Ρε συ Isildur, αυτό το "Γιαχβέ" προσωπικώς τουλάχιστον, το έχω συνδέσει με τα επαναστατικά γιεγιεσέδικα γκρουπούσκουλα, που θεωρώ κωμικές περιπτώσεις. Κάτι σαν τους αντιφάδες των έιτις, που έλεγαν τον "μπαμπά" που τους χαρτζιλικωνε για να κερνάνε τις τυχερές τουςIsildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:25Τουλάχιστον από τους "δικούς μας" εδώ που ξέρω, οι περισσότεροι ήταν νάρκισσοι. Το είπα άλλωστε, ότι τους κοντράρει άνετα ο Γιαχβέ, κάτι που φαίνεται και στη Γένεση και στις εντολές αλλά και σε διάφορες απαιτήσεις που έχει από τους πιστούς του.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:18Διάβασες κάτι, κάπου, κάποτε για κάποιον θεό που δεν είναι νάρκισσος;Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:06
Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.
Το πρόβλημα πάντα ήταν ο ναρκισσισμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν τους θεούς ως ναρκισσιστική πατερίτσα.
Για τους ανθρώπους που λες, συμφωνώ και είναι απολύτως λογικό κάτι τέτοιο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιος δημιούργησε ποιον.

Έτσι, ως ηθογραφική προσθήκη από τη γραία.