Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 07 Σεπ 2023, 22:26

Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:22
Άστο.
έλα ρε σόρυ, γράφε κανενα σεντονι μέχρι να έρθει πάλι η κασπερ. Μπορουμε να σου δίνουμε συμβουλές;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Σεπ 2023, 22:29

enaon έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:26
Χαοτικός έγραψε:
Άστο.
έλα ρε σόρυ, γράφε κανενα σεντονι μέχρι να έρθει πάλι η κασπερ. Μπορουμε να σου δίνουμε συμβουλές;
Αν δεν γράψει, θα γράψω εγώ για πάρτη του. Όχι ως Γαλή αλλά ως "Χαοτικός". Το' χω πιάσει το μουντ. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 07 Σεπ 2023, 22:32

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:05
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:43
foscilis έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:18

Kι αμα προμηθευτεις μια επισημων προδιαγραφων στολη πεζοναυτη αυτο σε κανει πεζοναυτη;

Οι προδιαγραφες ειναι το ενα κομματι, το αλλο ειναι ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρταται.

Αλλιως ο νομος θα ελεγε σκετο "σημαια" οπως κανει για προσβολη ξενης σημαιας.
Α, κατάλαβα...θα παίξουμε το παιχνίδι των δέκα ερωτήσεων..μέσα. :lol:

Ο νόμος (που έφερες και σωστά έκανες), γράφει:
Άρθρο 2.
Χρησιμοποίησις Εθνικής Σημαίας
1.Η Εθνική Σημαία παραμένει εν επάρσει καθ΄ εκάστην από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της δύσεως του ηλίου, εις:
SpoilerShow
α)Την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και την Βουλήν των Ελλήνων.
β)Τα Υπουργεία.
γ)Τας Πρεσβευτικάς και Προξενικάς Αρχάς.
δ)Τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα, καθοριζόμενα δι΄ αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
ε)Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Εκπαιδευτήρια εν γένει, κατά την διάρκειαν της Σχολικής περιόδου.
Δηλαδή, ένα σχολείο έχει την επίσημη σημαία, ναι;
Ναι! (δεν νομίζω να το αρνηθείς αν και πάρχει πάντα η ελπίδα...μπορείς να πεις ότι την πήραν από το περίπτερο).

Συνεπώς, αυτήν παίρνω και την καίω στο Σύνταγμα.
...εκτός αν ισχυριστείς πως οφέλω να την κάψω αναρτημένη στον ιστό του σχολείου (εκεί πάει το ΠΟΥ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρτάται;;)
Και αν το ισχυριστείς, και γι' αυτό έχω την λύση: Δεν την πάω στο Σύνταγμα, της βάζω φωτιά επί τόπου...
Θα απαντήσεις τώρα σε αυτά που έθεσα:
Οπότε, μπορώ εύκολα να την πάω στην μέση της πλατείας Συντάγματος και να της βάλω φωτιά...
Θα επέμβει το κράτος; Και αν επέμβει, εγώ μπορώ να την γλυτώσω ισχυριζόμενος ότι ήταν φτιαγμένη από φτηνό τσίτι;
Διότι μέχρι να επέμβει, η σημαία θα έχει ήδη καεί.
Και τότε, πως θα αποδειχθεί ότι ήταν επίσημη σημαία; Θα την πάνε στο γενικό χημείο του κράτους για ανάλυση;
Ευελπιστώ...

ΥΓ.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κολλήσεις στον όρο "επίσημη".
Αυτός ο όρος έχει να κάνει με τις μίνιμουμ προδιαγραφές που πρέπει να έχει η σημαία ώστε να αναρτηθεί σε μια κρατική υπηρεσία.
Σαν σύμβολο όμως (και είμαι εναντίον των συμβόλων), είτε είναι από μετάξι είτε από τσόχα, εφ' όσον έχει τις σωστές αναλογίες, έχει την ίδια αξία. Δηλαδή, επίσημη είναι και η "επίσημη" από μεταξωτό ύφασμα, επίσημη και αυτή από τσόχα.
κλασικά ο φοσι πάει κόντρα για τη κόντρα
δε στέκει αυτό που γράφει. η σημαία είναι σύμβολο και το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι. όταν λοιπόν καις μια σημαία, καις όλα όσα αντιπροσωπεύει η σημαία - δεν καις απλά ένα πανί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ πανιού που βρίσκεται σε δημόσιο κτίριο και πανιού που αγόρασες από μαγαζί γιατί δεν είναι το πανί καθαυτό το ζήτημα αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το πανί
Αυτήν την άποψη έχω και για τον Φόσι :lol: και για την σημαία...
Αυτός που καίει μια σημαία, δεν καίει ένα απλό πανί...αλλιώς να έκαιγε το σώβρακό του. :lol:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Σεπ 2023, 22:37

Λοξίας έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:32
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:

Α, κατάλαβα...θα παίξουμε το παιχνίδι των δέκα ερωτήσεων..μέσα. :lol:

Ο νόμος (που έφερες και σωστά έκανες), γράφει:

Δηλαδή, ένα σχολείο έχει την επίσημη σημαία, ναι;
Ναι! (δεν νομίζω να το αρνηθείς αν και πάρχει πάντα η ελπίδα...μπορείς να πεις ότι την πήραν από το περίπτερο).

Συνεπώς, αυτήν παίρνω και την καίω στο Σύνταγμα.
...εκτός αν ισχυριστείς πως οφέλω να την κάψω αναρτημένη στον ιστό του σχολείου (εκεί πάει το ΠΟΥ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρτάται;;)
Και αν το ισχυριστείς, και γι' αυτό έχω την λύση: Δεν την πάω στο Σύνταγμα, της βάζω φωτιά επί τόπου...
Θα απαντήσεις τώρα σε αυτά που έθεσα:

Ευελπιστώ...

ΥΓ.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κολλήσεις στον όρο "επίσημη".
Αυτός ο όρος έχει να κάνει με τις μίνιμουμ προδιαγραφές που πρέπει να έχει η σημαία ώστε να αναρτηθεί σε μια κρατική υπηρεσία.
Σαν σύμβολο όμως (και είμαι εναντίον των συμβόλων), είτε είναι από μετάξι είτε από τσόχα, εφ' όσον έχει τις σωστές αναλογίες, έχει την ίδια αξία. Δηλαδή, επίσημη είναι και η "επίσημη" από μεταξωτό ύφασμα, επίσημη και αυτή από τσόχα.
δε στέκει αυτό που γράφει. η σημαία είναι σύμβολο και το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι. όταν λοιπόν καις μια σημαία, καις όλα όσα αντιπροσωπεύει η σημαία - δεν καις απλά ένα πανί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ πανιού που βρίσκεται σε δημόσιο κτίριο και πανιού που αγόρασες από μαγαζί γιατί δεν είναι το πανί καθαυτό το ζήτημα αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το πανί
Αυτός που καίει μια σημαία, δεν καίει ένα απλό πανί...αλλιώς να έκαιγε το σώβρακό του. :lol:
Πιάσε κόκκινο. :)
ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:15
Γενικώς η όλη σημειολογία που εστιάζει στα "πανιά" είναι τουλάχιστον αστεία.

Σου λέει ο κάθε εμπρηστής "δηλαδή εσύ τώρα έχεις πρόβλημα επειδή εγώ ή ο χ έκαψα/έκαψε ένα πανί"; :)

Μα αν αυτό που ήθελες να κάψεις ήταν ένα πανί, μπορούσες να κάψεις ένα τραπεζομάντηλο, μια μπλούζα ή ακόμη και το στριγκάκι σου, καλό μου. Γιατί να ψάχνεις για σημαία;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 07 Σεπ 2023, 22:38

Απεριγραπτα ρεζιλικια παλι αν ισχύει. Η κυβερνηση να ασκει πιεσεις σε μια ιδιωτικη εταιρεία για να διωξει τον διευθυνων συμβουλο της, ωστε να φανει οτι εκανε κατι.

Βεβαια με το τρενο που ειχε ντουζινες νεκρων, τον αρμόδια υπουργο τον ξανακατεβασαν βουλευτή.
Η κυβερνηση δεν ειχε καμια δουλειά να ανακατωθει υπογειως σε ενα θεμα που αφορα καθαρα την δικαιοσυνη, ομως παλι κανουν καραγκιοζιλικια για να πουλησουν ευαισθησια στο ποπολο.

"Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ασκήθηκαν πιέσεις και από την πλευρά της κυβέρνησης για να αναλάβει η Attica Group τις ευθύνες της."

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Σεπ 2023, 22:42

panos291 έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:38
Απεριγραπτα ρεζιλικια παλι αν ισχύει. Η κυβερνηση να ασκει πιεσεις σε μια ιδιωτικη εταιρεία για να διωξει τον διευθυνων συμβουλο της, ωστε να φανει οτι εκανε κατι.

Βεβαια με το τρενο που ειχε ντουζινες νεκρων, τον αρμόδια υπουργο τον ξανακατεβασαν βουλευτή.
Η κυβερνηση δεν ειχε καμια δουλειά να ανακατωθει υπογειως σε ενα θεμα που αφορα καθαρα την δικαιοσυνη, ομως παλι κανουν καραγκιοζιλικια για να πουλησουν ευαισθησια στο ποπολο.

"Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ασκήθηκαν πιέσεις και από την πλευρά της κυβέρνησης για να αναλάβει η Attica Group τις ευθύνες της."
Και πού είναι το κακό στο να αναλάβει και η Attica Group τις ευθύνες της;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Σεπ 2023, 22:44

sys3x έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:53
Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:37
sys3x έγραψε:
07 Σεπ 2023, 18:28

Κάτι τέτοιο ήταν και το point του Χαοτικός νομίζω, αν και αυτός τώρα που το σκέπτομαι εστίασε στο δράμα των οικογενειών των ναφτεργατόν.
Όχι ρε δεν εστίασα σε αυτό. Αν και είναι σωστά όσα είπε, εγώ δεν τα έπιασα ως θέμα. Έπιασα αυτό που λες, Στην οικογένεια. Και δεν ξάνω πίσω εννοείται.

Κρίνε τώρα. Αν θες δηλαδή κρίνε 'η σκέψου τα παρακάτω, Σκέψου αν είναι δημιουργικές σκέψεις, και αν πρέπει με κάποιον τρόπο να τις λες στα παιδιά.

1. Αυτά όλα που αναφέρονται στη παράθεση. Είναι σωστά. Είναι όμως λειτουργικά; Μπορούν να προσφέρουν στην γενική βελτίωση της ζωής μας;

Εγώ σου λέω μπορούν , αλλά δεν θα γίνει. Γιατί το θέμα θα κολλήσει στο σημείο που οι ευθύνες φτάνουν σε μένα και σένα. Και οι ευθύνες μας είναι ότι συντηρούμε συνειδητότατα το κακό.
Στη Σαλαμίνα και μετά το ναυάγιο στην Πύλο, σπάγανε τα αρχίδια του κόσμου τα μεγάφωνα ότι απαγορεύεται να με´νουν στο αμάξι κατά το ταξίδι. Σου μιλάω, κάθε ένα λεπτό άκουγες το ντιν νταν ντον και μετά την ανακοίνωση. Στα 15 λεπτά που θέλει να περάσει απέναντι το άκουγες 15 φορές. Ανέφερε κιόλας τον νόμο και ότι οι παραβάτες θα έχουν ποινικές κυρώσεις! Στην πόρτα του καραβιού που δίνεις τα εισιτήρια και μπαίνεις ήταν καθημερινά 4-5 λιμενικοί. Στο καράβι όλοι μέσα στα αμάξια τους.
Λέω στο πλήρωμα, ρε παιδιά τι θα γίνει με αυτό; Εσάς δεν σας σπάει τ' αρχίδια; Και απάντησαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το λιμενικό.

Που φταίω εγώ; Αφού με ενοχλούσε, όχι απλά συνέβαινε μία παράβαση που έχεις δικαίωμα και οφείλεις κιόλας να καταγγείλεις, αλλά με ενοχλούσε κιόλας ρε φίλε. Γιατί δεν πήρα τηλέφωνο να τα πω όπως τα είχα σκεφτεί (ότι ζαλίζετε τον κόσμο ενώ το προσωπικό σας καθημερινά βλέπει ότι δεν τηρείται αυτό ούτε από εναν! Περίμενα απλά να φτάσει στο λιμάνι και στο υπόλοιπο της μέρας δεν με ενοχλούσε πια κι ούτε ερχόταν στο μυαλό μου. Μόνο κάθε φορά που να έμπαινα στο καράβι.

Αυτό ήταν το ένα. Αν ήταν σωστοί όλοι αυτοί που το μόνο που έχουν να προβάλουν ως ικανότητα εν τέλει, είναι το πόσο πολύ μπορούν να θυμώσουν με τα στραβά που συμβαίνουν δίπλα τους.

Να σου πω και το δεύτερο ή βαριέσαι τώρα; Το θεωρώ σημαντικό κι αυτό.
Φυσικά και να το πεις.
Ρώτησε η μεγάλη κόρη τη γυναίκα μου "Μαμά, τι άνθρωπος είναι αυτός που έσπρωξε το παιδί στη θάλασσα;"
Της απάντησε "Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι. Μπορεί να είναι και ο καλύτερος άνθρωπος που λέει ο λόγος, μπορεί να πάρουν συνέντευξη από πολλούς που τον ήξεραν και να πουν ότι ήταν καλός. να έχει χίλια δυο στο κεφάλι του, να ζει μία φρίκη, να έχει νεύρα κάθε μέρα και να έρθει η στιγμή να κάνει το λάθος. Γι αυτό πρέπει να πάντα να φυλάμε τον εαυτό μας από το λάθος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε τι αφήνουμε να μπαίνει μέσα μας, να μας επηρεάζει και τελικά να μας αλλοιώνει. Κι αυτός που τον λέμε γομάρι, μπορεί να μην ήτανε κάποτε. να έγινε, Κι αυτό το κατηγορούμε.Φταίμε που δεν καλλιεργούμε τον εαυτό μας"

Αυτά, αφού χτες μιλούσαμε μξε τη γυναίκα μου και σκεφτήκαμε διάφορα. Πως σου βγαίνει να σπρώξεις αντί να τραβήξεις προς τα μέσα. Λειτουργία που σίγουρα θα την έχει ο φονιάς. Πες ας πούμε ότι είναι ο ίδιος σε φάση που ένα παιδί έχει γλιστρήσει και κρεμιέται με τα χέρια του σε έναν γκρεμό ξέρω γω. Τέλος πάντων φτιάξτο το σκηνικό με το μυαλό σου. Το πόιντ είναι ότι θα έκανε κίνηση τραβήγματος, για να σώσει. Όμως έσπρωξε. Άρα του βγήκε αυτό. Τι του έβγαλε όμως αυτό; Το γεγονός ότι κάποιος μπήκε μέσα ενώ αυτό αποκλείεται από το σύμπαν του; Αφού δηλαδή τελείωσε ο έλεγχος και απαγορεύεται να μπει άλλος μέσα κλπ κλπ. Το απορρίπτουμε όμως αυτό αφού συμφωνούμε ότι αν ήταν ένας τύπος σαν τον Μαρινάκη ή τη Μενεγάκη που αναφέρθηκε, θα του έβγαινε η κίνηση που διευκολύνει την είσοδο. ή θα τράβαγε προς τα μέσα ή θα έκανε χώρο. Άρα αυτό που του έβγαλες την κίνηση που έκανε είναι αυτό που είδε.
Νομίζω ότι εκεί είναι το πόιντ και όχι στο τι σκατά είναι αυτός και πόσα σκατά μπορούμε ακόμα να του βρούμε συζητώντας δημόσια.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 07 Σεπ 2023, 22:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:37
Λοξίας έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:32
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
SpoilerShow
Πιάσε κόκκινο. :)
ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:15
Γενικώς η όλη σημειολογία που εστιάζει στα "πανιά" είναι τουλάχιστον αστεία.

