αν προκειται να ξεσκατωνεις ενα αναπηρο γατι -σαφως και ναι
Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Oύτε οι άνθρωποι είναι, εκτός από τους τέρμα βλάκες.
Ισχύει το "κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν".
Όπως ισχύει και το "κατ' εικόνα και κατ' αποφυγήν του έσοπτρου".

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν μου έχει τύχει να ξεσκατώνω ανάπηρο γατί. Ανάπηρο/ανήμπορο άνθρωπο, έχω ξεσκατώσει/ταΐσει/φροντίσει.
Το γιατί να μην το κάνω ΚΑΙ σε γατί ή σκυλί, δεν καταλαβαίνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Από την εμπειρία μου πάντως, μεγαλύτερες πιθανότητες να πιαστούν κορόιδα δεν έχουν οι τέρμα βλάκες αλλά οι ημί-βλακες (ή ημι-έξυπνοι, εξαρτάται πως θα το δεις). Άσχετο με την κουβέντα, είπα να το αναφέρω...
Παρεμπιπτόντως, αυτό το κατ' εικόνα και ακόμα περισσότερο το καθ' ομοίωσιν είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ύπαρξης "ναρκισισμού" που ανέφερα πιο πίσω, κατά την άποψή μου.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Αν έχεις τέτοιες αναζητήσεις , αν θέλεις σοβαρά να λύσεις τις απορίες σου ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις κάποιον θεολόγο, πνευματικό , παπά κ.τ.λ.Εκτωρ έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 00:38-Παύλος προς Κορινθίους: Όλοι έχουμε αμαρτήσει, και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αλλά τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, που έστειλε το γιο του να σταυρωθεί κτλ., κτλ.
Συμπεράσματα...
1. Αν αμαρτήσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, η ποινή είναι θάνατος.
2. Είναι αδύνατον να μην αμαρτήσεις ούτε μια φορά στη ζωή σου, επειδή όλοι έχουμε κληρονομήσει την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων.
3. Ήταν απόφαση του Θεού να κληρονομήσουμε την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων. Με άλλα λόγια, ήταν απόφαση του Θεού να γεννιόμαστε ανήμποροι να μην αμαρτήσουμε ούτε μια φορά στη ζωή μας.
4. Κοντολογής, ο Θεός μας επέβαλλε την τιμωρία του θανάτου επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που ο ίδιος κατέστησε αδύνατο να κάνουμε.
5. Παρόλα αυτά, κόντρα στη "δικαιοσύνη" του (μη μου πείτε ότι δεν είναι πολύ δίκαια τα παραπάνω), αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να θυσιάσει το γιο του (που ήταν και ο εαυτός του), για να πείσει τον εαυτό του να μας συγχωρήσει για την αμαρτωλή φύση που ο ίδιος μας είχε φυτέψει.
Αν αυτός ο Θεός δεν είναι σχιζοφρενής, τότε τι είναι;
ότι ο χριστιανισμός είναι για αρχόντους όχι για λινάτσες έπεσε σαν επιχείρημα?
Αυτό γιατί; Εδώ διαφωνώ, μια από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του Χριστιανισμού (να μην πω η βάση της μετάδοσής του και της δημιουργίας της πολυεθνικότητάς του) ήταν αυτή ακριβώς, ότι απευθύνθηκε εξ αρχής κυρίως στις μάζες και στην πλέμπα. Κατάλαβαν ότι καλύτερα να έχεις και ένα εκατομμύριο φτωχομπινέδες πελάτες μαζί με τους 100 προύχοντες, παρά μόνο τους τελευταίους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ...αναζητήσεων, προτείνω αναζήτηση επιστήμονα με εξειδίκευση σε αμιγώς ιατρικά και όχι θεολογικά πεδία.pylothess έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:36Αν έχεις τέτοιες αναζητήσεις , αν θέλεις σοβαρά να λύσεις τις απορίες σου ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις κάποιον θεολόγο, πνευματικό , παπά κ.τ.λ.Εκτωρ έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 00:38-Παύλος προς Κορινθίους: Όλοι έχουμε αμαρτήσει, και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αλλά τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, που έστειλε το γιο του να σταυρωθεί κτλ., κτλ.
Συμπεράσματα...
2. Είναι αδύνατον να μην αμαρτήσεις ούτε μια φορά στη ζωή σου, επειδή όλοι έχουμε κληρονομήσει την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων.
3. Ήταν απόφαση του Θεού να κληρονομήσουμε την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων. Με άλλα λόγια, ήταν απόφαση του Θεού να γεννιόμαστε ανήμποροι να μην αμαρτήσουμε ούτε μια φορά στη ζωή μας.
4. Κοντολογής, ο Θεός μας επέβαλλε την τιμωρία του θανάτου επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που ο ίδιος κατέστησε αδύνατο να κάνουμε.
5. Παρόλα αυτά, κόντρα στη "δικαιοσύνη" του (μη μου πείτε ότι δεν είναι πολύ δίκαια τα παραπάνω), αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να θυσιάσει το γιο του (που ήταν και ο εαυτός του), για να πείσει τον εαυτό του να μας συγχωρήσει για την αμαρτωλή φύση που ο ίδιος μας είχε φυτέψει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ωραία ,πρότεινέ τότε σε αυτόν που άνοιξε το νήμα και έκανε την ερώτηση να αποτανθεί σε επιστήμονα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:49Σε τέτοιες περιπτώσεις ...αναζητήσεων, προτείνω αναζήτηση επιστήμονα με εξειδίκευση σε αμιγώς ιατρικά και όχι θεολογικά πεδία.pylothess έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:36Αν έχεις τέτοιες αναζητήσεις , αν θέλεις σοβαρά να λύσεις τις απορίες σου ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις κάποιον θεολόγο, πνευματικό , παπά κ.τ.λ.Εκτωρ έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 00:38-Παύλος προς Κορινθίους: Όλοι έχουμε αμαρτήσει, και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αλλά τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, που έστειλε το γιο του να σταυρωθεί κτλ., κτλ.
Συμπεράσματα...
Ε, ναι. Και ακριβώς γι' αυτό, αρκεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει "αντιχριστιανός" για να μη θεωρηθεί πλέμπα.Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:49Αυτό γιατί; Εδώ διαφωνώ, μια από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του Χριστιανισμού (να μην πω η βάση της μετάδοσής του και της δημιουργίας της πολυεθνικότητάς του) ήταν αυτή ακριβώς, ότι απευθύνθηκε εξ αρχής κυρίως στις μάζες και στην πλέμπα. Κατάλαβαν ότι καλύτερα να έχεις και ένα εκατομμύριο φτωχομπινέδες πελάτες μαζί με τους 100 προύχοντες, παρά μόνο τους τελευταίους.
Δωρεάν εισιτήριο για αριθμημένη θέση στην αριστοκρατία του πνεύματος.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
μιλάω αλληγορικά [πσσ],άρχοντες στην βασιλεία των ουρανώνIsildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:49Αυτό γιατί; Εδώ διαφωνώ, μια από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του Χριστιανισμού (να μην πω η βάση της μετάδοσής του και της δημιουργίας της πολυεθνικότητάς του) ήταν αυτή ακριβώς, ότι απευθύνθηκε εξ αρχής κυρίως στις μάζες και στην πλέμπα. Κατάλαβαν ότι καλύτερα να έχεις και ένα εκατομμύριο φτωχομπινέδες πελάτες μαζί με τους 100 προύχοντες, παρά μόνο τους τελευταίους.
Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί βούλιαξε το κότερο των μυημένων...

Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:04Αυτό που θέλω να πω σε απολύτως σύγχρονα ελληνικά, είναι ότι τόσο η λέξη "Αρχή" όσο και η λέξη "Λόγος" έχουν διττή ερμηνεία.SpoilerShowΔεν τίθεται θέμα αρχαίας ερμηνείας αλλά απλής κατανόησης απολύτως σύγχρονων εννοιών.
Για να το κάνω πιο σαφές, η "Αρχή" σημαίνει είτε χρονολογική αναφορά είτε ορισμό της εξουσίας.SpoilerShowΤο ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη "Λόγος". Σημαίνει είτε αιτία είτε εκφορά λόγου.
Οπότε, το νόημα που μπορεί να προκύψει από τη συγκεκριμένη φράση, είναι πολλαπλό.
Και δεν είναι ασαφές, γιατί όπως και να το δει κάποιος, έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση/αποδοχή του νοήματος της.
Γιατί η σκέψη γενικώς, προκύπτει από ερωτηματικά και όχι από τελείες.
Η τελεία, σημαίνει τέλος/απαγόρευση περαιτέρω σκέψης. Δόγμα.
Και προσωπικώς τουλάχιστον, θεωρώ όποιους βρίσκουν ή κατηγορούν τον δογματισμό μόνον στο χριστιανικό πλαίσιο, ως τους απόλυτους βλάκες.
Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Η φράση "εν αρχή" όμως, όχι!
Είναι αρχαιοπρεπές χρονικό επίρρημα της ελληνιστικής και σημαίνει: Στην αρχή, κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα.
Συνεπώς η πρόταση "Εν αρχή ήν ο λόγος...", μεταφράζεται σε: "στην αρχή (κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα) υπήρξεν ο Λόγος"
Το θέμα έχει τελεσιδικήσει ερμηνευτικά.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις το χρονικό επίρρημα "εν αρχή" ως: "στην εξουσία"
Αμφισημία σε όλη τη πρόταση δεν υπάρχει, τουλάχιστον γραμματικώς. Θεολογικώς ίσως.
Εξ άλλου η διττή σημασία/αμφισημία, είναι προνόμιο όλων των ιερών βιβλιών των θρησκειών.
ΥΓ.
Δεν θα γράψω άλλο..έχω γκώσει από θεολογικούς/θρησκευτικούς διαπληκτισμούς.
Μήπως θα μετακινηθεί κάποιος, έστω και ένα εκατοστό, από τις απόψεις του;
λογος τι; εδω σε θελωΛοξίας έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 11:04ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:04Αυτό που θέλω να πω σε απολύτως σύγχρονα ελληνικά, είναι ότι τόσο η λέξη "Αρχή" όσο και η λέξη "Λόγος" έχουν διττή ερμηνεία.SpoilerShowΔεν τίθεται θέμα αρχαίας ερμηνείας αλλά απλής κατανόησης απολύτως σύγχρονων εννοιών.
Για να το κάνω πιο σαφές, η "Αρχή" σημαίνει είτε χρονολογική αναφορά είτε ορισμό της εξουσίας.SpoilerShowΤο ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη "Λόγος". Σημαίνει είτε αιτία είτε εκφορά λόγου.
Οπότε, το νόημα που μπορεί να προκύψει από τη συγκεκριμένη φράση, είναι πολλαπλό.
Και δεν είναι ασαφές, γιατί όπως και να το δει κάποιος, έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση/αποδοχή του νοήματος της.
Γιατί η σκέψη γενικώς, προκύπτει από ερωτηματικά και όχι από τελείες.
Η τελεία, σημαίνει τέλος/απαγόρευση περαιτέρω σκέψης. Δόγμα.
Και προσωπικώς τουλάχιστον, θεωρώ όποιους βρίσκουν ή κατηγορούν τον δογματισμό μόνον στο χριστιανικό πλαίσιο, ως τους απόλυτους βλάκες.
Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Η φράση "εν αρχή" όμως, όχι!
Είναι αρχαιοπρεπές χρονικό επίρρημα της ελληνιστικής και σημαίνει: Στην αρχή, κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα.
Συνεπώς η πρόταση "Εν αρχή ήν ο λόγος...", μεταφράζεται σε: "στην αρχή (κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα) υπήρξεν ο Λόγος"
Το θέμα έχει τελεσιδικήσει ερμηνευτικά.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις το χρονικό επίρρημα "εν αρχή" ως: "στην εξουσία"
Αμφισημία σε όλη τη πρόταση δεν υπάρχει, τουλάχιστον γραμματικώς. Θεολογικώς ίσως.
Εξ άλλου η διττή σημασία/αμφισημία, είναι προνόμιο όλων των ιερών βιβλιών των θρησκειών.
ΥΓ.
Δεν θα γράψω άλλο..έχω γκώσει από θεολογικούς/θρησκευτικούς διαπληκτισμούς.
Μήπως θα μετακινηθεί κάποιος, έστω και ένα εκατοστό, από τις απόψεις του;
Καλά το είπες. Το "πσσσς" εννοώ.nowhere έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:54μιλάω αλληγορικά [πσσ],άρχοντες στην βασιλεία των ουρανώνIsildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:49Αυτό γιατί; Εδώ διαφωνώ, μια από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του Χριστιανισμού (να μην πω η βάση της μετάδοσής του και της δημιουργίας της πολυεθνικότητάς του) ήταν αυτή ακριβώς, ότι απευθύνθηκε εξ αρχής κυρίως στις μάζες και στην πλέμπα. Κατάλαβαν ότι καλύτερα να έχεις και ένα εκατομμύριο φτωχομπινέδες πελάτες μαζί με τους 100 προύχοντες, παρά μόνο τους τελευταίους.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γνωρίζει η πλεμπα του phorum πως λειτουργεί η οικονομία;
από Κοιτάσματα » 06 Απρ 2025, 12:09 » σε Οικονομία - 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
12 Απρ 2025, 12:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λειτουργεί το 41% μητσοτάκη όπως το 61% του δημοψηφίσματος τσίπρα;
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Δεκ 2023, 16:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Δεκ 2023, 19:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι έχετε καταλάβει για το νέο εκπαιδευτικό σύτημα;
από Ιδεολόγος » 02 Ιουν 2024, 20:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi