Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Συμφωνειτε με τους γκει γαμους ;

1. ΝΑΙ
70
45%
2. ΌΧΙ
81
52%
3. ΔΞ/ΔΑ
4
3%
 
Σύνολο ψήφων: 155

nemo
Δημοσιεύσεις: 7475
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 14 Ιούλ 2023, 14:24

ιδου ενα παραδειγμα ενος φανατικου και πιστου της νεας ατζεντας και τρομερα επικινδυνου -οπως και οι υπολοιποι ασφαλως


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ναύτης
Δημοσιεύσεις: 13793
Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Ιούλ 2023, 18:30

Λοξίας έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 22:00
Ναύτης έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 21:34
Προφανώς το ερώτημα ήταν ρητορικό. Ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ισχύουν εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δυτικά κράτη και ουδεμία αρνητική επίπτωση είχε αυτό στον ψυχισμό των τεκνοθετημένων παιδιών.
Τα έχουμε δει τα αποτελέσματα λοιπόν.
Λίιιιγο "λιγότερο υπερβολικός"...να, λιγάκι, όχι πολύ...

Η τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι νόμιμη σε 26 χώρες
SpoilerShow
Ανδόρρα (2014)[59]
Αργεντινή (2010)[60]
Αυστρία(2016)
Βέλγιο (2006)
Βραζιλία (2010)
Καναδάς (πρώτη δικαιοδοσία 1996, τελευταία δικαιοδοσία 2011)
Κολομβία (2015)
Δανία (2010)
Γροιλανδία (2016)
Νησιά Φερόε (2017)
Φινλανδία (2017)
Γαλλία (2013)
Γερμανία (από την 1η Οκτωβρίου 2017)
Ισλανδία (2006)
Ιρλανδία (2016)
Ισραήλ (2008)
Λουξεμβούργο (2015)
Μάλτα (2014)
Κάτω Χώρες (2001)
Νέα Ζηλανδία (2013)
Νορβηγία (2009)
Πορτογαλία (2016)
Νότια Αφρική (2002)
Ισπανία (2005)
Σουηδία (2003)
Ηνωμένο Βασίλειο:
Αγγλία και Ουαλία (2005)
Σκωτία (2009)
Βόρεια Ιρλανδία (2013)
Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη δικαιοδοσία 1993, τελευταία δικαιοδοσία 2016)
Ουρουγουάη (2009)
Από τις 26 χώρες, η μία νομοθέτησε πριν το 2.000, οι 10 νομοθέτησαν από το 2000 μέχρι το 2010 και οι υπόλοιπες 15 από το 2010 και μετά.
Ε, κάτι τέτοιο δεν το λες "εδώ και δεκαετίες"...σωστά; :wink

Από την ίδια πηγή (Βικιπαίδεια)...
{...} Οι επιστημονικές έρευνες για την ανατροφή και τις επιπτώσεις των παιδιών που μεγάλωσαν από ΛΟΑΤ γονείς είναι σχετικά λίγες. Επιπλέον, οι λίγες αυτές έρευνες δεν διαχωρίζουν συνήθως κατά πόσο το παιδί είναι βιολογικό τέκνο ενός εκ των συντρόφων του ζευγαριού ΛΟΑΤ. Οι λίγες έρευνες συνήθως υποστηρίζουν τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ των ΛΟΑΤ να γίνονται γονείς, γιατί οι έρευνες καταρρίπτουν το επιχείρημα των αντιπάλων, δηλαδή ότι τα παιδιά θα επηρεαστούν σημαντικά και μάλιστα αρνητικά από την σεξουαλική προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων του.
Μια έρευνα, από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αξιολόγησε τις συνέπειες στα παιδιά μικρότερα των 3 χρόνων που είχαν τεθεί σε 56 οικογένειες γκέι αντρών ή λεσβίων από πολύ μικρή ηλικία. Η έρευνα βρήκε ότι δεν υπάρχει σημαντική επίδραση στην σεξουαλική προσαρμογή των παιδιών.[1] Πάντως το δείγμα είναι μικρό και η ηλικία αξιολόγησης των παιδιών ίσως ανεπαρκής για στέρεα συμπεράσματα.{...}
Οι μέχρι τώρα λίγες έρευνες, ναι, δεν δείχνουν ανησυχητικά συμπεράσματα.
Αλλά δεν έχουμε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τεκμηριωμένα, επιστημονικώς, συμπεράσματα.

Οπότε, να, λίιιιγο πιο συγκρατημένος... :wink
Εντάξει, ας το πούμε πέραν της δεκαετίας. Παρεμπιπτόντως, αυτή νομίζω είναι μια χαρακτηριστικότερη εικόνα του κόσμου μας και πού θέλουμε η χώρα μας να ανήκει.
Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς με εγκαλείς. Φαίνεται πως κι εσύ συμφωνείς, ότι τα τεκνοθετημένα από ομόφυλα ζευγάρια παιδιά αν μη τι άλλο δεν αντιμετωπίζουν περισσότερα ή/και διαφορετικά προβλήματα απ' αυτά που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα τεκνοθετημένα από ετερόφυλα ζευγάρια (ή από έναν γονέα μόνο) παιδιά.
Προσωπικά, τυχαίνει να γνωρίζω άνθρωπο (ομοφυλόφιλο) που έχει τεκνοθετήσει παιδί (μέσω εικονικού ετερόφυλου γάμου) και το ανατρέφει με τον σύντροφό του (έχουν συνάψει πλέον σύμφωνο συμβίωσης). Αυτό που έχω να πω είναι ότι εύχομαι από ψυχής να είναι όλα τα τεκνοθετημένα παιδιά του κόσμου τόσο τυχερά στη ζωή τους, ώστε να βρουν θετούς γονείς για να τα αγαπήσουν, να τα νοιαστούν και να τα φροντίσουν έτσι.
Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Σημασία έχει να είναι οι θετοί γονείς αξιοπρεπείς και κατασταλαγμένοι άνθρωποι, να έχουν την οικονομική δυνατότητα, και να διαθέτουν περίσσεμα αγάπης, στοργής και φροντίδας για το παιδί που τεκνοθετούν.

nemo
Δημοσιεύσεις: 7475
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 14 Ιούλ 2023, 18:47

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30


Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Σημασία έχει να είναι οι θετοί γονείς αξιοπρεπείς και κατασταλαγμένοι άνθρωποι, να έχουν την οικονομική δυνατότητα, και να διαθέτουν περίσσεμα αγάπης, στοργής και φροντίδας για το παιδί που τεκνοθετούν.
κατασταλαγμενοι και αξιοπρεπεις θα τους βρουμε εκει γυρω στα πενηντα και με αυτο συμφωνω και εγω

Dorian
Δημοσιεύσεις: 2887
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 14 Ιούλ 2023, 19:05

BILLO έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 19:56
Dorian έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 17:22
BILLO έγραψε:
10 Ιούλ 2023, 21:18

Οι ομοφυλοφιλοι πρεπει να εχουν το δικαιωμα να βιωνουν την συντροφικοτητα και τον ερωτα στην πληρη εκταση του, οπως το βιωνουν και οι ετεροφυλοφιλοι. Αυτο γιατι η σεξουαλικοτητα και ερωτας αποτελουν πολυ κομβικο στοιχειο της ανθρωπινης ζωης. Η σχεση με εναν συντροφο σε πολλους ανθρωπους δινει το κεντρικο νοημα στη ζωη τους. Ζουν για να αγαπανε τον συντροφο και τα παιδια τους.
Η ομοφυλοφιλια ειναι μια μη φυσιολογικη κατασταση, ειναι ομως μια ισοβια και ακουσια θεση στην οποια βρεθηκαν καποιοι ανθρωποι, ειναι μαλιστα πολλες φορες και βασικο χαρακτηριστικο της προσωπικοτητα τους. Εμεις ως κοινωνια ειμαστε υποχρεωμενοι να προστατευσουμε το ανθρωπινο δικαιωμα τους στην αγαπη και τον ερωτα και να κανουμε οτι ειναι δυνατον για να μπορουν απροσκοπτα να το εκφραζουν.
Ολα ομως μεσα στο πλαισιο της ειδικης συνθηκης που δημιουργει μια ισοβια και ακουσια κατασταση σε ορισμενους ανθρωπους και οχι στην ψευτικη συνθηκη μιας αλλης φυσιολογικοτητας.
Για εμενα πρεπει να υπαρξει μια συνθηκη αντιστοιχης με του γαμου που να εχει ολα τα χαρακτηριστικα που εχει και ενας γαμος. Να ειναι ενας σεβαστος και αναγνωρισμενος δεσμος απο την κοινωνια που δινει δικαιωματα κοινης ζωης στα ατομα που τον συναπτουν. Η υιοθεσια απο την αλλη ειναι ενα ζητημα που θελει επιστημονικη μελετη. Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που εκανε ο Σεργουλοπουλος, να γινει πατερας φυσικα οπου εκει δεν αξιολογειται το ιδανικο οικογενειακο πλαισιο για την υιοθετηση παιδιου γιατι ακυρωνεται αυτο σαν προαπαιτουμενο απο το δεδομενο πατρικο δικαιωμα. Στην υιοθεσια ομως γενικοτερα, αξιολογειται το ιδανικο οικογενειακο πλαισιο και σε αυτη την αξιολογηση ακομα δεν ειναι ξεκαθαρο αν το πλαισιο με δυο ομοφυλους γονεις ειναι και το ιδανικο, απαιτειται περισσοτερη διερευνηση απο την επιστημη. Οχι οτι θα καταστραφει ο κοσμος αν περασει ετσι απροβληματιστα, αλλα καλο ειναι μελετηθει πρωτα το ζητημα.
Γενικα υπαρχουν πραγματα που χρειαζεται να γινουν για τους ομοφυλοφιλους απο το κρατος αλλα συζητωντας σε μια λογικη βαση, στη βαση της ειδικης συνθηκης.
Η ΛΟΑΤΚΙ απο την αλλη κανουν αλλες δουλειες, διχαζουν πωρωνουν και αποπροσανατολιζουν τον κοσμο. Ζηταν γαμο για να χτισουν αλλα αφηγηματα επανω στα υπαρχοντα ψευτικα αφηγηματα.
Απαγορεύει κάποιος ή ένας νομος αυτή την στιγμή όποιον θέλει να συγκατοικεί με όποιν άλλο θέλει; ή είναι ποινικοποιημένη η ομοφυλοφιλία ως πράξη; Πως εμποδίζονται ως ζευγάρι. νομίζω είσαι ο ορισμός αυτού που εννοεί ο Μητσοτάκης: "έχει ωριμάσει ο κόσμος να γίνει αποδεκτός ο ομοφυλόφιλος γάμος". Πες πες, προπαγάνδα φανερή και υπόγεια απλώς συνήθισες και σιγά σιγά μετατοπίστηκες αδιόρατα χωρίς να το αντιληφθείς. Υιοθεσία σε άλλο νήμα υπήρξε μία μικρή συζήτηση, τα παιδιά προς υιοθεσία πρέπει να είναι ελάχιστα. Είναι ξεδιαντροπο ψέμα και χρηση προς προπαγάνδα αυτών των παιδιών ότι υπάρχει κοινωνικό θέμα και δεν βρίσκονται οικογένειες για αυτά τα παιδιά. Το επόμενο αίτημα θα είναι να ανοίξει για αυτά τα ζευγάρια η ανεμπόδιστη επιλογή υιοθεσίας από τρίτοκοσμικές χώρες, ενα ουσιαστικά εμπόριο παιδιων από φτωχές χώρες προς ευκατάστατα ζευγάρια ομοφυλόφιλων.
και παλι δεν εντοπίζω τον διαχωρισμό κακοι λοατκι καλοί ομοφυλόφιλοι, που λες
Εμενα παντα η θεση μου ηταν αυτη που ηταν και πολυ συγκεκριμενη. Σε αυτο το θεμα τουλαχιστον. Οι ομοφυλοφιλοι δικαιουνται και προστασια και αναγνωριση αυτου που ειναι και δεν γινεται να τρωνε ουτε καζουρα, ουτε καποιος να τους συμπεριφερεται με απαξιωση. Απλα δεν γινεται οπως δεν γινεται να πειραζεις τον πολυ κοντο ξερω γω γιατι ειναι κοντος και ισως σε καποιους αυτο να φαινεται αστειο. Επισης εχουν αναγκες, κανονικες αναγκες και ιδιες με των ετεροφυλοφιλων. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι τις εχουν. Επισης δεν εχουν επιλεξει κατα κανονα να ειναι ομοφυλοφιλοι. Ειναι γιατι ετσι τους εκατσε, θα μπορουσα δηλαδη να ειμαι και εγω και εσυ. Αυτο που εχει νοημα ειναι να συμπεριφερομαστε στους αλλους οπως θα θελαμε να μας συμπεριφερθουν και στην ουσια αυτο ειναι που λεω. Εαν θελουνε να συζητησουμε για παιδια, να το συζητησουμε, πανω κατω μαλλον βγαινει αλλα τουλαχιστον να γινει μια μελετη, να ειμαστε σιγουροι. Ολα αυτα νομιζω πως ειναι πραγματα που τα δεχεσαι και εσυ.
Για εμενα για να στο πω αλλιως αν καποιος ερθει και μου δειξει οτι ειναι λογικος ανθρωπος, να συζητησουμε οτι θελει. Ακομα και το πιο αμφιλεγομενο θεμα. Για να το αποσαφηνισω λοιπον και να το κανω πολυ καθαρο και συγκεκριμενο εγω δε δεχομαι οτι η ομοφυλοφιλια ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα. Τελος. Οπως δεν δεχομαι σε καμια περιπτωση τη σταση των αντιεμβολιαστων. Αυτα τα πραγματα για μενα σημαινουν μη λογικος ανθρωπος και δεν υπαρχει κανενα περιθωριο συζητησης.
Ξερω μαλιστα σε καλο βαθμο και το πως καταληξαμε στο να βγει η ομοφυλοφιλια απο παρεκκλιση απο τα επιστημονικα εγχειριδια, ξερω τη λογικη των εγχειριδιων, ξερω τη λογικη της συγκεκριμενης αποφασης, ξερω το κοινωνικο πολιτικο υποβαθρο εκεινου του καιρου, ξερω τον τροπο με τον οποιο παρθηκε η αποφαση και δεν μπορει να ερθει ετσι απλα καποιος να μου πει οτι η επιστημη απεφανθει οποτε εισαι λαθος. Δεν ειναι ουτε συνομοσιολογικο ουτε τιποτα. Τα δεδομενα ειναι ανοιχτα και οποιος θελει τα ψαχνει και τα διαβαζει. Και προσθετω οτι μετα απο πολυ προβληματισμο αναγκαστηκα να καταληξω οτι οι ψυχιατροι εκεινο τον καιρο πηραν απλα μια καθαρα πολιτικη αποφαση γιατι σεβομαι πολυ την επιστημονικη θεση. Εγω δυο ενστασεις μονο ας πουμε στο σημερινο DSM και επικαλουμαι το δικαιωμα του πολιτη για να τις εχω με καθε επιφυλαξη, δεν εχω λογο ουτε και υποβαθρο να αμφισβητήσω τα υπολοιπα.
Να σου πω ομως τωρα με εναν πιο καθαρο τροπο τι σημαινει η δικη μου σταση στην πραξη. Η δικη μου σταση ειναι η σταση που κραταει για παραδειγμα ο πρωθυπουργος με τους Τουρκους. Λεει εμας ενα πραγμα μας χωριζει με τους Τουρκους και αυτο συζηταμε και ειναι το ζητημα των δωδεκα μιλιων. Δεν εχουμε αλλα ζητηματα να λυσουμε με τους Τουρκους. Ε το ιδιο λεω και εγω για το θεμα αυτο, τρια ζητηματα, ο αντιστοιχος γαμος, η υιοθεσια αν γινει, και ο σεβασμος αλλα κατα τον ιδιο τροπο που λειτουργει και για τους υπολοιπους.
Οι Τουρκοι κατ αντιστοιχια με τους ΛΟΑΚΤΙ δεν ενδιαφερονται να λυσουν ενα θεμα, ενδιαφερονται να δημιουργησουν εκατονταδες θεματα τα οποια ειναι παραλογα. Το ιδιο και οι ΛΟΑΤΚΙ στο δικο τους κομματι. Χτυπανε αμεσα τον ορθολογισμο με τις θεσεις τους. Σου λεει τι ειναι αραγε η γυναικα; Δεν αναγνωριζουν τη γυναικα γιατι υπαρχει και αυτος που ηταν αντρας και ξεκινησε διαδικασιες για να γινει γυναικα. Σου λεει δεν υπαρχει τεχνητη γυναικα, ειναι ανοιχτος ορος (γελοιτητες). Ενα βουνο γελοιοτητες και υπερβολες και δεν χρειαζεται να το αναπτυξω παραπανω γιατι ειναι γνωστα.
Για πανε ομως τωρα εσυ και ρωτα τον πρωθυπουργο συγκεκριμενα να σου πει τη γνωμη εχει για τις τρανσεξουαλ που παιζουν μποξ με γυναικες και τις τσακιζουν στο ξυλο και περνουν μεταλια, τι γνωμη εχει οταν εργατες του σεξ χωρις εκπαιδευτικο υποβαθρο πανε και το παιζουν νηπιαγωγοι, τι γνωμη εχει για τα πεντακοσα φυλα, τι γνωμη εχει για χιλια δυο αλλα πραγματα που ξεκιναν με την υποθεση οτι η ομοφυλοφιλια ειναι ενα πολυ φυσιολογικο πραγμα και ολη η αλλη πραγματικοτητα ειναι λαθος γυρω απο αυτο και ελα μετα να μου ξαναπεις αν εχουμε την ιδια θεση εγω και ο Μητσοτακης. Η γνωμη του ειναι οτι αν διαφωνεις εισαι φασιστας και αυτο σου απαγορευεται, σου επιτρεπεται μονο να κουνας ενθουσιασμενος το πολυχρωμο λαβαρο. Αυτη δεν ειναι η δικη μου γνωμη.
Αδερφέ το διάβασα 5 6 φορές , πραγματικά δεν καταλαβαίνω την θέση σου . Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακο κατά βάση, αλλά υπέρ όλων των αιτημάτων των ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας που σίγουρα το επόμενο βήμα θα είναι το εμπόριο με παιδια φτωχών χωρών, αλλά κατά του κινήματος; Λοατκι. Συγνώμη δεν βγάζω άκρη. Αφού είναι κάτι αρνητικό εφόσον υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία μπορεί να γίνει ανεκτή η ιδιωτική πράξη και η συγκατοίκηση οποίου θέλει με οποίον θέλει, άντε και ένα σύμφωνο διευκόλυνσης. Εφόσον είναι αρνητική επίσης πρέπει να περιοριστεί απαγορευθεί η διαφήμιση προώθηση της ομοφυλοφιλίας καθώς εφόσον δεν υπάρχει εμφανές αίτιο , κατά πάσα πιθανότητα είναι μια μιμητική πρακτική/ υποκουλτούρα που διαδίδεται κοινωνικά μιμητικά .
Και η εξωφρενική αύξηση του ποσοστού που δηλώνει lgbtqai++ στις δυτικές χώρες πάνω και από το περιβόητο 10% αυτό δείχνει.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Dorian
Δημοσιεύσεις: 2887
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 14 Ιούλ 2023, 19:12

nemo έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 14:24
ιδου ενα παραδειγμα ενος φανατικου και πιστου της νεας ατζεντας και τρομερα επικινδυνου -οπως και οι υπολοιποι ασφαλως


[img]https://i.postimg.cc/50nKcQ0q/F0-V ... .jpg[/img]
Καπως πρέπει να ζήσουν πλέον και τα αριστερά στελέχη κομματικοιί, κάποιο αντικείμενο να δικαιολογούν αυτά τα μειωμένα έστω που τους πετάνε , αφού κυβέρνηση δεν ξαναπροβλεπεται, όχι ότι θα είχαν τι να κάνουν .
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
micmic
Δημοσιεύσεις: 2391
Εγγραφή: 08 Μάιος 2023, 09:29
Phorum.gr user: micmic

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 14 Ιούλ 2023, 19:23

Στην αρχή είχα τρομάξει ότι θα ανήκα στην πλειοψηφία του poll, ευτυχώς είμαι στην (έστω και σημαντική) μειοψηφία.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 6887
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 14 Ιούλ 2023, 19:40

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 22:00
Ναύτης έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 21:34
Προφανώς το ερώτημα ήταν ρητορικό. Ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ισχύουν εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δυτικά κράτη και ουδεμία αρνητική επίπτωση είχε αυτό στον ψυχισμό των τεκνοθετημένων παιδιών.
Τα έχουμε δει τα αποτελέσματα λοιπόν.
Λίιιιγο "λιγότερο υπερβολικός"...να, λιγάκι, όχι πολύ...

Η τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι νόμιμη σε 26 χώρες
SpoilerShow
Ανδόρρα (2014)[59]
Αργεντινή (2010)[60]
Αυστρία(2016)
Βέλγιο (2006)
Βραζιλία (2010)
Καναδάς (πρώτη δικαιοδοσία 1996, τελευταία δικαιοδοσία 2011)
Κολομβία (2015)
Δανία (2010)
Γροιλανδία (2016)
Νησιά Φερόε (2017)
Φινλανδία (2017)
Γαλλία (2013)
Γερμανία (από την 1η Οκτωβρίου 2017)
Ισλανδία (2006)
Ιρλανδία (2016)
Ισραήλ (2008)
Λουξεμβούργο (2015)
Μάλτα (2014)
Κάτω Χώρες (2001)
Νέα Ζηλανδία (2013)
Νορβηγία (2009)
Πορτογαλία (2016)
Νότια Αφρική (2002)
Ισπανία (2005)
Σουηδία (2003)
Ηνωμένο Βασίλειο:
Αγγλία και Ουαλία (2005)
Σκωτία (2009)
Βόρεια Ιρλανδία (2013)
Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη δικαιοδοσία 1993, τελευταία δικαιοδοσία 2016)
Ουρουγουάη (2009)
Από τις 26 χώρες, η μία νομοθέτησε πριν το 2.000, οι 10 νομοθέτησαν από το 2000 μέχρι το 2010 και οι υπόλοιπες 15 από το 2010 και μετά.
Ε, κάτι τέτοιο δεν το λες "εδώ και δεκαετίες"...σωστά; :wink

Από την ίδια πηγή (Βικιπαίδεια)...
{...} Οι επιστημονικές έρευνες για την ανατροφή και τις επιπτώσεις των παιδιών που μεγάλωσαν από ΛΟΑΤ γονείς είναι σχετικά λίγες. Επιπλέον, οι λίγες αυτές έρευνες δεν διαχωρίζουν συνήθως κατά πόσο το παιδί είναι βιολογικό τέκνο ενός εκ των συντρόφων του ζευγαριού ΛΟΑΤ. Οι λίγες έρευνες συνήθως υποστηρίζουν τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ των ΛΟΑΤ να γίνονται γονείς, γιατί οι έρευνες καταρρίπτουν το επιχείρημα των αντιπάλων, δηλαδή ότι τα παιδιά θα επηρεαστούν σημαντικά και μάλιστα αρνητικά από την σεξουαλική προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων του.
Μια έρευνα, από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αξιολόγησε τις συνέπειες στα παιδιά μικρότερα των 3 χρόνων που είχαν τεθεί σε 56 οικογένειες γκέι αντρών ή λεσβίων από πολύ μικρή ηλικία. Η έρευνα βρήκε ότι δεν υπάρχει σημαντική επίδραση στην σεξουαλική προσαρμογή των παιδιών.[1] Πάντως το δείγμα είναι μικρό και η ηλικία αξιολόγησης των παιδιών ίσως ανεπαρκής για στέρεα συμπεράσματα.{...}
Οι μέχρι τώρα λίγες έρευνες, ναι, δεν δείχνουν ανησυχητικά συμπεράσματα.
Αλλά δεν έχουμε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τεκμηριωμένα, επιστημονικώς, συμπεράσματα.

Οπότε, να, λίιιιγο πιο συγκρατημένος... :wink
Εντάξει, ας το πούμε πέραν της δεκαετίας.
Ναι είναι πιο σωστό έτσι. Ή και "εδώ και δυο δεκαετίες", που αποδίδει πιο σωστά τις ημερομηνίες.

