εδώ τα βρίσκω εξοργιστικά. δίνετε αξία στο μηδέν και δε μπορώ να καταλάβω το λόγοST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 04:03Εδώ για να εκτιμήσεις το έργο αυτό χρειάζονται τα ακόλουθα:ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 03:01ωραία, πες μου στο παρακάτω έργο τι είδους αφαίρεση βλέπειςST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 02:54Ότι όταν κάποιος έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να κάνει πολλά και διάφορα, μόλις δεις ένα έργο που έχει πολύ λίγα στοιχεία, δεν θα σκεφτείς υποχρεωτικά ότι είναι απατεώνας και προσπαθεί να κοροϊδέψει αλλά ότι μπορεί να πρόκειται και για κάποιου είδους αφαίρεση.
βοηθήστε μας να καταλάβουμε κι εμείς γιατί το παρακάτω έχει μεγαλύτερη αξία απ'όσο κοστίζει σκέτος ο καμβάς και η μπογιά που χρησιμοποιήθηκε
Να ξέρεις ποιος το έφτιαξε και πότε
Να ξέρεις τι άλλο φτιάχνουν οι γύρω λίγο πριν και την ίδια εποχή (αν εντάσσεται σε κάποια σχολή, κίνημα σκέψης, από τι επηρεάζεται κλπ)
Να ξέρεις πολύ καλά τι άλλο έχει φτιάξει ο ίδιος πριν και μετά
Να έχεις δει το έργο ο ίδιος από κοντά. Κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά έτσι. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό στις ακαλιμπράριστες οθόνες μας αν δεχθούμε ότι η φωτογράφηση του έργου έγινε απολύτως σωστά, χάνουμε επίσης τελείως την όποια υφή του χρώματος και την όποια αίσθηση υποβάλει το πραγματικό/φυσικό μέγεθος του πίνακα.
Δεν έχω τις απαντήσεις σε όλα, ειδικά στην ζωγραφική που οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Με επιφύλαξη λοιπόν τα ακόλουθα:
Καθώς ο Yves Klein είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο φόρουμ και έριξα μια ματιά στο πως κατέληξε στους μπλε πίνακες, θα σου πω ότι δεν μου φαίνεται τυπική περίπτωση απατεώνα αλλά ούτε και κάτι που θα πλήρωνα εκατομμύρια για να αποκτήσω. Νομίζω ότι την εποχή που το κάνει και συμπίπτει με τις αρχές του μινιμαλισμού που επηρέασε και τις άλλες τέχνες, αυτό το πράγμα είναι στην ώρα του και στέκει ως έργο τέχνης. Δέκα ή είκοσι χρόνια αργότερα η όποια αξία θα ήταν σαφώς μικρότερη έως ασήμαντη.
Παρόμοιες αναζητήσεις είχε και στο χώρο της μουσικής λίγο πριν και για περιορισμένο διάστημα. Δεν ξύπνησε ξαφνικά και άρχισε να βάφει μπλε πίνακες από το πουθενά.
μου δίνεις κριτήρια στην αρχή του ποστ για να εκτιμήσω το έργο. να εκτιμήσω τι ακριβώς; ένα καμβά που βάφτηκε μπλε; ό,τι και να λέτε το πράγμα αυτό είναι αυτό που είναι, ένας μπλε καμβάς. όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες που επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι. δεν εντάσσεται σε τίποτα, δεν επηρεάζεται από τίποτα, δεν έχει καμία μα καμία αξία. την όποια αξία απέκτησε την απέκτησε από τους wannabe ψαγμένους, διαφορετικούς, διανοητές κτλ που αντί να το φτύσουν κάθισαν να στοχαστούν. την επόμενη ας κάτσουν να στοχαστούν και με μια κουράδα που την έκανε κάποιος μεγάλος καλλιτέχνης. δεν νομίζω να έχει τυχαίο σχήμα εφόσον ο καλλιτέχνης έχει κάνει μεγάλα έργα στο παρελθόν, σωστά;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δεν έχεις παρά να ανοίξεις την κονσέρβα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 14:09φίλε μου σε εκτιμώ πολύ και σε παρακολουθώ γενικά αλλά αυτά που διαβάζω εδώ τα βρίσκω εξοργιστικά. δίνετε αξία στο μηδέν και δε μπορώ να καταλάβω το λόγοST48410 έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 04:03Εδώ για να εκτιμήσεις το έργο αυτό χρειάζονται τα ακόλουθα:ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 03:01
ωραία, πες μου στο παρακάτω έργο τι είδους αφαίρεση βλέπεις
βοηθήστε μας να καταλάβουμε κι εμείς γιατί το παρακάτω έχει μεγαλύτερη αξία απ'όσο κοστίζει σκέτος ο καμβάς και η μπογιά που χρησιμοποιήθηκε
Να ξέρεις ποιος το έφτιαξε και πότε
Να ξέρεις τι άλλο φτιάχνουν οι γύρω λίγο πριν και την ίδια εποχή (αν εντάσσεται σε κάποια σχολή, κίνημα σκέψης, από τι επηρεάζεται κλπ)
Να ξέρεις πολύ καλά τι άλλο έχει φτιάξει ο ίδιος πριν και μετά
Να έχεις δει το έργο ο ίδιος από κοντά. Κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά έτσι. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό στις ακαλιμπράριστες οθόνες μας αν δεχθούμε ότι η φωτογράφηση του έργου έγινε απολύτως σωστά, χάνουμε επίσης τελείως την όποια υφή του χρώματος και την όποια αίσθηση υποβάλει το πραγματικό/φυσικό μέγεθος του πίνακα.
Δεν έχω τις απαντήσεις σε όλα, ειδικά στην ζωγραφική που οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Με επιφύλαξη λοιπόν τα ακόλουθα:
Καθώς ο Yves Klein είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο φόρουμ και έριξα μια ματιά στο πως κατέληξε στους μπλε πίνακες, θα σου πω ότι δεν μου φαίνεται τυπική περίπτωση απατεώνα αλλά ούτε και κάτι που θα πλήρωνα εκατομμύρια για να αποκτήσω. Νομίζω ότι την εποχή που το κάνει και συμπίπτει με τις αρχές του μινιμαλισμού που επηρέασε και τις άλλες τέχνες, αυτό το πράγμα είναι στην ώρα του και στέκει ως έργο τέχνης. Δέκα ή είκοσι χρόνια αργότερα η όποια αξία θα ήταν σαφώς μικρότερη έως ασήμαντη.
Παρόμοιες αναζητήσεις είχε και στο χώρο της μουσικής λίγο πριν και για περιορισμένο διάστημα. Δεν ξύπνησε ξαφνικά και άρχισε να βάφει μπλε πίνακες από το πουθενά.
μου δίνεις κριτήρια στην αρχή του ποστ για να εκτιμήσω το έργο. να εκτιμήσω τι ακριβώς; ένα καμβά που βάφτηκε μπλε; ό,τι και να λέτε το πράγμα αυτό είναι αυτό που είναι, ένας μπλε καμβάς. όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες που επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι. δεν εντάσσεται σε τίποτα, δεν επηρεάζεται από τίποτα, δεν έχει καμία μα καμία αξία. την όποια αξία απέκτησε την απέκτησε από τους wannabe ψαγμένους, διαφορετικούς, διανοητές κτλ που αντί να το φτύσουν κάθισαν να στοχαστούν. την επόμενη ας κάτσουν να στοχαστούν και με μια κουράδα που την έκανε κάποιος μεγάλος καλλιτέχνης. δεν νομίζω να έχει τυχαίο σχήμα εφόσον ο καλλιτέχνης έχει κάνει μεγάλα έργα στο παρελθόν, σωστά;

- EKPLIKTIKOS
Εγώ καταλαβαίνω ότι κατι πρωτοποριακό μπορεί να σε κάνει να αμφισβητησεις τα όρια της τέχνης. Οκ. Αυτό νομίζω όμως έγινε σε όλα τα επίπεδα τον περασμένο αιώνα. Ο Μαρσέλ Ντυσαν έκανε έργο τέχνης το διάσημο ουρητηριο. Το ready made όχι απλώς εξερευνηθηκε μέχρι αηδίας αλλά πέρασε και στο mainstream. O Warhol έκανε τέχνη ακόμα και τη συνέντευξη που του έπαιρναν
Πλέον τι αντίστοιχο να κάνεις; Να κάνεις μια δήλωση "ποια είναι τα όρια της τέχνης;" με αντι-τεχνη; τα έκαναν άλλοι πριν από σένα αυτά ρε φιλε
Πλέον τι αντίστοιχο να κάνεις; Να κάνεις μια δήλωση "ποια είναι τα όρια της τέχνης;" με αντι-τεχνη; τα έκαναν άλλοι πριν από σένα αυτά ρε φιλε
Επειδή πολλά διάβασα. Η Φωτογραφία βασίζεται στο αντικείμενο, ενώ η Ζωγραφική στο υποκείμενο.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- EKPLIKTIKOS
Θα πει πως ο φωτγράφος κυνηγάει τη στιγμή, ο ζωγράφος αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σωστό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- EKPLIKTIKOS
Ποιος φωτογράφος και ποιος ζωγράφος; Μου φαίνεται πολύ μεγάλη γενίκευση αυτό που λες. Ένας που ζωγραφίζει αποκλειστικά ρεαλιστικά και άρτια πορτρέτα αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο; Αντίστοιχα ένας φωτογράφος αποκλείεται να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, να έχει τη δική του υπογραφή κτλ;Exodus έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 14:35Θα πει πως ο φωτγράφος κυνηγάει τη στιγμή, ο ζωγράφος αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο.
Ειδικά αυτός που ζωγραφίζει ρεαλιστικά πορτρέτα από την στιγμή που θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά με το πάτημα ενός κουμπιού δεν έχει άλλο λόγο από το να χρησιμοποιήσει την διαδικασία για προσωπικούς εσωτερικούς λόγους (ίσως βέβαια και για εμπορικούς)EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 14:52Ποιος φωτογράφος και ποιος ζωγράφος; Μου φαίνεται πολύ μεγάλη γενίκευση αυτό που λες. Ένας που ζωγραφίζει αποκλειστικά ρεαλιστικά και άρτια πορτρέτα αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο; Αντίστοιχα ένας φωτογράφος αποκλείεται να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, να έχει τη δική του υπογραφή κτλ;
- EKPLIKTIKOS
Διάβασα για αποτύπωση εσωτερικού κόσμου. Γιατί αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο κάποιος που ζωγραφίζει ένα πορτρέτο ρεαλιστικό, ενώ ένας φωτογράφος δεν κάνει το ίδιο όταν επιλέγει συγκεκριμένες τεχνικές, bokeh, φωτισμό, επεξεργασία στο lightroom κτλ;
Υπάρχει και η καλλιτεχνική φωτογραφία.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑11 Ιουν 2023, 15:00Διάβασα για αποτύπωση εσωτερικού κόσμου. Γιατί αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο κάποιος που ζωγραφίζει ένα πορτρέτο ρεαλιστικό, ενώ ένας φωτογράφος δεν κάνει το ίδιο όταν επιλέγει συγκεκριμένες τεχνικές, bokeh, φωτισμό, επεξεργασία στο lightroom κτλ;
Γιά κλωτσές, ΜΟΝΟ !
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άργησε πολύ να μπει αυτή η φωτογραφία. Να ξέρεις είναι αγαπημένη των διαφωνούντων χρηστών μαζί με την κολλημένη μπανάνα και τον μπλε πίνακα. Επανέρχονται σε τέτοια θέματα.
Ευχαριστώ για τις άλλες παραθέσεις του Χίτλερ που έκανες. Ο υποψιασμένος χρήστης θα έπρεπε να προσέξει ότι ο Χίτλερ έλεγε τα ίδια πράγματα πριν και να σκεφτεί ότι ίσως δεν είναι έτσι αλλά αυτή μπορεί και να είναι μια συνήθης αντίδραση στην τέχνη που δεν κατανοούμε ή δεν μας αρέσει
Αν έχεις το βιβλίο και υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στη μουσική του Βάγκνερ παρακαλώ να την παραθέσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 25 Απαντήσεις
- 2458 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
13 Ιουν 2023, 00:09
-
-
Νέα δημοσίευση Θα σκοτώνατε το Χίτλερ μωρό;
από Urzaring13 » 08 Απρ 2025, 02:00 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 105 Απαντήσεις
- 2018 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
11 Απρ 2025, 22:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα σκοτώνατε τον Χίτλερ πουρό;
από micmic » 08 Απρ 2025, 13:47 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 5 Απαντήσεις
- 159 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
08 Απρ 2025, 14:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ἡ ἱστορικὴ ἀλήθεια γιὰ τὸν Ἀδόλφο Χίτλερ.
από tanipteros » 02 Φεβ 2024, 20:42 » σε Ιστορία - 1 Απαντήσεις
- 423 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
03 Φεβ 2024, 16:03
-