Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 02:33

Isildur έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:25
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:18
Isildur έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:06

Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.
Διάβασες κάτι, κάπου, κάποτε για κάποιον θεό που δεν είναι νάρκισσος;

Το πρόβλημα πάντα ήταν ο ναρκισσισμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν τους θεούς ως ναρκισσιστική πατερίτσα.
Τουλάχιστον από τους "δικούς μας" εδώ που ξέρω, οι περισσότεροι ήταν νάρκισσοι. Το είπα άλλωστε, ότι τους κοντράρει άνετα ο Γιαχβέ, κάτι που φαίνεται και στη Γένεση και στις εντολές αλλά και σε διάφορες απαιτήσεις που έχει από τους πιστούς του.

Για τους ανθρώπους που λες, συμφωνώ και είναι απολύτως λογικό κάτι τέτοιο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιος δημιούργησε ποιον.
Ρε συ Isildur, αυτό το "Γιαχβέ" προσωπικώς τουλάχιστον, το έχω συνδέσει με τα επαναστατικά γιεγιεσέδικα γκρουπούσκουλα, που θεωρώ κωμικές περιπτώσεις. Κάτι σαν τους αντιφάδες των έιτις, που έλεγαν τον "μπαμπά" που τους χαρτζιλικωνε για να κερνάνε τις τυχερές τους :) γκόμενες, "φασίστα". Οι περισσότεροι χύμα από δαύτους γίναν δυ, τραπεζικοί κλπ και όσοι είχαν πιο σοβαρή στήριξη από τον φασίστα πατέρα ή μάνα, μανατζέρια σε οικογενειακές επιχειρηματικές απόπειρες. Με λίγα λόγια το "Γιαχβέ" είναι τέρμα ροδοκοπανατζίδικος προσδιορισμός που ήταν κάτι σαν ενθουσιώδες συνθηματικό των προχωκάγκουρων αρχαιόπληκτων (με τη φαιδρή έννοια) της εποχής. Σημειολογικώς και όχι μόνον.

Έτσι, ως ηθογραφική προσθήκη από τη γραία. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 03:22

Ενστάσεις από ροδοκοπανατζίδικα "νιάτα" των έιτις/νάιντις και τον ιερό λόχο των "εγώ γιατί δεν πρόλαβα να γίνω μπούμερ" όχι μόνον δεκτές αλλά και επιθυμητές.

Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει η θρησκεία για τα όποια οικονομικά ή άλλου τύπου απωθημένα τους.

Τη χρησιμοποιούν μόνον ως πρόσχημα για να δηλώσουν "αντί" σε κάτι, έτσι, για να βιώσουν μια στοιχειώδη υποκειμενική ή επική προσέγγιση (το καλυτερότερο :) ), που σε πραγματικά πλαίσια σαφώς και δεν μπορούν να στηρίξουν. Κατανοητόν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 23 Αύγ 2023, 05:29

αυτό που έχει πλάκα [πριν τους πνίξει το δίκιο και γίνει εκνευριστικό] στις συζητήσεις με πιστούς είναι που δεν έχουν καν την υποψία ότι μπορεί να κλέβουν

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 23 Αύγ 2023, 07:30

αν υπάρχει θεος που μπορει να συναισθανθει το ανθρωπινο δραμα, τοτε ειναι σαδιστης.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 23 Αύγ 2023, 07:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:33
Isildur έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:25
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 02:18

Διάβασες κάτι, κάπου, κάποτε για κάποιον θεό που δεν είναι νάρκισσος;

Το πρόβλημα πάντα ήταν ο ναρκισσισμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν τους θεούς ως ναρκισσιστική πατερίτσα.
Τουλάχιστον από τους "δικούς μας" εδώ που ξέρω, οι περισσότεροι ήταν νάρκισσοι. Το είπα άλλωστε, ότι τους κοντράρει άνετα ο Γιαχβέ, κάτι που φαίνεται και στη Γένεση και στις εντολές αλλά και σε διάφορες απαιτήσεις που έχει από τους πιστούς του.

Για τους ανθρώπους που λες, συμφωνώ και είναι απολύτως λογικό κάτι τέτοιο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιος δημιούργησε ποιον.
Ρε συ Isildur, αυτό το "Γιαχβέ" προσωπικώς τουλάχιστον, το έχω συνδέσει με τα επαναστατικά γιεγιεσέδικα γκρουπούσκουλα, που θεωρώ κωμικές περιπτώσεις. Κάτι σαν τους αντιφάδες των έιτις, που έλεγαν τον "μπαμπά" που τους χαρτζιλικωνε για να κερνάνε τις τυχερές τους :) γκόμενες, "φασίστα". Οι περισσότεροι χύμα από δαύτους γίναν δυ, τραπεζικοί κλπ και όσοι είχαν πιο σοβαρή στήριξη από τον φασίστα πατέρα ή μάνα, μανατζέρια σε οικογενειακές επιχειρηματικές απόπειρες. Με λίγα λόγια το "Γιαχβέ" είναι τέρμα ροδοκοπανατζίδικος προσδιορισμός που ήταν κάτι σαν ενθουσιώδες συνθηματικό των προχωκάγκουρων αρχαιόπληκτων (με τη φαιδρή έννοια) της εποχής. Σημειολογικώς και όχι μόνον.

Έτσι, ως ηθογραφική προσθήκη από τη γραία. :lol:
Το χρησιμοποιώ σπανιότατα, για να μην πω σχεδόν ποτέ. Εδώ υπήρχε ανάγκη, μια που η κουβέντα είχε να κάνει με σύγκρισή του με άλλους Θεούς.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 23 Αύγ 2023, 09:12

masterridley έγραψε:
22 Αύγ 2023, 23:25
Αλιόσα έγραψε:
22 Αύγ 2023, 18:34
masterridley έγραψε:
22 Αύγ 2023, 15:45
Όλες αυτές οι αντιφάσεις παρεμπιπτόντως δεν υπήρχαν εξαρχής, αλλά δημιουργήθηκαν απ' αυτή την μανία των πρωτο-χριστιανών να κάνουν τον Χριστό Θεό με το ζόρι.
Αν δεν ήσουν άσχετος δεν θα τα γραφες αυτά. Ο Χριστος αναφέρεται ως Θεος ήδη πριν απο τη συγγραφη των Ευαγγελιων, απο τον Πέτρο και τον Παύλο.

Β Πέτρου Επιστολη

1Συμεὼν Πέτρος, δοῦλος καὶ ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῖς ἰσότιμον ἡμῖν λαχοῦσι πίστιν ἐν δικαιοσύνῃ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν καὶ σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ·

ή αλλο παράδειγμα

Προς Ρωμαίους του Παύλου

9,5 ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
Ε δεν είμαι και εντελώς άσχετος, κάτι έχω διαβάσει. Θα πρόσεξες αν μη τι άλλο ότι δεν αναφέρθηκα στον Πέτρο και τον Παύλο. Αυτοί μπορεί κάλλιστα να κύρηξαν ότι ο Ιησούς είναι Θεός, καμία αντίρρηση. (Αν και είναι γνωστό ότι τουλάχιστον κάποιες επιστολές είναι καταφανώς πλαστές).

Εγώ αναρωτήθηκα γιατί στα πρώτα 3 ευαγγέλια δεν αναφέρεται ότι ο Ιησούς είναι Θεός. Θα περίμενες μια τέτοια βόμβα να μην την κρατούσαν για τον εαυτό τους οι ευαγγελιστές. Εγώ θα το ανέφερα πρώτο-πρώτο και σε κάθε κεφάλαιο.

Αντ' αυτού μόνο στον Ιωάννη αναφέρεται αυτό. Γιατί; Έχουμε κάποια εξήγηση;
Tο ότι τα τρια πρώτα Ευαγγέλια δεν αναφέρουνε πως ο Χριστος ειναι ρητά Θεός δεν ειναι απαραίτητα κακό και αν ήταν και την Εκκλησια δεν την συνεφερε αυτο δεν θα τα συμπεριλάμβανε στην Καινη Διαθήκη. Μπορει και να το λενε και με πλαγιο τροπο, δεν τα θυμαμαι και ολα, πρέπει να τα διαβασω εξ αρχής. Αλλά απ' οτι θυμαμαι ο Χριστος αναφέρεται ως Θεος ήδη πριν την συγγραφη του πρώτου Ευαγγελίου του Μάρκου, σε επιστολές του Παύλου και Πέτρου για παράδειγμα, δηλαδή πάρα πολύ κοντά χρονικά στη Σταύρωση και Ανάσταση του Χριστού καθώς η Α προς Θεσσαλονικείς του Παύλου γράφθηκε γυρω στο 50 μ.Χ. δηλαδή ούτε 20 χρονια απο την Ανάσταση ενώ οι προς Ρωμαίους γράφθηκε γυρω στο 57 με 59 μΧ.
kongrosian έγραψε:
23 Αύγ 2023, 07:30
αν υπάρχει θεος που μπορει να συναισθανθει το ανθρωπινο δραμα, τοτε ειναι σαδιστης.
Εστειλε το μονογενή του Υιό που οντας αναμάρτητος πλήρωσε οριστικά με το αίμα του για ολες τις αμαρτιες του κόσμου, προηγουμένως έπρεπε να θυσιάζονται ζώα για να συγχωρούνται οι αμαρτίες και αυτο προσωρινά καθώς κάθε χρόνο απαιτούνταν νέες θυσίες ζώων.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 23 Αύγ 2023, 09:19

Αλιόσα έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:12
Tο ότι τα τρια πρώτα Ευαγγέλια δεν αναφέρουνε πως ο Χριστος ειναι ρητά Θεός δεν ειναι απαραίτητα κακό
ίσως δεν ήθελαν να επηρεάσουν τον αναγνώστη :102:
Εστειλε το μονογενή του Υιό που οντας αναμάρτητος πλήρωσε οριστικά με το αίμα του για ολες τις αμαρτιες του κόσμου, προηγουμένως έπρεπε να θυσιάζονται ζώα για να συγχωρούνται οι αμαρτίες και αυτο προσωρινά καθώς κάθε χρόνο απαιτούνταν νέες θυσίες ζώων.
έστειλε τον εαυτό του για να πληρώσει τα χρέη του μακρινού προγόνου όλων των ανθρώπων προς τον ίδιο για να μην του χρωστάει κανείς στο μέλλον :102:

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Αύγ 2023, 09:31

ΓΑΛΗ έγραψε:
22 Αύγ 2023, 23:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
22 Αύγ 2023, 22:09
Και τι ..ένας θεός σε τρία πρόσωπα, τι ένας θεός σε .. δώδεκα πρόσωπα..
Αυτό το πρόβλημα έχουν τα απάτητα βουνά. Η υπεροξυγόνωση, ενίοτε προκαλεί διαταραχή και στις συνάψεις. Προτείνω τσίπουρα, χαλάρωση και εστίαση στις βασικές λειτουργίες, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις.
Στα Απάτητα βουνά της Ρουμελης, σαν απόστρατος με υψηλή σύνταξη και έχοντας και άλλα έσοδα απο άλλες πηγές , νιώθω σαν ΟΛΎΜΠΙΟΣ ΘΕΌΣ , που πινω τσίπουρα αντί για νέκταρ και εκλεκτούς μεζέδες αντί για αμβροσία...

Και μέσω wi fi παρακολουθώ εσάς τους κοινούς θνητούς να μαλωνετε για τα καμώματα σας κι νιώθω σαν να ειμαι ο Διας ...

Τι ανάγκη έχω για άλλη θρησκεία ...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 09:35

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
22 Αύγ 2023, 22:09
Και τι ..ένας θεός σε τρία πρόσωπα, τι ένας θεός σε .. δώδεκα πρόσωπα..
Αυτό το πρόβλημα έχουν τα απάτητα βουνά. Η υπεροξυγόνωση, ενίοτε προκαλεί διαταραχή και στις συνάψεις. Προτείνω τσίπουρα, χαλάρωση και εστίαση στις βασικές λειτουργίες, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις.
Στα Απάτητα βουνά της Ρουμελης, σαν απόστρατος με υψηλή σύνταξη και έχοντας και άλλα έσοδα απο άλλες πηγές , νιώθω σαν ΟΛΎΜΠΙΟΣ ΘΕΌΣ , που πινω τσίπουρα αντί για νέκταρ και εκλεκτούς μεζέδες αντί για αμβροσία...

Και μέσω wi fi παρακολουθώ εσάς τους κοινούς θνητούς να μαλωνετε για τα καμώματα σας κι νιώθω σαν να ειμαι ο Διας ...

Θα συμφωνούσα απολύτως αν στα απάτητα βουνά της Ρούμελης, έπαιζαν κι άλλες επιλογές εκτός από τις παντοφλιές της Ήρας, που μόνον με τσίπουρο ξεπερνιούνται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Αύγ 2023, 09:38

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:35
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Θα συμφωνούσα απολύτως αν στα απάτητα βουνά της Ρούμελης, έπαιζαν κι άλλες επιλογές εκτός από τις παντοφλιές της Ήρας, που μόνον με τσίπουρο ξεπερνιούνται.
Και οι θεοί του Ολυμπου είχαν προβλήματα..
Ακομη και ο Διας... :roll:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 09:43

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:35
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Και οι θεοί του Ολυμπου είχαν προβλήματα..
Ακομη και ο Διας... :roll:
Συμπάσχω αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Εδώ την είδαν Αφροδίτες κάτι ξεπλυμένα μεσήλικα σούργελα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 23 Αύγ 2023, 10:12

να πω οτι η βιβλος υπερτερει ως προς την κατανοηση της ανθρωπινης φυσης
και κακως που δεν διαβαζεται αφου συμπληρωνει αριστα την ελληνικη γραμματεια
ως την ολοκληρωση της γνωσης

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 10:15

nemo έγραψε:
23 Αύγ 2023, 10:12
να πω οτι η βιβλος υπερτερει ως προς την κατανοηση της ανθρωπινης φυσης
και κακως που δεν διαβαζεται αφου συμπληρωνει αριστα την ελληνικη γραμματεια
ως την ολοκληρωση της γνωσης
Μια ματιά στο πχόρουμ και τα σοσιαλμήντια γενικότερα, δίνει σαφέστατη εικόνα της ανθρώπινης φύσης.

Κατά τα άλλα, κάποιοι θεωρούν ακατανόητη τη ζωοφιλία...
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 23 Αύγ 2023, 10:16

Εκτωρ έγραψε:
22 Αύγ 2023, 00:38
-Παύλος προς Κορινθίους: Όλοι έχουμε αμαρτήσει, και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αλλά τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, που έστειλε το γιο του να σταυρωθεί κτλ., κτλ.

Συμπεράσματα...
1. Αν αμαρτήσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, η ποινή είναι θάνατος.
2. Είναι αδύνατον να μην αμαρτήσεις ούτε μια φορά στη ζωή σου, επειδή όλοι έχουμε κληρονομήσει την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων.
3. Ήταν απόφαση του Θεού να κληρονομήσουμε την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων. Με άλλα λόγια, ήταν απόφαση του Θεού να γεννιόμαστε ανήμποροι να μην αμαρτήσουμε ούτε μια φορά στη ζωή μας.
4. Κοντολογής, ο Θεός μας επέβαλλε την τιμωρία του θανάτου επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που ο ίδιος κατέστησε αδύνατο να κάνουμε.
5. Παρόλα αυτά, κόντρα στη "δικαιοσύνη" του (μη μου πείτε ότι δεν είναι πολύ δίκαια τα παραπάνω), αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να θυσιάσει το γιο του (που ήταν και ο εαυτός του), για να πείσει τον εαυτό του να μας συγχωρήσει για την αμαρτωλή φύση που ο ίδιος μας είχε φυτέψει.

Αν αυτός ο Θεός δεν είναι σχιζοφρενής, τότε τι είναι;
Αν μετανοήσεις σβήνεται η αμαρτία. Μπορείς να μετανοήσεις όσες φορές θέλεις αλλά όχι πριν κάνεις κατι να σκεφτείς ότι μετά θα μετανοήσεις, ο θεός δεν είναι κορόιδο. :lol:
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 23 Αύγ 2023, 10:17

Αλιόσα έγραψε:
23 Αύγ 2023, 09:12
Όμορφη, συμβολική πράξη (ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για το αν έγινε ή δεν έγινε όλο το σκηνικό), αλλά μέχρι εκεί. Συμβολική, είτε έγινε είτε όχι.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών