Υπάρχει η toblerone όμως. Μιαμμμμ...hellegennes έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 00:06Για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι είναι ότι το μέλι έχει ιδιαίτερη επίγευση και θα καλύπτει την γεύση της σοκολάτας, ότι είναι πολύ ακριβότερο και ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος της παραγωγής ώστε να διατηρείται ίδια η ποιότητα και η γεύση. Και η ζάχαρη και τα υπόλοιπα γλυκαντικά έχουν μεγαλύερη ομοιογένεια και σταθερότητα ως προς τα γευστικά χαρακτηριστικά τους. Αν σου δώσω 20 διαφορετικές μάρκες ζάχαρη θα νιώσεις ότι όλες έχουν την ίδια γεύση και την ίδια γλυκύτητα ανά κουτάλι. Αν σου δώσω 10 μέλια δεν θα τα βρεις ίδια.
Δεν πάμε καν σε βιγκανισμούς και λοιπές αλλοκοτιές.
«Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Κι άλλες σοκολάτες έχουν μέλι, ειδικά όσες έχουν νουγκά, που πολλές φορές έχει μέλι αν δεν κάνω λάθος για λόγους σύστασης περισσότερο. Όσοι το κάνουν αυτό όμως χτίζουν μπραντ από την αρχή με τέτοια σύνθεση. Αν η ΙΟΝ π.χ. ξαφνικά πλασάρει τις κλασικές σοκολάτες της με μέλι, πιστεύω ότι θα πάνε άπατες (χώρια που θα είναι 20-30% ακριβότερες).Isildur έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 12:02Υπάρχει η toblerone όμως. Μιαμμμμ...hellegennes έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 00:06Για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι είναι ότι το μέλι έχει ιδιαίτερη επίγευση και θα καλύπτει την γεύση της σοκολάτας, ότι είναι πολύ ακριβότερο και ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος της παραγωγής ώστε να διατηρείται ίδια η ποιότητα και η γεύση. Και η ζάχαρη και τα υπόλοιπα γλυκαντικά έχουν μεγαλύερη ομοιογένεια και σταθερότητα ως προς τα γευστικά χαρακτηριστικά τους. Αν σου δώσω 20 διαφορετικές μάρκες ζάχαρη θα νιώσεις ότι όλες έχουν την ίδια γεύση και την ίδια γλυκύτητα ανά κουτάλι. Αν σου δώσω 10 μέλια δεν θα τα βρεις ίδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καλά ρε, εννοείται. Δεν συζητάμε για αντικατάσταση ζάχαρης με μέλι σε ήδη υπάρχον προϊόν (ειδικά την ΙΟΝ αμυγδάλου και ακόμα πιο ειδικά την "χοντρή" με τα ολόκληρα αμύγδαλα αν την πειράξουν θα γίνω τρομοκράτης). Απλά ήθελα να δείξω ότι υπάρχουν σοκολάτες με μέλι και μάλιστα πολύ πετυχημένες, αν κρίνω από την toblerone.hellegennes έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:21Κι άλλες σοκολάτες έχουν μέλι, ειδικά όσες έχουν νουγκά, που πολλές φορές έχει μέλι αν δεν κάνω λάθος για λόγους σύστασης περισσότερο. Όσοι το κάνουν αυτό όμως χτίζουν μπραντ από την αρχή με τέτοια σύνθεση. Αν η ΙΟΝ π.χ. ξαφνικά πλασάρει τις κλασικές σοκολάτες της με μέλι, πιστεύω ότι θα πάνε άπατες (χώρια που θα είναι 20-30% ακριβότερες).Isildur έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 12:02Υπάρχει η toblerone όμως. Μιαμμμμ...hellegennes έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 00:06
Για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι είναι ότι το μέλι έχει ιδιαίτερη επίγευση και θα καλύπτει την γεύση της σοκολάτας, ότι είναι πολύ ακριβότερο και ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος της παραγωγής ώστε να διατηρείται ίδια η ποιότητα και η γεύση. Και η ζάχαρη και τα υπόλοιπα γλυκαντικά έχουν μεγαλύερη ομοιογένεια και σταθερότητα ως προς τα γευστικά χαρακτηριστικά τους. Αν σου δώσω 20 διαφορετικές μάρκες ζάχαρη θα νιώσεις ότι όλες έχουν την ίδια γεύση και την ίδια γλυκύτητα ανά κουτάλι. Αν σου δώσω 10 μέλια δεν θα τα βρεις ίδια.

-
- Phorum.gr user: neon imposter
Όπου μαθαίνουμε πως η φράση Όταν ακούω στέβια πιάνω το όπλο μου αν και έχει αποδοθεί στον Γκαίμπελς, τον Χίμλερ, ή τον Γκέρινγκ, δεν ανήκει στην πραγματικότητα σε κάποιον εθνικοσοσιαλιστή
https://en.wikipedia.org/wiki/Hanns_Johst
Από εκεί η έμπνευση για το Johnny got his gun;neon imposter έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:28Όπου μαθαίνουμε πως η φράση Όταν ακούω στέβια πιάνω το όπλο μου αν και έχει αποδοθεί στον Γκαίμπελς, τον Χίμλερ, ή τον Γκέρινγκ, δεν ανήκει στην πραγματικότητα σε κάποιον εθνικοσοσιαλιστή

-
Τα βαριέμαι λίγο τα αντιπολεμικά διότι ένα καλό αντιπολεμικό έχει τόνους αίμα μέσαIsildur έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:31Από εκεί η έμπνευση για το Johnny got his gun;neon imposter έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:28Όπου μαθαίνουμε πως η φράση Όταν ακούω στέβια πιάνω το όπλο μου αν και έχει αποδοθεί στον Γκαίμπελς, τον Χίμλερ, ή τον Γκέρινγκ, δεν ανήκει στην πραγματικότητα σε κάποιον εθνικοσοσιαλιστή
τη συγκεκριμένη ταινία την έχω δει μόνο στο βίντεοκλιπ των Μετάλλικα για το Ουάν οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά
Παίζει να είμαι από τις εξαιρέσεις που μου αρέσει η στέβια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Και εμενα. Περισσότερο και απο τη ζάχαρη ακομα, σε ορισμένα προϊόντα.
Αντίθετα όποιος έχει καταναλώσει την ασπαρτάμη σκέτη (π.χ. αντί ζάχαρης στον καφέ) γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για ένα πικράδι-πικρόπραμα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Τελικα η ασπαρταμη σε ποια γνωστα προιοντα υπαρχει;
Ζαχαρη την εχω κοψει απο τον καφε, απο εκει που τον επινα γλυκο, το γυρισα σε μετριο για κανα 3 εβδομαδες και μετα σε σκετο, στην αρχη μου κακοφανηκε, αλλα τωρα δεν εχω θεμα, ισια ισα που αν δοκιμασω με ζαχαρη καφε μου φαινεται χαλια και πλεον καταλαβαινω και καλυτερα την γευση του καφε.
Ζαχαρη την εχω κοψει απο τον καφε, απο εκει που τον επινα γλυκο, το γυρισα σε μετριο για κανα 3 εβδομαδες και μετα σε σκετο, στην αρχη μου κακοφανηκε, αλλα τωρα δεν εχω θεμα, ισια ισα που αν δοκιμασω με ζαχαρη καφε μου φαινεται χαλια και πλεον καταλαβαινω και καλυτερα την γευση του καφε.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- vantono
Σε no sugar τσιχλες/καραμέλες και στις κοκακόλες ζήρο και λάιτ. Τα δυο πιο γνωστά προϊόντα με ασπαρτάμη.Nostalgia έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:46Τελικα η ασπαρταμη σε ποια γνωστα προιοντα υπαρχει;
- EKPLIKTIKOS
Πρακτικά σε όλα τα sugar-free: από τσίχλες, γλυκα και αναψυκτικά μέχρι αντιβηχικα σιροπια. Γενικά ό,τι διαφημιζει πως δεν εχει ζαχαρη, κατα 99% εχει ασπαρταμη.Nostalgia έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:46Τελικα η ασπαρταμη σε ποια γνωστα προιοντα υπαρχει;
- vantono
Μονο ο,τι εχει στεβια, δεν εχει ασπαρτάμη. Απ'οτι εχω παρατηρησει σε αρκετά προιόντα γλυκαντικών, στέβια με ασπαρτάμη δεν εχω δει πουθενα μαζί. Μόνο στέβια και σουκραλόζη, σε ορισμένα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:52Πρακτικά σε όλα τα sugar-free: από τσίχλες, γλυκα και αναψυκτικά μέχρι αντιβηχικα σιροπια. Γενικά ό,τι διαφημιζει πως δεν εχει ζαχαρη, κατα 99% εχει ασπαρταμη.Nostalgia έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:46Τελικα η ασπαρταμη σε ποια γνωστα προιοντα υπαρχει;
-
νομίζω υπάρχει έρευνα που λέει ότι όσοι βάζουν ζάχαρη στον καφέ είναι ψυχοπαθείς
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 20 Απαντήσεις
- 1839 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από plouf
09 Ιαν 2024, 18:52
-
-
Νέα δημοσίευση Κατώτατο μισθό €830 θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος..!
από Parrot » 26 Μαρ 2024, 11:55 » σε Εσωτερική Πολιτική - 149 Απαντήσεις
- 4371 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
24 Απρ 2025, 18:32
-
-
- 84 Απαντήσεις
- 3381 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από BILLO
04 Οκτ 2023, 13:49