Σου λέει ο κάθε εμπρηστής "δηλαδή εσύ τώρα έχεις πρόβλημα επειδή εγώ ή ο χ έκαψα/έκαψε ένα πανί"; :)

Μα αν αυτό που ήθελες να κάψεις ήταν ένα πανί, μπορούσες να κάψεις ένα τραπεζομάντηλο, μια μπλούζα ή ακόμη και το στριγκάκι σου, καλό μου. Γιατί να ψάχνεις για σημαία;
Α δεν το είχα δει...

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Σεπ 2023, 22:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:29
enaon έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:26
Χαοτικός έγραψε:
Άστο.
Αν δεν γράψει, θα γράψω εγώ για πάρτη του. Όχι ως Γαλή αλλά ως "Χαοτικός". Το' χω πιάσει το μουντ. :)
Το πιστεύω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Σεπ 2023, 22:50

Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:44
Ρώτησε η μεγάλη κόρη τη γυναίκα μου "Μαμά, τι άνθρωπος είναι αυτός που έσπρωξε το παιδί στη θάλασσα;"
Της απάντησε "Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι. Μπορεί να είναι και ο καλύτερος άνθρωπος που λέει ο λόγος, μπορεί να πάρουν συνέντευξη από πολλούς που τον ήξεραν και να πουν ότι ήταν καλός. να έχει χίλια δυο στο κεφάλι του, να ζει μία φρίκη, να έχει νεύρα κάθε μέρα και να έρθει η στιγμή να κάνει το λάθος. Γι αυτό πρέπει να πάντα να φυλάμε τον εαυτό μας από το λάθος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε τι αφήνουμε να μπαίνει μέσα μας, να μας επηρεάζει και τελικά να μας αλλοιώνει. Κι αυτός που τον λέμε γομάρι, μπορεί να μην ήτανε κάποτε. να έγινε, Κι αυτό το κατηγορούμε.Φταίμε που δεν καλλιεργούμε τον εαυτό μας"

Αυτά, αφού χτες μιλούσαμε μξε τη γυναίκα μου και σκεφτήκαμε διάφορα. Πως σου βγαίνει να σπρώξεις αντί να τραβήξεις προς τα μέσα. Λειτουργία που σίγουρα θα την έχει ο φονιάς. Πες ας πούμε ότι είναι ο ίδιος σε φάση που ένα παιδί έχει γλιστρήσει και κρεμιέται με τα χέρια του σε έναν γκρεμό ξέρω γω. Τέλος πάντων φτιάξτο το σκηνικό με το μυαλό σου. Το πόιντ είναι ότι θα έκανε κίνηση τραβήγματος, για να σώσει. Όμως έσπρωξε. Άρα του βγήκε αυτό. Τι του έβγαλε όμως αυτό; Το γεγονός ότι κάποιος μπήκε μέσα ενώ αυτό αποκλείεται από το σύμπαν του; Αφού δηλαδή τελείωσε ο έλεγχος και απαγορεύεται να μπει άλλος μέσα κλπ κλπ. Το απορρίπτουμε όμως αυτό αφού συμφωνούμε ότι αν ήταν ένας τύπος σαν τον Μαρινάκη ή τη Μενεγάκη που αναφέρθηκε, θα του έβγαινε η κίνηση που διευκολύνει την είσοδο. ή θα τράβαγε προς τα μέσα ή θα έκανε χώρο. Άρα αυτό που του έβγαλες την κίνηση που έκανε είναι αυτό που είδε.
Νομίζω ότι εκεί είναι το πόιντ και όχι στο τι σκατά είναι αυτός και πόσα σκατά μπορούμε ακόμα να του βρούμε συζητώντας δημόσια.
Εγώ να μπορώ να σκεφτώ χίλιες δικαιολογίες, πιθανές ή τραβηγμένες για το γιατί ενήργησαν με τέτοιο τρόπο αρχικά. Και αυτό που έγραψε ο Chilloutbuddy μου φαίνεται αρκετά λογικό.
Ωστόσο δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι υπέρ τους για όσα δεν έγιναν από τη στιγμή που πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα. Εκεί τα παραπάνω που λες δεν με καλύπτουν πλήρως. Δεν εξηγούν αυτό που βλέπω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Σεπ 2023, 22:53

Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:44
sys3x έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:53
Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:37

Όχι ρε δεν εστίασα σε αυτό. Αν και είναι σωστά όσα είπε, εγώ δεν τα έπιασα ως θέμα. Έπιασα αυτό που λες, Στην οικογένεια. Και δεν ξάνω πίσω εννοείται.

Κρίνε τώρα. Αν θες δηλαδή κρίνε 'η σκέψου τα παρακάτω, Σκέψου αν είναι δημιουργικές σκέψεις, και αν πρέπει με κάποιον τρόπο να τις λες στα παιδιά.

1. Αυτά όλα που αναφέρονται στη παράθεση. Είναι σωστά. Είναι όμως λειτουργικά; Μπορούν να προσφέρουν στην γενική βελτίωση της ζωής μας;

Εγώ σου λέω μπορούν , αλλά δεν θα γίνει. Γιατί το θέμα θα κολλήσει στο σημείο που οι ευθύνες φτάνουν σε μένα και σένα. Και οι ευθύνες μας είναι ότι συντηρούμε συνειδητότατα το κακό.
Στη Σαλαμίνα και μετά το ναυάγιο στην Πύλο, σπάγανε τα αρχίδια του κόσμου τα μεγάφωνα ότι απαγορεύεται να με´νουν στο αμάξι κατά το ταξίδι. Σου μιλάω, κάθε ένα λεπτό άκουγες το ντιν νταν ντον και μετά την ανακοίνωση. Στα 15 λεπτά που θέλει να περάσει απέναντι το άκουγες 15 φορές. Ανέφερε κιόλας τον νόμο και ότι οι παραβάτες θα έχουν ποινικές κυρώσεις! Στην πόρτα του καραβιού που δίνεις τα εισιτήρια και μπαίνεις ήταν καθημερινά 4-5 λιμενικοί. Στο καράβι όλοι μέσα στα αμάξια τους.
Λέω στο πλήρωμα, ρε παιδιά τι θα γίνει με αυτό; Εσάς δεν σας σπάει τ' αρχίδια; Και απάντησαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το λιμενικό.

Που φταίω εγώ; Αφού με ενοχλούσε, όχι απλά συνέβαινε μία παράβαση που έχεις δικαίωμα και οφείλεις κιόλας να καταγγείλεις, αλλά με ενοχλούσε κιόλας ρε φίλε. Γιατί δεν πήρα τηλέφωνο να τα πω όπως τα είχα σκεφτεί (ότι ζαλίζετε τον κόσμο ενώ το προσωπικό σας καθημερινά βλέπει ότι δεν τηρείται αυτό ούτε από εναν! Περίμενα απλά να φτάσει στο λιμάνι και στο υπόλοιπο της μέρας δεν με ενοχλούσε πια κι ούτε ερχόταν στο μυαλό μου. Μόνο κάθε φορά που να έμπαινα στο καράβι.

Αυτό ήταν το ένα. Αν ήταν σωστοί όλοι αυτοί που το μόνο που έχουν να προβάλουν ως ικανότητα εν τέλει, είναι το πόσο πολύ μπορούν να θυμώσουν με τα στραβά που συμβαίνουν δίπλα τους.

Να σου πω και το δεύτερο ή βαριέσαι τώρα; Το θεωρώ σημαντικό κι αυτό.
Φυσικά και να το πεις.
Και δεν αφορά μόνον σε αυτόν που έσπρωξε αλλά στη συμπεριφορά όλων ακόμα και μετά το "συμβάν".

Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
SpoilerShow
ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 10:22

Κάτι είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ για το σύνδρομο της ομαδοσκέψης, που αφορά και σε περιπτώσεις ομάδων με ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, δυνατότητες εκτίμησης μιας κατάστασης, διαχείριση κρίσης κλπ

Παραθέτω κάτι πιο αναλυτικό.

Πότε εμφανίζεται το φαινόμενο Groupthink

1. Η ομάδα έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτη. Τα μέλη της ομάδας αγνοούν τους προφανείς κινδύνους, παίρνουν ακραία ρίσκα και είναι υπέρμετρα αισιόδοξα για την επιτυχημένη πορεία των αποφάσεών τους.

2. Η ομάδα εμφανίζει τάση συλλογικού εξορθολογισμού. Τα μέλη της ομάδας εκλογικεύουν τις προειδοποιήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση το θεωρητικό της υπόβαθρο.

3. Η ομάδα διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι χαρακτηρίζεται από εγγενή ηθική. Τα μέλη της ομάδας έχουν την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις τους ακολουθούν έναν ορθό κώδικα ηθικής και αγνοούν τις ηθικές συνέπειες των αποφάσεών τους.

4. Η ομάδα παρουσιάζει τάση δημιουργίας υπερβολικών στερεοτύπων.
Τα μέλη της ομάδας κατασκευάζουν αρνητικά στερεότυπα για τα μέλη «αντίπαλων» ομάδων.

5. Η ομάδα ασκεί πίεση για τη συμμόρφωση με τις πεποιθήσεις αυτής. Τα μέλη της ομάδας πιέζουν οποιοδήποτε άλλο μέλος εκφράζει απόψεις που δε συνάδουν με αυτές της ομάδας, να αποδεχθεί το θεωρητικό της πλαίσιο.

6. Η ομάδα χαρακτηρίζεται από ροπή αυτολογοκρισίας. Τα μέλη της ομάδας τείνουν να απαλείφουν όλες εκείνες τις προσωπικές τους απόψεις που διαφοροποιούνται από τις πεποιθήσεις που γίνονται γενικά αποδεκτές από την ομάδα.

7. Η ομάδα διαθέτει την ψευδαίσθηση της ομοφωνίας. Καθώς η σιωπή υπολογίζεται ως σημάδι συναίνεσης, τα μέλη της ομάδας θεωρούν λανθασμένα ότι όλοι είναι σύμφωνοι με τις αποφάσεις που προτείνονται.

8. Η ομάδα διαθέτει αυτόκλητους φρουρούς σκέψης. Ορισμένα μέλη αναλαμβάνουν το ρόλο να προστατεύουν την ομάδα από αρνητικά ερεθίσματα και πληροφορίες που ενδέχεται να βλάψουν τη θεωρητική συνοχή της.

Περισσότερα εδώ:

https://www.psychology.gr/koinoniki-psy ... epsis.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 07 Σεπ 2023, 22:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 07 Σεπ 2023, 22:54

Αν ήμουν στη θέση των μελών της οικογένειας του θύματος, θα προσέφευγα στους διεθνείς προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα διευκρίνιζα ότι ο συγγενής μου ήταν άτομο με αναπηρία. Εκεί να δείτε πιέσεις που θα ασκούνταν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Σεπ 2023, 22:56

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:54
Χαοτικός έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:17

Δεν λειτουργούν ταξικά, αλλά η κοινωνική θέση τους, μεταξύ άλλων, τους σπρώχνει στην παραβατικότητα.

Κάθε έγκλημα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και απαιτείται κοινωνιολογική ανάλυση για να εντοπίσεις τα αίτια.
Του απαντάς το τι κάνουν οι γύφτοι σαν να είναι μια κανονική συνέχεια της κουβέντας; Δεν είχες να πεις κάτι για το πως συνδέεται αυτό που είπες εσύ μα αυτό που είπε μετά;
Η αλήθεια είναι ότι δεν σε πιάνω. Στα δικά μου μάτια, ο Αντώνης δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένα αδύναμο μέλος της κοινωνίας μας. Αν ήταν κανένας μαυροπουκαμισάς έμπορος σκόνης ο ύπαρχος θα καθόταν σούζα.
Η πλάκα είναι ότι η θέση σου δεν είναι... περίπου ίδια με τη δική μου. Είναι ακριβώς ίδια :D

Χαοτικός @ Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Αλλά αλήθειοα δεν το πιασες τι σου είπα και φάνηκε από την απάντηση. Οφείλω να σου πω μάλλον και όχι να το αφήσω.
Σου είπαν

Δηλαδή οι γύφτοι και κάθε κλεφτρόνι εκεί έξω λειτουργουν ταξικά έτσι;
Δεν κλέβουν λατσηδες μαρινακηδες.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα ακόμα.
ενώ είχες πει (στον Υδράργυρο)
Αν εννοείς ότι έχει ταξικό πρόσημο, τότε, ναι, έχεις δίκιο.
Διότι κανένα συμβάν δεν θα είχε συμβεί αν στη θέση του θύματος ήταν κάποιος κουστουμαρισμένος τραπεζίτης. Εξάλλου, το ίδιο πλοίο πριν λίγο καιρό ή κάποιο άλλο της ίδιας εταιρείας, καθυστέρησε τον απόπλου 40 λεπτά για χάρη τηλεπαρουσιάστριας. Το ίδιο θα έκανε και για οποιονδήποτε πολιτικό ή επιχειρηματία ή μαφιόζο.

Συνεπώς, ταξικά χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη δολοφονία απόλυτα.
Και σε ρώτησα αν βρίσκεις καμία σχέση σε αυτό που σου είπε, με αυτό που είπες εσύ. Μου φάνηκε περίεργο ότι ενώ ανέφερε τους γύφτους στο διάλογο και εσύ είχες μιλήσει για ταξικότητα και εντύπωση
(του φάνηκε ο άλλος αδύναμη τάξη ας πούμε και τον έγραψε αυθόρμητα - αυτόματα από την ψυχή του και έκανε ότι έκανε),
του ανταπικρίνεσαι σαν να υπήρχε συνέχεια στα λεγόμενά σας. Αυτό σου είπα λοιπόν
Του απαντάς το τι κάνουν οι γύφτοι σαν να είναι μια κανονική συνέχεια της κουβέντας; Δεν είχες να πεις κάτι για το πως συνδέεται αυτό που είπες εσύ μα αυτό που είπε μετά;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Σεπ 2023, 22:57

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

ναι ναι, όπως δεν έστεκε ότι θα πας μέσα αν μπαγλαρώσεις κόσμο γιατί "διαπράττει το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα" για ρώτα τους φίλους σου τώρα πώς είναι η πούτσα του Αχμέντ κάθε βράδυ στα ντους.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 07 Σεπ 2023, 22:58

foscilis έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:57
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

ναι ναι, όπως δεν έστεκε ότι θα πας μέσα αν μπαγλαρώσεις κόσμο γιατί "διαπράττει το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα" για ρώτα τους φίλους σου τώρα πώς είναι η πούτσα του Αχμέντ κάθε βράδυ στα ντους.
άσχετο - και δεν είναι φίλοι μου
άσε τα πονηρά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών