Ύβρεις, προσβολές, βλασφημίες κατά των Χριστιανών και των ιερών τους...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

...όταν ακούτε ύβρεις, προσβολές, βλασφημίες κατά των Χριστιανών και των ιερών τους...

1. Είμαι Χριστιανός και προσβάλλομαι
13
25%
2. Δεν είμαι Χριστιανός, πιστεύω σε άλλη θρησκεία αλλά και πάλι προσβάλλομαι σαν θρήσκος άνθρωπος
1
2%
3. Δεν είμαι Χριστιανός, είμαι άθεος/αγνωστικιστής αλλά και πάλι προσβάλλομαι σαν άνθρωπος
14
26%
3. Δεν είμαι Χριστιανός και δεν μου καίγεται καρφάκι, δεν με απασχολεί καθόλου
10
19%
4. Δεν είμαι Χριστιανός και την καταβρίσκω όταν κάποιος τους βρίζει τον Χριστό και την Παναγία τους
10
19%
5. Άλλο. ΔΓ, ΔΑ
5
9%

Σύνολο ψήφων: 53

Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Re: Ύβρεις, προσβολές, βλασφημίες κατά των Χριστιανών και των ιερών τους...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος » 05 Σεπ 2023, 11:54

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:53
Μαδουραίος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:41
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:36

Να σου πω. Παρ' όλο που διαφώνησα σε κάποια σημεία με τον Scouser και κάναμε έναν διάλογο στη συνέχεια, αν όντως ισχύουν αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή ο Προφήτης πηδούσε 9 χρονα με αποκλειστικό σκοπό το σεξ κι όχι επειδή το επέτρεπε/επέβαλε η κοινωνία τους για λόγους γάμου, τεκνοποιίας κλπ, τότε όντως ήταν παιδεραστής. Εδώ η λέξη είναι συγκεκριμένη και εκφράζει ακριβώς αυτό που ισχύει (αν ισχύει, λέω).

Άλλο αυτό όμως κι άλλο το "βιαστής & παιδεραστής" για έναν πενηντάρη που παντρεύτηκε μια 14χρονη, εκείνη την εποχή σ' εκείνα τα μέρη όπου λογικά ήταν κάτι το φυσιολογικό. Που ακόμα κι αν δεχτούμε το "παιδεραστής" εδώ (κρίνοντας με τα δικά μας πρότυπα), το "βιαστής" δεν προκύπτει από πουθενά, έτσι;
Επίσης βιασμός ήταν γιατί δεν είχαν παντρευτεί όταν έμεινε έγκυος η Μαρία.
Οπότε, όλες οι εγκυμοσύνες εκτός γάμου προέρχονται από βιασμούς;
Αν είναι 88 με 14 στις ηλικίες τότε ναι

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 11:57

Ασέβαστος έγραψε:
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:24
Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:21

μπα, δεν εχει διαφορα, επι της ουσιας. αν πεις "δεν ηταν παρθενα" ειναι ακριβως το ιδιο σαν να λες "εφαγε πουτσα"

ειναι διαφορετικος τροπος εκφρασης, για να πεις ακριβως το ιδιο.
Όχι όταν θίγει τα πιστεύω κάποιου. Και μάλιστα θρησκευτικά πιστεύω, όχι οπαδικά ή κομματικά.

Στη μια περίπτωση μοιάζει απλά να το αμφισβητείς και να το εξετάζεις ακαδημαϊκά, στην άλλη ότι απλά θέλεις να προσβάλλεις τα θεία (του) και τον ίδιο.
δεν το βλεπω ετσι. και στις 2 περιπτωσεις την ιδια προσβολη βλεπω, απλα η πρωτη ειναι υποχθονια, πουστικη, κεκαλυμενη, η δευτερη ισια, ντομπρα, αντρικια.
Εσύ δεν το βλέπεις έτσι και με γεια σου με χαρά σου. Εγώ πάλι το βλέπω ακριβώς έτσι.

Η μία περίπτωση μπορεί να πηγάζει από απλή περιέργεια, αμφισβήτηση όσων έχει διδαχθεί στο παρελθόν, πραγματική (συχνά και επιστημονική) ιστορική αναζήτηση, κουβέντα καφενείου... οτιδήποτε. Το άλλο είναι απλά προσπάθεια προσβολής, συνήθως για λόγους μισαλλοδοξίας ή και απλά επειδή κάποιος θεωρεί ότι "μπορεί".
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 11:59

Μαδουραίος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:54
Isildur έγραψε:
Μαδουραίος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:41

Επίσης βιασμός ήταν γιατί δεν είχαν παντρευτεί όταν έμεινε έγκυος η Μαρία.
Τότε; Τώρα; Πριν 100 χρόνια; Στο Ισραήλ; Στη Φινλανδία; Στη Βόρεια Ντακότα; Στο φεγγάρι;

Και να ξαναρωτήσω, το 88 πού το έχετε δει και το λέτε συνεχώς σαν αδιαμφισβήτητο φακτ;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2023, 12:00

Ναύτης έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:40

88 ήταν λατρεία, 88 στα 89.
;
δες τι μαθαινει κανεις στο πχορουμ, δεν τοξερα αυτο. προκυπτει απο τις γραφες η ειναι ραδιο αρβυλα;

αυτο ισως εξηγει και το γιατι δεν την πηδαγε ο ιδιος, και τον νομιζα για κουνιστο, λαθος μου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 05 Σεπ 2023, 12:03

Nandros έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:25
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 10:38
Ναύτης έγραψε:
05 Σεπ 2023, 10:28
Όλη αυτή η μανούρα γίνεται για το νήμα περί Ιωσήφ;
Δηλαδή εγώ που πιστεύω ότι όλη η χριστιανική θεωρία είναι εβραϊκά παραμύθια και η Βίβλος δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ένα πορνογράφημα, δεν έχω δικαίωμα να το εκφράσω;
Δεν ξέρω αν αφορά αποκλειστικά αυτό το νήμα ή γενικά ό,τι γράφεται, αλλά και μόνο αυτό φτάνει πιστεύω. Άλλο πράγμα να αμφισβητείς κρίνους και Αγγέλους κι άλλο να λες σε έναν πιστό ότι ο Θεός του είναι ένα μπάσταρδο που προέκυψε από βιασμό από έναν παιδεραστή.

Έχει διαφορά, πιστεύω...
Στο μεταξύ ένας τέτοιος πιστός (Scouser) δεν δίστασε να αποκαλέσει παιδεραστή το αγιότερο πρόσωπο μιας άλλης θρησκείας.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Φαρισαίους υποκριτές.
.
Γιατί; Είπα ψέμματα;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 12:09

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:59
Μαδουραίος έγραψε:
Isildur έγραψε:

Τότε; Τώρα; Πριν 100 χρόνια; Στο Ισραήλ; Στη Φινλανδία; Στη Βόρεια Ντακότα; Στο φεγγάρι;

Και να ξαναρωτήσω, το 88 πού το έχετε δει και το λέτε συνεχώς σαν αδιαμφισβήτητο φακτ;
Είναι από τις περιπτώσεις των τύπων που θεωρούν αδιαμφισβήτητο φακτ, στοιχεία από το στόρυ που αμφισβητούν.

Δεν είναι καν λάθος, μην το ψάχνεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2023, 12:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:52

Αστείο είναι το ότι όσοι εστιάζουν σ' αυτό είναι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ με όλες τις θρησκείες και τους συμβολισμούς τους.

Κατά τα άλλα, βρίσκω απολύτως φτηνές και το εννοώ, τις όποιες προσβολές επιχειρούνται στο πρόσωπο της Παναγίας, απλώς και μόνον επειδή είναι ένα απολύτως θετικό πρότυπο/σύμβολο με μηδενική επιθετική διάθεση, είτε το προσεγγίσεις φιλοσοφικά είτε θρησκευτικά.

Και είναι το σύμβολο της μάνας.

Οπότε, όποιον θεωρεί εξυπνάδα να βρίζει την Παναγία και συγχρόνως παίζει στο μουντ "τη μάνα μου ρε;" τον θεωρώ εξ ορισμού μαλάκα.

Όποιος έχει ξεπεράσει την εν λόγω ιδιαιτερότητα με τη δικιά του μάνα, ας λέει ό,τι θέλει.
γω παντως δεν το θεωρω βρισια να λες οτι μια γυναικα γαμιεται (δες και την υπογραφη μου) το θεωρω απολυτα φυσιολογικο και καλα κανει. το να ειναι παρθενα ισως ειναι ελαφρα προσβλητικο, θα ελεγα, να μην εχει γνωρισει τη χαρα του σεξ.

απο την αλλη το να λεμε οτι κερατωνε τον αντρα της, και τον κοροιδευε κι απο πανω λεγοντας του για κρινους και αγγελους, ενταξει, ειναι προσβλητικο, αλλα συμφωνα με τις γραφες, αυτη μοιαζει να ειναι η αληθεια, τι να κανουμε.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 12:10

Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:00
Ναύτης έγραψε:

;
δες τι μαθαινει κανεις στο πχορουμ, δεν τοξερα αυτο. προκυπτει απο τις γραφες η ειναι ραδιο αρβυλα;

αυτο ισως εξηγει και το γιατι δεν την πηδαγε ο ιδιος, και τον νομιζα για κουνιστο, λαθος μου.
Από πουθενά δεν προκύπτει, οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο είναι ελάχιστες και οι επιβεβαιωμένες ακόμα λιγότερες.

Στη Wiki πχ θα διαβάσεις ότι γεννήθηκε το 30 π.Χ. (μου φαίνεται εντελώς λάθος, αλλά τέλος πάντων). Αλλού λένε ότι έζησε μέχρι τα 111 του (Yeah! Bilbo likes this comment!). Κάποιοι άλλοι λένε ότι έζησε κάπου 20 χρόνια μαζί με τον Χριστό και ίσως από εκεί βγαίνουν με μπακαλίστικες προσθαφαιρέσεις τα νούμερα 88 ή 89 και αν όντως δεχθεί κάποιος ότι έζησε μέχρι τα 111 και αν όντως δεχθεί κάποιος ότι σταμάτησε να ζει με τον Χριστό επειδή πέθανε κι όχι νωρίτερα για κάποιους άλλους λόγους. Και γενικά, όλα αυτά είναι ένα μεγάλο "αν", μια που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τίποτα. Ακόμα και το ότι είχε άλλα 7 παιδιά (και ίσως το μόνο αληθινό) είναι μια γενική πληροφορία που έδωσε κάποιος 2-3 αιώνες μετά τον θάνατο όλων αυτών.

Και όπου πετύχεις το 88 ή 89 σε διάφορα sites, το λένε έτσι απλά χωρίς να φαίνεται να το στηρίζουν κάπου επίσημα, λίγο πολύ δηλαδή στο στυλ "μα το διάβασα κι αλλού".

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2023, 12:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:42
Ας διαβάσει κάποιος και την ελληνική/αιγυπτιακή/ινδική κοσμογονία/μυθολογία.

Γιατί από τέτοια τριμπούρδελα άλλο τίποτα σε όλες τις θρησκείες. :lol:
προφανως ετσι θα ειναι, κι αν τυχει να βρεθει παρομοια ιστορια μπροστα μας, με τον ιδιο τροπο θα αντιδρασουμε/βρισουμε.

δω ομως, τα χριστιανα βρισκουμε προχειρα. ερχοτανε που και που και ενας μουσουλμανος να σπαει τη μονοτονια, εχει καιρο να φανει. :102:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 12:14

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:09
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:59
Μαδουραίος έγραψε:

Είναι από τις περιπτώσεις των τύπων που θεωρούν αδιαμφισβήτητο φακτ, στοιχεία από το στόρυ που αμφισβητούν.

Δεν είναι καν λάθος, μην το ψάχνεις. :lol:
Ναι, είναι λίγο :str8jack: η φάση.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2023, 12:17

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:10
Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:00
Ναύτης έγραψε:

;

Από πουθενά δεν προκύπτει, οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο είναι ελάχιστες και οι επιβεβαιωμένες ακόμα λιγότερες.

Στη Wiki πχ θα διαβάσεις ότι γεννήθηκε το 30 π.Χ. (μου φαίνεται εντελώς λάθος, αλλά τέλος πάντων). Αλλού λένε ότι έζησε μέχρι τα 111 του (Yeah! Bilbo likes this comment!). Κάποιοι άλλοι λένε ότι έζησε κάπου 20 χρόνια μαζί με τον Χριστό και ίσως από εκεί βγαίνουν με μπακαλίστικες προσθαφαιρέσεις τα νούμερα 88 ή 89 και αν όντως δεχθεί κάποιος ότι έζησε μέχρι τα 111 και αν όντως δεχθεί κάποιος ότι σταμάτησε να ζει με τον Χριστό επειδή πέθανε κι όχι νωρίτερα για κάποιους άλλους λόγους. Και γενικά, όλα αυτά είναι ένα μεγάλο "αν", μια που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τίποτα. Ακόμα και το ότι είχε άλλα 7 παιδιά (και ίσως το μόνο αληθινό) είναι μια γενική πληροφορία που έδωσε κάποιος 2-3 αιώνες μετά τον θάνατο όλων αυτών.

Και όπου πετύχεις το 88 ή 89 σε διάφορα sites, το λένε έτσι απλά χωρίς να φαίνεται να το στηρίζουν κάπου επίσημα, λίγο πολύ δηλαδή στο στυλ "μα το διάβασα κι αλλού".
οκ. ραδιο αρβυλα λοιπον μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 05 Σεπ 2023, 12:18

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:50
Ναύτης έγραψε:
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:36
(...)

Άλλο αυτό όμως κι άλλο το "βιαστής & παιδεραστής" για έναν πενηντάρη που παντρεύτηκε μια 14χρονη, εκείνη την εποχή σ' εκείνα τα μέρη όπου λογικά ήταν κάτι το φυσιολογικό. Που ακόμα κι αν δεχτούμε το "παιδεραστής" εδώ (κρίνοντας με τα δικά μας πρότυπα), το "βιαστής" δεν προκύπτει από πουθενά, έτσι;
Και δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό ούτε και τότε.
Όσο για τον Μωάμεθ, αβρααμική θρησκεία είναι και ο μωαμεθανισμός, τι περιμένεις;
Αυτό πώς το ξέρεις με τόση σιγουριά; Απ' όσο ξέρω, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τον Ιωσήφ και σίγουρα τίποτα το σαφές για την γέννησή του κλπ.
Έτσι γράφουν στο διαδίκτυο.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 12:19

Ναύτης έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:18
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:50
Ναύτης έγραψε:

Και δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό ούτε και τότε.
Όσο για τον Μωάμεθ, αβρααμική θρησκεία είναι και ο μωαμεθανισμός, τι περιμένεις;
Αυτό πώς το ξέρεις με τόση σιγουριά; Απ' όσο ξέρω, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τον Ιωσήφ και σίγουρα τίποτα το σαφές για την γέννησή του κλπ.
Έτσι γράφουν στο διαδίκτυο.
Στο διαδίκτυο γράφουν κι ότι ο Ναύτης είναι ο Ιανός. Θα πιστεύουμε τα πάντα, χωρίς αποδείξεις; :003:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 05 Σεπ 2023, 12:19

Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 09:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 09:29
Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2023, 09:24

ισχυει, αλλα του αξιζει και παει γυρευοντας.

οπως και οι χριστιανοι οταν λενε οτι γεννανε οι παρθενες.
Είστε απολαυστικοί ως κριτικοί. :lol:
εγραψα μαλακια.

νομιζα οτι νηματοθετης ειναι ο μαδουραιος, οτι ειμαι στο αλλο νημα. :102:
Κι εγώ ο Μαδουραίος νόμιζα ότι είναι ο νηματοθέτης και γι αυτόν μιλάω. Ναι μαλακία έγραψες. Άκου το αξίζει που τον βρίζουν! Κάφρος
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 05 Σεπ 2023, 12:20

Scouser έγραψε:
05 Σεπ 2023, 12:03
Nandros έγραψε:
05 Σεπ 2023, 11:25
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 10:38

Δεν ξέρω αν αφορά αποκλειστικά αυτό το νήμα ή γενικά ό,τι γράφεται, αλλά και μόνο αυτό φτάνει πιστεύω. Άλλο πράγμα να αμφισβητείς κρίνους και Αγγέλους κι άλλο να λες σε έναν πιστό ότι ο Θεός του είναι ένα μπάσταρδο που προέκυψε από βιασμό από έναν παιδεραστή.

Έχει διαφορά, πιστεύω...
Στο μεταξύ ένας τέτοιος πιστός (Scouser) δεν δίστασε να αποκαλέσει παιδεραστή το αγιότερο πρόσωπο μιας άλλης θρησκείας.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Φαρισαίους υποκριτές.
.
Γιατί; Είπα ψέμματα;
Δεν έγραψα ότι είπες ψέματα.
Επομένως δεν θα έχεις πρόβλημα όταν γράφω για κερατάδες και μπάσταρδα που έχετε αγιοποιήσει.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών