νομίζω τα πορτραίτα που έδειχναν τον Μπέη ξανθό είναι πιο ρεαλιστικά, ούτως ή άλλως οι Μαυρομιχαλαίοι ήταν ξανθοί αρκετές γενιές πριν γεννηθεί ο Πέτρος, απο την πατρική γραμμή. Εν μέρει είναι και ο λόγος που ξεχώριζαν στη Μάνη σαν τη μύγα μεσ'το γάλα και τους έλεγαν νεραιδογέννητους
Μαγισσα: Το ελληνικό games of thrones
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Re: Μαγισσα: Το ελληνικό games of thrones
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ελπιζω να συμπεριλάβουν τουλαχιστον στο κάστ της σειράς τον Μεχμέτ Σουκιουρ Μπεη τον ξάδελφο του Πετρόμπεη
Το 1814 ο Σουκιουρ επισκεφτηκε τη Μανη πρωτη φορα μετα την αιχμαλωσια του στα Ορλωφικα και προς εκπληξη ολων οταν μπηκε στον Πυργο του Μαυρομιχάλη φανηκε να γνωρίζει ολα τα δωμάτια και τους δρόμους του Πυργου ακομα και αυτά που ηταν κρυφά.
Εκει αποκάλυψε στον Πετρομπεη πως ηταν ο Γιωργης Μαυρομιχάλης ο γιος του Σκυλογιάννη Μαυρομιχάλη που ειχαν αιχμαλωτιστει στα Ορλωφικα.
Στο τελος αφου φιλησε το χέρι της μητέρας του Πετρομπεη εφυγε για την Πολη.
Υ.Γ. Ο Σουλτανος παντα υποπτευοταν τον Σουκιουρ οτι θα βοηθησει τους Ελληνες και για αυτο τον κράτησε στη Ρόδο ως τοπικο Μπεη καθ'ολη τη διαρκεια της Επαναστασης παροτι ηταν ο καλυτερος Ναυαρχος που διεθετε την περιοδο εκει ο Οθωμανικος στολος και ισως ο μονος που μπορουσε να αντιμετωπισει τους Ελληνες στη θαλασσα.
Το 1814 ο Σουκιουρ επισκεφτηκε τη Μανη πρωτη φορα μετα την αιχμαλωσια του στα Ορλωφικα και προς εκπληξη ολων οταν μπηκε στον Πυργο του Μαυρομιχάλη φανηκε να γνωρίζει ολα τα δωμάτια και τους δρόμους του Πυργου ακομα και αυτά που ηταν κρυφά.
Εκει αποκάλυψε στον Πετρομπεη πως ηταν ο Γιωργης Μαυρομιχάλης ο γιος του Σκυλογιάννη Μαυρομιχάλη που ειχαν αιχμαλωτιστει στα Ορλωφικα.
Στο τελος αφου φιλησε το χέρι της μητέρας του Πετρομπεη εφυγε για την Πολη.
Υ.Γ. Ο Σουλτανος παντα υποπτευοταν τον Σουκιουρ οτι θα βοηθησει τους Ελληνες και για αυτο τον κράτησε στη Ρόδο ως τοπικο Μπεη καθ'ολη τη διαρκεια της Επαναστασης παροτι ηταν ο καλυτερος Ναυαρχος που διεθετε την περιοδο εκει ο Οθωμανικος στολος και ισως ο μονος που μπορουσε να αντιμετωπισει τους Ελληνες στη θαλασσα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Έχετε ακούσει στην Μάνη να λένε κορώνι ή "κορωνίτσα"
μια κοπέλα ; 
Γιατί στην Γη της Φραπελίάς όλο "κορωνίτσα" ακούω και μου φαίνεται ανύπαρκτη λέξη.

Γιατί στην Γη της Φραπελίάς όλο "κορωνίτσα" ακούω και μου φαίνεται ανύπαρκτη λέξη.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μάγγισα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 21:34Οκ αλλά υπάρχει όντως μαγγισα ή είναι """ιστορικά ακριβές""";
Όπως μάγκας στο ανορθόγραφο;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Κορώνι στην Κεφαλλονιά λένε ένα είδος ελιάς που δεν μεγαλώνει πολύ (ή μάλλον μεγαλώνει πιο αργά απ' ότι έχω δει).
-
Με προβληματίζει οι μαλακιε ςμε την μάγισσα αλλά το τρέιλερ φαίνεται καλό
- Παλαιοελλαδίτης
- Παλαιοελλαδίτης
- Παλαιοελλαδίτης
Το λέω από καθαρά "τοπικιστική" σκοπιά. Έστω μια έκφραση για το θεαθήναι.vantono έγραψε: ↑09 Ιούλ 2023, 01:42Ενώ στο σασμό πχ, ακούς κρητική προφορα δηλαδή?Παλαιοελλαδίτης έγραψε: ↑09 Ιούλ 2023, 01:21Αντίπαλο δέος στην - επίσης γυρισμένη στη Μάνη - "Γη της ελιάς" ; Για να δούμε!vantono έγραψε: ↑09 Ιούλ 2023, 00:43
Σιγά μην έχει τέτοια σκηνή, αν είναι από τους παραγωγούς των αγ.μελισσών. Ούτε μια ανθρώπινη βωμολοχία δεν παίζει να έχει.
Στις αγ.μελισσες, οι μόνες βρισιές που θυμάμαι να άκουσα μέχρι τα πρώτα επεισόδια που το έβλεπα τουλάχιστον, ήταν "ανόητος, ανοησία και... κουτουράδα " (λολ)
Εμένα πάντως οι "Άγριες μέλισσες" με απογοήτευσαν. Όσες φορές το είδα δεν άκουσα ούτε ένα άτομο να μιλά με την υπέροχη θεσσαλική προφορά. Ούτε καν ένα "γκαφάλι" δεν πήρε το αυτί μου.
Γενικά στις δραματικές σειρές/ταινίες, δεν βάζουν ποτέ τους ηθοποιούς να μιλουν με τοπική προφορα, προφανώς μάλλον λόγω του "φόβου" μην βγει κωμικό αντί δραματικό προς το κοινό, το όλο εγχείρημα.
Υ.Γ. Δεν βλέπω Σασμό.

Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιούλ 2023, 16:42Κορώνι στην Κεφαλλονιά λένε ένα είδος ελιάς που δεν μεγαλώνει πολύ (ή μάλλον μεγαλώνει πιο αργά απ' ότι έχω δει).

Το κορώνι στην Μάνη ίσως προέρχεται απ' την κορώνα των βασιλιάδων. Υπάρχει και το χαϊδευτικό "μπαρούνος" = βαρώνος ; που έλεγαν οι μαμάδες στα αρσενικά παιδιά τους.
Για κοπέλα δεν το έχω ακούσει. Μόνο για παρέα που έχει και αγόρια μέσα. Π.χ. Καλώς τα κορώνια.Παλαιοελλαδίτης έγραψε: ↑09 Ιούλ 2023, 16:58Ναι. Για την ακρίβεια δεν έχω ακούσει "κορωνίτσα", αλλά "κορώνι" και "κορώνα" για κοπέλα έχω ακούσει σίγουρα.
Και το "κορώνα" για αγόρι το έχω ακούσει.
Το κορωνίτσα φαίνεται να μην υπάρχει.
Κορώνι , κορωνάκια , κορώνα , τα έχω ακούσει.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
"Κορωνι" είναι το αντίστοιχο "συντεκνε" της Κρήτης. Κι εγώ το έχω ακούσει πολλές φορές από φίλους Μανιάτες να αλληλοπροσφωνουνται έτσι μεταξύ τους. Αλλά μόνο μεταξύ αντρών, για γυναίκες δεν το έχω ακούσει να το λέει κανείς.
Οι Τριπολιτσιώτες και εν μέρει κι εμείς (Αργολιδαιοι) λέμε "Γερο" - "που 'σαι Γερο μου" κτλ (τιμητικό από το Γέρο του Μοριά και καλά, δεν είμαι σίγουρος από που.προερχεται αλλά κάτι τέτοιο έχω ακούσει), στην Ηλεία λένε "πουτσουλα μου" στους μικρότερους και στα πιτσιρίκια.
Πέρα από τους Μαυρομιχαλαιους άλλη γνωστή φαμιλια- φατρία δεν υπάρχει εκείνη την περίοδο στην Μάνη?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Μουρτζινοι, Τρουπακηδες, Γρηγοράκηδες, Παναγιωταροι, Γιατράκοι, Στεφανοπουλοι, Γερακαρηδες, Νικλιανοι, Λασκαραιοι, Κοντοσταβλοι και πολλοι αλλοι
Οπως φυσικα και τα παρακλαδια τους καθως καθε οικογένεια ειχε και καμια 50αρια παρακλαδια με διαφορετικο επωνυμο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κολοτούμπα επιπέδου Κομανέτσι η βυζαντινή μάγισσα.
από Μαδουραίος » 15 Φεβ 2025, 22:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 70 Απαντήσεις
- 1207 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
17 Φεβ 2025, 19:03
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 379 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
04 Φεβ 2024, 01:30