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς με εγκαλείς. Φαίνεται πως κι εσύ συμφωνείς, ότι τα τεκνοθετημένα από ομόφυλα ζευγάρια παιδιά αν μη τι άλλο δεν αντιμετωπίζουν περισσότερα ή/και διαφορετικά προβλήματα απ' αυτά που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα τεκνοθετημένα από ετερόφυλα ζευγάρια (ή από έναν γονέα μόνο) παιδιά.
Δεν είναι φανερός ο λόγος; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρος ο λόγος.
Η υπερβολή Ναύτη μου, η υπερβολή είναι ο λόγος. Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις τη γνώμη σου καταφεύγεις (όπως κα ιόλοι μας) στις υπερβολές. Μια οι ..."πολλές δεκαετές", μια οι ..."πολλές έρευνες"... :wink

Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, διότι δεν έχω (δεν έχουμε για την ακρίβεια), αρκετά επιστημονικά δεδομένα ικανά να υποστηρίξουν την μία ή την άλλη θέση. Θα χρειαστούν άλλα είκοσι χρόνια και πολλές επιστημονικές περισσότερες μελέτες/έρευνες (και όχι περιπτωσιολογίες), για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Προσωπικά, τυχαίνει να γνωρίζω άνθρωπο (ομοφυλόφιλο) που έχει τεκνοθετήσει παιδί (μέσω εικονικού ετερόφυλου γάμου) και το ανατρέφει με τον σύντροφό του (έχουν συνάψει πλέον σύμφωνο συμβίωσης).
Υποπίπτεις στο λογικό άλμα της περιπτωσιολογίας και νομίζω πως το καταλαβαίνεις.
Σημασία δεν έχει πόσους γνωρίζεις εσύ ή εγώ, αλλά πόσες δεκάδες χιλιάδες θα έχει γνωρίσει και θα έχει μελετήσει η επιστημονική κοινότητα σε ικανό χρονικό διάστημα.
Εδώ οι παιδοψυχολόγοι/παιδοψυχίατροι καταλογίζουν ως παιδικό τραύμα περιπτώσεις όπως "την απότομη διακοπή της πιπίλας" και εσύ θέλεις να αποφανθούν για ένα τόσο σοβαρότερο θέμα από την πιπίλα, σε δυο δεκαετές και μελετώντας μερικές δεκάδες περιπτώσεων;


Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Αυτό που έχω να πω είναι ότι εύχομαι από ψυχής να είναι όλα τα τεκνοθετημένα παιδιά του κόσμου τόσο τυχερά στη ζωή τους, ώστε να βρουν θετούς γονείς για να τα αγαπήσουν, να τα νοιαστούν και να τα φροντίσουν έτσι.
Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Σημασία έχει να είναι οι θετοί γονείς αξιοπρεπείς και κατασταλαγμένοι άνθρωποι, να έχουν την οικονομική δυνατότητα, και να διαθέτουν περίσσεμα αγάπης, στοργής και φροντίδας για το παιδί που τεκνοθετούν.
Όλο αυτό το ευχολόγιο, ισχύει και για του ετερόφυλους θετούς γονείς, ή όχι; Φυσικά ναι! Αν οι θετοί γονείς (ή και οι φυσικοί) είναι άνθρωποι καθίκια, αλίμονο στο παιδί...

Το υπογραμμισμένο να αναλύσεις, αν θέλεις, λίγο περισσότερο...
Δηλαδή η κτηνοβασία (και παρουσία του παιδιού), πιστεύεις ότι δεν θα παίξει ρόλο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Αν οι θετοί γονείς είναι παιδόφιλοι, αυτή η σεξουαλική προτίμηση θα παίξει ρόλο;
Υπάρχουν καμιά εικοσαριά σεξουαλικές προτιμήσεις που είναι ακραίες και ηθικά καταδικαστέες (π.χ. νεκροφιλία).
Ούτε αυτές θα παίξουν ρόλο στην διαπαιδαγώηση του παιδιού;

Και ρωτάω και για ετερόφυλους και για ομόφυλους γονείς, θετούς ή φυσικούς...

Άβαταρ μέλους
Ναύτης
Δημοσιεύσεις: 13793
Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Ιούλ 2023, 20:35

Λοξίας έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 19:40
SpoilerShow
Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 22:00

Λίιιιγο "λιγότερο υπερβολικός"...να, λιγάκι, όχι πολύ...

Η τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι νόμιμη σε 26 χώρες
SpoilerShow
Ανδόρρα (2014)[59]
Αργεντινή (2010)[60]
Αυστρία(2016)
Βέλγιο (2006)
Βραζιλία (2010)
Καναδάς (πρώτη δικαιοδοσία 1996, τελευταία δικαιοδοσία 2011)
Κολομβία (2015)
Δανία (2010)
Γροιλανδία (2016)
Νησιά Φερόε (2017)
Φινλανδία (2017)
Γαλλία (2013)
Γερμανία (από την 1η Οκτωβρίου 2017)
Ισλανδία (2006)
Ιρλανδία (2016)
Ισραήλ (2008)
Λουξεμβούργο (2015)
Μάλτα (2014)
Κάτω Χώρες (2001)
Νέα Ζηλανδία (2013)
Νορβηγία (2009)
Πορτογαλία (2016)
Νότια Αφρική (2002)
Ισπανία (2005)
Σουηδία (2003)
Ηνωμένο Βασίλειο:
Αγγλία και Ουαλία (2005)
Σκωτία (2009)
Βόρεια Ιρλανδία (2013)
Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη δικαιοδοσία 1993, τελευταία δικαιοδοσία 2016)
Ουρουγουάη (2009)
Από τις 26 χώρες, η μία νομοθέτησε πριν το 2.000, οι 10 νομοθέτησαν από το 2000 μέχρι το 2010 και οι υπόλοιπες 15 από το 2010 και μετά.
Ε, κάτι τέτοιο δεν το λες "εδώ και δεκαετίες"...σωστά; :wink

Από την ίδια πηγή (Βικιπαίδεια)...

Οι μέχρι τώρα λίγες έρευνες, ναι, δεν δείχνουν ανησυχητικά συμπεράσματα.
Αλλά δεν έχουμε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τεκμηριωμένα, επιστημονικώς, συμπεράσματα.

Οπότε, να, λίιιιγο πιο συγκρατημένος... :wink
Εντάξει, ας το πούμε πέραν της δεκαετίας.
Ναι είναι πιο σωστό έτσι. Ή και "εδώ και δυο δεκαετίες", που αποδίδει πιο σωστά τις ημερομηνίες.

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς με εγκαλείς. Φαίνεται πως κι εσύ συμφωνείς, ότι τα τεκνοθετημένα από ομόφυλα ζευγάρια παιδιά αν μη τι άλλο δεν αντιμετωπίζουν περισσότερα ή/και διαφορετικά προβλήματα απ' αυτά που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα τεκνοθετημένα από ετερόφυλα ζευγάρια (ή από έναν γονέα μόνο) παιδιά.
Δεν είναι φανερός ο λόγος; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρος ο λόγος.
Η υπερβολή Ναύτη μου, η υπερβολή είναι ο λόγος. Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις τη γνώμη σου καταφεύγεις (όπως κα ιόλοι μας) στις υπερβολές. Μια οι ..."πολλές δεκαετές", μια οι ..."πολλές έρευνες"... :wink

Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, διότι δεν έχω (δεν έχουμε για την ακρίβεια), αρκετά επιστημονικά δεδομένα ικανά να υποστηρίξουν την μία ή την άλλη θέση. Θα χρειαστούν άλλα είκοσι χρόνια και πολλές επιστημονικές περισσότερες μελέτες/έρευνες (και όχι περιπτωσιολογίες), για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Προσωπικά, τυχαίνει να γνωρίζω άνθρωπο (ομοφυλόφιλο) που έχει τεκνοθετήσει παιδί (μέσω εικονικού ετερόφυλου γάμου) και το ανατρέφει με τον σύντροφό του (έχουν συνάψει πλέον σύμφωνο συμβίωσης).
Υποπίπτεις στο λογικό άλμα της περιπτωσιολογίας και νομίζω πως το καταλαβαίνεις.
Σημασία δεν έχει πόσους γνωρίζεις εσύ ή εγώ, αλλά πόσες δεκάδες χιλιάδες θα έχει γνωρίσει και θα έχει μελετήσει η επιστημονική κοινότητα σε ικανό χρονικό διάστημα.
Εδώ οι παιδοψυχολόγοι/παιδοψυχίατροι καταλογίζουν ως παιδικό τραύμα περιπτώσεις όπως "την απότομη διακοπή της πιπίλας" και εσύ θέλεις να αποφανθούν για ένα τόσο σοβαρότερο θέμα από την πιπίλα, σε δυο δεκαετές και μελετώντας μερικές δεκάδες περιπτώσεων;

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
Αυτό που έχω να πω είναι ότι εύχομαι από ψυχής να είναι όλα τα τεκνοθετημένα παιδιά του κόσμου τόσο τυχερά στη ζωή τους, ώστε να βρουν θετούς γονείς για να τα αγαπήσουν, να τα νοιαστούν και να τα φροντίσουν έτσι.
Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Σημασία έχει να είναι οι θετοί γονείς αξιοπρεπείς και κατασταλαγμένοι άνθρωποι, να έχουν την οικονομική δυνατότητα, και να διαθέτουν περίσσεμα αγάπης, στοργής και φροντίδας για το παιδί που τεκνοθετούν.
Όλο αυτό το ευχολόγιο, ισχύει και για του ετερόφυλους θετούς γονείς, ή όχι; Φυσικά ναι! Αν οι θετοί γονείς (ή και οι φυσικοί) είναι άνθρωποι καθίκια, αλίμονο στο παιδί...

Το υπογραμμισμένο να αναλύσεις, αν θέλεις, λίγο περισσότερο...
Δηλαδή η κτηνοβασία (και παρουσία του παιδιού), πιστεύεις ότι δεν θα παίξει ρόλο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Αν οι θετοί γονείς είναι παιδόφιλοι, αυτή η σεξουαλική προτίμηση θα παίξει ρόλο;
Υπάρχουν καμιά εικοσαριά σεξουαλικές προτιμήσεις που είναι ακραίες και ηθικά καταδικαστέες (π.χ. νεκροφιλία).
Ούτε αυτές θα παίξουν ρόλο στην διαπαιδαγώηση του παιδιού;

Και ρωτάω και για ετερόφυλους και για ομόφυλους γονείς, θετούς ή φυσικούς...
Σ' αυτήν την κουβέντα, η οποία εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι η ομοφυλοφιλία προσομοιάζει με διαστροφικές ή/και ανώμαλες συμπεριφορές, δεν θα μπω καν. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ενός/μιας ομοφυλόφιλου κι ενός/μιας παιδόφιλου/νεκρόφιλου κλπ.
Η συζήτηση αφορά, κατ' αρχήν, στο αν τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν το αυτό δικαίωμα στον θεσμό του πολιτικού γάμου με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Η απάντηση στις δημοκρατικές και φιλελεύθερες, δυτικές κοινωνίες δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταφατική, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Τους λόγους τους έχω εξηγήσει ήδη και δεν επανέρχομαι.
Το παρεμπίπτον, αλλά ουσιαστικό, ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι ομολογουμένως πιο επίδικο και σύνθετο.
Ο λόγος, όμως, δεν μπορεί να είναι η σεξουαλική προτίμηση των ομοφυλοφίλων (ή ακόμα και τον αμφιφυλόφιλων, γιατί τέτοιοι/τέτοιες φαντάζομαι πως συμφωνούμε άπαντες ότι υπάρχουν και σε "παραδοσιακές" οικογένειες ετερόφυλων) γονέων. Και τούτο γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι ένα επίκτητο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, αλλά ένα εγγενές: ομοφυλόφιλος γεννιέται κάποιος/κάποια, δεν γίνεται. Επομένως, ένα ετεροφυλόφιλο παιδί δεν μπορεί να αντιγράψει από τους γονείς του σεξουαλικές συμπεριφορές που πάνε κόντρα στην ίδια του τη φύση. Το αυτό συμβαίνει, φυσικά, με τα ομοφυλόφιλα παιδιά, παράδειγμα περισσότερο απτό αφού νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ομοφυλόφιλων προέρχεται από οικογένειες ετεροφυλόφιλων.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, στη δική μου λογική αντεπιχειρήματα του τύπου: "κακά πρότυπα", επειδή οι θετοί γονείς θα είναι ομοφυλόφιλοι, είναι εντελώς άκυρα.
Ως εκ τούτου, υποστηρίζω ότι εν τέλει καμιά επίπτωση δεν έχει στον ψυχισμό, στην ανατροφή, στη διαπαιδαγώγηση και στη λίμπιντο ενός παιδιού το αν οι θετοί γονείς του είναι ομόφυλοι ή ετερόφυλοι (ή ο/η γονέας του είναι ομοφυλόφιλος, αν μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια). Σημασία έχει η ποιότητα των/του γονέων/γονέα.
Εν κατακλείδι, η μόνη, για μένα, ένσταση που έχει ουσία, το έχω γράψει κι αυτό πολλές φορές, είναι το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τα παιδιά αυτά μπούλινγκ από τον κοινωνικό τους περίγυρο λόγω καθυστέρησης της ελληνικής κοινωνίας στο ζήτημα αυτό.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 6887
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 14 Ιούλ 2023, 21:08

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 20:35
Σ' αυτήν την κουβέντα, η οποία εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι η ομοφυλοφιλία προσομοιάζει με διαστροφικές ή/και ανώμαλες συμπεριφορές, δεν θα μπω καν.
Ώπα ώπα...από ΠΟΥ προκύπτει το υπογραμμισμένο; Από ΠΟΥΘΕΝΑ! Απλώς δεν θέλεις να δεχθείς ότι ήσουν ασαφής. Οπότε, σε παρακαλώ να ΜΗΝ βάζεις λόγια στο γραπτό μου που ΔΕΝ είπα, ούτε να υπονοοείς πως κάτι τέτοιο ήθελα να πω.
Ήμουν πολύ ξεκάθαρος...αντιθέτως, ήσουν ΕΣΥ που έγραψες το ασαφές:
Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
{...}Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Αυτό δεν ισχυρίστηκες; Αυτό βέβαια! Και πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό, παρατήρησα:
Λοξίας έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 19:40
Δηλαδή η κτηνοβασία (και παρουσία του παιδιού), πιστεύεις ότι δεν θα παίξει ρόλο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Αν οι θετοί γονείς είναι παιδόφιλοι, αυτή η σεξουαλική προτίμηση θα παίξει ρόλο;
Υπάρχουν καμιά εικοσαριά σεξουαλικές προτιμήσεις που είναι ακραίες και ηθικά καταδικαστέες (π.χ. νεκροφιλία).
Ούτε αυτές θα παίξουν ρόλο στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Και ρωτάω και για ετερόφυλους και για ομόφυλους γονείς, θετούς ή φυσικούς...
Δηλαδή δεν φτάνει που δεν διευκρίνισες οτι δεν εννοούσες τις αφύσικες σεξουαλικές προτιμήσεις (και ΜΗΝ πεις ότι έπρεπε να το καταλάβω, διότι εσύ πρέπει να είσαι ο σαφής και όχι εγώ ο μαντεψιάρης), δεν φτάνει που έτσι όπως το έχεις γράψει, αφήνεις χώρο να μπουν όλες οι διαστροφές στις σεξουαλικές προτιμήσεις των θετών γονέων...εμ ΔΕΝ βλέπεις και την τελευταία πρόταση που έχω εδώ κοκκινίσει.
Και θα μου ρίξεις επιτίμιο πως εγώ υπονοούσα πως η ομοφυλοφιλία προσομοιάζει με με διαστροφικές-ανώμαλες συμπεριφορές;
Ε όχι ρε φίλε!

Χάρηκα για την κουβέντα...

nemo
Δημοσιεύσεις: 7475
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 14 Ιούλ 2023, 21:15

σορυ αλλα μας κουφανατε !!! ο γκωλος δεν ειναι αφυσικο πραγμα; δλδ για τον ναυτη και για τον καθε ναυτη
ο γκωλος ειναι κατι το φυσιολογικο; :smt005:

διδαχες απο το παρελθον - φυλατε καλα κρυμμένο το κουσουρι σας και ολα καλα !

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 6887
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 14 Ιούλ 2023, 21:24

nemo έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 21:15
σορυ αλλα μας κουφανατε !!! ο γκωλος δεν ειναι αφυσικο πραγμα; δλδ για τον ναυτη και για τον καθε ναυτη
ο γκωλος ειναι κατι το φυσιολογικο; :smt005:

διδαχες απο το παρελθον - φυλατε καλα κρυμμένο το κουσουρι σας και ολα καλα !
Ωχ κι εσύ...δεν υπάρχει λέξη γκώλος...
...όπως δεν υπάρχει λέξη Γκώστας.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης
Δημοσιεύσεις: 13793
Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Ιούλ 2023, 21:41

Λοξίας έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 21:08
Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 20:35
Σ' αυτήν την κουβέντα, η οποία εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι η ομοφυλοφιλία προσομοιάζει με διαστροφικές ή/και ανώμαλες συμπεριφορές, δεν θα μπω καν.
Ώπα ώπα...από ΠΟΥ προκύπτει το υπογραμμισμένο; Από ΠΟΥΘΕΝΑ! Απλώς δεν θέλεις να δεχθείς ότι ήσουν ασαφής. Οπότε, σε παρακαλώ να ΜΗΝ βάζεις λόγια στο γραπτό μου που ΔΕΝ είπα, ούτε να υπονοοείς πως κάτι τέτοιο ήθελα να πω.
Ήμουν πολύ ξεκάθαρος...αντιθέτως, ήσουν ΕΣΥ που έγραψες το ασαφές:
Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 18:30
{...}Η γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε, είναι ότι η σεξουαλική προτίμηση των θετών γονέων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Αυτό δεν ισχυρίστηκες; Αυτό βέβαια! Και πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό, παρατήρησα:
Λοξίας έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 19:40
Δηλαδή η κτηνοβασία (και παρουσία του παιδιού), πιστεύεις ότι δεν θα παίξει ρόλο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Αν οι θετοί γονείς είναι παιδόφιλοι, αυτή η σεξουαλική προτίμηση θα παίξει ρόλο;
Υπάρχουν καμιά εικοσαριά σεξουαλικές προτιμήσεις που είναι ακραίες και ηθικά καταδικαστέες (π.χ. νεκροφιλία).
Ούτε αυτές θα παίξουν ρόλο στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού;
Και ρωτάω και για ετερόφυλους και για ομόφυλους γονείς, θετούς ή φυσικούς...
Δηλαδή δεν φτάνει που δεν διευκρίνισες οτι δεν εννοούσες τις αφύσικες σεξουαλικές προτιμήσεις (και ΜΗΝ πεις ότι έπρεπε να το καταλάβω, διότι εσύ πρέπει να είσαι ο σαφής και όχι εγώ ο μαντεψιάρης), δεν φτάνει που έτσι όπως το έχεις γράψει, αφήνεις χώρο να μπουν όλες οι διαστροφές στις σεξουαλικές προτιμήσεις των θετών γονέων...εμ ΔΕΝ βλέπεις και την τελευταία πρόταση που έχω εδώ κοκκινίσει.
Και θα μου ρίξεις επιτίμιο πως εγώ υπονοούσα πως η ομοφυλοφιλία προσομοιάζει με με διαστροφικές-ανώμαλες συμπεριφορές;
Ε όχι ρε φίλε!

Χάρηκα για την κουβέντα...
Η αλήθεια, φίλε μου, είναι πως σε ένα νήμα με τίτλο: Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου;, δεν σκέφτηκα πως όταν αναφέρομαι σε σεξουαλικές προτιμήσεις ομόφυλων πρέπει να βάζω διευκρινήσεις, του τύπου: παιδιά μιλώ για ομοφυλόφιλους και όχι για κτηνοβάτες, έτσι;
Σκέφτηκα ότι δεν θα βρεθεί άνθρωπος να μπερδευτεί.
Επίσης, όταν έγραφα ότι ο θεσμός της τεκνοθεσίας υφίσταται στον δυτικό κόσμο επί δεκαετίες, δεν σκέφτηκα ότι κάποιος θα είναι τόσο λεπτολόγος που θα ήθελε να γράψω επακριβώς τα χρόνια που ισχύει ο θεσμός σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Γενικά δεν φαντάστηκα ότι ήμουν τόσο ασαφής στις παρεμβάσεις μου, ώστε να δημιουργηθούν παρανοήσεις, παρ' όλα αυτά έσπευσα να διευκρινήσω όταν με ρώτησες/έψεξες.
Κατά τα λοιπά, κανένα επιτίμιο δεν σού έριξα, σχολίασα μια δημοσίευσή σου όπως την κατάλαβα, δηλαδή το ίδιο που έκανες κι εσύ με τις δικές μου δημοσιεύσεις. Νομίζω είσαι υπερβολικά εύθικτος.
Χάρηκα κι εγώ για την κουβέντα. :wave:

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Δημοσιεύσεις: 1861
Εγγραφή: 01 Ιαν 2019, 18:07
Phorum.gr user: Doc McCoy
Τοποθεσία: Άγρια Δύση

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 14 Ιούλ 2023, 22:20

Nandros έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 13:08
Οι γονείς δεν μπορούν να παντρευτούν σεTexas, Louisiana and Mississippi και δημιουργούνται στα παιδιά νομικά και άλλα προβλήματα. Αν επιτρεπόταν ο γάμος εκεί δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.
Μια ζωή ψεύτες. Οι μαρτυρίες που υπάρχουν παρακάτω δεν αφορούν καθόλου τέτοια προβλήματα.
Jimmy81 έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 01:24
Το "κουαρτέτο" παιδιών που αναφέρεται σε δυσάρεστες εμπειρίες από gay γονείς δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Οι έρευνες μετράνε περισσότερες οικογένειες.
Αχαχούχα. Αν αυτά τα παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση από ιερείς θα ήσασταν στα κάγκελα. Τώρα όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα. :lol:

Είναι ξεκάθαρο για όποιον δεν έχει παρωπίδες ότι τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ. Είναι όμως υπεραρκετές για να στείλουν στα σκουπίδια τις δήθεν έρευνες που βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά με τις ετερόφυλες οικογένειες. Και δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε καν τις ακραίες περιπτώσεις.

Οπότε το να μπήκε κάποιος στο κολέγιο αν και μεγάλωσε με λεσβίες είναι άνευ ουσίας.
Αριστερά: Διανοητική γάγγραινα διαλύουσα τα εγκεφαλικά κύτταρα. Παράδειγμα:
Ναύτης έγραψε:
18 Μαρ 2024, 11:04
οι πρόγονοί σου -και οι δικοί μου- στην πλειονότητά τους δεν μιλούσαν τα ελληνικά στην καθημερινότητά τους.

nemo
Δημοσιεύσεις: 7475
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 15 Ιούλ 2023, 17:13

Ναύτης έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 21:41


Η αλήθεια, φίλε μου, είναι πως σε ένα νήμα με τίτλο: Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου;, δεν σκέφτηκα πως όταν αναφέρομαι σε σεξουαλικές προτιμήσεις ομόφυλων πρέπει να βάζω διευκρινήσεις, του τύπου: παιδιά μιλώ για ομοφυλόφιλους και όχι για κτηνοβάτες, έτσι;
Σκέφτηκα ότι δεν θα βρεθεί άνθρωπος να μπερδευτεί.
Επίσης, όταν έγραφα ότι ο θεσμός της τεκνοθεσίας υφίσταται στον δυτικό κόσμο επί δεκαετίες, δεν σκέφτηκα ότι κάποιος θα είναι τόσο λεπτολόγος που θα ήθελε να γράψω επακριβώς τα χρόνια που ισχύει ο θεσμός σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Γενικά δεν φαντάστηκα ότι ήμουν τόσο ασαφής στις παρεμβάσεις μου, ώστε να δημιουργηθούν παρανοήσεις, παρ' όλα αυτά έσπευσα να διευκρινήσω όταν με ρώτησες/έψεξες.
Κατά τα λοιπά, κανένα επιτίμιο δεν σού έριξα, σχολίασα μια δημοσίευσή σου όπως την κατάλαβα, δηλαδή το ίδιο που έκανες κι εσύ με τις δικές μου δημοσιεύσεις. Νομίζω είσαι υπερβολικά εύθικτος.
Χάρηκα κι εγώ για την κουβέντα. :wave:
καταρχην ουτε σε εψεξε ουτε και κανενα επιτιμιο σου εριξε στο κεφαλι --φταις και συ ετσι οπως το διατυπωσες

...δεκαετιες εχουν που ..... αφου και εγω που ειμαι τοσο ηρεμος θα σου εριχνα τον καφε στην μαπα :smt005:

τωρα για το μελλον εχω να σου πω οτι αν εδραιωθουν εδω τα ισλαμικα ορκ
σε βλεπω να σε λιθοβολουν μαζι με τους γκει εφοσον θεωρεις το σεξ των γκει φυσιολογικο

nemo
Δημοσιεύσεις: 7475
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 15 Ιούλ 2023, 17:16

Λοξίας έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 21:24
nemo έγραψε:
14 Ιούλ 2023, 21:15
σορυ αλλα μας κουφανατε !!! ο γκωλος δεν ειναι αφυσικο πραγμα; δλδ για τον ναυτη και για τον καθε ναυτη
ο γκωλος ειναι κατι το φυσιολογικο; :smt005:

διδαχες απο το παρελθον - φυλατε καλα κρυμμένο το κουσουρι σας και ολα καλα !
Ωχ κι εσύ...δεν υπάρχει λέξη γκώλος...
...όπως δεν υπάρχει λέξη Γκώστας.
νομιζα οτι το γκωλος ειναι φυσιολογικο να το γραψω ετσι :102:

συν που απο οτι μας λενε οτι δεν υπαρχει ανωμαλια ....γεια σου λοξ με τα επιτίμια!!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών