stergiosbik έγραψε: ↑23 Ιούλ 2023, 14:00
Αυτοί που θέλουν κράξιμο είναι οι καρεκλοκενταυροι των Βρυξελλών.
Διαχειρίζονται άπειρα δις και δεν θεωρούν λογικό και πρέπον να δημιουργηθεί ένας στόλος 30-40 ξέρω γω πυροσβεστικών αεροσκαφών και άλλων τόσων πυροσβεστικών ελικοπτέρων,ώστε να συνδραμουν το καλοκαιρι στις προσπάθειες κατάσβεσης των εκάστοτε κρατικών πυροσβεστικών μέσων.
Θα ήταν τεράστια ανακούφιση για τον ευρωπαϊκό Νότο.
Αυτό θα ήταν μια καλή λύση. Μια πανευρωπαϊκή δύναμη έτοιμη να επιχειρησει οπουδήποτε στην Ευρώπη. Προφανώς και θα πρέπει να μεριμνήσει και για σχεδιαση/κατασκευή ενός νέου αεροπλανου. Με κινητήρες turboprop. Οι τζετ δεν κάνουν, όχι για Ελλάδα τουλάχιστον.
Επίσης θεωρώ ότι με κατασκευή δεξαμενών είτε στα βουνά, είτε σχετικά πλησίον αυτών, θα μπορούσαμε να έχουμε κρίσιμη παροχή νερού. Με διαστάσεις 20x20x10 έχεις 4 χιλιάδες κυβικά νερό και άμεση παροχή του. Με υδροφόρες και τρακτερια δουλειά δεν γίνεται.
Drone να επιτηρούν τις επικίνδυνες περιοχές.
Σε όσα σεμινάρια πυρόσβεσης έχω κάνει, η βασική οδηγία είναι η εξής απλή :Πρόλαβε τη φωτιά όταν είναι στα γεννοφάσκια της. Αν επεκταθεί τη γαμησες.
Η φωτιά δεν είναι παίξε γέλασε και όποιος κάνει κριτική από τον κλιματιζουμενο καναπέ του είναι απλά άσχετος.
Όποιος από δω μέσα έχει βρεθεί σε φωτιά ξέρει τι λέω. Όποιος δεν έχει δει φωτιά να λαμπαδιαζει και να φτάνει σε ύψος τα 30 τουλάχιστον μέτρα δεν ξέρει τι εννοώ.
Επίσης όσοι κάνουν κομματικό αγώνα είναι μαλακες. "Φταίει ο Κούλης - Ναι αλλά στο Μάτι".
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις φταίνε.
Επίσης, φυτέψτε και κάνα κυπαρίσσι και κάνα πουρνάρι ρε πουστη μου. Πευκα,πευκα, πευκα.