foscilis έγραψε: ↑07 Σεπ 2023, 21:18
Λοξίας έγραψε: ↑07 Σεπ 2023, 20:59
Α ωραία! Δίνει τις επιβεβλημένες προδιαγραφές της σημαίας.
Όμως, μπορώ και εγώ (αναφέρεται πιο κάτω) να προμηθευτώ μία επισήμων προδιαγραφών σημαία.
Kι αμα προμηθευτεις μια επισημων προδιαγραφων στολη πεζοναυτη αυτο σε κανει πεζοναυτη;
Οι προδιαγραφες ειναι το ενα κομματι, το αλλο ειναι ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρταται.
Αλλιως ο νομος θα ελεγε σκετο "σημαια" οπως κανει για προσβολη ξενης σημαιας.
Α, κατάλαβα...θα παίξουμε το παιχνίδι των δέκα ερωτήσεων..μέσα.

Ο νόμος (που έφερες και σωστά έκανες), γράφει:
Άρθρο 2.
Χρησιμοποίησις Εθνικής Σημαίας
1.Η Εθνική Σημαία παραμένει εν επάρσει καθ΄ εκάστην από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της δύσεως του ηλίου, εις:
α)Την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και την Βουλήν των Ελλήνων.
β)Τα Υπουργεία.
γ)Τας Πρεσβευτικάς και Προξενικάς Αρχάς.
δ)Τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα, καθοριζόμενα δι΄ αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
ε)Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Εκπαιδευτήρια εν γένει, κατά την διάρκειαν της Σχολικής περιόδου.
Δηλαδή, ένα σχολείο έχει την
επίσημη σημαία, ναι;
Ναι! (δεν νομίζω να το αρνηθείς αν και πάρχει πάντα η ελπίδα...μπορείς να πεις ότι την πήραν από το περίπτερο).
Συνεπώς, αυτήν παίρνω και την καίω στο Σύνταγμα.
...εκτός αν ισχυριστείς πως οφέλω να την κάψω αναρτημένη στον ιστό του σχολείου (εκεί πάει το ΠΟΥ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρτάται;;)
Και αν το ισχυριστείς, και γι' αυτό έχω την λύση: Δεν την πάω στο Σύνταγμα, της βάζω φωτιά επί τόπου...
Θα απαντήσεις τώρα σε αυτά που έθεσα:
Οπότε, μπορώ εύκολα να την πάω στην μέση της πλατείας Συντάγματος και να της βάλω φωτιά...
Θα επέμβει το κράτος; Και αν επέμβει, εγώ μπορώ να την γλυτώσω ισχυριζόμενος ότι ήταν φτιαγμένη από φτηνό τσίτι;
Διότι μέχρι να επέμβει, η σημαία θα έχει ήδη καεί.
Και τότε, πως θα αποδειχθεί ότι ήταν επίσημη σημαία; Θα την πάνε στο γενικό χημείο του κράτους για ανάλυση;
Ευελπιστώ...
ΥΓ.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κολλήσεις στον όρο "επίσημη".
Αυτός ο όρος έχει να κάνει με τις μίνιμουμ προδιαγραφές που πρέπει να έχει η σημαία ώστε να αναρτηθεί σε μια
κρατική υπηρεσία.
Σαν σύμβολο όμως (και είμαι εναντίον των συμβόλων), είτε είναι από μετάξι είτε από τσόχα, εφ' όσον έχει τις σωστές αναλογίες, έχει την ίδια αξία. Δηλαδή, επίσημη είναι και η "επίσημη" από μεταξωτό ύφασμα, επίσημη και αυτή από τσόχα.