Αντισημτισμός

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Re: Αντισημτισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 28 Αύγ 2023, 14:56

Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:43
Σέλευκας έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:32
Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:19
Α νόμιζα ότι έγινε κάτι το 100 μετά Χριστόν και ξέρεις κάποια ιστορία. Και ότι διαφωνείς με αυτό που είπανε για αυτή την ιστορία. Τώρα κατάλαβα τι λες όχι ρε δεν είναι αναθεωρητισμός. Εννοεί τις ακτές της σημερινής Τουρκίας. Λένε ότι ο μετεωρίτης που ήταν η αιτία να χαθούν και οι δεινόσαυροι έπεσε κάπου στο Μεξικό. Πώς αλλιώς να το πεις;
θα το πεις θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
Για το ντοκυμαντέρ; Είναι φιλότουρκοι οι παραγωγοί;
είναι το θέμα πως αντιλαμβάνονται την ιστορία ως εργαλείο. Τώρα να μου φτιάχνουν ντοκιμαντέρ για τη σχέση χριστιανισμού και Εβραίων και να αναφέρουν συνεχώς ως χριστιανούς μονο τους καθολικούς ε κάτι δείχνει. Απο τ α σοβαρότερα που μαθαίνει κανένας αν δει προσεκτικα το ντοκιμαντέρ είναι οτι η δυση δεν ήταν ποτέ χριστιανική και προσπαθούσε να γίνει με το ζόρι στο μεσαίωνα και στην πραγματικότητα δεν πρόλαβε να γίνει ποτέ αφού ακολούθησε ο διαφωτισμός. Αν ψάξει να βρει κανεις το ρόλο του ελληνισμού (πολιτισμικά εννοώ) και της πραγματικής χριστιανικής εκκλησίας σε όλο το ντοκιμαντέρ καταλαβαίνει ότι υπάρχει σκόπιμη αποσιώπηση.
Το ντοκιμαντέρ αυτο έπρεπε να λέγεται αντισημιτισμός στην χριστιανική δύση.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 28 Αύγ 2023, 15:10

Οι Εβραιοι ηταν bad pain in the ass για oσους τους κατεκτησαν. Σπανια, μπορει και ποτε να εχω ξαναδιαβασει κατι παρομοιο οπως το ανυποτακτο που ειχε ο λαος τους και εχει ακομα.

Μεγαλο ρολο στο κυνηγι απ τους ρωμαιους ηταν η απροθυμια τους να λατρευουν τον αυτοκρατορα ως θεο, πραγμα που με εκατερωθεν συμβιβασμους στην πορεια διορθωθηκε. Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ο λογος των διωγμων δεν ηταν ενας, αλλα πολλοι συμπεριλαμβανωμενων και αυτων που εχουν αναφερθει εδω.

Μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια, γιατι εχω γνωρισει καμποσους, νομιζω οτι το πιο εκνευριστικο πραγμα πανω τους (περαν της σχεσης τους με το χρημα*) ειναι αυτη η αισθηση ανωτερωτητας που εχουν, αναλογικα κατα παρα πολυ μεγαλυτερη ακομα και απο εναν "απογονο του Σωκρατη". Αυτο, του περιουσιου λαου ας πουμε, το εχουν ακομα και ειναι για πολυ ξυλο. Νομιζω οτι η πηγη των βασανων τους ειναι αυτο.

Στα πολυ θετικα** και συνολικα μιλωντας, ειναι σαφεστατα πολυ πιο (δυτικα) πολιτισμενοι απο τους γειτονες και αντιζηλους, γιδογαμηδες Αραβες. Και απο αυτους εχω γνωρισει καμποσους.

*Η σπασαρχιδικη σχεση με το χρημα εμφανιζεται μονο σε πλαισιο επιχειρησης. Στην υπολοιπη ζωη τους θα ελεγα ειναι αρκετα εξω καρδια και γενναιοδωροι.

** Εχουν επισης πολυ ομορφες γυναικες :g094:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Αύγ 2023, 15:14

Σέλευκας έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:56
Χαοτικός έγραψε:
Σέλευκας έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:32

θα το πεις θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
είναι το θέμα πως αντιλαμβάνονται την ιστορία ως εργαλείο. Τώρα να μου φτιάχνουν ντοκιμαντέρ για τη σχέση χριστιανισμού και Εβραίων και να αναφέρουν συνεχώς ως χριστιανούς μονο τους καθολικούς ε κάτι δείχνει. Απο τ α σοβαρότερα που μαθαίνει κανένας αν δει προσεκτικα το ντοκιμαντέρ είναι οτι η δυση δεν ήταν ποτέ χριστιανική και προσπαθούσε να γίνει με το ζόρι στο μεσαίωνα και στην πραγματικότητα δεν πρόλαβε να γίνει ποτέ αφού ακολούθησε ο διαφωτισμός. Αν ψάξει να βρει κανεις το ρόλο του ελληνισμού (πολιτισμικά εννοώ) και της πραγματικής χριστιανικής εκκλησίας σε όλο το ντοκιμαντέρ καταλαβαίνει ότι υπάρχει σκόπιμη αποσιώπηση.
Δεν ξέρω. Λες προφανώς ότι κινούνται ύπουλα. Αυτό το έχω δεδομένοι γενικά για οτιδήποτε συστηματικό. Τώρα όμως τι; ότι πάνε να ανεβάσουν τον ισλαμισμό; Δηλαδή χτυπώντας το χριστιανισμό ανεβαίνει ο ισλαμισμός.
Μήπως το σύστημα

(αυτό που λέγαμε από παλιά αόριστα και γενικά "το σύστημα" και καλά κάναμε και το λέγαμε γιατί υπάρχει μία κατάσταση και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε κάποιο οργανόγραμμα)

εκτιμά ότι κεκτημένες ελευθερίες και δικαιώματα δεν καθιστούν πολύ "σκλάβους" τους εργαζόμενους; Μήπως να θέλουν να διαμορφώσουν τον κόσμο ώστε να είναι πιο υποτακτικός και έτσι να κερδίζουν περισσότερα (περισσότερη εξουσία πάνω στις μάζες, περισσότερος πλούτος κλπ);
Λέω τώρα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Αύγ 2023, 15:27

Blackdog έγραψε:
28 Αύγ 2023, 15:10
Οι Εβραιοι ηταν bad pain in the ass για oσους τους κατεκτησαν. Σπανια, μπορει και ποτε να εχω ξαναδιαβασει κατι παρομοιο οπως το ανυποτακτο που ειχε ο λαος τους και εχει ακομα.

Μεγαλο ρολο στο κυνηγι απ τους ρωμαιους ηταν η απροθυμια τους να λατρευουν τον αυτοκρατορα ως θεο, πραγμα που με εκατερωθεν συμβιβασμους στην πορεια διορθωθηκε. Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ο λογος των διωγμων δεν ηταν ενας, αλλα πολλοι συμπεριλαμβανωμενων και αυτων που εχουν αναφερθει εδω.

Μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια, γιατι εχω γνωρισει καμποσους, νομιζω οτι το πιο εκνευριστικο πραγμα πανω τους (περαν της σχεσης τους με το χρημα*) ειναι αυτη η αισθηση ανωτερωτητας που εχουν, αναλογικα κατα παρα πολυ μεγαλυτερη ακομα και απο εναν "απογονο του Σωκρατη". Αυτο, του περιουσιου λαου ας πουμε, το εχουν ακομα και ειναι για πολυ ξυλο. Νομιζω οτι η πηγη των βασανων τους ειναι αυτο.

Στα πολυ θετικα** και συνολικα μιλωντας, ειναι σαφεστατα πολυ πιο (δυτικα) πολιτισμενοι απο τους γειτονες και αντιζηλους, γιδογαμηδες Αραβες. Και απο αυτους εχω γνωρισει καμποσους.

*Η σπασαρχιδικη σχεση με το χρημα εμφανιζεται μονο σε πλαισιο επιχειρησης. Στην υπολοιπη ζωη τους θα ελεγα ειναι αρκετα εξω καρδια και γενναιοδωροι.

Με το πρώτο μισό ποστ σου συμφωνώ. Το άλλο που λες είναι υποκειμενισμός αλλά καλά κάνεις και το λες. Ας μην έχουμε ψυχαναγκασμούς και εμμονές. μας φαίνεται κάτι και το εκφράζουμε. Εγώ που χωνεύω την Τουρκιά δεν σημαίνει ότι πετάω στα σκουπίδια τις ιδέες του διεθνισμού ή της Ειρήνης κλπ
Πάντως πριν λίγες μέρες έβλεπα μία γυναίκα εβραία ακτιβίστρια που τους την πέφτει για την Παλαιστίνη. όλο και κάποιους ανάρχες θα έχουν. Κουμούνια, έξυπνους, άθεους, απάτριδες και φυσικά φασίστες καμένους κλπ κλπ. Το ξέρεις αυτό

Αλλά χαίρομαι που το ξέρεις και παρόλα εξέφρασες αυτό που εξέφρασες. Μια χαρά όλα. Τα ίδια θα πούμε για τους Αλβανούς όποτε νιώσουμε αλλά μια χαρά θα τους σεβαστούμε κιόλας. άσε που μας φτιάξανε το σπίτι (έναν μόνο Έλληνα φέραμε αλουμινά και τα γάμησε όλα ο μαλάκας)

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 28 Αύγ 2023, 15:28

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας με τις κάρτες sim, τύποι.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 28 Αύγ 2023, 15:46

Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 15:27
Blackdog έγραψε:

Με το πρώτο μισό ποστ σου συμφωνώ. Το άλλο που λες είναι υποκειμενισμός αλλά καλά κάνεις και το λες. Ας μην έχουμε ψυχαναγκασμούς και εμμονές. μας φαίνεται κάτι και το εκφράζουμε. Εγώ που χωνεύω την Τουρκιά δεν σημαίνει ότι πετάω στα σκουπίδια τις ιδέες του διεθνισμού ή της Ειρήνης κλπ
Πάντως πριν λίγες μέρες έβλεπα μία γυναίκα εβραία ακτιβίστρια που τους την πέφτει για την Παλαιστίνη. όλο και κάποιους ανάρχες θα έχουν. Κουμούνια, έξυπνους, άθεους, απάτριδες και φυσικά φασίστες καμένους κλπ κλπ. Το ξέρεις αυτό

Αλλά χαίρομαι που το ξέρεις και παρόλα εξέφρασες αυτό που εξέφρασες. Μια χαρά όλα. Τα ίδια θα πούμε για τους Αλβανούς όποτε νιώσουμε αλλά μια χαρά θα τους σεβαστούμε κιόλας. άσε που μας φτιάξανε το σπίτι (έναν μόνο Έλληνα φέραμε αλουμινά και τα γάμησε όλα ο μαλάκας)
Μπηκα σε προσωπικη αποψη, γιατι ηδη οι βασικοτερες αιτιες των διωγμων εχουν καλυφθει

Και εγω δεν εχω θεμα με τους Τουρκους και θελω να πιστευω οτι ουτε αυτοι με μας. Τα ανοιχτα συνορα ειναι ουτοπια, σε 1 με 2 χιλιαδες χρονια ισως μπορουν να ισχυσουν.
Εννοειται οτι η μαλακια δεν ειναι προνομιο καποιου λαου αλλα ατομικο χαρισμα, αρα ειναι γιουνιβερσαλ.

Παρολα αυτα οι Αραβες, θα ελεγα εξαιτιας της βαθιας επιδρασης της θρησκειας στην παιδεια τους, ειναι καποιους αιωνες πισω. Δεν ειπα οτι ειναι μνοπανα, ας πουμε οτι δεν θα μπορουσα να συναναστραφω. Σε μικροτερο βαθμο αλλα για τους ιδιους λογους το ιδιο ισχυει και για Αλβανους εστω και αν εφτιαξαν ωραια την μαντρα της αυλης. Και φυσικα αυτο ισχυει γενικα και οχι ειδικα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 28 Αύγ 2023, 15:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 28 Αύγ 2023, 15:46

Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 15:14
Σέλευκας έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:56
Χαοτικός έγραψε:

Δεν ξέρω. Λες προφανώς ότι κινούνται ύπουλα. Αυτό το έχω δεδομένοι γενικά για οτιδήποτε συστηματικό. Τώρα όμως τι; ότι πάνε να ανεβάσουν τον ισλαμισμό; Δηλαδή χτυπώντας το χριστιανισμό ανεβαίνει ο ισλαμισμός.
Μήπως το σύστημα

(αυτό που λέγαμε από παλιά αόριστα και γενικά "το σύστημα" και καλά κάναμε και το λέγαμε γιατί υπάρχει μία κατάσταση και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε κάποιο οργανόγραμμα)

εκτιμά ότι κεκτημένες ελευθερίες και δικαιώματα δεν καθιστούν πολύ "σκλάβους" τους εργαζόμενους; Μήπως να θέλουν να διαμορφώσουν τον κόσμο ώστε να είναι πιο υποτακτικός και έτσι να κερδίζουν περισσότερα (περισσότερη εξουσία πάνω στις μάζες, περισσότερος πλούτος κλπ);
Λέω τώρα.
Καταλαβαίνουμε πως βλέπουν κάποιοι την ιστορία με τα δικά τους θέματα. Αυτό γίνεται πάντα με όλες τις μη αντικειμενικές ματιές. Δεν λέω οτι εκαναν το ντοκιμαντερ γιαυτο.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Αύγ 2023, 16:07

Blackdog έγραψε:
28 Αύγ 2023, 15:46
Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 15:27
Blackdog έγραψε:

Μπηκα σε προσωπικη αποψη, γιατι ηδη οι βασικοτερες αιτιες των διωγμων εχουν καλυφθει

Και εγω δεν εχω θεμα με τους Τουρκους και θελω να πιστευω οτι ουτε αυτοι με μας. Τα ανοιχτα συνορα ειναι ουτοπια, σε 1 με 2 χιλιαδες χρονια ισως μπορουν να ισχυσουν.
Εννοειται οτι η μαλακια δεν ειναι προνομιο καποιου λαου αλλα ατομικο χαρισμα, αρα ειναι γιουνιβερσαλ.

Παρολα αυτα οι Αραβες, θα ελεγα εξαιτιας της βαθιας επιδρασης της θρησκειας στην παιδεια τους, ειναι καποιους αιωνες πισω. Δεν ειπα οτι ειναι μνοπανα, ας πουμε οτι δεν θα μπορουσα να συναναστραφω. Σε μικροτερο βαθμο αλλα για τους ιδιους λογους το ιδιο ισχυει και για Αλβανους εστω και αν εφτιαξαν ωραια την μαντρα της αυλης. Και φυσικα αυτο ισχυει γενικα και οχι ειδικα.

Πάντως όσο μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε, μας λύνονται πολλά κλειδωματάκια. Οι Άραβες λέει παρόλο που ήδη είχαν γίνει μουσουλμάνοι ανέπτυξαν τοις επιστήμες και διέσωσαν αρχαία ελληνικά πράγματα. Βέβαια πως να τους κάνεις παρέα; Τέλος πάντων.

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 28 Αύγ 2023, 16:30

Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:07
Πάντως όσο μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε, μας λύνονται πολλά κλειδωματάκια. Οι Άραβες λέει παρόλο που ήδη είχαν γίνει μουσουλμάνοι ανέπτυξαν τοις επιστήμες και διέσωσαν αρχαία ελληνικά πράγματα. Βέβαια πως να τους κάνεις παρέα; Τέλος πάντων.
Οι Άραβες ήταν σχετικά κουλ λαός. Πριν το Ισλάμ. Και ποίηση είχαν και ιστορία (Nabateans αυτοί που φτιάξαν την Πέτρα στην Ιορδανία). Μετά ήρθε ο μαλάκας pbuh και έβαλε σε γραπτό διάφορους νόμους και άντε τώρα να τους ανατρέψεις αφού είναι ο λόγος του θεού.

Όσον αφορά τις επιστήμες νομίζω ήταν ΠΑΡΑ την θρησκεία και όχι εξαιτίας αυτής. Ίσως κάποιοι τομείς να πήραν ώθηση για χάρη του Αλλάχ, πχ αστρονομία κτλ, αλλά δεν το πιστεύω προσωπικά. Αλλιώς να πούμε και οι νόμοι του Νεύτωνα οφείλονται στον Χριστιανισμό, καθώς ο Νεύτων ήταν πολύ θρήσκος.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Αύγ 2023, 16:34

masterridley έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:30
Χαοτικός έγραψε:
Οι Άραβες ήταν σχετικά κουλ λαός. Πριν το Ισλάμ. Και ποίηση είχαν και ιστορία (Nabateans αυτοί που φτιάξαν την Πέτρα στην Ιορδανία). Μετά ήρθε ο μαλάκας pbuh και έβαλε σε γραπτό διάφορους νόμους και άντε τώρα να τους ανατρέψεις αφού είναι ο λόγος του θεού.

Όσον αφορά τις επιστήμες νομίζω ήταν ΠΑΡΑ την θρησκεία και όχι εξαιτίας αυτής. Ίσως κάποιοι τομείς να πήραν ώθηση για χάρη του Αλλάχ, πχ αστρονομία κτλ, αλλά δεν το πιστεύω προσωπικά. Αλλιώς να πούμε και οι νόμοι του Νεύτωνα οφείλονται στον Χριστιανισμό, καθώς ο Νεύτων ήταν πολύ θρήσκος.
Εννοείται.

Άβαταρ μέλους
masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 28 Αύγ 2023, 16:54

Bazoomba έγραψε:
27 Αύγ 2023, 17:41
Τα περι μονοθεισμου δεν μπορουν να σταθουν ως εξηγηση. Οι Εβραιοι διωκονταν κυριως στα αμειγως χριστιανικα κρατη. Κατσε δες το μοτιβο (δηλαδη τις κοινωνικες και ιστορικες συνθηκες) πισω απο καθε διωγμο που υπεστησαν. Δες πχ γιατι εγινε ο διωγμος της Αγγλιας, γιατι ο διωγμος της Ισπανιας, γιατι ο διωγμος της Ολλανδιας και σε τι επιπεδα δυναμης και πλουτου βρισκονταν ακριβως πριν απο αυτους.

Ο Γκουερινο δεν σου ειπε οτι αντικατεστησαν τους Ναιτες, σου ειπε οτι η εχθρικοτητα εναντιον τους εχει την ιδια αιτια. Την παρασιτικη συσσωρευση πλουτου.
Ouch. Σκληρό αλλά νομίζω έτσι τους βλέπανε.

Δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό. Γενικώς υπήρχε μηδενική ανοχή στις άλλες θρησκείες, και οι Εβραίοι ήταν μικρότερο πρόβλημα από πχ αντίπαλες χριστιανικές σέχτες, γιατί ΔΕΝ προσηλύτιζαν! Ας πούμε, με τους καθολικούς-προτεστάντες, δεν έγιναν απλά πογκρόμ αλλά ολοκληρωτικός πόλεμος, ο 30ετής που ΓΑΜΗΣΕ την Γερμανία.

Κυριολεκτικά για χρόνια ολόκληρα διαβαίναν την Γερμανία από αριστερά προς τα δεξιά και πάνω προς κάτω διάφορες μπάντες και σκοτώναν όποιους βρίσκαν στο διάβα τους. Σαν τον Αστερίξ με τους Γότθους. Νομίζω είχαν 25% μείωση πληθυσμού που είναι εξωπραγματική.

Τους Εβραίους, για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους ξεχνούσαν αν και πάντα τους κοιτούσαν με καχυποψία. Κάθε που ζόριζαν τα πράγματα (πχ black death) και ο κόσμος έψαχνε για αποδ. τράγους, οι μάγισσες και οι Εβραίοι ήταν οι προφανείς στόχοι.

Επειδή λοιπόν δεν απειλούσαν γενικά (λόγω μη προσηλυτισμού), τους χρησιμοποιούσαν για "υπηρεσίες" που απαγορεύονταν σε χριστιανούς, όπως το money-lending. Δεν ξέρω αν βάζαν τοκογλυφικούς όρους, αλλά σίγουρα ποτέ κανένας δανειολήπτης δεν αγάπησε τον δανειοδότη του. Είναι γνωστή η τακτική στα διάφορα παιχνίδια grand strategy που δανείζεσαι (ως βασιλιάς) απ'τους Εβραίους για να κάνεις πόλεμο και μετά κάνεις πογκρόμ για να μην τους πληρώσεις!!

metarrythmistis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis » 28 Αύγ 2023, 16:57

Χαοτικός έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:34
masterridley έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:30
Χαοτικός έγραψε:

Εννοείται.
Η ανάπτυξη της επιστήμης (αποκλειστικά στην Ευρώπη) οφείλεται στον Χριστιανισμό για πάρα πολλούς λόγους.
Κατ' αρχήν θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει γιατί για παράδειγμα η Κίνα έμεινε πάτος στην επιστήμη.

Ένας από τους λόγους που επιστήμη αναπτύχθηκε λόγω του Χριστιανισμού είναι ότι πήρε τις φυλές (της τριμπαλιστικής Ευρώπης) οι οποίες είχαν αβυσσαλέο μίσος η μία εναντίον της άλλης και τις ένωσε πνευματικά (και οι διάφορες φυλές έχουν και διαφορετικό χαρακτήρα και επομένως προκαταλήψεις η μία έναντι της άλλης). Κάθε λαός έχει μια διαφορετική οπτική (και επομένως διαφορετικό χαρακτήρα) και μπορεί να συνεισφέρει διαφορετικά σε ένα project.
Αυτό μπορεί να το δει κανείς στην καταπληκτική ανάπτυξη της Δυτικής μουσικής. Μέχρι το 7ο αιώνα, η Ευρωπαϊκή μουσική δεν υπέρηχε έναντι της μουσικής των άλλων λαών .
Η Ευρωπαϊκή μουσική αναπτύχθηκε γιατί οι Ιταλοί δίδασκαν μελωδία στους Γερμανούς και οι Γερμανοί αρχιτεκτονική της μουσικής (και οι 2 λαοί αφομοίωναν τα διδάγματα). Υπήρχε ένα συνεχές feedback μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Οι λαοί της Ευρώπης είναι πολύ διαφορετικοί σε χαρακτήρα μεταξύ τους.

Άλλη αιτία στην ανάπτυξη της επιστήμης στην Ευρώπη είναι η monastic 'scriptoria'. Χωρίς άμεσο οικονομικό κέρδος, τα μοναστήρια στην Ευρώπη (Ανατολή και Δύση), άρχισαν, ως ιερό καθήκον, να αντιγράφουν βιβλία και να δημιουργούν βιβλιοθήκες. Έτσι, εκατοντάδες λαοί που δεν είχαν πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια τους, απέκτησαν βιβλιοθήκη στην γειτονιά τους. Δεν έχει σημασία εάν το 99% παρέμεινε αγράμματο. Και μόνο το 1% που μορφώθηκε αρκεί. Γιατί, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτό το 1% μετά ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Επίσης, όπως έλεγε και ο Χίτλερ, ο Χριστιανισμός πήρε έναν λαό πολεμιστών (τους Γερμανούς) και τους έκανε αγρότες. Για να αναπτυχθούν τα γράμματα απαιτείται ειρήνη και σίγουρα όχι τριμπαλισμός. Τριμπαλισμός σημαινει κουλτούρα του Saga, πολεμιστές κτλ. Ειρήνη σημαίνει εμπόριο, που σημαίνει λογιστές κατ' αρχήν, άνθρωποι που ξέρουν να κρατάνε βιβλία.

Υπάρχουν και άλλες βαθύτερες αιτίες αλλά αυτά προς το παρόν

Άβαταρ μέλους
masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 28 Αύγ 2023, 17:12

metarrythmistis έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:57
Η ανάπτυξη της επιστήμης (αποκλειστικά στην Ευρώπη) οφείλεται στον Χριστιανισμό για πάρα πολλούς λόγους.
Κατ' αρχήν θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει γιατί για παράδειγμα η Κίνα έμεινε πάτος στην επιστήμη.

...
Εεεε? metarythmistis, προφανώς αστειεύεσαι έτσι;

Πότε έγιναν οι μεγαλύτερες επιστημονικές αποκαλύψεις; Είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες χριστιανισμό όταν φτιάξαν την Αστρονομία και Γεωμετρία τους; (με την βοήθεια και των Αιγύπτιων/Βαβυλώνιων). Για κυριολεκτικά 1000 χρόνια, δεν έγινε καμία πρόοδος σε αυτές τις επιστήμες, γιατί οι χριστιανοί αγκάλιασαν πλήρως τον Αριστοτέλη και προσπαθούσαν μόνο με συλλογισμούς να καταλήξουν σε συμπεράσματα (ενώ η επιστήμη είναι ακριβώς το αντίθετο: παρατήρηση!). Αυτά όταν δεν χάναν τον καιρό τους προσπαθώντας να βρουν πόσοι άγγελοι χωράνε σε μια καρφίτσα!!

Δεν μηδενίζω την εξέλιξη σε άλλους τομείς κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα πχ χτίσιμο, εξελίξεις στην γεωργία κτλ. Αλλά δες πραγματικά πόσοι αιώνες πέρασαν για να έχουμε περαιτέρω πρόοδο στις hard sciences. Πήγε 12ος/13ος αιώνας για να έχουμε καινούρια πράγματα, βλέπε Fibonacci και λοιπούς..

Σίγουρα αν οφείλονταν οι επιστήμες στον Χριστιανισμό, θα είχαμε δει κάποια πρόοδο νωρίτερα, όχι;

...

Όσο για τους Κινέζους, δεν νομίζω να ήταν/είναι τόσο πάτος όσο φαντάζεσαι.

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 28 Αύγ 2023, 17:37

metarrythmistis έγραψε:
28 Αύγ 2023, 16:57

H Kινα πάτος στην επιστημη? Η Κινα ηταν η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο για 1000 χρονια μεχρι τον 19ο αιωνα, σχεδον σε ολους τους τομεις. Ασε τωρα που εμεις αν εξαιρεσεις κανα Λαο Τσε και κανα Μαο Τσετουνγκ δεν ξερουμε ουτε εναν Κινεζο
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Αύγ 2023, 17:43

Εγώ τον γουστάρω αυτόν. Δίνει ερεθίσματα στα παιδιά και λέει ωραίες πληροφορίες

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών