Είναι πολύ δύσκολο όντως και ποτε δεν θα ξεχάσεις αυτό το συναισθημα της απώλειας.vantono έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 01:07Εμένα οι περισσότεροι ήταν σχετικά προχωρημένης ηλικίας, που μου είπαν αυτά, οπότε δεν έβρισκα και κάποιο νόημα στο να τους γυρίσω τραπέζι ή ξαναστροφη η ο,τι άλλο. Κάπου δίνεις κι ένα ακαταλογιστο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 00:43Έχω αδειάσει τραπέζι στα πόδια μαλάκα, που μου την είπε επειδή ήμουν συννεφιασμένη γιατί πέθανε ο σκύλος μου...vantono έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 00:27
Ευτυχώς οι περισσότεροι μου λένε κάτι του στυλ "τι να κάνουμε, έτσι είναι η ροή της ζωής, πεθαίνουν και αυτά όπως πεθαίνουν και οι άνθρωποι". Αυτό το έχω πει κι εγώ, και γενικά είναι μια πολύ σωστή κουβέντα που περιγράφει κάτι αυτονόητο.
Αλλά το "εδώ πεθαίνουν ανθρΏποι κι εσύ ασχολ..." είναι επιτόπου για μπάτσα σαν το μιμίδιο με τον Μπάτμαν και το Ρόμπιν.
Έχω χάσει και άλλα σκυλιά και γατιά και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις κάποιο κομμάτι σου, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από ανθρώπους.
Και κάπου εδώ θυμήθηκα τη νύχτα και το κομμάτι της δικής της ψυχής που έφυγε.
Είναι απίστευτα δύσκολο πάντως. Θέλω να συνεχίσω την καθημερινότητα μου, γιατί εγώ ούτε σε βαριά πένθη* πιστεύω, ούτε σε ψυχές κτλ, είτε έχει να κάνει με ανθρώπους είτε με ζώα, αλλά δυσκολεύομαι να τη συνεχίσω.
Βλέπω το άδειο καλάθι της, το βγάζω στο μπαλκόνι για να μην το βλέπω, το ξαναφερνω μέσα κτλ, με οριακά ocd κινήσεις που δεν έκανα παλιότερα.
Οι άνθρωποι γύρω μου που ζήσαμε μαζί το σκυλί, έχουν πλανταξει στο κλάμα κι εγώ ακόμα προσπαθώ να το πνίξω μέσα μου πότε κάνοντας μπλάκ χιούμορ, πότε σκεπτόμενος συνεχώς κάτι άλλο.
Θα έρθει κάποια στιγμή και σε εμένα το ξέσπασμα, όπως έχει έρθει και άλλες φορές που έχω χάσει δικά μου άτομα. Απλά αργεί να μου βγει. Ίσως επειδή αρνούμαι να συνειδητοποιήσω ακόμα τι έχει συμβεί.
*αυτά τα εγωκεντρικά και εγωιστικά τα ανθρώπινα εννοώ, με ταρατατζουμ και μαονενια φέρετρα, και δόξες και τιμές και τουφεκιές στον αέρα και ο,τι άλλο.
Να θυμασαι όμως τις στιγμές που περάσατε με ευγνωμοσυνη.