Αγαπημένοι στίχοι από Παλαιά Διαθήκη
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Αγαπημένοι στίχοι από Παλαιά Διαθήκη
Αὐτὸς γυμνὸς ἐξῆλθον ἐκ κοιλίας μητρός μου, γυμνὸς καὶ ἀπελεύσομαι ἐκεῖ· ὁ Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλατο· ὡς τῷ Κυρίῳ ἔδοξεν, οὕτω καὶ ἐγένετο· εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον εἰς τοὺς αἰῶνας.
Ιώβ 1,21
Ιώβ 1,21
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν το έπιασες, δεν ειπα οτι οι χριστιανοι ειναι τρελοί (αν και σίγουρα όσοι πιστευουν πραγματικά, μια ψυχοπαθολογία την έχουν, δες richard dawkins στο the god delusion). Είπα οτι εξετάζουμε την θρησκεία ως ενα ανθρωπολογικό φαινόμενο.Jim Beam 2 έγραψε: ↑29 Οκτ 2018, 21:14Το ότι το 5-10% παγκοσμίως βλέπει το υπόλοιπο 95-90% κάτι σαν τρελλούς σου λέει κάτι για το ποιες είναι οι πιθανότητες να είναι η μικρή ομάδα προφανώς πιο ενδιαφέρουσα ψυχιατρικά???μίστερ μαξ έγραψε: ↑29 Οκτ 2018, 21:05Νταξει, σαν φαινόμενο ειστε ενδιαφέρον, το ομολογώ, όπως άλλωστε οι ψυχίατροι ασχολουνται με τους τρελλους.Jim Beam 2 έγραψε: ↑29 Οκτ 2018, 21:04
Μόνο οι άθεοι ασχολούνται τόσο πολύ με το Θεό, το Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς σε καθημερινή βάση!!!
Αλήθεια πόσο λες να είναι το ποσοστό των τρελλών στον παγκόσμιο πληθυσμό?
Μικρότερο ή μεγαλύτερο από τους άθεους?

Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Όπως, ας πούμε περί της ύλης, ένα πράγμα; Είναι γνωστό τοις πάσι πως ό,τι αντιλαμβανόμαστε περί υλικών, δεν πρόκειται περί τη ουσίας των υλικών, αλλά μας προδίδεται μόνο το γνωστό σε μας σύνολο των ιδιοτήτων-καταστάσεων (σκληρό, αιχμηρό, απαλό, υγρό, ελαφρύ, χρωματισμένο, λείο, ακανόνιστο, ξινό, κρύο, αέριο ...) εξαιτίας συνεκτκών, συναπτικών κλπ δυνάμεων που ασκούνται στο άτομο (πυρήνα κλπ) και στο μόριο. Αντιλαμβανόμαστε μόνο τις δυνάμεις και τα αποτελέσματά τους, κι όχι την ουσία του πρωτονίου, νετρονίου, ηλεκτρονίου κλπ.alphabet έγραψε:..................jim Beam 2 έγραψε: ..............
3) Εσυ υποστηριζεις οτι υπαρχει θεος και ειναι ο θεος των χριστιανων. Για να μην πολυσυζηταμε και το κουραζουμε βαλε μια ωραια αποδειξη οτι α) υπαρχει θεος και β) οτι ο πραγματικος θεος ειναι ο θεος των χριστιανων και εγω τουλαχιστον θα σε πιστεψω ...
..........
Ποτέ δε μπορούμε ν΄ αντιληφθούμε την ουσία, παρά μόνο τις ιδιότητες-καταστάσεις και μορφές των υλικών. Και να φανταστεί κανείς πως το υλικό ανήκει στο πεδίο του επιστητού!
Πώς απαιτούν να φέρει κανείς επιχειρήματα περί της ουσίας οντότητας πέραν του επιστητού;
Όπως η ύλη φανερώνεται όχι όπως είναι (εν τη ουσία), αλλά μέσω φαινομένων, νόμων, ίδιοτήτων κλπ, έτσι δε συμβαίνει και με τη θεότητα; Τα ιερά κείμενα δεν παρουσιάζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης της θεότητος με τον κόσμο και το χρόνο;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
jey_pap έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 15:41Όπως, ας πούμε περί της ύλης, ένα πράγμα; Είναι γνωστό τοις πάσι πως ό,τι αντιλαμβανόμαστε περί υλικών, δεν πρόκειται περί τη ουσίας των υλικών, αλλά μας προδίδεται μόνο το γνωστό σε μας σύνολο των ιδιοτήτων-καταστάσεων (σκληρό, αιχμηρό, απαλό, υγρό, ελαφρύ, χρωματισμένο, λείο, ακανόνιστο, ξινό, κρύο, αέριο ...) εξαιτίας συνεκτκών, συναπτικών κλπ δυνάμεων που ασκούνται στο άτομο (πυρήνα κλπ) και στο μόριο. Αντιλαμβανόμαστε μόνο τις δυνάμεις και τα αποτελέσματά τους, κι όχι την ουσία του πρωτονίου, νετρονίου, ηλεκτρονίου κλπ.alphabet έγραψε:..................jim Beam 2 έγραψε: ..............
2)...............
3) Εσυ υποστηριζεις οτι υπαρχει θεος και ειναι ο θεος των χριστιανων. Για να μην πολυσυζηταμε και το κουραζουμε βαλε μια ωραια αποδειξη οτι α) υπαρχει θεος και β) οτι ο πραγματικος θεος ειναι ο θεος των χριστιανων και εγω τουλαχιστον θα σε πιστεψω ...
..........
Ποτέ δε μπορούμε ν΄ αντιληφθούμε την ουσία, παρά μόνο τις ιδιότητες-καταστάσεις και μορφές των υλικών. Και να φανταστεί κανείς πως το υλικό ανήκει στο πεδίο του επιστητού!
Πώς απαιτούν να φέρει κανείς επιχειρήματα περί της ουσίας οντότητας πέραν του επιστητού;
Όπως η ύλη φανερώνεται όχι όπως είναι (εν τη ουσία), αλλά μέσω φαινομένων, νόμων, ίδιοτήτων κλπ, έτσι δε συμβαίνει και με τη θεότητα; Τα ιερά κείμενα δεν παρουσιάζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης της θεότητος με τον κόσμο και το χρόνο;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
jey_pap έγραψε:
Όπως, ας πούμε περί της ύλης, ένα πράγμα; Είναι γνωστό τοις πάσι πως ό,τι αντιλαμβανόμαστε περί υλικών, δεν πρόκειται περί τη ουσίας των υλικών, αλλά μας προδίδεται μόνο το γνωστό σε μας σύνολο των ιδιοτήτων-καταστάσεων (σκληρό, αιχμηρό, απαλό, υγρό, ελαφρύ, χρωματισμένο, λείο, ακανόνιστο, ξινό, κρύο, αέριο ...) εξαιτίας συνεκτκών, συναπτικών κλπ δυνάμεων που ασκούνται στο άτομο (πυρήνα κλπ) και στο μόριο. Αντιλαμβανόμαστε μόνο τις δυνάμεις και τα αποτελέσματά τους, κι όχι την ουσία του πρωτονίου, νετρονίου, ηλεκτρονίου κλπ.
Με τις αισθησεις μας οπως οραση, ακοη οσφρηση, γευση, αφη,μπορουμε να αναγνωρισουμε τα υλικα αντικειμενα. Και αυτο μονο ειναι ενα τεραστιο πλεονεκτημα σε συγκριση με τον θεο που κανενας δεν εχει δει ποτε συμφωνα με την εμπειρια μας αλλα και συμφωνα με τον Ιωαννη. Μπορουμε επισης σε εργαστηρια να μελετησουμε και την ουσια των υλικων.
Αυτο ειναι δικο σας προβλημα. Οι ισχυρισμοι απαιτουν αποδειξεις απο τους φεροντες τους ισχυρισμους.jey_pap έγραψε: Πώς απαιτούν να φέρει κανείς επιχειρήματα περί της ουσίας οντότητας πέραν του επιστητού;
Παλαιοτερα οι ανθρωποι νομιζαν οτι τα διαφορα καιρικα και αλλα φαινομενα ηταν μια αλληλοεπιδραση του Θεου με αυτους. Σημερα γνωριζουμε ολοι μας φανταζομαι (γιατι ποτε δεν ξερεις), οτι ηταν απλα φυσικα φαινομενα.jey_pap έγραψε: Όπως η ύλη φανερώνεται όχι όπως είναι (εν τη ουσία), αλλά μέσω φαινομένων, νόμων, ίδιοτήτων κλπ, έτσι δε συμβαίνει και με τη θεότητα; Τα ιερά κείμενα δεν παρουσιάζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης της θεότητος με τον κόσμο και το χρόνο;
Οσον δε αφορα τα ιερα κειμανα, οποιοδηποτε αν καθισει να διαβασει ενα σοβαρο βιβλιο και ανακαλυψει οτι περιεχει 1-2 ψεματα, το πεταει στην ακρη και κλαιει τα λεφτα του.
Τα "ιερα" κειμενα σας που παρουσιαζουν τον Θεο, βριθουν απο εκατονταδες αποδεδειγμενα ψεματα και αντιφασεις και ειναι τελειως, μα τελειως αναξιοπιστα.
"Μια φορα (εκατονταδες βεβαια στην περιπτωση σας) ψευτης, παντα ψευτης" και ...
"Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις (μετα θανατο ζωη, αιωνιος παραδεισος, η πιστη νκαει τα παντα, κλπ) και οι πολλες δικαιολογιες (χιλιαδες απολογητες)."
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εδώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια:
OrderAndChaos έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 18:57Ελα τώρα που δεν ξέρουμε τον απολογηταρά Τζιμάκο ή Mr JimFit. Στο youtube γ...αει τις μανούλες των άθεων με το "καλημέρα" σας. Εδώ βέβαια υπάρχουν κανόνες και δεν τον παίρνει. Αλλού έχει δηλώσει πως οι αθεοι μόνο με ξύλο απο τα τάγματα της ΧΑ θα στρώσουν. Ασε ξέρω πολλά και αν χρειαστεί θα τα παραθέσω....Nandros έγραψε:Έχεις πάρει είδηση και τον κολλητό του, τον Ουΐσκη Τζίμη;
Αυτόν που στο παλιό μας κατηγορούσε σαν υποψήφιους φονιάδες ή βιαστές των μανούλων μας;

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Nandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 21:26
Εδώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια:OrderAndChaos έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 18:57Ελα τώρα που δεν ξέρουμε τον απολογηταρά Τζιμάκο ή Mr JimFit. Στο youtube γ...αει τις μανούλες των άθεων με το "καλημέρα" σας. Εδώ βέβαια υπάρχουν κανόνες και δεν τον παίρνει. Αλλού έχει δηλώσει πως οι αθεοι μόνο με ξύλο απο τα τάγματα της ΧΑ θα στρώσουν. Ασε ξέρω πολλά και αν χρειαστεί θα τα παραθέσω....Nandros έγραψε:Έχεις πάρει είδηση και τον κολλητό του, τον Ουΐσκη Τζίμη;
Αυτόν που στο παλιό μας κατηγορούσε σαν υποψήφιους φονιάδες ή βιαστές των μανούλων μας;

Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
- Jim Beam 2
- Phorum.gr user: Jim Beam 2
Για όσο γουστάρεις δημόσιο εξευτελισμό και συνεχίζεις να γυρνάς ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ από φόρουμ σε φόρουμ γράφοντας copy paste τα ίδια και τρώγωντας τις ίδιες καρπαζιές παντού.
Θαυμάστε το έργο του alphabet σε άλλο φορουμ
https://www.tapatalk.com/groups/truth/m ... ile&u=5597
https://www.tapatalk.com/groups/truth/s ... 7&sr=posts
Στα χρωστούμενα τώρα!!!!
Περιφέρεις μια δημοσκόπιση της Κάπα που έδινε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 στο 33% ενώ σου παρέθεσα ότι επιστημονικότερο σε έρευνα κοινής γνώμης σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!
Πες μας τι ποσοστό γράφει ΕΔΩ για τους Χριστιανούς της Ελλάδας το PEW Research Center.
http://www.pewforum.org/2017/05/10/reli ... rn-europe/
Εγραψες ΨΕΥΔΩΣ κάτι για 75% και έκανες και επιχειρηματολογία!!!!
Που το είδες ρε συ?????

Πιο απελπισμένος και εξευτελισμένος πεθαίνεις!!!!

Γράψε το ορθό ποσοστό και ανασκεύασε (π.χ είμαι αγράμματος, ζαλίστηκα από το ποσοστό, έχω δυσαριθμία, είμαι κομπλεξικός και εμπαθής, έγραφα ταυτόχρονα και σε άλλα φόρα κτλ κτλ)!
Υστερα θα πάμε και στη ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ της άκρως επιστημονικής έρευνας όπου πάλι έγραψες ΨΕΜΑΤΑ!!!!!
Μέχρι να εξαφανιστείς...
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death
- Jim Beam 2
Στο προηγούμενο στέκι με βγάλατε ότι είμαιNandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 21:26Εδώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια:OrderAndChaos έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 18:57Ελα τώρα που δεν ξέρουμε τον απολογηταρά Τζιμάκο ή Mr JimFit. Στο youtube γ...αει τις μανούλες των άθεων με το "καλημέρα" σας. Εδώ βέβαια υπάρχουν κανόνες και δεν τον παίρνει. Αλλού έχει δηλώσει πως οι αθεοι μόνο με ξύλο απο τα τάγματα της ΧΑ θα στρώσουν. Ασε ξέρω πολλά και αν χρειαστεί θα τα παραθέσω....Nandros έγραψε:Έχεις πάρει είδηση και τον κολλητό του, τον Ουΐσκη Τζίμη;
α) παπάς

β) έφηβος (με σπυράκια μάλιστα!!!)

γ) μέλος της ΟΟΔΕ

Τώρα με βγάλατε youtuber και γυρολόγο σε φόρα!!!!

Επαναλαμβάνω ότι σας είχα γράψει και τότε.
Είμαι όποιος ακριβώς φαντασιώνεστε ότι είμαι κάθε φορά!
Οχι μόνο δεν έχω πρόβλημα αλλά όπως σας έλεγα και στο προηγούμενο στέκι θωπεύετε το ΕΓΩ μου σε σημείο...ρεύσης!
Σας παρακαλώ για περισσότερες....ταυτοποιήσεις!!!!
Αρκεί να είστε εδώ και να κάνουμε διαδικτυακή παρείτσα
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death
- Nandros
Jim Beam 2 έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 22:38Για όσο γουστάρεις δημόσιο εξευτελισμό και συνεχίζεις να γυρνάς ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ από φόρουμ σε φόρουμ γράφοντας copy paste τα ίδια και τρώγωντας τις ίδιες καρπαζιές παντού.
Θαυμάστε το έργο του alphabet σε άλλο φορουμ
https://www.tapatalk.com/groups/truth/m ... ile&u=5597
https://www.tapatalk.com/groups/truth/s ... 7&sr=posts
Στα χρωστούμενα τώρα!!!!
Περιφέρεις μια δημοσκόπιση της Κάπα που έδινε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 στο 33% ενώ σου παρέθεσα ότι επιστημονικότερο σε έρευνα κοινής γνώμης σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!
Πες μας τι ποσοστό γράφει ΕΔΩ για τους Χριστιανούς της Ελλάδας το PEW Research Center.
http://www.pewforum.org/2017/05/10/reli ... rn-europe/
Εγραψες ΨΕΥΔΩΣ κάτι για 75% και έκανες και επιχειρηματολογία!!!!
Που το είδες ρε συ?????
Πιο απελπισμένος και εξευτελισμένος πεθαίνεις!!!!
Γράψε το ορθό ποσοστό και ανασκεύασε (π.χ είμαι αγράμματος, ζαλίστηκα από το ποσοστό, έχω δυσαριθμία, είμαι κομπλεξικός και εμπαθής, έγραφα ταυτόχρονα και σε άλλα φόρα κτλ κτλ)!
Υστερα θα πάμε και στη ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ της άκρως επιστημονικής έρευνας όπου πάλι έγραψες ΨΕΜΑΤΑ!!!!!
Μέχρι να εξαφανιστείς...

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Nandros
Jim Beam 2 έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 22:49Στο προηγούμενο στέκι με βγάλατε ότι είμαιNandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 21:26Εδώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια:OrderAndChaos έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 18:57Ελα τώρα που δεν ξέρουμε τον απολογηταρά Τζιμάκο ή Mr JimFit. Στο youtube γ...αει τις μανούλες των άθεων με το "καλημέρα" σας. Εδώ βέβαια υπάρχουν κανόνες και δεν τον παίρνει. Αλλού έχει δηλώσει πως οι αθεοι μόνο με ξύλο απο τα τάγματα της ΧΑ θα στρώσουν. Ασε ξέρω πολλά και αν χρειαστεί θα τα παραθέσω....
α) παπάς
β) έφηβος (με σπυράκια μάλιστα!!!)
γ) μέλος της ΟΟΔΕ
Τώρα με βγάλατε youtuber και γυρολόγο σε φόρα!!!!
Επαναλαμβάνω ότι σας είχα γράψει και τότε.
Είμαι όποιος ακριβώς φαντασιώνεστε ότι είμαι κάθε φορά!
Οχι μόνο δεν έχω πρόβλημα αλλά όπως σας έλεγα και στο προηγούμενο στέκι θωπεύετε το ΕΓΩ μου σε σημείο...ρεύσης!
Σας παρακαλώ για περισσότερες....ταυτοποιήσεις!!!!
Αρκεί να είστε εδώ και να κάνουμε διαδικτυακή παρείτσα

- Jim Beam 2
Ελα Νάνδρε κάνε ησυχία και μη σπαμάρεις να δεις πως θα απαντήσει ο Αλφα διότι φοράει παντελόνια και σίγουρα έχει καταλάβει το λάθος του ΚΑΙ με το ποσοστό ΚΑΙ με τη μεθοδολογία, θα τα διορθώσει ΑΜΕΣΑ και τα ΔΥΟ θα ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ και το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμά του και θα πάμε και στο χωρίο με τον Ναθαν και τον Δαυιδ για να τον ξεστραβώσουμε ΚΑΙ εκεί.
- Nandros
Ξαβράκωμα χοντρό! Όπως αυτό που σου έκανε ο άλλος στο παλιό!Jim Beam 2 έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:18Ελα Νάνδρε κάνε ησυχία και μη σπαμάρεις να δεις πως θα απαντήσει ο Αλφα διότι φοράει παντελόνια και σίγουρα έχει καταλάβει το λάθος του ΚΑΙ με το ποσοστό ΚΑΙ με τη μεθοδολογία, θα τα διορθώσει ΑΜΕΣΑ και τα ΔΥΟ θα ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ και το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμά του και θα πάμε και στο χωρίο με τον Ναθαν και τον Δαυιδ για να τον ξεστραβώσουμε ΚΑΙ εκεί.

.
Deleted
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alphabet την 31 Οκτ 2018, 00:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Deleted
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alphabet την 31 Οκτ 2018, 00:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η ‘Παλαιά Διαθήκη’ συνιστά: «Μη δίνετε σημασία σε θεολογικές ανοησίες»!
από Άθεος » 19 Ιούλ 2024, 11:11 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
19 Ιούλ 2024, 11:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κέρκυρα: Πλημμύρισε η παλαιά πόλη
από ήρωας του λαού » 08 Ιαν 2025, 21:36 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 144 Προβολές
-